Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Diederik

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Diederik (Pagina: 1 van 10)

Topic: Graag advies bij aanschaf Stage Accompany SA 102 mengpaneel (D&R) (22-3-2009 21:03:00)
Voedingselco's vervangen (zowel de grote als de kleintjes) is in veel gevallen de oplossing. Eventueel kun je - als je de boel toch open hebt - ook de voedingsstabilisatoren vervangen.
Topic: Seer Audio, serieuze nieuwkomer of ...... (2-7-2008 15:10:00)
Klopt, maar het bovenstaande (levering, service en support) is minstens net zo belangrijk als de kwaliteit van het product zelf. Anders heb je er nog niets aan. En op grond van de informatie die ik op internet vind, durf ik daar mijn vraagtekens bij te zetten (al kan ik er natuurlijk volledig naast zitten).

Kwaliteit is te meten (aan de dummyload) en te onderzoeken (doosje open en je kunt al heel snel iets zien). Daarnaast zal het zich natuurlijk in de praktijk moeten bewijzen.
Topic: Seer Audio, serieuze nieuwkomer of ...... (28-6-2008 20:28:00)
Nee joh, die gebruiken juist korte zinnetjes en kleine alinea's omdat anders het grootste deel van de doelgroep het niet meer kan volgen laugh :D

Goed, On Topic: Het is sowieso een Chinees merk, dat kostte 30 seconden googlen. Overigens bestaat www.seeraudio.nl, die doet me ook niet vermoeden dat het om een gerenommeerd en serieus bedrijf gaat (eerder om een 'hee ik heb ook een boekje over Frontpage gelezen' website die ook nog eens bulkt van de taal- en stijlfouten). Laatste nieuws is van oktober 2007.

Bedrijf zelf heet Happy Power Light & Sound. Lijkt meer op een drive-in bedrijf dan een serieuze handelsonderneming of iets dergelijks. Nu zegt dat ook niet alles maar of men dan een fatsoenlijke TD/service heeft en ook voldoende voorraad kan houden (dat kost een hoop geld!) is natuurlijk de vraag. Rechtstreeks (dus zonder voorraad) uit China geleverd krijgen kost veel (heel veel) tijd. Zo'n boot doet er nu eenmaal even over en da's niet handig als je spareparts nodig hebt (dat is vaak helemaal een drama weet ik uit ervaring)

Maargoed, dit zijn slechts wat overwegingen. Dré is (in een vorig millennium) tenslotte ook ooit met een Drive-In showtje begonnen dus het is zeker niet onmogelijk.
Topic: krachtstroomverloopje? (28-6-2008 19:50:00)
Er staat geen spanning op de nulleider (als het goed is). Er kan alleen stroom lopen (da's wat anders). Nulleider ligt bij het transformatorhuisje aan de aarde.

Als de installatie goed is (d.w.z. overeenkomstig de voorschriften aangelegd (voor Nederland de NEN-1010) met voldoende dikke bedrading etc.) dan zit er nog wel wat marge in. Onder andere dus ook vanwege inschakelpieken en zaken als de genoemde inductieve en capacitieve belastingen. Daar is het dan ook voor bedoeld, niet om de installatie stiekum nog een beetje op te schroeven.

Overigens, al zal je in onze situaties alle drie de fasen exact gelijk belasten, dan nog loopt er stroom door de nulleider. Je sluit namelijk alles aan in ster-schakeling, oftewel tussen één (van de drie) fase en nul Als je in driehoek zou schakelen (dus zoals een 3-fasen elektromotor) is dit inderdaad het geval, want je belast dan tussen de twee fasen. Dan staat er dus inderdaad 380 (of 400) volt tussen de twee fasen, er zijn wel mensen hier op het forum die je uit ervaring kunnen vertellen dat de meeste apparatuur daar niet tegen kan.
Topic: krachtstroomverloopje? (26-6-2008 22:01:00)
Dit heeft in Nederland ook bestaan, in Amsterdam volgens mij zelfs tot niet zo heel lang geleden. En grote kans dat je het met een beetje zoeken nog wel ergens tegen komt. Ik ga eens googlen...

