Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Calipso

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Calipso (Pagina: 1 van 10)

Topic: Meer dan 20 jaar lid (10-10-2022 21:44:00)
18,5 jaar lid, nog steeds aan het meelezen...
Topic: geluid/licht humor (18-2-2015 21:23:00)
Je met er wel de kabel bij rekenen! shocked 8O

www.hifidelity.nl/ps-audio-ac3-high-end-stoomkabel-1-5-meter.html
Topic: Eurolite Kls Serie (5-10-2013 07:34:00)
Klinkt alsof je de verkeerde fixture te pakken hebt. De KLS serie heeft een apart dimmer kanaal en zit als het goed is in de fixture meegenomen.

Dat er maar 1 spot aangaat lijkt er op dat je ook maar 1 spot geselecteerd hebt in de fixture overzicht. Als je ze alle 4 aanklikt dan moet het wel werken. Ik denk dat je even wat verder in Sunlite moet duiken om dit onder de knie te krijgen. Als je het eenmaal doorhebt is het super simpel.

Dat van je shutter zit denk ik zo ingebakken in de KLS, ik weet niet of het wel gaat wat je daar wil. Mijn vraag is wel hierbij, waarom gebruik je de automatische programma's als je dit ook in Sunlite kunt maken, en hier snelheid e.d. allemaal in kunt beheren?

Ik wil je wel een keer op weg helpen met Sunlite en de KLS als je dat wil. Je woont niet heel erg ver bij mij uit de buurt.

Ik werk met Sunlite Suite 2 met 2x KLS801 en dat gaat perfect (afgezien van de soms rare dimmercurve).
Topic: 4 RCF ART 300 of 2 QSC K12 (9-11-2012 20:50:00)
Als de speaker over alle frequenties strak blijft en daarbij ook in verhouding, zul je merken dat het je hem niet hoeft te pushen. De QSC gaat echt erg hard, maar dat komt meer doordat de hoge tonen er vandoor gaan bij stevigere volumes. Bij de RCF kun je met wat minder af, blijft in verhouding en daardoor hoef je niet te pushen. Dan ben je sneller tevreden met het volume van het geluid.

Het is een beetje lastig uit te leggen, maar het is meer het gevoel bij geluid. Het lijkt dat bij een betere sound de ruimte beter gevuld is.
Topic: 4 RCF ART 300 of 2 QSC K12 (20-10-2012 20:20:00)
DB Flexsys range (F12, 15D, 18d etc.).

Diegene die mij de RCF set verkocht heeft verkoopt ook DB technologies en zij hebben deze ervaringen. Meerdere speakers zijn terug gekomen uit vaste installatie voor reparatie. Sindsdien raden zij het niet meer aan.
Topic: 4 RCF ART 300 of 2 QSC K12 (18-10-2012 17:30:00)
Als je in deze prijsklasse aan het kijken bent naar een speaker zou ik toch gaan luisteren.

De QSC gaan hard, ontzettend hard, maar worden tegelijkertijd erg schreeuwerig, je moet er het e.e.a. aan bijsturen en dat verlies je weer in geluidsvermogen. Ik zou het lekker bij je art 312(?) toppen houden, of als je echt wil wisselen zou ik voor de 4 serie gaan. Ik heb hier nu de 422, die klinkt weer net iets beter dan de 300-serie. En als het goed klinkt, hoeft het niet altijd harder te gaan om hard over te komen.

Wil je echter nog iets meer uitgeven dan heb je de 7-serie nog, die gaan helemaal leuk wink ;)

Je kan ook naar de DB technologies toppen kijken. Erg leuk voor het geld, met RCF componenten maar uit ervaring iets minder betrouwbaar. Het hout breekt sneller af en door de mindere kwaliteitscontrole van DB ook sneller een fout in de elektronica.

Maar bij alle speakers geld, zelf luisteren is het beste, het liefste naast elkaar.
Topic: Luidspreker valt in zwembad (Tilburg) (10-11-2011 19:06:00)
Gisteren weer gezwommen in de Reeshof. Is toch wel rare gewaarwording. Er staan erg veel bloemen in de hal en er is een condoleance boek neergelegd.

Ik zwem wekelijks in de Reeshof en probeer ook 2 keer in de week bij Stappegoor te zwemmen. Wat deze weken dus hierdoor niet echt lekker gaat

Boven het kinderbad zitten nu 3 gaten in het plafond. Het is mij nooit opgevallen dat daar speakers hingen.

