Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van YourLiVe

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van YourLiVe (Pagina: 1 van 10)

Topic: Shure QLX-D systemen (19-7-2021 18:50:00)
Ik heb uiteindelijk toch maar gekozen voor het vertrouwde Shure en SLX-D systemen met SM 58/K59 aangeschaft. Iedereen bedankt voor de reacties!
Topic: Shure QLX-D systemen (8-7-2021 09:14:00)

Bestek schreef:

Ik werk zelf al vele jaren met de Line6 XD-V75 systemen, hierop kun je gewoon een shure of sennheiser kop draaien.
Setjes werken prima, weliswaar in de 2,4ghz band maar nooit issues, ik zet meestal wel een setje vlaggen neer.
Die heb ik ook gezien inderdaad, zien er ook interessant uit. Een verhuurder waar ik af en toe wat spullen haal heeft deze ook in zijn racks zitten en zegt hier ook nooit problemen mee te hebben omdat de signalen blijkbaar versleuteld verzonden worden. Anderen raden dit weer af vanwege de 2,4Ghz band, maar die hebben er zelf geen ervaring mee...

Ik zie overigens dat sommige webshops pakketten aanbieden met 1 ontvanger en 2 handzenders. Kan je meerdere handzenders op 1 ontvanger gooien bij Line6?
Topic: Shure QLX-D systemen (6-7-2021 21:58:00)
Bedankt voor de reacties. Ik had de vraag ook op Facebook geplaatst in een licht/geluid groep en kreeg daar ook al soortgelijke reacties. Daar kwam ook de SLX-D (K59 band) uit als beste keuze, dus dat zal het waarschijnlijk wel worden.
Topic: Shure QLX-D systemen (6-7-2021 17:08:00)
Hoi allemaal,

Ik ben aan het kijken naar nieuwe draadloze microfoons en mijn oog viel op de Shure SLXD24/SM58-S50 in de 823 - 832 MHz band. Die is momenteel erg scherp geprijsd bij een bepaalde webshop. Volgens hun productspecialist komt dat omdat de frequentie ongunstig is en de kans op storingen in die band zeer reëel is. Wat is jullie ervaring daarmee? Of wellicht wordt dit erger nu 5G wordt uitgerold?

En hoe zit het met de GLX serie op de 2.4GH band?
Topic: Led bar met 24 kanalen programmeren (23-4-2021 19:15:00)
Ik weet niet of ik je helemaal goed begrijp, maar ik heb zelf ook wat RGBW LED 4 bars die 20 kanalen nodig hebben, terwijl mijn controller maar 16 kanalen per fixture biedt. Ik heb dat opgelost door voor kanaal 17 t/m 20 de eerste 4 kanalen van fixture 2 te gebruiken. Het startadres van het volgende apparaat wordt dan kanaal 33. Werkt prima voor mij, aangezien ik toch niet alle fixtures in gebruik heb.
Topic: Leuke foto's/filmpjes!! post ze hier! (4-12-2020 22:40:00)

Hollender schreef:

Een van de redenen dat ik niet zo kapot ben van actieve speakers. Mensen kunnen er van alles aan manipuleren. Vooral volumeknopjes zijn onweerstaanbaar.
Dat valt dan weer reuze mee, dat maak ik echt zelden mee... maar die sub staat meestal ook direct naast de dj booth.
Topic: Leuke foto's/filmpjes!! post ze hier! (2-12-2020 19:32:00)

Dré schreef:

Wij waren daar echt op getraind ...
Haha ja ik ook wel hoor, dat glas was er ook binnen 2 seconden af wink ;) . Dit heb ik in al die jaren ook maar 1 of 2 keer meegemaakt. Wel wekelijks mensen die hun volle glazen op de actieve sub zetten (2.1 setje, dus de complete versterking en processing is daar in gebouwd). Daar ben ik meestal ook vrij snel mee, maar toch al 2 a 3 keer meegemaakt dat er een glas om ging en het einde feest was (was dan vaak ook wel aan het einde van het feest maar toch).
Topic: Leuke foto's/filmpjes!! post ze hier! (2-12-2020 09:00:00)

Tom schreef:

Dat is de hele reden waarom ik altijd van die meubels met schuin front had.
Niks om aan te trekken, en om te zetten.
Ik heb ook een schuine bovenkant zodat mensen daar geen glazen op kunnen zetten, maar ik heb het ook weleens meegemaakt dat iemand zn glas dan maar op het mengpaneel zette... shut up :X
Topic: Dj booth met TV erin (11-3-2020 16:03:00)
Daar had ik nog niet aan gedacht... is zo te zien ook een vrij betaalbare optie. Bedankt!
Topic: Dj booth met TV erin (11-3-2020 11:51:00)
In de huidige situatie heb ik 1 kist van 1.50 breed, daarin zitten de parren en statieven. Deze kist dient tijdens het optreden als tafel waarop ik mijn dj gear, muziekcomputer en lichtsturing zet.

