Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 167 bijdrage(n) van HS (Pagina: 3 van 9)

Topic: Digitale muziek-collectie beheren. (8-4-2015 22:52:00)
Ik zit in hetzelfde schuitje. Heb de afgelopen tijd ook al mijn cd's geript. De meeste taginfo heb ik opgehaald via FreeDB, discogs e.d. vrijwel automatisch via het programma Tagscanner (veelzijdiger dan MP3Tag) Titel en Artist kloppen dus allemaal wel, maar jaartallen en genres nog niet helemaal.

Ik heb nu 2 keer gedraaid met de digitale collectie, en kon eigenlijk met mijn mappen (dus de albums, ik heb geen singels) en artiest/titel info prima uit de voeten. Ik denk dat het gebruik live je graadmeter moet zijn voor hoe je je tags gaat inrichten. Hoe leuk het ook is om je collectie volledig en uniform getagd te hebben, in genres, jaartallen e.d. In de tussentijd moet hij -bij mij in ieder geval- bruikbaar zijn om mee te draaien.

De jaartallen is bij mij ook het eerste wat ik nu langzaamaan ga invoeren. Afgezien van hitzones e.d. duurt dat lang, dus ik heb nu eerst met de decennia gewerkt. Eén avondje bezig geweest, om de verzamelaars (100 hits from the 70's e.d.) albums (uitgezondert best-off albums) het decennia, (1970, 1980 enz.) te geven. Verzoekjes krijg je op titel of artist, niemand vraagt naar een lekker plaatje uit 1993, maar wel uit de 90's.

Genres heb ik eigenlijk nog geen 1 keer gebruikt, maar ik kan me voorstellen dat het in combinatie met jaartallen (Decennia) handig kan zijn. (Dancehits uit the 90's bijvoorbeeld)

Ook krijg ik wel eens dingen als 'motown' of een dansstijl aangevraagd. Ook iets om lijstjes voor te hebben.
Topic: Klittenband/Velcro (8-4-2015 00:35:00)

PvG schreef:

Nergens. Vroeg of laat komt de lijm los.
Mwoa, ben in tweedehands flightcases nog wel eens stukjes klittenband (haak) tegengekomen, waar ik toch wel erg veel moeite voor moest doen om dat los te krijgen.
Topic: Klittenband/Velcro (31-3-2015 14:14:00)
Stevige zelfklevende Velcro/klittenband stroken om zaken als verdeeldozen, converters e.d vast te zetten in flightcases, waar vind ik die?
Topic: PA markt zaterdag 14 maart 2015 (17-3-2015 13:44:00)

roystraver schreef:

Weet iemand welk bedrijf er met heel veel lichtsnoeren te koop stond? links achter in de hal?
Op pa-markt.nl kun je onder kopje standhouders zien wie waar stond.
Topic: Muziek rippen (2-3-2015 22:49:00)
Ik ben dus ook nog van de fysieke schijfjes in m'n handen houden, maar ben ik dan echt al zo oud? razz :p Overigens wordt cd's kopen steeds minder. Een jaar geleden vond ik bij de FRS's vaak nog leuke albums en compilaties voor leuke prijsjes, maar de CD-winkels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Eigenlijk zijn de enige nieuwe CD's die ik nog koop, de Hitzone's. Maar voor het compleet maken van mijn 50's-90's collectie, struin ik zo af en toe over marktplaats, en dan kom je prijzen tegen waar Itunes en consorten niet tegenop kunnen.

Overigens rip (om de juiste termen aan te houden) ik mijn cd's ook met Audiograbber, maar die haalt zijn tag's van de FreeDB database. Weinig programma's die daarin meer up-to-date zullen zijn, daar ze vrijwel allemaal FreeDB gebruiken.

Overigens is dus een lijstje van de interwebs importeren met Tagscanner een werkje van een minuut..

't Is natuurlijk vloeken in de kerk, maar de Hitzone-torrents zijn tegewoordig van prima kwaliteit, zonder schijfjes rippen en tags zoeken...
Topic: Muziek rippen (1-3-2015 23:11:00)
Bijna vergeten nog even te reageren, maar dank dank voor de tip. Dit was inderdaad wat ik zocht. CD tracklist googlen, kopieren naar kladblok, vervolgens opslaan en importeren. Je moet even handigheid krijgen in de converteercodes, maar dan werkt het ook als een tierelier. Erg prettig dat je eerst een voorbeeld van je geconverteerde tracklist kan oproepen (die je gehele tracklist toont) alvorens je de tags daadwerkelijk wijzigt.

