Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 167 bijdrage(n) van HS (Pagina: 1 van 9)

Topic: Vreemd signaalverschil L/R op Newhank USB/Cd speler. (13-1-2024 11:51:00)
Tja, contact opnemen met Interstate is ook nog een optie. De speler heeft geen garantie meer.
Met dit soort dingen vind ik het altijd zo jammer dat apparaten met een klein defect meteen praktisch onbruikbaar worden, en reparatie zo duur is, ten opzichte van de nieuwprijs.
Topic: Vreemd signaalverschil L/R op Newhank USB/Cd speler. (12-1-2024 23:04:00)
Ja, op alle outputs, incl koptelefoon (zit er ook op). Verschillende kabels gebruikt ook. Ook al regelmatig getwijfeld aan eigen waarneming, maar hoor echt verschil wat ik op andere apparaten niet hoor, met verschillende nummers, usb en cd's...
Topic: Vreemd signaalverschil L/R op Newhank USB/Cd speler. (12-1-2024 17:41:00)
Toch nog maar eens hier een gokje wagen. Per slot van rekening lopen er hier nog steeds een aantal rond met echt verstand van zaken wink ;)

Ik heb hier een Newhank MP103USB (inmiddels ook te koop) met het vreemde verschijnsel dat één van de signalen (L of R), minder 'laag' heeft, iets ieler klinkt. Het is subtiel. Tijdje terug al eens met André gebeld, maar het blijft iets wazigs. Geen sprake van losse flatcables, geplopte condensators. Misschien dat iemand hier het ei van Columbus heeft liggen?
Topic: Half koptelefoonsignaal - Numark PPD9000 (31-5-2022 22:47:00)
Volgens forum-etiquette, even reageren hoe dit dan weer afliep.
Na wat gepiel en gepoets, geen resultaat..
Voor nu maar een koptelefoonversterker aan de booth-uitgang geknoopt (die ook het cue signaal kan doorgeven).
Topic: Half koptelefoonsignaal - Numark PPD9000 (15-5-2022 19:56:00)
De 'kapotte' kant geeft gewoon audio-signaal (en gaat ook mee als ik aan het volume draai), maar naar ik schat, zo'n 20-25 dB zachter. Kraken e.d. zou ik wijten aan slechte solderingen of een brak chassisdeel, maar met dit symptoom ook?
Topic: Super OEMs plakken (12-5-2022 22:35:00)
Klein kickje.. Ik heb hier ook 2 Reloop RMP3's staan, aangetast door de rubberrot.
Ik vroeg me af of dit ook in te sluiten is door een blanke lak. Of zou dat niet hechten op de plakkerige rubberlaag?
Topic: Half koptelefoonsignaal - Numark PPD9000 (12-5-2022 22:07:00)
Tweede hands Numark PPD9000 DJ-mixer op de kop getikt. Zal bijna 20jr oud zijn, en voor dat gegeven, loopt hij prima. Met één 'maar':
De headphone-out geeft maar één kant weer. Althans, op de andere kant hoor ik het signaal héél zacht. (Draai ik de pot helemaal open, vervormd het (iets harder wordende) zachte signaal een beetje).

Wat kan zit zijn? Kwestie van soldeerbout erbij en (?) vervangen? Of is het niet zo simpel te stellen?
Topic: Showtec Lightjockey 24 loopt vast (3-5-2019 21:56:00)
Geen herkenbare accu aangetroffen. (Ten minste ik verwacht een soort van knoopcel). Oh, en IC's wippen is mij niet aanbesteed. Had zo maar alle pootjes alle kanten op staan. Iets te hard getrokken shut up :X
Topic: Showtec Singel Mk2 minder laten zoemen? (3-5-2019 21:51:00)
Nee, dit zijn tweede handsjes.. Ik wou ze op twee barretje hangen met elk twee 500W PC-spots hangen. Het zoemen viel me op omdat ik met mijn LM-400 nog nooit gezoem had gehoord.
Dit kan ik met goed fatsoen niet bij bv een toneelstuk neerhangen, dat gaat bij stille passages hoorbaar zijn schat ik zo in.
Topic: Showtec Lightjockey 24 loopt vast (18-4-2019 22:55:00)
Als ik in recordmode een scene vast wil leggen, loopt hij vast. Dan blijft het display staan op Scene 1, Step 1, en de leds in de stand die het apparaat ook laat zien als ik een factory-reset doe (Daar loop ie ook in vast trouwens, bij een factory-reset).