De dj gear bestaat uit een mixer en een Denon HC 2500 controller in een slant case, die rijd ik naar binnen op een wielplaat. De muziekcomputer (met controller) en lichtsturing zitten in kleine 19 inch mixercases, die worden op de dj gear kist naar binnen gereden.

Verder heb ik nog een kabelkist, daar leg ik de toppen op, en nog een losse sub op wielen. Tenslotte heb ik een losse voorzetwand, die wordt op de wielplaat van de dj gear kist naar binnen gereden als die eenmaal op z'n plek staat. De deksels van de dj gear kist, muziekcomputer en lichtsturing gaan tijdens het optreden in de "tafel" kist, evenals de speakerhoezen.

Dus ik moet 5 keer op en neer voor een complete drive-in show inclusief licht en geluid, dat vind ik op zich prima. Maar als ik alleen een dj booth plaats moet ik alsnog 4 keer op en neer, want dan hoeft in principe alleen de sub niet mee. Het kan ook in 3 keer, als ik de dj gear kist en 2 kleinere cases op de kabelkist zet, maar dat vind ik nog steeds vrij veel voor alleen een dj booth.

Met een nieuwe booth zou ik nog steeds de parren en statieven onderin de booth kunnen leggen, een paar lades met wat kabels (dus geen kabelkist meer nodig voor kleinere shows), geen aparte dj gear kist meer, geen aparte muziekcomputer en lichtsturing kist meer, geen aparte voorwand meer... dan zou alles in 1 keer binnen staan als ik alleen een dj booth nodig heb, en in 2 keer bij een complete show.

Maar ja, dan is het waarschijnlijk niet meer in de bus te krijgen met een rijplaat... bestaan er geen gemotoriseerde wielen in onze branche? Zoals bij ziekenhuisbedden?
Topic: Dj booth met TV erin (10-3-2020 00:09:00)
Bedankt voor de reacties. Ik ga het sowieso niet tillen, en trappen op doe ik al helemaal niet meer... I'm getting too old for that shit 😉 Maar ik moet het wel alleen een rijplaat op kunnen duwen, of over een drempeltje kunnen tillen.

Mijn dj booths bestaan nu ook uit losse delen, met een aparte voorzetwand, maar daar wil ik eigenlijk juist vanaf. Voor een drive in showtje is het best een handig systeem en daarvoor vind ik het ook niet erg om 5 keer te lopen, maar 3 keer voor alleen een dj booth is wat veel...
Topic: Dj booth met TV erin (9-3-2020 11:08:00)
Hallo allemaal,

Ik wil binnenkort een nieuwe dj booth laten bouwen met een 55 inch TV scherm erin. In die booth moet dan verder alles ingebouwd worden (dj gear, lichtsturing, draadloze micro, wat lades met kabels enzo). Het probleem is echter het gewicht; ik moet de booth in m'n eentje met een rijplaat in en uit de bus kunnen krijgen, en eventueel ook een podium op en af (eveneens met de rijplaat).

Wie heeft hier ervaring mee en kan me vertellen of dat te doen is? En hoe kun je de TV bevestiging zonder dat alle onderdelen los trillen als je een keer over klinkers moet?
Topic: Flightcase in kofferbak (4-3-2020 08:57:00)
Ik heb zelf een opklapbare tafel met zo'n opvouwbare voorzetwand voor klusjes waar onze normale dj booths niet handig zijn (als we bijvoorbeeld met een band samen op een klein podium moeten, of als we een trap op moeten). De tafel zelf kostte 8 tientjes ofzo, is lekker stabiel en past prima in een personenauto.
Topic: Door de mic praten... niet zijn ding... (27-2-2020 08:53:00)
Op een bruiloft, verjaardag of bedrijfsfeestje gebruik ik de microfoon meestal alleen voor het welkomstwoordje, de afsluiting en misschien een mededeling tussendoor. Ik werk ook met een vragenlijst die mijn klanten invullen waarin ik o.a. vraag of ze willen dat de dj veel of zo weinig mogelijk presenteert, dat is 9 van de 10 keer zo weinig mogelijk. Een beetje presentatie is dus wel noodzakelijk naar mijn mening, maar verder de muziek zoveel mogelijk voor zich laten spreken.