Overigens vind ik Tagscanner in het algemeen een stuk beter uitgedacht / met meer handige functies dan Mp3Tag. Zo vind ik het wel prettig als het hoofdlettergebruik in alle duizenden mp3's hetzelfde is. Met Tagscanner was dat wel erg makkelijk te doen. Gehele schijf/map selecteren, en de waardes instellen, en klaar in 10 minuten ofzo.

Ik nu bijna klaar om eindelijk de overstap te maken naar volledig digitaal draaien. De laatste jaren had ik een gedeelte (bv. de Hitzone cd's die ik bezit) gedownload en met database op een stickie en de rest gewoon in de CD-koffer. Tegen klantjes roemde ik de nostalgische 'touch' van mijn CD-collectie, maar ik voelde me hopeloos ouderwets.. Ik was de afgelopen jaren gewoon te lui / zag er tegenop om al die cd's door de computer te halen. Gelukkig heb ik een PC staan die geen kick geeft als je onder het film kijken, internetten e.d. een Cdtje ript. Dat was bij mij 5 jaar geleden ook wel anders.

Nu ben ik toch wel een beetje nieuwsgierig geworden welke dj's er nog met cd's draaien. Ik ken er hier in de buurt in ieder geval al 2, dus dat doet me vermoeden dat die groep 'ouderwetsen' nog best groot is.
Topic: geluid/licht humor (20-2-2015 22:57:00)
Niet alleen technisch geen enkele grond om op te staan, economisch staan ze ook erg droog..
..In 2012 ontstond bij ontwerper Jack Akkermans het idee, een stekkerblok te bouwen uit hoogwaardige materialen, zonder te letten op de kosten van materiaal en arbeidsuren..
Topic: kamer opvrolijken (20-2-2015 22:34:00)
En wat denkt de TS van een Dap Clubmate 12/15 Als dat net zo klinkt als die Soundmate1 setjes van eerst, dan zijn die prima setjes voor de prijs. Versterkers ingebouwd, Met prima (en overigens regelbare) bas, En de mogelijkheid om een feestje mee te bouwen. En tot slot wordt Dre daar ook nog een klein beetje blij van.. razz :p
Topic: T-amp TSA 4-1300 (20-2-2015 22:09:00)
Hier wordt positief gerept over het kleine broertje (en dat lezen we uiteraard in perspectief, gezien de prijs). Ik heb wel eens wat kritische noten gehoord over de beveiliging van deze bakjes. Die schijnt summier te zijn, en dat is nou net niet wat je wilt bij carnaval, lijkt me.
Topic: Muziek rippen (24-1-2015 14:55:00)
Ik heb hier nog een stapel Cd's liggen, waarvan ik geen tracklist kan vinden in de grote databases als Freedb, discogs, enzo. Maar vaak kan ik wel de tracklist vinden op internet.

Is er een makkelijke manier om van één lap tekst met de nummerinfo te converteren naar de ID3tags van m'n MP3's?
Tags bewerken doe ik overigens met Mp3Tag, maar een functie om een lijstje van internet (of van het kladblok) om te zetten in tags heb ik nog niet gevonden. Misschien met andere programma's?
Topic: Advies gezocht van grotere bedrijven (22-1-2015 22:59:00)
Laat je vaste Dj's zich in een strakke outfit hijsen, haartjes even in model gellen, strak brilletje op, laat ze een goeie selfie maken en leg die eens ter beoordeling voor aan je klant? Of weet je bij voorbaat al dat hun voorkomen (hoe goed gestyled ook) niet door de voorrondes heenkomen? Alsof Armin zo'n knapperd is shut up :X Aankleding en styling doen een hele hoop..

En dan nog een avondje Tiësto/afrojack/Armin DVD's kijken en DJ-moves oefenen, en je bent er.

