Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Vanniekerk

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Vanniekerk (Pagina: 1 van 10)

Topic: EV Live X Series (20-5-2013 23:02:00)
Kick van dit topic voor een klein vraagje:
Wie weet er wat voor flens er op de 118p Bas zit voor het tussenpaaltje naar de top?
Is dit m20 of 35mm?

Alvast bedankt.
Topic: Electro Voice Tour-X (7-3-2011 21:36:00)
Afgelopen vrijdag voor het eerst mijn "grote" tour x set gebruikt (d.w.z. 2x dubbele bas per kant 1x dubbele top per kant).
Ik kan niets anders zeggen dan dat ik er erg tevreden over ben!
Het was op een schoolfeest voor zo'n 400 man in een niet echt ideale zaal.
Foto
Zoals je ziet (op de helaas kleine foto) is de zaal opgebouwd uit traptrede's. Het is namelijk een multifunctionele aula (auditorium).4
De foto is gemaakt vanaf een podium onderaan de zaal wat betekend dat de zaal dus nog een traptrede lager gaat dan dat er te zien is.
De zaal is ook nog eens breder dan dat hij diep is dus dat maakt het nog minder ideaal.
Toch had de set genoeg output en voldeed zeker aan mijn verwachtingen. Het geluid klinkt mooi en warm en is door de ingestelde presets van de processor die ik gebruikt heb goed afgeregeld en beveiligd.

Ik heb de outputs van de processor wel wat moeten opschroeven t.o.v. de originele presets van de processor. Anders zouden de lampjes van de DJM 800 constant Rood branden terwijl de amps het nog niet eens zo heel zwaar voor hun kiezen krijgen.

Onder ideale omstandigheden (Mooie zaal, gelijkvloers e.d.) durf ik deze set voor dj werk wel in te zetten voor zo'n 600 man en ik denk niet dat hiermee erg overdrijf.

Kortom, van mijn kanten goed ervaringen dus voor degene die overweegt deze set aan te schaffen!
Mensen met serieuze interesse kunnen altijd contact met mij opnemen om mijn set te bekijken/beluisteren e.d.
Topic: Electro Voice Tour-X (17-2-2011 21:02:00)
Deze week is bij mij de grote EV Tour x set binnegekomen.
Dus 4x tx2181 en 2x 2152. Ik heb toch voor de EV Q1212 versterkers hiervoor gekozen en als processor een DC one.
Hoezen heb ik via de bekende hoezenleverancier laten maken en wheelkits heb ik er zelf voor gemaakt. Deze zijn te koop maar het is gemakkelijk en goedkoper om dit zelf te doen.
De kasten zien er goed en netjes uit, bassen hebben alleen handvaten aan boven en onderkant waarvan ik niet helemaal zeker ben of dat dit wel handig is. Voor het tippen op zijn wielen is het natuurlijk wel ideaal zo'n handvat bovenop maar het zal nu lastig zijn om hem met zijn tweeen op een klein podiumpje te tillen als hij al staat. Je zult hem dat op het podiumpje moeten tippen.
De toppen hebben wel handvaten op de zijkant maar het is bijna ondoenlijk om deze alleen bovenop een baskast te zetten.

Ik heb de set natuurlijk al wel even aan gehad. Het klinkt goed en helder maar in mijn kleine opslagje kan ik het natuurlijk niet voluit zetten en uitgebreid testen. Wanneer ik meer ervaring heb op feestjes (begin maart de eerste waar deze set ingezet gaat worden) laat ik dit uiteraard weten hier.
Topic: RCF ART 312A vs. Proel Flash 12HA (10-2-2011 21:49:00)
Haha, m.b.t. Tiësto, dat zal nog wel een tijdje gaan duren voordat hij achter mijn dj-boothje zal gaan staan.

Ik denk dat ik met deze speakertjes dus wel waar voor mijn geld ga kopen m.b.t. geluidskwaliteit?!
Is er nog iemend die me wat kan vertellen over de limiters, zijn deze goed "beschermend" voor de speakers voor als je er bijvoorbeeld even geen overzicht op hebt?
Binnenkort verwacht ik namelijk een skihut dj achter de "booth" welke de reputatie heeft dat hij stok en stok doof is en zijn gehoor redelijk heeft verpest met het draaien.
De kans bestaat dus dat hij hem vol en vol op zal gooien, kan dat bij deze kastjes?
Topic: RCF ART 312A vs. Proel Flash 12HA (9-2-2011 20:52:00)
Wat vinden van deze RCF 312A als dj monitor?
Voor mij zelf is dit natuurlijk al gauw prima, maar zijn deze kastjes ook een beetje hufterproof als er een andere (wellicht wat bekendere) dj komt draaien?
Hebben de kastjes genoeg power hiervoor en wordt dit geaccepteerd? (als er in een rider "high power" monitor staat (dat staat natuurlijk wel in iedere rider)).
En in de specificaties zie ik dat er een limiter is ingebouwd, is dit een goed beschermende limiter?