1 fase 32A heb je in Nederland ook, in de vorm van een blauwe CEE stekker (met 3 pennen dus). Die zijn er namelijk zowel in 16 Ampère (bekend van de camping) en in 32 Ampère. Je ziet ze overigens niet zo heel vaak, al ben ik ze wel eens tegen gekomen. We hebben er in ieder geval geen andere aparte stekker (meer) voor bij mijn weten, ik neem aan dat je dat bedoelt...
Topic: krachtstroomverloopje? (26-6-2008 20:46:00)
Duidelijker zo. 3p + [aarde] is een 4-polige CEE stekker. Een 'normale' 5-polige aansluiting wordt aangeduid met 3p + N + [aarde]

In deze opzet heb je er dus niks aan. De aansluiting moet worden vervangen door een 5-polige aansluiting (en het heteluchtkanon dus inderdaad ook), of er moet een tweede naast worden gezet. In beide gevallen is het raadzaam hier een vakman bij te halen, zeker omdat er waarschijnlijk dus een nulleider (extra draad dus) bij moet worden getrokken, die zal er waarschijnlijk wel niet bij zitten. Als de kabel van de meterkast naar de aansluiting een vmvk kabel (zo'n dikke grijze) is, dan moet de hele kabel worden vervangen. Als het in een buis zit dan kan hij er met een beetje geluk bij worden getrokken.

Overigens kan en mag je wel een verloopje 'andersom' maken. Oftewel van een 5-polige (3p + N + [aarde]) stekker naar een 4-polige (3p + [aarde]) contrastekker. Dan hoeven je heteluchtkanonnen niet te worden aangepast.
Topic: Seer Audio, serieuze nieuwkomer of ...... (26-6-2008 20:27:00)

simple40002000 schreef:

Wat in de hifi wereld wel gebeurt is dat men bijv loopwerken van cd spelers bij merk x,d/a converters bij merk y haalt en dat in hun eigen apparaat stopt.Een merk als bang en olufsen schijnt dat wel te doen.Hoe ik aan deze stelling kom? Ik heb een aantal vrienden van me die reparatiewerk doen als hun beroep,zien duizend en 1 verschillene apparaten en dan vallen dit soort dingen hun op,hoeveel merken elkaars techniek delen terwijl er soms stevige prijsverschillen er tussen zit
Dat is echt niet alleen bij hifi zo, ook bij pro-audio en allerlei andere takken van industrie. Kan ook een afweging zijn om de prijs te drukken, omdat je dan niet alles zelf hoeft te ontwikkelen (lees: het wiel opnieuw uitvinden). Sony CD-loopwerkjes bijvoorbeeld kom je echt overal tegen, in allerlei prijsklassen. Niets mis mee. Geen jatwerk (tenzij ze uit de loods zijn gepikt ipv netjes ingekocht) maar een 'make or buy' beslissing. Zo ook ons 'eigen' Philips, die tot een paar jaar geleden halfgeleiders maakten (Philips Semiconductors). Dus de kans dat je ergens onder de kap Philips componenten tegen kwam of komt is best aanwezig. Als elke fabrikant álles zelf zou ontwikkelen zou de apparatuur onbetaalbaar worden. Gisteren nog een Marantz cd-wisselaar open gehad waarbij ik op één printplaat ic's van Sony, Siemens en Samsung tegen kwam. Die bedrijven hebben allemaal een bepaald componentje ontwikkeld en verdienen aan de verkoop van de losse componenten hun ontwikkelingskosten terug, en die zullen er alleen maar blij van zijn dat een fabrikant hun componentje in z'n apparaat stopt, want daar verdienen ze geld aan.