Ik draai echter ook regelmatig op CenterParcs, daar wordt wel van je verwacht dat je elke 2 a 3 platen wat tussendoor kletst. Zodat de gasten weten dat er "live" entertainment is. Ook als je een apres-ski feest of kinderdisco doet is meer presentatie noodzakelijk.
Topic: QSC of Das Audio: meedenken voor de keuze (16-9-2019 21:04:00)
Ik heb ook enkele keren gedraaid met QSC K12 kastjes en inderdaad, ze gaan belachelijk hard en er zit een verbazingwekkend goede bas in. Maar ook ik vind ze vrij agressief klinken op hoog volume, net als EV en JBL dat hebben. Wellicht dat dat felle er met de interne processor wel uit te krijgen is.
Topic: Incasso (1-9-2019 12:10:00)

Stefan3128 schreef:

Bij een particulier valt er altijd wat te halen, want die heeft altijd een inkomen (al is het een bijstandsuitkering) of bezittingen waarop de deurwaarder na uitspraak van de rechter beslag kan leggen.
Ik heb al diverse keren met particuliere klanten van doen gehad waar niks meer te halen viel hoor. Bij dat soort klanten ben je meestal niet de eerste schuldeiser (en ook niet de tweede, derde of vierde). Vaak hebben die mensen ook een belastingschuld, die worden als eerste betaald. Dan de bank, de verhuurder en dan pas alle andere schuldeisers.
Topic: Incasso (22-8-2019 23:02:00)

Tom schreef:

Bij mijn beste weten kan je de extra incasso kosten gewoon verhalen op de niet betalende klant, mits je dat maar van te voren aankondigd.
Als er wat te halen valt wel. Ik heb het zelf helaas al enkele keren meegemaakt dat een klant niet (volledig) betaalde, dus ook aanmanen, naar de incasso, zelfs al enkele keren naar de rechter (de kosten daarvoor moet je voorschieten), en dan blijkt er niets te halen te zijn en heb je dus 2 keer zoveel kosten gemaakt dan de hoogte van de vordering was...
Topic: New Line heeft je hulp nodig (22-2-2019 09:09:00)
Ik heb het zelf ook meegemaakt met mijn webbouw bedrijf, iemand had een 1 ster review op Google geplaatst. Was duidelijk een jaloerse concurrent, want ik kende die hele persoon niet en hij had nog een paar van dat soort reviews bij andere webbouwers geplaatst.

Toen heb ik ook aan enkele vaste klanten gevraagd ook een review te schrijven op Google, en dat heeft gewerkt. Maar zoiets kan je echt flink schaden als bedrijf.

Ps ik heb ook een review op trustpilot geplaatst, maar ik kan me ook wel voorstellen dat iemand niet gediend is van dat soort humor.
Topic: Graag jullie advies. De oude JBL set wederom bouwen? (19-12-2018 21:12:00)
Het is ook een beetje afhankelijk van je doelgroep. In een feesttent met een hoop jongeren zullen de speakers niet groot genoeg kunnen zijn, maar op een bruiloft, bedrijfsfeest of 50e verjaardag hebben ze liever een wat subtieler, compacter setje. En ook op het klassenfeestje of het familiefeestje zal lang niet altijd ruimte zijn voor zo'n grote set.
Topic: Spotify gebruik door dj's (9-10-2018 07:59:00)

HS schreef:

En dan vind ik zo'n VirtualDJ abbo mooi aansluiten op de vraag van dj's. Alleen weer jammer dat dat de lading niet dekt qua Nederlandse muziek. Volgens de VDJsite is dat Audioplan (iDjpool) en kost los $10,-. Is dat hem? (overigens niet los beschikbaar buiten de US, als ik er op zoek).
Ja dat is 'm, maar houd er dus rekening mee dat hier vooral nieuwere muziek in zit. Ook wel redelijk wat klassiekers, maar dan wel de hele bekende hits. De zeldzame verzoekjes zul je daar dus meestal niet in vinden, daar heb je echt Deezer, Spotify of iTunes voor nodig.

Het nadeel van tegenwoordig is dat klanten en hun gasten ieder nummer voortaan op hun telefoontje hebben (via Spotify of YouTube) en daarom verwachten dat jij dat ook hebt...

PS ik converteer de iTunes bestanden wel altijd naar 320kbps MP3 voordat ik ze op USB zet. Dan weet ik tenminste zeker dat alle spelers ermee overweg kunnen (niet in de laatste plaats mijn eigen Denon HD2500 die geen AAC afspeelt).