Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DJefke

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van DJefke (Pagina: 1 van 10)

Topic: PA-markt zaterdag 16 maart 2019 (21-3-2019 12:33:00)
Ik vond ook wel dat de beurs op het eerste zicht wat tegenviel dit jaar. Het klopt wel dat er minder standen waren, en dat het percentage standen met veel te hoge prijzen in opmars is. Voor mij persoonlijk waren er maar 3 of 4 standen met interessant spul aan interessante prijzen. Maar uiteindelijk eigenlijk maar bij 1 stand gekocht. Bij de anderen heb ik weer te lang getwijfeld, en weg was het spul ;)

Toch naar huis gegaan met:
- een rackje met Behringer spul (8024, een efx, 2 quad gates denk ik); apparatuur zag er ook allemaal nog puntgaaf uit, geen afgetrapt spul.
- een tascam MD350 md speler
- Behringer DEQ2496, niet in de doos maar lijkt verder wel ongebruikt
- een klein oud sony beamertje in case

Alles samen 185 euro kwijt (plus ticket en wat koffies).

Ik denk dus wel dat ik volgend jaar gewoon terug kom.

Wat die kofferbak sales betreft, ik ben 2 edities geweest. Was wel leuk, ondanks dat er voor mij de 2e keer niets te vinden was. Ik vond het wel jammer dat het vorig jaar niet is door gegaan, maar anderzijds is het beter om het niet te laten door gaan als er toch niet voldoende standhouders zijn.
Topic: Pa markt 2018 aanstaande zaterdag de 17e (17-2-2018 17:09:00)
Ik ben inmiddels al weer eventjes thuis. Ik ben rond 13u vertrokken aangezien ik het wel gezien had.

Mijn beleving van de beurs:
- Ik had de indruk dat de opkomst een heel pak minder was dan voorbije jaren. Het was nooit ergens echt druk. De zaal was dit jaar natuurlijk ook wel groter dan die van de voorbije jaren, dus dat zal wel schelen. Maar toen ik om 13u vertrok was het echt niet druk op de parking. En de parking een beetje verder was bijna leeg. Nochtans waren er op dat moment 2 beurzen.
- De voorverkoop had duidelijk geen last van een slechte opkomst. Maar gelukkig was er dit jaar een zeer grote kantine voorzien :)
- Het viel me dit jaar echt op hoeveel prijsverschil er zat tussen de verschillende standen. Vooral Behringer spul leuk bij sommige standen wel van goud gemaakt.
- Ik heb zeker weer mijn gading gevonden kwa spullen. Blijkbaar is de buit voor mij altijd beter in de even jaren dan de oneven jaren, en dat is weeral bevestigd :D

Wat ik dit jaar mee heb genomen:
- 2x CDJ1000mk3 met FC voor 180 euro (ik heb nog geen mankementen kunnen ontdekken)
- 2x Behringer composer
- Behringer RX1602 rack mixertje
- TC electronic TC1128 (EQ/spectrum analyzer)

Ik ben er volgend jaar weer bij.
Topic: Safety cable Karabijnhaak (22-5-2017 11:00:00)
Ik zou zowiezo geen spul van de Action vertrouwen voor safeties. Kan goed zijn dat die karabijnhaken 50KG aankunnen, maar wil je dat risico echt nemen?
Topic: PA markt zaterdag 11 maart 2016 (17-3-2017 13:12:00)
Ik vond het wel meevallen eigenlijk. Maar ik was door omstandigheden dit jaar niet echt op zoek naar wel spul. Het enige waar ik dit jaar naar op zoek was: een kabelcase, RGBHV kabels en verloopjes, en eventueel wat laagegeprijst videospul.

Dus al bij al kan ik niet klagen over wat ik gevonden heb:
- Flightcase voor mijn kabels, wel redelijk afgetrapt, maar was maar 15 euro. En uiteindelijk moet het ding 1x per jaar mee naar een event, en de rest van het jaar gaat die in de garage in een hoekje staan.
- Tascam DAT recorder en Denon CD/casette combinatie, 5 euro elk. Ben benieuwd of ze het nog doen. Indien ja, leuk voor in de woonkamer.
- Doos video kabels allerhande (vooral VGA-naar-RGBHV) voor 20e. De verkoper was wel heel snel blij met mijn bod, dus waarschijnlijk had ik lager moeten starten sneaky :V Maar goed, ik heb wel nood aan een hoopje VGA-RGBHV kabels, en als ik ze nieuw moet kopen, kost het me een veelvoud.