Hopelijk houden ze hier nu ook rekening mee met de bouw van het nieuwe zwembad de Drieburgt in noord. Ik weet alleen niet of er uberhaupt materialen zijn die je hier voor in de plaats kunt gebruiken.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (29-9-2010 16:30:00)

Master Partys schreef:

calipso schreef:

Dit ging over een zaal bij Roosendaal in de buurt.
welke zaal was het? Ik kom uit Roosendaal en ben wel benieuwd razz :p
Ik ga geen namen noemen.. Je komt er zelf wel achter als je er een keer staat wink ;)
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (14-9-2010 15:36:00)

Eric schreef:

Bruiloften staan er bij ons berucht om, dat mensen vaak vroeger binnen komen dan voorzien. Ik vind een kwartier marge ook wel erg krap, zeker als je niet weet waar de lokatie is!
Als je door heel nederland heen draait ga ik er wel van uit dat de lokatie makkelijk te vinden is. Maar deel van het probleem was dat er geen nummer bij stond op de odprachtbon (in dit geval) en de straat ik weet niet hoe verweven was. Het leek erop dat er meerdere straten waren die dezelfde naam hadden. Ik was overigens pas geboekt vanaf half 9, tot nu toe niet meegemaakt dat er eerder gasten waren omdat dit de starttijd is van het draaien. (ik had ergens het vermoeden dat krenterigheid daar in meegedaan heeft, in de zin van, een half uur extra is te duur)
Ook dat komt me bekend voor laugh :D Vandaar dat we van tevoren (meestal heb je al contact met de ceremoniemeester gehad) altijd al proberen uit te leggen niet te vroeg met openen te beginnen.

Als deze situatie zich dan toch voordoet, proberen we alsnog aan te geven dat later openen beter aanslaat (mensen zijn nog niet in de stemming (lees: nog nuchter razz :p), willen nog buurten / bijkletsen). Meestal werkt deze overreding gelukkig wel (je wordt er als DJ immers op aangekeken) wink ;)
Dat klopt inderdaad, maar op dat moment was ik een beetje verbouwereerd. Heb denk ik tegen de 200 bruiloften gedaan en had dit nog niet meegemaakt. Daar kwam ook bij dat alles in de opdracht al uitgezet was en verder contact niet nodig was vanuit hun. Dit was het enige detail dat ontbrak. Uiteraard had ik dat voorgelegd als ik dat van tevoren wist. Maar op lokatie als het paar net binnenkomt dan ben ik maar de boeman. Beter dan heel het begin op zijn kop zetten of een vette discussie te krijgen met de ceremoniemeester. Klant is koning.
Tof! Want dat is altijd maar de vraag bij een bruiloft (met dus erg gemengd publiek) happy :)
Eigenlijk nooit echt problemen mee gehad. Van de ca. 500 feesten die ik inmiddels gedaan heb denk ik dat er maar 2 waren waar het niet los kwam. Bij één van die 2 was er net een sterfgeval in de familie, dus een zeer teneure stemming. De andere waren geen dansers, maar waren zeer tevreden met de muziek en gaven ook nog eens fooi.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (14-9-2010 10:35:00)

BGijs schreef:

Hebben we het over een zaal in Tilburg?
Haha, die zaal ken ik ook die jij bedoeld. Achter de kerk zonder top zeker?

Dit ging over een zaal bij Roosendaal in de buurt.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (13-9-2010 15:25:00)
Afgelopen Vrijdag ook wat meegemaakt:

Lokatie was zeer moeilijk te vinden. Gelukkig had ik een kleine show bij (staat in 3 kwartier, op normaal tempo). Dus ik zou daar om half 8 zijn, feest (bruiloft) begon pas vanaf half 9, dus moet makkelijk lukken. Kom daar aan om 5 voor 8 (bijna een half uur gezocht waar het moest zijn). Dus dat werd aanpoten. Niets mis mee, alles was goed bereikbaar en werd zelfs geholpen met uitladen.