Op facebook bestaan overigens enkele 'groepen' met DJ's licht/geluids-onderwerpen waar je verzoekje wel eens flink wat reacties op zou kunnen leveren. En dan is het kwestie van kaf/koren scheiden.
Topic: RS485 over RJ45 netwerkkabel (8-12-2014 16:01:00)
Ik zal eens even zien wanneer ik tijd heb..
Topic: Input op de output (28-10-2014 15:55:00)
Pardon, dat bedoelde ik ook. Overigens heb ik hier nog ergens van die RCA 2-naar-1 verloopjes rondslingeren, met zo'n interne weerstand. Dat zou dus een oplossing kunnen zijn. Maar dan zou ik weer in de weer moeten met een een converter om het inkomende gebalanceerde signaal om te zetten naar een ongebalanceerd signaal, daar ik de 30 meter van mijn multi graag overbrug zonder rommel op de lijn.
Topic: Input op de output (27-10-2014 21:44:00)
Ik heb met de beste bedoelingen bovenstaande link geprobeerd te ontcijferen, maar dat is toch wat te hoog gegrepen. Maar als ik jullie reacties een beetje kan ik beter geen signaal op een ingang zetten..
Topic: RS485 over RJ45 netwerkkabel (27-10-2014 21:34:00)
Voor mijn toepassing heb ik inmiddels dit soort kastjes gevonden. Maar dat vind ik wat te prijzig, mocht blijken dat ook de seriële aansluiting niet blijkt te werken.

Om eerst te testen of mijn pc-interface uberhaubt nog wat doet: Ik vond hier in de schuur nog een oude seriele kabel, en ik heb hier ook nog wel een wat gedateerde pc staan met serieel. Kan ik van de kabel gewoon een verloopje maken naar RJ45?
Topic: RS485 over RJ45 netwerkkabel (21-10-2014 19:56:00)
Na een beetje googelen en zoeken, heb ik het idee dat ik nog steeds de klepel niet goed zie hangen.

Ik heb hier een tweedehands AA LSM480 speaker processor liggen, waarvan de usb-aansluiting het niet meer doet. Dan maar proberen of de netwerkstekkers achterop het wel doen. Maar nu blijkt die aansluiting een RS485 over RJ45 te zijn, dus gewoon serieel. De handleiding rept over een 1000 meter wat je kunt overbruggen, wat je met rs485 toch nooit haalt?

Een seriële Rs232 aansluiting snap ik nog wel, afgezien van de gedateerdheid. Maar wat kun je met een seriële RJ45? Bestaan er netwerkkaarten met de mogelijkheid RS485 uit te lezen? Aansluiten gaat wel lukken, want de pinbezetting is wel te vinden op internet. Maar ik vraag me af of er ook een kant en klare (goedkope) oplossing is om deze op je netwerkpoort, of usb aan te sluiten.
Topic: Input op de output (19-10-2014 17:16:00)
Ik gebruik de versterkers in mijn rack, soms direct op de output(voor fullrange gebruik), en soms via een crossover/processor ( voor sub-top combi).
De jack- en XLR-ingangen op mijn amps zijn 1:1 verbonden. Als ik nu de directe ingang gebruik, dan koppel ik de cross-over altijd los, want anders krijgt deze dus een inputsignaal op z'n output. Maar is dat wel nodig, of kan ik die kabel gewoon laten zitten?
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (19-10-2014 00:30:00)
Dit heeft waarschijnlijk te maken het beroemde/beruchte 'recht om vergeten te worden'. De jongedame wiens naam genoemd wordt in de openingspost, is het waarschijnlijk degene die dit aangevraagd heeft.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (10-10-2014 15:45:00)

Schno009 schreef:

Het zou zomaar kunnen zijn dat jouw Behringer de warme lucht van jouw Reloop opzuigt.
Alleen in een kist wordt ie ook warm. De Reloop daarentegen blaast zelf nauwelijks warme lucht uit..

De kleur van de stekkerdoos in de kist is misschien niet mooit, maar die zet je -neem ik aan- ook nooit te kijk voor je publiek. In het donker is wit wel weer handig. En mocht het warm worden, leg je 'm onder in je kist. Nu ligt ie -zeg maar- op de bakplaat..
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (8-10-2014 22:46:00)
Zoals je enkele posts eerder kon lezen wordt mijn EP1500 al flink warm in z'n eentje. Krijg je geen oven als je 3 stuks 2500 op elkaar plakt? Je hebt 't kistje op de groei gekocht, lijkt me. Tussen de amps zou prima een blindplaatje passen.