Onder jatwerk versta ik iets als een Behringer DDX3216. 1 op 1 gejat van de Yamaha 01V (en vandaar dat-ie 'officieel' nergens meer te krijgen is). En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Dat er tussen apparatuur met dezelfde techniek prijsverschillen zitten, is best te verklaren. Een fabrikant (en dan laten we de dozenschuivers en (OEM) apparaten die 100% gelijk zijn even buiten beschouwing) zal ook nog tijd en geld in ontwikkeling moeten stoppen. Want met alleen de losse componenten (die je kant-en-klaar inkoopt) heb je nog geen product wat je zo in de markt kunt zetten. En afhankelijk van wat een fabrikant met al die verschillende onderdelen doet krijg je verschillende (kwaliteit) apparaten en bijbehorende prijsverschillen. Hoewel prijs natuurlijk niet direct met kwaliteit is verbonden, de één zal er gewoonweg wat meer marge op gooien, de ander stopt het wellicht in een fatsoenlijke support-afdeling of juist in een duur bedrijfspand.
Topic: Symetrix 528e (26-12-2007 15:23:00)
bezoek eens www.radioforum.nl, zitten veel meer mensen die zich met dit soort dingen bezig houden (ik ben hier een van de weinigen geloof ik)

Maargoed, om antwoord te geven op je vraag: het is een beetje afhankelijk van wat je wilt. De 528e is zonder meer een mooi apparaat, microfoonkeuze is een beetje afhankelijk van de omstandigheden. Broadcaster is een erg mooie microfoon maar verschrikkelijk gevoelig (pikt dus ook allerlei omgevingsgeluid op) en stelt daardoor ook nog wel wat eisen aan de ruimte (akoestiek). SM7 heeft dat niet, maar is klankmatig behoorlijk anders (het is ook een dynamische microfoon terwijl de broadcaster een condensator microfoon is). In beide gevallen heb je overigens een errug mooi setje.
Topic: Powercon maken in een Eon (2-12-2007 19:56:00)
Wat je eventueel zou kunnen doen is zelf je euro-kabels maken en er dus zelf een euro plug aan zetten. Die kun je open maken en dan met een tangetje de contacten een beetje naar binnen drukken zodat ze wat meer klemmen. Dat is namelijk maar al te vaak de oorzaak (dat de stekkers niet goed klemmen). Soms lukt het met een klein schroevedraaiertje ook wel bij een kant-en-klare kabel. Denk ik beide gevallen wel om de veiligheid, 't is en blijft 230 volt waar je aan gaat knutselen!
Topic: kabels labelen (29-11-2007 23:02:00)
Onder die ringetjes past precies zo'n 6 mm breed labeltje uit de labelwriter (die dingen met cassettes, dus niet die op de pc gaan). Zijn er in verschillende combinaties met achtergrondkleurtjes. Zeer slijtvast (want er zit een ringetje omheen) en nog mooi ook.
Topic: Versterker bruggen (ervaringen) (3-11-2007 20:05:00)
Op m'n werk goede ervaringen met de M-serie (M320, M520, M720) van Prodjuser. Draaien zonder problemen op vol gas aan 4 Ohm brug op het laag (en zelfs op de dummyload). Blijft me verbazen dat dit kan in deze prijsklasse maar ben er erg blij mee.
Topic: Aansluiting als je van 2 naar 4 subs gaat (16-10-2007 20:07:00)
Volgens mij dekt de term 'belastbaarheid' de lading het beste. Het getalletje op de speaker is immers de waarde die de fabrikant aanraadt (of verzint) waarbij de boel nog heel blijft.

Mooiste optie is (denk ik) de V4001+ te bruggen en er nog een tweede bij te kopen. Als je op elke versterker dan 2 subs zet (kom je dus op 4 Ohm bridged uit), waarbij de versterker dus 3000W levert. Da's 1500 watt per sub en dus ruim voldoende.
Kanttekening die er wel bij hoort is dat je dan op een erg lage totale impedantie uitkomt (4 Ohm brug oftewel 2 Ohm stereo). En dat vindt niet elke versterker even fijn, ik weet niet hoe de praktijkervaringen met deze versterker zijn op dat gebied.