Ik begin dus 5 over 8 te bouwen, komen de eerste gasten al binnen.. Ik had echt zoiets van wat is dat dan, dan boek toch de show om 8 uur al. Dan staat alles netjes, staat er een achtergrond muziekje op en kunnen de gasten vast wat drinken. Maar goed, hard gewerkt en om half 9 exact stond de show klaar. Toen heb ik een achtergrond muziekje opgezet, licht (8 parren waarvan 2 zachtjes aan) en ik was nog bezig met cd-mappen klaar leggen, blouse aan voor de netheid etc.

Klapt de hele zaak eruit. Ik denk wat is dit, trek echt amper vermogen dus dat kan niet aan mij liggen. de zaak springt vrij snel weer aan (bekend probleem dan?) en komt de uitbater naar mij toe. Ja ik zette de lamp in de kelder aan en toen hoorde ik een lichte "pof". Ik dacht meteen, hangt daar een 3KW bouwlamp of wat? (Overigens denk ik dat de lamp kapot gesprongen is, dan wil hij wel eens de zekering mee trekken).

Dus ik hield mijn hart al vast, maar de rest van het feest is het goed gegaan.

5 minuten verder, nog een beetje aan het ruimen, komt de ceremoniemeester naar mij toe, wil je nu de openings dans draaien? Huh? watte? Wil je meteen openen? Even zoeken hoor. Gelukkig kon ik hem zo pakken en verder geen probleem. Maar daarna moest rowen heze op dus het feest moest los. Tja, dat ging niet lukken. Iedereen was nog niet echt in de stemming. Dus (voor het eerst) afgebouwd, wel vlotte muziek maar op een lager volume.

Komt de utibater naar me toe en die vertelde (ik moest echt moeite doen om mijn lach in te houden): Wil je de bas niet zo hard zetten, direct klapt de zekering er weer uit. (alle lampen vol aan trok hij wel (2400 watt) maar die baskast van amper 400 watt (15") was wel een probleem. Dit gebeurde in de Discotheek die zij ook hadden ook regelmatig. Resultaat: Met dichte bassknoppen op het mengpaneel was het acceptabel voor de uitbater maar het klonk voor geen meter meer.

Ik denk is dit het dan, nee hoor, want op het einde liet ze de baskasten van de lokatie zelf zien. 2 maal 18", 1200 watt knoeperts. Want ja, dan hoeft de muziek niet zo hard (uhh waar is de logica?)

Ik heb ze vriendelijk bedankt, maar wat een onkundige mensen. De lokatie is denk ik goed genoeg voor een receptie (zeer sfeervol) maar een feest kon er niet van af. Het leek er bijna op dat het volk stil moet staan, want stel je voor dat de vloeren en kasten meedeinen.

Edit: Wel een erg negatief verhaal maar het feest kwam vervolgens om een uur of 10 los, en was echt super to het einde (half 2) was het druk op de vloer! Waren erg gezellige mensen die van lekker losse muziek hielden.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (12-7-2010 08:49:00)
Ik heb vorige week vrijdag (35+ graden) 3 shirts versleten, voor het draaien al 2 flessen water op en warempel, er werd nog gefeest ook(binnen!!)! Alleen vonden ze rock en roll iets te veel van het goede, dus iets rustigere muziek gedraaid dan normaal en nog eens 2 flessen water erbij gegooid wink ;). Terugrijden was wel lekker om 3 uur snachts met raampje open laugh :D
Topic: Status (19-5-2010 10:34:00)

Dré schreef:

calipso schreef:

Feit is wel dat de totaalstroom nog steeds 1 kant op gaat en dus in mijn optiek gelijkstroom/spanning is.
Met op die gelijkspanning:
Een 100Hz DC sinus...
En een 200Hz DC sinus...
En een 400Hz DC sinus...

Kijk ik er zo goed naar? razz :p

DC Sinus is trouwens bij deze geclaimd (mooie nerd naam voor een DJ, drive-in show of zo) laugh :D
Hahahaha Ja eens!! Vergeet ook niet de top-top en effectieve waarde erbij te noemen! laugh :D wink ;)
Topic: Status (19-5-2010 07:54:00)

Dré schreef:

calipso schreef:

Hoe wordt dan de rimpel op een gelijkstroom genoemd?
Een wisselspanningscomponent (tenzij je niets weet van de materie; dan noem je het met het grootst mogelijke enthousiasme een continu variërende gelijkspanning ;-).