Zoals Tom al aanhaalde was het op jhet gebied van video wel heel erg mager dit jaar. En hetgeen er dan stond, moest doorgaans nog een hoofdprijs opbrengen. Het viel me ook op dat de gebruikelijke video-verkopers er dit jaar niet stonden. Ik vermoed dat een en ander wel te maken zal hebben met de masale video dump die er vorig jaar op de beurs geweest is. Spijtig dat ik vorig jaar tijdelijk met een sedan reed ipv een break (en dan nog wel eentje waarvan de achterbank niet neerklapt), en dus een hoop analoge video koopjes heb moeten laten voor wat ze waren.
Wat audio betreft heb ik wel een aantal interessante koopjes gezien wat grotere mixers betreft. Ik heb op zijn minst 2 mixers gezien die ik voor de vraagprijs wel meteen had willen meenemen. Ware het niet dat ik er momenteel de ruimte niet voor heb. Voor de rest was het inderdaad niet echt super kwa koopjes. Als ik spul zie staan voor marktplaats prijzen, dan koop ik ze toch liever ook gewoon op marktplaats. Dan kan je tenminste bij de koper eerst nog eens uitgebreid testen.
Topic: Hoofdtelefoon combiner (17-10-2016 10:33:00)
Niet echt bepaald een compacte oplossing, maar Behringer heeft de Powerplay reeks. De Powerplay XL (HA8000) heeft bv 2 stereo ingangen die gemixt kunnen worden. Het is natuurlijk een beetje overkill om 8 hoofdtelefoon uitgangen te hebben. Echt comtact is het niet, maar als je nog een unit over hebt in het efx rack, dan is het wel een nette oplossing.
Topic: Verzenden ervaringen goed en slecht (24-8-2016 23:33:00)
Vandaag maar weer eens moeten merken dat "tekenen voor ontvangst" geen enkele waarde heeft.
Ik had wat kabeltjes enzo in de webshop besteld, en gisteren kreeg ik een mail dat mijn pakketje verzonden was (wat weer zeer vlot ging zoals we gewono zijn van New Line), en met een tracking code van DHL. Aangezien er vandaag niemand thuis was, keek ik deze namiddag even online of het pakketje misschien al geleverd was bij de buren ofzo. En ja hoor, er stond dat het afgeleverd was en afgetekend door Kristof. Mijn overbuur heet zo, dus dat leek helemaal goed.
Tot ik thuis kwam dan. Er zat helemaal geen briefje van DHL in de brievenbus om te melden dat ze waren langs geweest en ik het pakje op een ander huisnummer kon ophalen. Er was ook helemaal niets afgegeven bij de buren, want even later vond ik mijn pakketje gewoon in de achtertuin onder de tuintafel.

Nu moet ik wel toegeven dat het vandaag niet bepaald zou gaan regenen, en dat de doos er netje neergezet was (doos was ook niet beschadigd). En de doos stond ook in de achtertuin, dus niet zichtbaar vanaf de straat (wat nog altijd beter is dan pakketjes tegen mijn voordeur leggen, wat soms wel gebeurt).
Maar er zijn in dit verhaal toch wel een paar zaken waar ik het moeilijk mee heb: Eerst en vooral betekent dit dus dat de koerier gewoon zelf even voor ontvangst heeft getekend (ik heet zelf Christophe, dus hij heeft niet eens de moeite genomen mijn naam correct te spellen). Ten 2e zat er ook geen briefje in de brievebus om even te melden dat het pakket in de tuin ligt (natuurlijk doen ze dat niet, want dan laten ze een schriftelijk bewijs achter van hun bedrog).
Wat als een dief het pakketje intussen had meegenomen? Wie draait er dan voor op? Uiteraard gaat de transporteur zich verschuilen achter "jamaar, er is voor getekend, dus het is correct afgeleverd".

Sorry, ik moest even mijn hart luchten. Ben heel blij dat ik mijn pakketje zo snel heb, en dat het in goede staat is aangekomen. Maar ik vind het gewoon niet kunnen wanneer een koerier gewoon even zelf een handtekening zet om zo het pakket onbeheerd achter te laten. Dit is dus niet de eerste keer dat ik dit meemaak, en dit fenomeen staat ook los van een bepaalde transporteur. Het gaat hier in dit geval wel om DHL, maar de x keren hiervoor dat DHL iets moest komen leveren, is het wel gegaan zoals het hoort.
Topic: Kofferbak markt zondag 21 Augustus in Houten (22-8-2016 22:36:00)
Het was de eerste keer dat ik de kofferbak sale bezocht. Het weer viel idd een beetje tegen. Vanaf 10u45 (denk ik) is het water met bakken uit de lucht komen vallen. Ik ben alleszins met voldoende spullen huiswaarts gekeerd: een dikke Extron RGBHV seamless switch met remote (waar ik eigenlijk had moeten afbieden, maar ik wilde het ding veel te graag), 2 oude behringer doosjes, en bij Tom een mooi 1U kastje gescoord (waarvan het niet duidelijk is wat de inhoud precies doet) voor maar 3 euro. Heb ik meteen een mooi jastje voor een zelfbouw projectje :)

