Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Diederik

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Diederik (Pagina: 5 van 10)

Topic: Oude Platen / Nieuw Jasje (6-6-2006 21:45:00)
JXL heeft zich een paar jaar geleden uitgeleefd op 'A little less conversation' van Elvis Presley en Paul Oakenfold heeft hetzelfde gedaan met Rubberneckin' als ik me niet vergis.
Topic: 1 pc, 2 beelschermen,2muizen,2toetsenborden (5-6-2006 19:44:00)
dmv zgn. USB repeaters kun je USB over grotere afstanden dan 5 meter vervoeren, naar het schijnt tot max. 25 meter. In hoeverre dit goed werkt weet ik niet. Ik weet wel dat er ook setjes bestaan om een USB-signaal via een CAT5 kabel te vervoeren. Hier heb ik wel goede ervaringen mee. Op die manier kun je dan de USB verlengen (hubje erachter en je muis + toetsenbord eraan), en VGA via een splittertje, of direct op je videokaart als je een dual head kaartje hebt. Switchen is niet nodig, Windows kan prima overweg met 2 toetsenborden en/of muizen.
Draadloos toetsenbord en muis werkt over een niet te lange afstand ook goed natuurlijk. Kwestie van even uitproberen of dat bij jouw ook het geval is.
Topic: Geweldige Kelken (31-5-2006 16:28:00)

Victor schreef:

Als we dan ook nog even (...) de automatische zekeringen vervangen in de stoppenkast (...) dan kan het echte luisteren beginnen! wink ;)
Hmm zo te zien niet alleen bullshit, maar ook nog eens (mogelijk) gevaarlijk: ik zie op de detailfoto op pagina 2 toch echt 32A op het ding staan, terwijl zekeringen in een huisinstallatie vrijwel nooit zwaarder dan 16A zijn... Bovendien moedigt men op deze manier aan mensen te gaan rommelen aan hun huisinstallatie zonder dat men daarvoor de vereiste papieren heeft.
Topic: Liedje over drugs (28-5-2006 13:54:00)
Hollenboer - Het busje komt zo...? Is nog Nederlandstalig ook dus dan snappen ze het ook nog ;)
Topic: Foutje van de electriciën! (27-5-2006 19:02:00)

Reind schreef:

20 jaar vind ik in ieder geval al een hele tijd.
*voelt zich gelijk oud met 21 jaren... wink ;)*

René Eppink schreef:

Nu vergeet je even dat een wasmachine niet per se in de badkamer hoeft te staan. wink ;)
Exact, die staat hier in de berging/bijkeuken op z'n eigen groep zonder aardlek (althans oorspronkelijk, zit er nu wel tussen). Huis is gebouwd in 1979 (dus 27 jaar inmiddels).

Op zich hoeft een wat oudere elektrische installatie imo geen probleem te zijn (en met 'wat ouder' bedoel ik van na +/- 1970, want dan heb je geen stalen pijpen meer). Grootste risico is (naast het evt. ontbreken van een aardlek) dat de isolatie van bedrading na verloop van tijd gaat verdrogen. Ik heb onlangs hier het een en ander eruit getrokken (aarde erbij getrokken dus gelijk de rest vervangen) en dat was allemaal nog prima. Met name rubberachtige isolatie heeft nogal eens de neiging om na verloop van jaren uit te drogen en af te brokkelen, wat vooral gevaarlijk kan zijn als je aan de installatie gaat werken en de draden dus beweegt. PVC/Vinyl isolatie blijft onder normale omstandigheden vrij lang goed en wordt daarom ook al vrij lang toegepast in vaste installaties.
Topic: Stroom verdelen (23-5-2006 21:40:00)

djwireless schreef:

of je neemt een fase tester

linkje (staat op c*n*ad
Dat is een erg handig ding, heb ik hier zelf ook liggen. Ik weet niet of Dré eraan kan komen (of iets vergelijkbaars) maar ik denk dat veel mensen erbij gebaat zijn...
Topic: Centraal Examens 2006 (15-5-2006 13:25:00)

djsteev schreef:

Ja dat zijn gewoon oude examens, die heb ik allemaal al happy :)

Het gaat mij om het even oefenen in de praktijk.
Mijn leraren bio en wiskunde gaven om die reden altijd schoolexamens die 3 uur duurden...
Topic: Centraal Examens 2006 (15-5-2006 10:56:00)
misschien heb je hier wat aan
Topic: Centraal Examens 2006 (11-5-2006 22:08:00)
ik moest 3 jaar geleden examen doen (VWO), en heb eigenlijk één tip voor iedereen die nu moet: laat je vooral niet gek maken. Als je je in de laatste 1 a 2 jaar fatsoenlijk door de stof hebt weten te slaan, dan moet dat examen ook wel lukken.