Nog wat aan de te doen, of enkeltje kliko?
Topic: Showtec Singel Mk2 minder laten zoemen? (18-4-2019 22:49:00)
Heb hier twee tweedehands enkelvoudige dimmertjes liggen. Dimmen prima, zoemen ook prima (Maar niet als ik een toneelstukje uitlicht dus)

- Dimmers gaan meer geluid maken als ze slijten, klopt dat?
- Een nieuw trafootje, heeft dat zin, of wordt t zoemen ook door andere componenten meer over tijd?
Topic: New Line heeft je hulp nodig (25-2-2019 23:45:00)
Dat ge-review gaat ook nergens mee over hè. Laats nog zo'n nieuwsitem gelezen over wat mensen allemaal niet terug sturen, en in wat voor staat??!! Bizar. En bedrijven pikken dat maar, want: 'Anders heb je een '1' te pakken op één of andere website.' Zo hebben ze klanten de bedrijven gewoon in de tang.

Pfffff....
Topic: Spotify gebruik door dj's (8-10-2018 23:24:00)
Ik heb heel lang (eigenlijk nog steeds) de neiging gehad om het bij Cd's te houden, (Inmiddels allemaal geript in een database trouwens). Ik ben wat te laat geboren om datzelfde proces te hebben gehad bij Vinyl en cd's, maar dat zal ongeveer hetzelfde gevoeld hebben. Nu staan we aan de vooravond van eindeloze digitale content, en ik ben wel benieuwd hoe de nieuwe generatie all-round dj's daar mee om zal gaan.

Als ik nu een wat ouder aanvraagje krijg waarvan ik denk, die ga ik vaker gebruiken, dan nog zoek ik op marktplaats een verstofte verzamelaar of album voor 3,-. Dat vind ik leuker dan 't nummertje per stuk downloaden. Maar voor op de avond zelf zie ik wel voordelen van het ter plekke downloaden van incidenteel zeldzaam plaatje. En dan vind ik zo'n VirtualDJ abbo mooi aansluiten op de vraag van dj's. Alleen weer jammer dat dat de lading niet dekt qua Nederlandse muziek. Volgens de VDJsite is dat Audioplan (iDjpool) en kost los $10,-. Is dat hem? (overigens niet los beschikbaar buiten de US, als ik er op zoek).

Ik vind overigens de Hitzone cd's ook steeds minder de lading dekken van nieuwe top40 releases. Maar misschien is dat mijn gevoel, aangewakkerd door al die pubertjes die met de zoveelste vlogger-rapper aan komen zetten.
Topic: Spotify gebruik door dj's (4-10-2018 21:04:00)
De discussie is vaak gevoerd en zal nog vaak gevoerd worden omdat de ontwikkelingen nooit stil zullen gaan staan. Als Spotify straks echt een goeie automixfunctie krijgt, zullen er vast klanten zijn die een drive-inshow zonder DJ op hun bruiloft willen. laugh :D shut up :X

Hollender schreef:

Ik ben geen voorstander van Spotify op feestjes. Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen(...)
Dit verwoord wel mooi hoe ik er zelf ook een beetje insta. Ik heb een eigen (legale) collectie, en die probeer ik aan te vullen met de hedendaagse hits. Dat heeft mijn voorkeur ook (eigendom, kwaliteit, etc) Maar de vraag van klanten veranderd, (want ja, de wereld draait door enzo), en dus was ik wel benieuwd hoe andere DJ's op die veranderingen inspelen. Mooi inzicht over het strafrechtelijke/civiele stuk!

