Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Vanniekerk

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Vanniekerk (Pagina: 10 van 10)

Topic: B1520.. (13-11-2006 15:18:00)
De eerder genoemde AX serie of X serie van dap. Heb zelf 4 AX 15b's en ben er erg over te spreken. Als ik hoor dat de X serie nog beter is als de "oude" AX-serie is dit zeker de moeite waard om eens naar te kijken!
Topic: Flightcase voor JBL JRX-125 (13-11-2006 15:13:00)
@jeroenvdv:
Met hoezen zat ik eigenlijk te denken aan zelf maken. Als je nou eens op de markt stevige katoenen (of iets anders) stof koopt, dat dubbel doet en daartussen van dat watterig spul doet (wat bijvoorbeeld in een slaapzak zit, dat kan je ook gewoon op zoiets kopen) dan heb je best iets netjes volgens mij. Beetje omzomen, dubbel stikken, knippen en spelden en je komt een heel eind!


Ik heb voor mijn K115's hoezen gekocht (hier bij dré) die hetzelfde idee hebben (was te lui om ze zelf te maken, ze stonden zo mooi in de shop).

Ik weet niet hoe goed jij kunt naaien (LEES: naaimachine) maar anders kun je misschien een beroep doen op je moeder of tante of misschien zelf oma?
samen met mijn moedertje heb ik bijvoorbeeld een erg net afrokdoekje gemaakt compleet met klitteband e.d.

Namen van echte leranciers van deze op maat te maken hoezen moet ik je helaas schuldig blijven............
Topic: Flightcase voor JBL JRX-125 (13-11-2006 14:32:00)
Is het geen idee om twee (niet zwenkende) wieltjes aan de onderkant te maken die, als de speakers staan, net de grond niet raken maar als je de speakers iets achterover kantelt wel de grond raken? Een soort van steekwagen idee dus?

Vervolgens kan je er een hoes voor maken en die erover doen die de kast zelf beschermd.
Het is maar een idee.......
Topic: Subjes en vocht (13-11-2006 11:17:00)
Dit topic toch nog een keer omhoog kicken als het kan.

Ik ben van plan een aanhanger te gaan kopen die ik bij ons in een keer de schuur in kan rijden. hier wil ik eigenlijk alles in opslaan behalve mijn draaisetje (mijn amprack wel dus)

Nu zit ik te twijfelen tussen een dichte (staal, betonplex, trespa) aanhanger of een zeilaanhanger. Qua diefstal maakt het in zoverre veel uit dat ik alleen me zorgen moet maken op een klus. Maar omdat ik dan toch alles binnen heb staan kan ik opzich best goed met een zeilaanhanger af, dit scheelt ook veel geld in aanschaf (zeil is goedkoper).

Zoals al gezegd zet ik deze aanhanger thuis achter slot en grendel. De ruimte waarin ik deze aanhanger ga zetten is echter niet verwarmd. Het kan er dus erg koud worden.

Wat zouden jullie doen:
Een zeil aanhanger nemen met vochtvreters erin. (goedkoper)
Een dichte aanhangers met vochtvreters erin.

Moet ik dan de deur van een dichte aanhanger open of dicht laten?
en heeft het zin om een vochtvreter in een zeilaanhanger te zetten of is dit dweilen met de kraan open omdat hij toch gewoon vocht door de kieren/naden naar binnen trekt (vocht uit de opslag zelf dus).

De ruimte waarin ik hem zet is ongeveer 90 kuub (6*6*2.5) qua inhoud en is niet supergoed geisoleerd. (gewoon stenen muren)
Ikzelf zou het liefst een zeilaanhanger kopen omdat dit voordeliger is en ik dus met mijn budget een jongere en nettere aanhanger kan kopen.

Als laatste vraag:
Laten jullie de deksels van je amprack erop of eraf (IVM vocht) of op een kiertje oid? ik heb ze er nu op zitten.

Bedankt alvast!
Topic: Flightcase voor JBL JRX-125 (13-11-2006 10:53:00)
Ik heb voor mijn dap AX 15 b's (geheel andere speaker maar het gaat om het idee) ook een soort wielplaat gemaakt, alleen heb ik er een opstaand randje op gemaakt tot ongeveer de helft van de speaker, deze is geloof ik 70cm hoor dus heb ik een randje gemaakt tot ongeveer 30cm hoog. Hierdoor kan ik nog makkelijk bij mijn handvaten en kan ik ze er dus zo uittillen. Het is dus een soort van stolpcase alleen dan zonder deksel.

Ik heb er twee in een "bak" zitten dus heb in het midden een tussenschotje gemaakt. De binnenkant van deze "bakken" heb ik bekleed met schuim.
Wielen eronder en gaan met die banaan!

Voordeel is dus dat ik er geen spanbandje om hoef te doen tijdens het vervoer en dat ik er flink wat zooi in kan doen die ik tijdens het draaien niet nodig heb. (al de deksels van mijn cases en ander klein spul).
De bakken kan ik dan zo terugrollen in mijn busje wat flink wat lopen scheelt (na het draaien effe snel eruithalen en je hebt alles bij de hand.