Alvast bedankt voor de reacties.
Topic: Electro Voice Tour-X (22-1-2011 22:10:00)
De demo beviel zeker, set was mooi om te zien. Groot, dat wel maar wel robuust. De grote set klonk netjes, helder en had strakke bassen. Deze set deed eigenlijk wat ik ervan verwacht had en beviel me dus.
Voor in de toekomst heb ik ook nog gekeken naar het enkele 18inch basje met een 12 inch topje erop uit dezelfde reeks. Dit verbaasde me wel, klonk erg zuiver en strak, met name in het laag en mid. Dit bevalt me dus zeker!
Topic: Electro Voice Tour-X (20-1-2011 22:36:00)
Dat was eigenlijk ook wat ik er van dacht. Bij e-audio maakt het natuurlijk minder uit wanneer er een versterker uitvalt (hoewel... staat niet echt betrouwbaar maar goed....), er kan makkelijker overgeschakelt worden op een andere set en het is natuurlijk niet "live" alleen demo's.
Bedankt voor deze info dus tot zover.

Zijn er (vraag nummer twee) inmiddels al wat meer gebruikerservaringen? positief danwel negatief?
Topic: Electro Voice Tour-X (20-1-2011 18:39:00)
Ik kick dit topic even aangezien ik zelf ook (ernstig) overweeg om de grote tour x set aan te schaffen.
Ik heb de volgende vraag:

Ik heb interesse in het aanschaffen van de grote tour x set wat dus wil zeggen:
2x een dubbele 18 inch bas per kant en 1x een dubbele top per kant (totaal dus 4x tx2181 en 2x 2152)

Nu heb ik deze set beluisterd bij e-audio (importeur) en daar werd de set aangestuurd door 2x Q1212 versterker en een DC one van ev. In deze situatie draaien de vier bassen dus op 1 Q1212 amp en dus op 2 ohm.
Electrovoice zelf (en diverse aanbieders) verkopen deze set echter met 3x Q1212 versterker zodat iedere versterker op 4 ohm draait.

Nu is mijn vraag aan jullie: wat vinden jullie hiervan? Bij E-audio vertelde ze me dat op 2 ohm draaien mogelijk was aangezien de versterkers dit kunnen hanteren. Maar, zeiden ze, op 4 ohm draaien is net zo goed of misschien wenselijker. Met andere woorden: niet echt een heel duidelijk antwoord dus.

En als tweede vraag, zijn er al mensen hier op het forum die gebruik maken van deze set en zo ja, op wat voor locatie's en gelegenheden en aantallen mensen wellicht? En wat zijn de gebruikerservaringen met deze set?

Alvast bedankt,
Jan van Niekerk
Topic: Drive-in show websites (8-11-2009 20:50:00)
Bedankt voor de tips/ ideeën.
Ik ga wellicht proberen of dat ik dit een verbetering vindt.
Blijf het toch moeilijk te vinden om teksten op een goede manier over te laten komen op mensen/doelgroep.
Aan de ene kant wil ik professioneel overkomen maar aan de andere kant weer niet te proffesioneel zodat je mensen afschrikt in het "standaard discoshowtje" segment om het maar zo te zeggen.

Die typfout was inderdaad gewoon dom wink ;)

Dat wat betreft de extra uren, daar sta ik eigenlijk wel achter. Ik vindt het om eerlijk te zijn storend als mensen (zeker in het semi prof segment) op een website de volgende dingen hebben staan:
- uur extra kost ...
- sjouwhulp bij trappen kost....
- extra km kost....
Ik calculeer van te voren gewoon goed in (door juiste informatie in te winnen) wat er nodig is en wat voor arbeid hiervoor verricht dient te worden. Aan de hand hiervan maak ik de prijs. Ik werk ook niet met vaste bedragen voor vast samengestelde shows. Vandaar dat op de site staat dat een extra uurtje oid niet erg is. Ik wil mensen niet afschrikken.

Zijn er nog mensen die ideeën hebben over de inhoud van de informatie, schiet ik hier ergens tekort of benoem ik teveel?
Topic: Drive-in show websites (8-11-2009 14:29:00)
Dat zijn geen fotos maar links naar de drive-in show activiteiten en naar de licht en geluidsactiviteiten. (klikbaar dus)

Merk wel meteen op dat dat jou niet opvalt en zat zelf ook al te denken of dat dit wel opgemerkt wordt door mensen......
Topic: Drive-in show websites (8-11-2009 14:21:00)
Ook ik heb een nieuwe website en ben eigenlijk benieuwd wat jullie ervan vinden.