Leve Fourier (lekkere wiskunde die dit soort dingen duidelijk maakt).
Er aan rekenen is nog lekkerder maar als je het zo uitlegt dan klopt het wel. Het is maar hoe je er naar kijkt. Feit is wel dat de totaalstroom nog steeds 1 kant op gaat en dus in mijn optiek gelijkstroom/spanning is.

Maarrem, dit staat buiten de discussie Noob v/d maand wink ;)
Topic: Status (18-5-2010 13:39:00)

Tom schreef:

Wie is die oude rot die je dat verteld heeft dan?

Maar even serieus, iemand die beweert dat geluid signaal gelijkstroom is,
en iemand die dat aanneemt voor waar,
dat zijn beide mensen die nog nooit een boek of website opengeslagen hebben over geluid.
Moet ik toch even op reageren want zo zwart-wit is het niet;

Hoe wordt dan de rimpel op een gelijkstroom genoemd? Als je een rimpel op je speaker zet zal hij ook geluid produceren terwijl het toch wel degelijk gelijkstroom is!! Hetzelfde als met een batterij tikken (=PWM!!), dat is ook gelijkstroom, de stroom gaat immers in 1 gelijke richting door de speaker. Deze reageert hier op omdat er harder aan de conus getrokken wordt. Zo kun je een rimpel van 50 HZ op een gelijkspanning wel degelijk horen zonder dat deze de 0 doorkruist (=wisselsstroom). Uiteraard binnen bepaalde marges, niet dat je de conus tegen je magneet aantrekt met de onderkant van de rimpel, want dan zit deze gewoon vast.

En daarbij, of het goed is voor je speakers is een tweede.

EDIT: Even een kleine toevoeging: Hoe ziet een hogere frequentie uit op een lage frequentie? Zeg maar 10k op 50 HZ. Die golft mee met 50 HZ als de uitslag van die 50HZ maar groter is dan die van 10k. Kap de onderkant van de sinus van 50 HZ af en zet dat eens op de speaker. Blijft deze dan nog stil? De 10k "draaid" om de 50 hz heen. Dit heeft tot gevolg dat de 10k gewoon te horen is. Deze heeft namelijk een offset van de 50 HZ (= nulpunt 10K). Het enige nadeel is dat je deze alleen hoort als de 50HZ in de plus zit, dus 1/50e seconde. Waar hij dan de 0 doorkruist en wegvalt zal blokvorm ontstaan met diverse harmonischen wat enorm rommelig klinkt of wellicht de nieuwe sound is voor hardstyle.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (17-12-2009 14:45:00)

JeroenVDV schreef:

Och, dat is dat verschrikkelijke omhooggevallen management van haar. Herinner me nog van een klus (Cyber weet het wellicht nog wel laugh :D) dat Hind kwam optreden en er een "verboden toegang" lintje achter het buitenpodium gespannen werd en mij werd verteld dat ik als technicus daar ook buiten moest blijven. Want daar kwam Hind. Even los van het afschuwelijk slechte optreden dat totaal niet aansloeg was die houding richting de mensen die de productie technisch draaiend houden voor mij echt ongekend triest.
"kuch" FEID? "kuch"

en begin van Nivara?

Dat was rampzalig, er moesten 3 bewakers voor het podium, want stel dat ze beginnen te feesten.....
Topic: Stel je even voor... (18-11-2009 15:53:00)

ozzy schreef:

haha, ik was het niet laugh :D

Maar hoezo ging het niet door? te weinig wind zeker.
Echt jammer, want het is werkelijk brilliant!
Het zand was te rul (??). Want dan zak je weg met de kart. Maar we gaan nog een keer terug, eerst ons pas gekochte huis verbouwen.
Topic: Stel je even voor... (17-11-2009 08:38:00)
Haha, nee, Ik ben daar vorige maand geweest om te blowkarten (wat helaas niet door kon gaan), en ik dacht dat ik jou dan gezien had. Maar dat zal dan wel niet wink ;)
Topic: Stel je even voor... (16-11-2009 14:48:00)

ozzy schreef:

Daar houd ik me voornamelijk bezig met Blokarten
Toevallig bij ijmuiden? met de Adventure Tower?
Topic: In Memoriam: Martin (KVM) (20-10-2009 17:54:00)
Mijn deelneming aan de nabestaanden!

Ondanks dat ik het niet altijd met hem eens was, gaf hij vaak een andere kijk op zaken waar dat nodig was.
En zijn altijd gebruikte handtekening zal ik niet meer vergeten.