Nadeel is dat tippen niet echt gaat hiermee (maar dat wil ik ook niet, vandaar).

Misschien een (goedko(o)p(er)) idee?

Succes!

#edit#
Achteraf bedenk ik mezelf dat dit idee misschien niet echt iets voor jou is aangezien jrx 125 velen malen hoger zijn als dat ze breed zijn, bij mijn ax'jes valt dit mee natuurlijk.
Maar goed, misschien dat je door verschillende oplossing je eigen passende oplossing kan bedenken!
Topic: Database van je cd collectie?? (9-11-2006 14:57:00)

larzzzie schreef:

Ik heb op me laptop bijna alles ingeladen in itunes. Ook deze zoekt alles op, je kunt afspeel lijsten maken (handig), en wanneer je een deel van een nummer intypt (titel, artiest,album enz)krijg je een lijst met die nummers. Werkt best goed happy :)
Ik heb ook al mijn cd's ingeladen in I-tunes. Deze zoekt inderdaad alles voor je op en zet het netjes in een lijstje voor je. Ik weet niet of dat deze lijstjes alleen te exporteren zijn (dus zonder de muziek dat veel geheugen van je schijf vreet) maar ik vind het wel handig!

Ik gebruik dit overigens niet om te zoeken in mijn cd's dat doe ik (nog) uit mijn hoofd.
Ik gebruik I-tunes puur en alleen voor mijn I-pod en laad deze cd's omdat ik geen adsl verbinding heb thuis en dus niet goed kan downloaden.
(Ik denk dat ik hiermee trouwens een van de weinige I-pod gebruikers ben die de muziek "legaal" op hun I-pod hebben staan laugh :D )

Misschien iets voor jou dus?
Topic: Cdj 800MK2 of Cdj 1000MK2 (9-11-2006 14:38:00)
Ik ben zelf in het bezit van twee CDJ 800 MK2's. Deze gebruik ik ten volle tevredenheid.
Ik ben erg te spreken over de manier van mixen van pioneers dmv het jog wheel e.d.

Je zei dat je voor de CDJ 1000 MK2 zou willen gaan omdat deze in iedere standaard discotheek staan. Vaak klopt dit natuurlijk maar het is volgens mij zo dat wanneer je op een 800 kan mixen je dat ook op een 1000 kan, bij mij is dat in ieder geval wel zo. De basisprincipe's zijn hetzelfde dus dat levert geen problemen voor je op denk ik.

Ikzelf zou voor Nieuwe CDJ 800 MK2's gaan puur om het feit dat je dan 1e eigenaar bent en ze dus nieuw zijn, je hebt dan ook meer garantie wat handig is (je hoopt natuurlijk dat ze heel blijven maar in de praktijk kan het anders uitpakken). Omdat je ook nog een beetje aan het beginnen bent (zoals ik lees) zul je een minder grote buil vallen wanneer je je nieuwe 800's gaat verkopen ipv je gebruikte 1000's, als je het Pioneer principe niets vind.
Ik denk dat je bij de 800 minder zult verliezen als bij de gebruikte 1000's omdat deze dan derde hands worden..

Ik zelf heb hiervoor geen cdspelers gehad dus ben van niets (wel twee tt's) naar CDJ 800 MK2's gegaan. Bewust dus langer gespaard en niet eerst begonnen met cd spelers in een lager prijssegment omdat ik voor mezelf wist dat ik ze ook on the road ging gebruiken.

Maar goed dit is mijn mening.

Succes met je beslissing!
Topic: 2 x 15 inch of 1 x 18 sub per kant? (30-10-2006 15:33:00)
Misschien is het leuk om te horen wat het nou uiteindelijk geworden is,

Ik ben toch gegaan voor 2x ax15b (oa door de gunstige prijs) per kant, waarop ik dus mijn K115's zet.
De 4 subs stuur ik aan met een P 2000 en mijn 2 toppen met een P 1600.
Hiervoor zit een beringer cx 3400 crossover.

Prima setje vind ik!
Bedankt voor de reacties (beter laat dan nooit)
Topic: rook koeler (25-10-2006 16:20:00)
Probeer het uit en vertel ons wat het effect is!
Effe serieus, ik heb ook wel eens zitten klooien met een oud rookmachientje samen met vrienden. Effe kijken wat er gebeurt als je er een lange pijp aanzette, of dat je een verloopje met een flexibele slang kon maken (eerst stukje staal natuurlijk tegen de warmte) maar zonder enig resultaat. Het was ook niet een heel erg denderend rookmachientje maar goed daar gaat het niet om. Je moet een rookmachine denk ik gewoon laten zoals hij is (doet ie het het best).
Ik denk niet dat het wat gaat worden, maar ben benieuwd naar je bevindingen!

Succes!
Topic: Vanaf 1 januari 2007, 6% BTW voor DJ. (25-10-2006 12:23:00)
Dat kan misschien werken. Breng je 6% bij je klant in rekening. Maar stel dat er dan later gedonder van komt (fiscus heeft andere mening bijvoorbeeld), dan moet je alsnog 19% gaan afdragen. Wie betaald het verschil van 13% dan?
Topic: TOPM sound light and laser show (25-10-2006 08:40:00)
Ik ben er ook geweest!

