Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Diederik

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Diederik (Pagina: 2 van 10)

Topic: Wat is een goede versterker / installatie voor in een bar (7-8-2007 22:18:00)
Je zou wellicht je JBL monitoren aan kunnen vullen met een subwoofer, die kun je nog een beetje 'verstoppen' in een hoek of ergens onder zetten. Fullrange kasten die ook nog een beetje bas produceren worden al snel vrij groot, en op het dakterras van een bus is de ruimte beperkt lijkt me.
Hetzelfde geldt voor de situatie beneden. Voor 10x10 meter buiten is een setje met 2 subjes en 2 topjes wel erg lekker, wil je een beetje kunnen beuken (wat ik dus opmaak uit je vraag) Is het de bedoeling dat dat vast zit op/aan de bus of dat dat even buiten wordt gezet in die situatie?
De te kiezen versterker(s) zijn een beetje afhankelijk van de gebruikte speakers en je budget.

Qua mixer/bediening zou je een zonemixer kunnen overwegen. Heb laatst een Samson S-Zone onder handen gehad, die heeft 4 ingangen en 4 uitgangen. De ingangen kun je afzonderlijk aan één of meerdere uitgangen toewijzen, en de uitgangen zijn afzonderlijk te regelen (kan zelfs via externe potmeters op afstand).

MP3's kun je natuurlijk gewoon uit een pc met bijvoorbeeld winamp (of desnoods je iPod) halen. Wil je het iets mooier doen (dus kunnen mixen) kun je een programma als Traktor of BPM overwegen (eventueel met externe controller). Andere optie is natuurlijk nog een mp3-speler/mixer zoals die van Cortex of Numark.
Topic: 108 harting aansluitschema (2-8-2007 21:32:00)
Tip: bestel ook even dekseltjes bij je connectoren, gaan ze een stuk langer mee ;-)
Topic: Obscure DJ apparatuur (26-7-2007 22:35:00)
Kun je 'm wel precies indelen zoals je wilt, en daarna iig nooit meer zeuren over de layout ervan ;-).
Topic: Sensation Black (26-7-2007 22:23:00)
Als mijn info klopt (vrij dicht bij het vuur vandaan) heeft RentAll er 60 gekocht, de rest is in Duitsland gehuurd.
Topic: welke veiligheidsschoenen? (23-7-2007 21:50:00)
Voor de bouw zou ik zeker halfhoge nemen, en dat geldt eigenlijk voor alle situaties waarbij je (ook) op ongelijk terrein loopt. Ik heb zelf een poosje bij het spoor gewerkt, en ik kan je vertellen dat je na een dag op je lage schoenen over het grove ballastgrind lopen geen enkels meer over hebt. Met halfhoge schoenen heb je daar een stuk minder last van.
Topic: Versterker voor sub-laag (12-7-2007 20:28:00)
De ampjes van Prodjuser zitten keurig in elkaar. Werk veel met de M-serie, bevallen erg goed, zelfs op 4 ohm bridged subjes beuken in een strandtent heeft nog nooit problemen gegeven. Laatst een M520 een uur met roze ruis tegen de clip op de dummyload gehad, ding gaf geen krimp. Levert ook ruimschoots het opgegeven vermogen.
De T3600 vindt mijn rug iets minder (ding weegt iets van 35 kilo) maar presteert ook erg goed.
Topic: Muziek kwaliteit (12-7-2007 18:37:00)
Of er sprake is van 'opzet' weet ik niet. Het sluit wel een beetje aan bij hetgeen ik bedoelde dat de klankkwaliteit van je speakers (en in iets mindere mate je versterkers en andere randapparatuur) in heel wat gevallen een zwakke schakel is, en je dus lang niet altijd de kwaliteit van de opname en het medium kunt beoordelen. Oftewel: je speakers (en de rest van de keten) kunnen wel degelijk een beperking zijn waardoor je lang niet altijd hoort of een opname goed is of niet.
Topic: verloopjes (5-7-2007 13:32:00)

KVM schreef:

Vroeger had je nog wel eens korte fase draai XLR kabels nodig,maar volgens mij is dat tegenwoordig wel allemaal hetzelfde.
Hier in de buurt is volgens mij alleen Focus (af en toe) nog zo eigenwijs om bij xlr-en pin 3 heet te maken.

Verder doe ik veel in omroepland, en daar is het niet ongebruikelijk dat alle apparaat-aansluitingen male zijn (dus ook de ingangen!) en alle kabeldelen female. Dan ben je blij dat je een paar koppelbusjes bij je hebt, of female-female touwtjes.

Dan heb je nog de Dateq broadcast-mixers, waar stereo ingangen op een XLR-3 (wel female gelukkig) zitten. Daar gaan dus ook de nodige verloopjes voor mee (min of meer dezelfde collectie als Tom daarvoor meeneemt)
Verder een paar trafo-doosjes/DI's voor het inprikken op een 'vreemde' installatie en verloopjes om van symmetrisch naar asymmetrisch te gaan en terug.
Topic: Geslaagd?!?! (27-6-2007 21:57:00)
En inmiddels bestaat dit topic al zó lang dat ik voor de tweede keer mag reageren... (eerste keer was hier...). Tussen al het middelbare scholengeweld door heb ik gisteren te horen gekregen dat ik geslaagd ben voor de hbo-opleiding die erna is gekomen...vanaf volgende week donderdag dus Ing. Diederik laugh :D
Topic: Muziek kwaliteit (18-6-2007 12:06:00)
3-6 dB dynamiek is anno 2006 veel voor een gemiddeld commercieel radiostation dus daar wordt aardig wat compressie (evt in combinatie met clipping) toegepast.