In dat geval blijf je gewoon je huidige crossover gebruiken, alleen gaan de uitgangen van sub links en sub rechts elk naar een aparte versterker (waarop dan dus maar één kanaal hoeft te worden aangesloten)
Topic: Gebruik digitale mengtafel. (25-9-2007 15:53:00)
Gewoon een paar dagen pielen is inderdaad wel lekker en ook een goede manier om de tafel te leren kennen. Als je al weet wat het bandje ongeveer gaat doen (qua mics enzo), dan kun je in ieder geval wel alvast wat standjes/presets maken met je routing e.d. (subgroepjes, auxen etc.). Scheelt je later weer. Ook zou ik de eerste paar keer even wat extra tijd uittrekken voor je soundcheck, dat spaart een hoop stress.
Topic: 100 volt versterking (25-9-2007 15:44:00)
Zolang het niet te hard gaat kan het wel, want dan zal de lijnspanning de 70 volt niet halen, ook niet bij een 100 volt systeem. Houd er wel rekening mee dat het opgenomen vermogen (in theorie) wel groter wordt als je een 70 volt speaker op een 100 volt lijn zet.
Topic: Voedingfout sennheiser (15-9-2007 11:33:00)
Met veel adapters en blokjes lukt het om-en-om nog wel, om de beurt een gewone stekker en een adapter.
Topic: 19" PC (13-9-2007 23:29:00)
Ik weet niet of het hard- een softwarematig een optie is, maar wellicht is een Mac mini iets voor je? Die kun je echt ergens achter weg frommelen.
Topic: Voedingfout sennheiser (13-9-2007 23:26:00)

AMX_Pete schreef:

Worden ze minder warm van en geen geknoei met een stel van die ellendige adapters die constant uit de stekkerdoos vallen tijdens transport angry
Een paar tie-raps om de adapter en het stekkerblok heen doet vaak wonderen is mijn ervaring.
Topic: audiofielen (12-9-2007 23:06:00)
Prachtig zo'n interne processor met een vaste configuratie, maar dan wel in een vaste installatie. Als je telkens ergens anders staat is het wel zo lekker als je nog een beetje kunt tweaken aan de sound. Geldt uiteraard ook als je de boel nog een beetje wilt aanpassen naar je eigen smaak, dat gaat niet op 'n doosje waar (hooguit) een volumeregeling op zit. Bovendien gebeurt het ook nog wel eens dat de betreffende processor settings dan zo worden gemaakt om zoveel mogelijk uit het kastje te persen zodat-ie maar lekker hard gaat. Wat minder rendement en een ander geluidje eruit krijgen dan heb je een probleem.
Topic: Speaker opgeblazen? (9-9-2007 17:02:00)
Een opgeblazen woofer kun je vaak vrij snel herkennen. Schroef/trek/sloop de grille eraf en druk voorzichtig met een paar vingers op de conus. De woofer moet dan vrij gemakkelijk en zonder aanlopen heen en weer kunnen bewegen. Lukt dit niet dan is de spoel verbrand en zit die vastgeklemd in de magneet. Dure speakers kun je dan reconen, goedkope weggooien (of ter lering ende vermaek de conus eruit snijden en daarna weggooien).
Topic: Ervaringen American Audio V-6001plus Versterker (7-8-2007 22:27:00)

henkie oet nee schreef:

Wat ook opvalt, hij wordt geleverd zonder netstekker.
Misschien iemant een idee waarom?.
Gebeurt steeds vaker, voornaamste reden is volgens mij omdat er in Europa anno 2007 nog steeds minimaal 5 verschillende typen netstekker gangbaar zijn. Dat betekent dus dat er dan meerdere versies van het Europese model (230V/50Hz) zouden moeten worden gemaakt. Da's voor een fabrikant nogal 'lastig' en bovendien heb je kans dat hij daardoor duurder wordt dan de losse stekker die je er zelf even aan moet knutselen.