Het is nu een beetje laat, maar voor iedereen die volgend jaar moet: begin meteen in je examenjaar met oefenen en leren. Dan spreid je het een beetje. Een beetje school besteedt hier in het examenjaar sowieso veel tijd aan. Bijkomend voordeel: je hoeft in de weken vlak voor het examen niet als een gek te gaan leren maar kunt er gewoon voor zorgen dat je lekker uitrust en ontspannen bent.

En voor iedereen voor wie het examen nog een ver-van-mijn-bed-show is: gewoon zoveel mogelijk je huiswerk maken is de beste manier om je voor te bereiden. Je doet het niet voor je leraar, je doet het voor jezelf en uiteindelijk ben je jezelf dankbaar want je hebt alles al grondig doorgespit en in je hoofd zitten.

Ik ben er toch van overtuigd dat het niet zoveel zin meer heeft om drie weken van tevoren alle stof in je kop te gaan zitten stampen, daar wordt je alleen maar zenuwachtig van.

Mijn mentor vond me indertijd opvallend ontspannen en rustig in de examenzaal...welnu dit is het geheim erachter wink ;)
Verder iedereen ook succes natuurlijk
Topic: Heb ik een aparte limiter nodig? (29-4-2006 20:14:00)
Indicators (per channel): PROTECT LED, CLIP LED, SIGNAL LED, POWER LED
Protection: Temperature, DC, sub / ultra, sonic short circuit, IGM, output
www.new-line.nl/v/11482

De marketingafdeling van DAP zal de aanwezigheid van een cliplimter lijkt me eerder met koeieletters op de doos zetten dan ze weg te laten...maar ik kan me vergissen
Topic: Heb ik een aparte limiter nodig? (29-4-2006 19:10:00)
Als deze limiter doet wat-ie moet doen dan zal dat in principe voldoende zijn. Ik heb geen idee of het een beetje klinkt of niet maar aangezien je zelf al zegt dat het je niet zo veel uitmaakt als het wat minder gaat klinken dan moet dat niet zo'n probleem zijn.

Je zou dus even kunnen testen of de limiter netjes ingrijpt als de mixer in het rood wordt gedraaid en dat even afstellen. Werkt dat goed dan zou het allemaal geen probleem moeten zijn.

Overigens zijn apparaten zoals dit met veel knopjes en lampjes voor heel veel mensen reuze-interessant om aan te gaan lopen draaien en rommelen, vooral als ze erachter komen dat ze op de een of andere manier de boel harder kunnen laten klinken. Ik zou hem persoonlijk zó inbouwen dat je niet meer bij de knoppen kunt als de boel eenmaal is ingeregeld.

De P-2000 heeft overigens hoofdzakelijk een aantal indicatoren voor o.a. clip, en niet daadwerkelijk een clip-limiter. Leuk om te weten dat ie staat te clippen maar voor de verhuur heb je daar dus helemaal niks aan.
Topic: is een geaard stopcontact altijd goed (25-4-2006 23:11:00)
Gezien het potentiaalverschil tussen nul en aarde (dat moet eigenlijk vrijwel nul zijn) en de veel lagere spanning tussen fase en aarde dan de volledige netspanning (230 volt dus) vermoed ik dat je aarde niet in orde is. Meet je nog even tussen L1-N, L2-N en L3-N en meet je hier telkens netjes ongeveer 230 volt dan blijft vrijwel zeker alleen de aarde over.

Even heel recht door zee: apparaat niet meer gebruiken, groep van deze contactdoos afschakelen en een erkend installateur erbij halen om de boel te laten controleren. Niet zelf mee gaan lopen kloten want electriciteit is en blijft levensgevaarlijk, of het nou krachtstroom is of niet. Niet lullig bedoeld maar aangezien je deze vraag stelt heb ik het vermoeden dat je niet helemaal weet hoe het een en ander in elkaar steekt. Voor je eigen veiligheid afblijven dus.
Topic: Faders schoonmaken. (17-4-2006 11:16:00)
Ik heb hier nu een mic-broodje (S91) liggen maar er zitten ook stereo broodjes met en zonder EQ (S92/E en S92) bij. Ik denk dat ik het dan maar bij smeren houd en tegen de tijd dat ze stuk zijn fietsen we er wel nieuwe in...we gaan het wel merken. Voordeel is dat het een broodjestafel is dus dat ze stuk voor stuk kunnen worden gedaan (heb ook nog ergens blindplaten liggen ;))
Topic: Faders schoonmaken. (16-4-2006 23:19:00)
Daar heb je gelijk in, al gaat het hier om een Eela (maar zitten een beetje vergelijkbaar in elkaar...heb hier broodjes van een disteq en een eela naast elkaar liggen en lijken verdacht veel op mekaar ;))