Verder zal in veel gevallen het toegepaste luidsprekersysteem een beperkende factor zijn. Er zijn nog altijd heel wat systemen in de omloop die van zichzelf al brak klinken, of zo beroerd zijn afgeregeld, dat de kwaliteit van de mp3 daar weinig aan afdoet.
Topic: Ik zie door de bomen het bos niet meer, welk setje is iets voor mij? (13-6-2007 15:40:00)
Laatjes die eruit worden gewandeld kun je voorkomen met dit dingetje van Prodjuser, maar ik heb het zelf eigenlijk nog nooit meegemaakt.
Topic: Geheime zenders (9-5-2007 23:09:00)
op wat voor frequentie zit die laatste? Ik heb wel zo'n vermoeden wie daar achter zit ;-)
Topic: Compressor op mic-niveau gebruiken (12-4-2007 00:02:00)
Ideaal happy :). Nog een kleine tip (voor het geval dat): het meest gebruikelijk bij een insert met stereo jack is:
tip = send
ring = return
sleeve = ground
En dan heb je (bijvoorbeeld) dit kabeltje nodig.

Succes!

(overigens, dergelijke -44 dB circuits gebruik ik meestal als noodoplossing, bijvoorbeeld om ergens met je installatie in te prikken als er geen line, maar wel microfoon ingang beschikbaar is. Echt goed voor je geluidskwaliteit is het namelijk niet)
Topic: Compressor op mic-niveau gebruiken (8-4-2007 14:37:00)
Kan ook, maar dan moet je er wel de ruimte voor hebben qua inputs.

44 dB verzwakker kun je als volgt maken: in de male XLR soldeer je tussen pin 2 en 3 een weerstandje van 150 Ohm. In diezelfde plug zet je vervolgens heet en koud signaal elk via een 12kOhm weerstandje op pin 2 resp. 3. De boel uiteraard even netjes isoleren met een stukje krimpkous en klaar. (bron: handleiding symetrix 601 voiceprocessor, pagina 56, gebruik dit zelf ook)

Is trouwens wel belangrijk dat de eventuele fantoomvoeding uit staat, niet alle apparatuur vindt dat erg leuk (maar ik geloof dat een XTC dat niet heeft dus daar hoef je je dan geen zorgen over te maken)
Topic: Compressor op mic-niveau gebruiken (7-4-2007 10:15:00)
Bel eens met Dateq of ze niet een insert voor je in de tafel kunnen modificeren. Dat is vaak namelijk niet zo heel erg moeilijk (in het simpelste geval na de mic preamp even aftakken en daarna weer terugstoppen).

Ook zul je anders nog truukjes uit moeten halen om het line-signaal vanuit de compressor zo'n 40 dB te verzwakken, zodat je mic-ingang niet over de kop gaat. Is een kwestie van een paar weerstandjes maar het komt je signaal/ruisverhouding niet ten goede.
Topic: Crossfader probleem (5-2-2007 00:09:00)

Reind schreef:

Ik kreeg vorige maand nog een fikse opdonder van de pc die bij mijn ouders staat (budget kastje en een 400 watt voeding er in die nog niet eens in staat is een 12 volts lijntje op 12 volt te krijgen maar wel een complete kast onder stroom zet) en die toch echt netjes aan een werkende muurdoos zat met randaarde.
Lijkt me toch stug dat als de kast goed geaard is, deze alsnog onder spanning komt te staan. Dan zou namelijk de hele aarde onder spanning moeten staan. En aangezien die zelfde aarde het referentiepunt voor de 0V op jouw stopcontact is* lijkt dat me nogal lastig

*scheidingstrafo's buiten beschouwing gelaten wink ;)
Topic: Syrincs gaan niet meer aan (4-2-2007 21:55:00)
Misschien totdat blijkt dat er ergens iets goed mis is wat iets teveel is voor het zekeringetje, en je hele setje uitfikt?
Topic: gevarengeld (11-1-2007 23:00:00)
Tsja...bij de naam 'gevarengeld' zou ik als klant denk ik ook wel de kriebels krijgen. Aan de andere kant huur ik ook wel eens wat (en dan niet alleen audio) en ik zit er niet mee als men daarvoor een borgsom vraagt. Volgens mij zijn er ook zat audioverhuurders die dat doen. Het idee is hetzelfde maar het klinkt wat vriendelijker en is wat meer algemeen geaccepteerd, denk ik.
Topic: New-line meeting 7 januari (11-1-2007 11:24:00)
In dat opzicht is Eindhoven of Breda wel gunstig voor onze Belgische medeforummers, dat zal ongeveer in het midden liggen (zeker als je alleen Vlaanderen telt). Breda zou vooral voor de treinreizigers gunstig zijn als (ooit) de HSL-zuid gaat rijden, Breda wordt daar immers rechtstreeks vanuit Antwerpen/Brussel op aangesloten. Idem voor Rotjeknor wink ;)
Topic: Antenne Booster/Splitter (11-1-2007 11:13:00)
Zie mijn verhaaltje hierboven, dat zijn dus de punten waar je op moet letten.