Alleszins heb ik me de rit naar Houten niet beklaagd. De catering was overigens ook in orde.
Topic: dimmer aansluiten (21-8-2016 16:39:00)
Ik ben al wel eens 63A monofase tegen gekomen hoor. Is gewoon een blauwe CEE. Er is een periode geweest dat je in België als particulier in bepaalde streken geen 3-fasen aansluiting kon krijgen. Ook niet als je het nodig had. En bij deze persoon was dit dus het geval geweest: hij had een 60A mono aansluiting in zijn woning, en had er dan maar meteen een 63A CEE achter gehangen voor zijn laspost :D
Gelukkig is de energie-distributeur intussen een beetje bijgedraaid, en kunnen we terug gewoon op simpele vraag 3 fasen krijgen.
Topic: Feedbackdestroyer (5-8-2016 14:45:00)
Een Behringer FBQ2496 kan volautomatisch werken. En er zit een rode panic knop op om hem te bypassen. Het ding kreeg wel ene goede review op de site van Sound On Sound.
Of het allemaal makkelijk te gebruiken is, is een ander verhaal. Ik heb er eentje (ooit op een PA markt voor 5e nieuw in doos gekocht :D), en heb die ooit eens snel geprobeerd voor een speech in een sportclub, en dat ging toch niet echt lekker. Intussen is hij ook al 2x gebruikt op een event waar ik zelf niet bezig was met het geluid, en daar was de seluidstech toch erg blij met het ding. Hij heeft er wel telkens de tijd voor genomen om hem manueel in te stellen.
Wat betreft de destroyer enkel voor microfoons in te zetten: de ingangen van de destroyer zijn lijn ingangen, dus dat gaat niet werken. Als de mixer subgroepen heeft met inserts, kan je de microfoons naar die groep sturen en de destroyer daarop inserten.

Zoals iemand reeds opmerkte, denk ik wel dat een feedback destroyer weinig zin heeft wanneer ze met de microfoon voor de luidsprekers lopen.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (6-7-2016 10:24:00)

Frank76 schreef:

Ook een ergernis, mensen die bij een braderie of dergelijke speakers gaan omdraaien, wegdraaien of erger nog, draden doorknippen.
Moet je ze dan echt op 25 meter hoog hangen?
Speaker wegdraaien heb ik zelf ook al meermaals gedaan (draden doorknippen uiteraard niet). Is volgens mij toch gewoon een nette oplossing op braderieën en dergelijke waar de muziek gewoon asociaal luid staat. Het is op dit soort events niet altijd evident om de "man van het geluid" te vinden (in België staat meestal ergens in een hoekje een CD speler of laptop op repeat).
Ben zelfs ooit een stapje verder gegaan: het volume lager zetten op de actieve speaker laugh :D Was in de tent van een apres-ski bar die mijn werkgever had afgehuurd tijdens onze skitrip. Staan we met een hoop collegas in die tent om te kunnen praten, zetten ze daar een actieve speaker op standje oorlog. Nadat het personeel 3x de speaker terug onze richting draaide, heb ik gewoon het volume verlaagd.
Topic: PA markt 2016 zaterdag 12 maart (14-3-2016 12:03:00)
Die 50" Pioneers voor 100e/stuk? Daar heb ik ook heel even over getwijfeld, maar dat ging echt niet meer in de auto passen (ik zit eventjes zonder break).
Was wel een leuke stand. Die hadden ook een hele stapel 19" toestellen aan 10e/stuk. Daaruit heb ik rond 10u maar snel de 4 die voor interessant waren maar snel uitgekozen :D Ik ben hierdoor wel vergeten dat ze ook een aantal leuke 3U kistjes met inhoud hadden voor 20e, en toen ik terug ging waren die weg natuurlijk.
Topic: PA markt 2016 zaterdag 12 maart (13-3-2016 09:34:00)
@Jonnhy Drama: Op welke stand hebje die Audio 10 gevonden? Die heb ik duidelijk gemist (ik was wel op zoek naar een audio 6 of 10). Die touchscreens heb ik blijkbaar ook gemist. Het is duidelijk dat ik op de PA markt beter uit mijn ogen moet kijken :p