Ik blijf een hobbyDJ, en ga me dus geen €50,- per maand verpatsen aan profi muziekdienst.. En dat is geen excuus om dan maar -wat betreft muziek- illegale resources aan te boren, maar wel om het mijn klanten naar de zin te maken.

En hoe pakken jullie het technisch aan? Gewoon spotify op de achtergrond draaien, smartfoon inprikkenshut up :X, of hebben jullie een fancy plugin? Ik werk nu met traktor, en volgens mij is daar nog niks passend voor ontwikkeld.
Topic: Rackmixer met brakke mic preamp.. (4-10-2018 20:42:00)

ikzelf schreef:

Dré. help me ff. Waarmee kan ik een microfoonsignaal dempen? Een DI ertussen?
Ik doelde meer op het testen happy :)

Dré schreef:

Overigens kun je het ook extern testen. Zet er eens een 10-20dB demper tussen. Probleem weg, dan is het een te gevoelige mic amp.
De volgende vraag zou onherroepelijk diegene zijn geweest waar je al antwoord op hebt gegeven.
Topic: Rackmixer met brakke mic preamp.. (28-9-2018 22:20:00)
Ja, nou zie zojuist bij de specs staan: uitgang van +17 dBv.
Is dat niet bijzonder hoog voor een lijnuitgang?

Hij hangt achter een AA V3000+, dus jij, Tom, kan me vast vertellen of deze beestjes zo'n signaal slikken laugh :D

Dré. help me ff. Waarmee kan ik een microfoonsignaal dempen? Een DI ertussen?
Topic: Spotify gebruik door dj's (28-9-2018 22:07:00)
Tijden veranderen, zo ook het gebruik van muziekdragers..
Overal zie ik spotify DJ-apps of plugins voor de bestaande programma's oppoppen.

O.a. het grote roze muziekmonster schrijft in zijn blogs dat de Buma zich niet al te druk maakt, en de regels van spotify zelf (niet gebruiken voor openbare doeleinden) worden in de praktijk gehandhaafd door wie?

Zijn er al DJ's hier die er gebruik van maken (bv voor die ene keer dat je een verzoekje niet in je eigen collectie hebt zitten)?

Ik ben niet op zoek naar de discussie over de geluidskwaliteit van spotify content. Wel over het gebruik in de praktijk en welke afwegingen er vandaag de dag gemaakt worden betreffende legaliteit van dit en andere online media.
Topic: Rackmixer met brakke mic preamp.. (28-9-2018 21:02:00)
Ik heb hier een Art 416 staan. Ik gebruik hem niet, omdat hij bij flink spreekvolume (in een sm58) snel overstuurt klinkt, zonder dat clipindicators oplichten. Is dan de pre-amp onderbemeten, een te lage ingangsgevoeligheid? Maar belangrijker voor mij: is zoiets makkelijk te bewerken (weerstanden verwisselen ofzo) of kan deze een enkeltje kringloop?
Topic: Hoe aansluiten inuke-nu4 6000 (8-2-2018 20:40:00)
Ah, gelukkig. Was al bang dat ik achter liep laugh :D
Wellicht ook wel nuttige info voor OP, dunkt me. Sta je dan te blazen met je net gekochte setje.. Poef!

Overigens heb ik bij de oude EP-series nooit last gehad van uitval, maar man wat waren dat een bakplaten zeg.
Topic: Hoe aansluiten inuke-nu4 6000 (5-2-2018 15:58:00)
Mag ik er vandaag de dag dan vanuit gaan dat versterkers uit deze klasse moeiteloos met een aansluitwaarde van 2Ohm om kunnen gaan?

Kan zijn dat ik op dit vlak onder een steen heb gelegen en de hedendaagse digitale schakelvoedingen-versterkers kunnen wat een flinke ringkern-amp van pakweg 10 jaar terug niet kon. Maar dat lijkt me toch stug...