De nieuwe site

Ik heb natuurlijk al verschillende meningen gehoord van diverse mensen maar nog eigenlik weinig meningen van mensen die zich bezig houden met dezelfde activiteiten.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Jan
Topic: backdrop (30-6-2009 03:25:00)
Om deze kick dan toch maar enige waarde te geven mijn volgende (serieuze) vraag:
Zijn sterrendoeken zoals bijvoorbeeld het showtec model dat ook hier aangeboden wordt niet brandveilig dan? van de interne bekabeling kan ik het me wel voorstellen, dit zal wel gaan smelten bij brand, maar het doek zelf, is dat niet brandveilig / vertragend (eigenschappen van een backdrop dus)
Topic: Apres Ski Party (25-6-2009 13:37:00)

YourLiVe schreef:

Eigen ontwerp wink ;) Ik maak zelf altijd een schetsje in paint ofzo hoe ik het wil hebben en laat het vervolgens door een grafisch bedrijf uitwerken en drukken. Ik wilde niet net als iedereen een standaard achtergrond met bergen ofzo, maar wilde de sfeer creeren alsof je binnen in een skihut zit met uitzicht op de piste.
Aha, nog niet zo makkelijk als het lijkt dus.
Ik onthoud dit in ieder geval wel, bedankt!
Topic: Apres Ski Party (25-6-2009 13:08:00)

YourLiVe schreef:

Ben ik het ook mee eens, een themafeest is pas een themafeest als er decor in dat thema is... overigens hoef je niet de hele zaal aan te kleden, dat kan een erg dure hobby worden, maar wel de disco zelf. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze apres-ski show. Een decordoekje doet al wonderen. Oh ja, en sneeuwmachines mogen absoluut niet ontbreken natuurlijk...
Dat decordoekje doet zeker wonderen!

Hoe kom je daaraan als ik vragen mag?
Topic: Het bouwen van een case (25-6-2009 08:26:00)
Mikezza,

Het handigste voor jou is als je naar Skylite in Meerkerk gaat (jij woont toch in Hoornaar, Noordeloos oid?), zit op het industrieterrein tussen de Mac en Meerkerk, tegenover Schilt luchttechniek.
Een goed bedrijf waar je al je onderdelen gewoon kunt halen. Kleine dingen kun je wel eens zonder bonnetje betalen (effe netjes vragen en dan lukt dat wel).
Dan heb je echt goed spul voor een leuke prijs!
Ook voor flightcasehout in alle soorten en maten kan je hier terrecht. Dat is een stuk netter dan normaal hout met dat "stof" eromheen.
En tegen de prijzen waarvoor de "stoffen" kisten worden aangeboden kan je ze bijna niet zelf voor bouwen.

Succes!
Topic: kabels labelen (8-4-2009 09:38:00)
Ik gebruik voor al mijn kabels van die dap klittebandjes met een blauw uiteinde. Hierop heb ik simpelweg met merkstift de lengte (in cijfer) geschreven. Werkt prima!
Topic: Dap Compact Array Line-array 12" top (5-1-2009 18:23:00)
En hoeveel man bespeel je dan met bovenstaande setup? Gebruik je het voor live werk of voor disco werk?
Ik vind het ook wel interessant spul om te zien en ben daarom ook er benieuwd naar de prestaties!
Topic: Ervaringen JBL MRX serie (26-6-2008 09:33:00)

Pinguin schreef:

Heb hier sinds twee weken zo'n setje staan (dubbel 18" en dubbel 15"). Klinkt wel aardig, strakke bas, mid en hoog niet zo heel denderend. Setje is niet erg geschikt voor bandjes, zang en spraak maar meer voor dance/electro. Gaat wel loeihard, is makkelijk te verplaatsen en volgens mij behoorlijk degelijk.
Hoeveel man doe jij met zo'n setje? Op bijvoorbeeld een schoolfeest?
En met wat voor versterkers stuur jij een set als deze aan?
Topic: Ervaringen JBL MRX serie (24-6-2008 12:39:00)
Ik kick dit topic toch weer eens een keer om te vragen of dat er mensen zijn die ondertussen ervaringen hebben met deze MRX reeks van JBL.
Zijn er toevallig ook mensen die weten of dat er ergens in NL een verhuurder is die de MRX serie verhuurt?

Alvast bedankt!
Topic: Achterkant van parren (7-5-2008 09:20:00)
Zijn jou parren dan (dmv je t balk bijv. of direct) niet geaard dan?

Naar mijn weten kan je een behuizing niet onder stroom zetten als deze goed geaard is, of heb ik het nou mis?

Parren zijn btw echt zo duur niet hoor, je hebt de lampen al dus hoeft alleen de behuizing nog maar te kopen!