Nu, voor mij was het ook geen slecht dagje. Ik had voor de eerste keer een voorverkoop kaarje (ik nam me dit al jaren voor, maar eindelijk heb ik er ook op tijd aan gedacht). Om 9u55 lagen er reeds 2 statiefjes in de koffer van mijn auto. De beurs dit jaar was inderdaad heel erg gefocused op video. Ik had de indruk dat dit jaar er een masale dump was van alles wat analoge video was. Desondanks was de buit voor mij toch wel voldoende.
Het grote minpunt voor mij dit jaar was dat ik momenteel tijdelijk een berline zonder neerklapbare achterbank heb. Ik heb dus wel een aantal dingen niet kunnen (overwegen) te kopen wegens "gaat niet in de auto passen" :( Maar al met al ben ik tevreden met mijn "buit". Ik heb dit jaar amper proberen afdingen (ben daar ook helemaal niet zo goed in), dus ik had vermoelijk nog wel hier en daar een paar euro kunnen afdingen. Maar uiteindelijk heb ik naar mijn gevoel nergens teveel betaald.

Lijstje van wat ik gescoord heb:
- 2x K&M speaker statief (zwaar model met borgpen). Eentje heeft wel een nieuwe pen en bout nodig, maar die dingen kan je van K&M gewoon los kopen :)
- Behringer DSP8000
- Nette DMX splitter in 19" formaat
- Sony DPS-D7
- Een DVB-T modulator
- Extron MPS112
- Sony DSC-1024G in een nette 2U kist met kabels
- Sony DSC-1024G waar volgens mij iemand op gestaan heeft ofzo
- 3x 8way Jack-Jack snake
- 2x 6U rackje (gekocht hier op het forum, maar opgehaald aan de beurs :))

Al bij al 185 euro kwijt (195 als ik inkomkaart en koffie meetel).
Topic: PA markt zaterdag 14 maart 2015 (15-3-2015 10:25:00)
Ik had ook wel de indruk dat de beurs een paar standjes minder had dan vorig jaar (en dus een hoop minder dan 2 jaar terug). Ik had ook de indruk dat er minder bezoekers waren (toch als ik naar de parking keek, binnen heb ik er weinig van gemerkt :p). En ik vond het aanbod voor mezelf ook wat mager, maar ik kan me wel inbeelden dat anderen wel met een berg spul naar huis zijn gegaan.
Ik had de indruk dat er dit jaar vooral veel grote flightcases en conventioneel licht (parren, multis, dimmers, ...) voor weinig weggingen.

Zelf heb ik dit jaar weinig gescoord. 3x 19" bakjes waarvan de werking onbekend is:
- Midiverb 4, zonder psu
- Microverb 4, zonder PSU, 2 pots stuk
- MOTU midi express

Ik ben er volgend jaar alleszins weer bij.
Topic: PA markt 2014 datum: 29 maart (30-3-2014 10:06:00)
4e keer dat ik naar de PA markt ben geweest, en volgens mij heb ik ze nog nooit zo klein geweten kwa aantla standjes. De zal was zelfs niet vol. Echter, kwa aankopen was dit tot nog toe de meest succesvolle voor mij :) Zoals ieder jaar heb ik niets kunnen scoren wat ik op mijn lijstje had staan. 1 ding was er wel (ik zocht een palladioum 900 voor rond de 150), maar die had ik dus te laat gezien en was toen al verkocht :( Zat voor dat geld zelfs nog een FC rond.

Wat ik wel gescoord heb:
- behringer feedback destroyer (nieuw in doos)
- 2x behringer patchbay (nieuw in doos)
- DAP 6-wegs stageblok met kabel (zag er nog nieuw uit)
- behringer kabeltester (nieuw in doos)
- 2x samson mic
- 4u flightcase
- sony MD speler

alles samen 115 euro :)

Ook grappig was dat er 2 standen rond 12u15 al volledig verdwenen waren.
Topic: Pioneer CDJ-2000nexus (8-10-2012 22:56:00)

YourLiVe schreef:

Bovendien zal Pioneer eerder zeggen "valt niet onder de garantie, is een gebruikersfout" terwijl behringer het artikel in kwestie waarschijnlijk eerder in de container gooit en een nieuwe opstuurt.
Ik weet niet of het nog steeds zo is, maar toen ik mijn DJX-700 mixer wilde retourneren omdat de faders na enkele maanden al stevig kraakten kreeg ik toch te horen dat de verzendkosten voor de klant waren. Ik heb het ding toen wel zonder kosten via de verkoper kunnen meegeven, maar blijkbaar was dat gewoon geluk hebben.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (8-5-2012 22:12:00)

bomdes schreef:

bwa, werken met deugdelijk (engenius, lancom bv) materiaal doet al veel. liefst op de 5Ghz band.
in mijn amprack zit een 600mW AP van Engenius met een higain antenne. Veel geluk om daar storing op te genereren :)
Zelfs bij 5GHz wel het juiste channel uitkiezen. 5.65 tot 5.85 is een amateurband. Leuk als even verderop halverwege het optreden een amateur zijn 100W zender aanschakelt laugh :D
Topic: Glp sd2 (20-3-2012 00:26:00)
Dat is de SD1, en die lijkt als 2 druppels water op de GLP SD1.
Topic: Technische fiche (13-3-2012 18:37:00)

eddy wally schreef:

Ik weet niet hoe jij rekent maar een Rodec MX 180MKIII + Denon 4500 dubbel cd kost mij inkoop ongeveer 3500€ minder dan een pioneer set met CDM2000,als jij dat verwaarloosbaarbaar vind moet jij beter bij kas zitten dan ik.
Wat jou de inkoop kost heeft daar niets mee te maken. Even vlug de prijslijst van een doorsnee verhuurder er bij genomen: 150 euro voor een setje Pioneer (2x CDJ2000 en een DJM800), 125 euro voor een setje 2xsl1200+mx180+denon dubbelaar. Die 25 euro gaat de organisator echt niet voelen als die in totaal 1000euro neerlegt voor licht-geluid. 25 euro die de hoge inkom- en drankprijzen niet verantwoordt. Ja, ik vind 25 euro verwaarloosbaar voor die organisator die doodleuk 10 euro inkom 1.6 euro voor een biertje vraagt. En dan janken dat er minder mensen komen opdagen.
Topic: Technische fiche (10-3-2012 19:50:00)

Frank76 schreef:

En dat komt dan weer omdat de DJ's persé een CDJ 2000 willen en liefst meer. Daar waar vroeger 2 of 3 SL1200's al luxe was.
Waar is de tijd dat een beetje DJ gewoon met ieder materiaal een topfuif kon bouwen?
Zoveel verschil tussen het huren van de vroegere standaard-booth (2x sl1200, rodec mx180, dn2000mk2) en een Pioneersetje zit er nu ook weer niet. Zeker in het totaalplaatje van de gehuurde installatie voor een fuif van meer dan 500man is dit echt te verwaarlozen. Los hiervan is het ook gewoon de schuld van de organisator. Als je ingaat op onzinnige eisen, dan kweek je natuurlijk een dj-generatie die het normaal vindt zo een dingen te eisen.
Topic: Technische fiche (10-3-2012 14:08:00)

eddy wally schreef:

Buiten de hele grote verhuurders hebben er nog niet te veel CDJ2000 in reserve staan en dan mag je eens proberen die te bereiken op zaterdagavond pakweg 23 u.
Je moet natuurlijk niet zaterdag avond om 23u pas aan denken dat je een CDJ moest gaan inhuren. Maar bij elke ietwat serieuze verhuurder (en dus niet enkel de hele grote) zal er op de afgesproken tijd zeker het afgesproken toestel _werkend_ klaarstaan. Tja, als het toestel tijdens het event zelf plots stopt met werken, das een andere zaak natuurlijk. Dat is dan maar pech hebben.
Eén ding staat vast,in de plaatselijke fuifzaal hier is men van 20 fuiven per jaar gezakt naar dit jaar nog 6.
Reden,met de 5 a 600 aanwezigen die hier meestal zijn komt men niet meer uit de kosten.
Daar komt nu bij dat volgend jaar in Belgie de nieuwe geluidsnormen van kracht worden,dit gaat de verhuurders pijn doen.
Geen idee wat dit met dit topic te maken heeft. Maar ik ga men slaap er niet voor laten. Je kan de jeugd moeilijk verplichten om iedere week uit te gaan. En eerlijk gezegd, als ik zie hoe de prijzen op lokale fuiven de hoogte in zijn geschoten de laatste jaren, dan geef ik ze geen ongelijk.
Als ik vroeger naar een scoutsfuif ging, dan betaalfde ik 100BFr inkom, en had ik voor 100BFr 3 drankjes (wat toch wel redelijk onder de gangbare cafeprijs van 40BFr was). Momenteel is 10 euro inkom al geen uitzondering meer op scoutsfuif (dat is dus x4 op pakweg 15j tijd). Een plastiek bekertje flets bier is even duur/duurder dan in een cafe.