In totaal gaat het om een stuk of 10 broodjes maal 3 potjes...de gainknoppen niet meegeteld. Potjes kosten inderdaad niet zoveel maar als je twee tafels moet doen (er volgt er waarschijnlijk nog een) dan loopt het toch aardig op plus dat het uitsolderen een behoorlijke bak werk is.

Mocht er overigens belangstelling bestaan voor mijn gehannes op het gebied van de vorderingen aan deze tafels dan wil ik daar tegen die tijd wel een topicje over opstarten. Ik heb onlangs van Rob (RVD) hier op het forum z'n Disteq over genomen en ook die gaat wellicht nog even uit elkaar...effe faders nakijken enzo. Open mengtafels zat hier dus de komende tijd wink ;)
Topic: Faders schoonmaken. (16-4-2006 22:57:00)
*Superdesuper-schop*

Binnenkort ga ik aan de gang met het opknappen van een Eela SBM90 (stevige mixer, lijkt een beetje op Dateq maar is bedoeld voor radio-werk). Een van de dingen die daar staan te gebeuren is het vervangen van de gain-potjes (die zijn echt helemaal versleten). Daarnaast zijn er nog de potjes van de EQ. Die kraken niet maar gaan her en der nogal zwaar. Ik zit dus een beetje te twijfelen of ik de broodjes helemaal zal uitwassen (danwel de potjes uitspuiten met contact 61) of dat ik ze alleen zal smeren, omdat ze verder goed werken. Ik weet namelijk niet of ze zwaar gaan van het ploegen door vet en het vuil, of dat ze simpelweg droog staan. Voorgaande SBM's die ik onder handen heb gehad was er niets mis met deze potjes en heb ik er dan ook niets aan gedaan.

Het gaat overigens om vrijwel helemaal gesloten Radiohm potjes dus daar is slecht bij te komen. Ik denk zelf daarom dat het verstandiger is om de boel uit te spuiten met contact 60.

Wie o wie durft hier wat zinnigs over te zeggen?

Groetjes,

Diederik
Topic: Aankoop Sennheiser e845 of Shure beta 58A (16-4-2006 22:27:00)
Ik dácht ook al zoiets te zien...geluid was hier alleen helemaal naadje (zacht en dikke vette brom eronder)
Topic: USB-Kabel (28-3-2006 21:17:00)
Op zich lijken die Neutrik-dingen me ook wel een nette optie. Per slot van rekening zijn USB-pluggen niet de meest kwetsbare plugjes en je trekt ze meestal ook niet zo 1,2,3 los. Bijkomend voordeel is dat de soldeerbout uit kan blijven (want aan de achterkant prik je er ook gewoon een USB-kabeltje in)
Ik zou me persoonlijk meer zorgen maken om PS/2 en dergelijke, die zijn een stuk kwetsbaarder en gaan makkelijker los. Die heb ik laatst dan ook voor iemand vervangen door een 7-polige XLR. Voor een ieder die een PC meesleept on the road misschien wel handig als je niet alles in één kist hebt zitten.
Topic: USB-Kabel (27-3-2006 23:02:00)
ik zou gewoon bij de discoboer (of als je toch nog moet bestellen bij Dré natuurlijk wink ;)) een stukje zwarte 4-aderige mic/DMX kabel halen en daar de pluggen aan zetten. Bij mijn weten is een USB-kabel niets meer dan een afgeschermde 4-aderige kabel. Voor de paar euro die het kost kun je het er wel op wagen lijkt me.
Topic: boxen van stereotoren (27-3-2006 22:55:00)
Ergens (tweedehands) een versterker vandaan trekken die dat wél heeft lijkt me in jouw geval de beste optie (niet lullig bedoeld hoor, maar uit je vraag maak ik op dat je niet van plan bent om een monitorsetje van vele honderden euro's te kopen. Wellicht zit ik er helemaal naast maar goed... wink ;))
Topic: USB-Kabel (27-3-2006 22:48:00)
En de vraag is bij dit product natuurlijk ook nog of hij wel of niet volledig (dus 5-pins) is aangesloten of dat er slechts 3 pinnen in gebruik zijn.