Om heel eerlijk te zijn vond ik het een beetje raar dat men eerst drie ontzettend grote line array's liet horen, om vervolgens moonflowers en mushrooms te showen. Ik vond dat het een beetje een rare afstemming was tussen licht en geluid. In mijn ogen was het verschil een beetje groot. Duur geluid en goedkoop licht.
Ik heb een hoop speakers zoals die hier in de webshop zouden kunnen staan onder het kopje: "semi-proffesionele speakers" gezien daar, maar die stonden dan weer niet aangesloten.
Ik denk dat de doelgroep waarop men zicht gericht heeft een beetje vaag is. Mensen die het licht kopen dat daar hangt hebben echt geen geld voor zo'n geluidssysteem en mensen die zo'n geluidssytsteem kopen kijken echt niet naar het licht dat daar hangt!

Het blikje energy drink was wel erg lekker!
Topic: TOPM sound light and laser show (23-10-2006 16:03:00)
morgen om 15.00 wink ;) effe geduld dus nog
Topic: TOPM sound light and laser show (23-10-2006 15:36:00)
Beurs is toch nog niet geweest?

Morgen ga ik er naar toe en zal dan wel effe een reactie posten.

Jij bedoeld discobeurs? Daar is ander topic voor met wel wat leuke reacties wink ;)
Topic: 2e editie Discobeurs (23-10-2006 12:43:00)
Ik ben ook geweest, enig die ik herkende was jeroenvdv maar dat was vanwege zijn activiteiten op het nawaka en scout-in.

Het idee van dat stereo lijntje is wel een goed idee voor de volgende keer denk ik!
Enige wat ik heb meegenomen is twee vaatjes rookvloeistof en een g haak voor een lasertje van een maatje van mij.

Helemaal achter in doe hoek zag ik een sneeuw apparaatje staan voor vijf eurie's maar die werd net voor mijn neus weggekaapt. Leek me wel een leuk (eerste) hobby projectje. (al is het maar om te kijken hoe die zooi werkt).

Daar achterin vond ik het sowieso wel het mooiste, om te kijken (nog effe over die dubbele numark cdn 22 getwijfeld).

Leuk dagje in ieder geval!
Topic: TOPM sound light and laser show (19-10-2006 10:25:00)

Dré schreef:

Diederik schreef:

opgeven via mail en vervolgens verloten?
Geen optie. Ik moet het echt geautomatiseerd kunnen doen (momenteel ziekte, we werken ons met z'n tweeën de pleuris).

WEL optie: Voor mensen wiens adresgegevens in de webshop staan kan eenvoudig een envelop aangemaakt worden (koppeling email/adres). Daar hoeft dan alleen nog maar een postzegel op en een uitnodiging in gedaan te worden.

Dus iedereen die z'n gegevens in de webshop heeft staan (overeenkomend met het email adres vanaf waar hij/zij mij een mailtje stuurt) en naar deze show wil gaan kan mij een mailtje sturen.
Gedaan!
Topic: TOPM sound light and laser show (19-10-2006 10:11:00)
Jammer dat je gisteren mijn cd speler (CDJ 800 MK2) op de bus hebt gedaan!

Anders had je er wel een kaartje voor me in mogen doen hoor, woon namelijk zelf in Gorinchem en Woudrichem is te fietsen. Desalniettemin ben ik wel geinteresseerd hierin. (Als je mij tenminste als "goede" klant beschouwd) wink ;)
Topic: Subjes en vocht (16-10-2006 15:34:00)
Betekend dit met andere woorden dat jij een kacheltje in zo'n container en isolatie niet echt nodig vind, of denkt dat dit niet veel zin heeft?

Of is zoiets toch wel aan te raden?
Ik zat zelf aan tempex te denken met wat waaibomenhout plaatjes (heel dun triplex ofzo) ervoor zodat er niet overal tempex in mijn "opslag" ligt.
Topic: Subjes en vocht (16-10-2006 13:36:00)
Ik zelf zit er over te denken om mijn apparatuur op te slaan in een kleine zeecontainer. Ik denk dan aan een kleine 8 foot container (10 kuub) welke ik wil isoleren zodat ik hem een klein beetje kan verwarmen (10 graden oid).

Mijn vader heeft voor zijn hobby koeien dus zodoende is onze gehele schuur gevuld met deze beesten. Apparatuur in deze schuur zetten is geen optie (zeker in de winter niet) ivm met geur die in mijn apparatuur kan trekken. 4 subs, twee toppen en versterkerrack binnen zetten is ook geen optie.

Overigens gaat het hierbij om een nieuwe zeecontainer die dus 100% waterdicht is en ik dus buiten neer wil zetten. Er zitten (stalen) ventilatieroosters in zo'n zeecontainer waar geen regen in kan.

Wat vinden jullie van dit idee?
Topic: 2 x 15 inch of 1 x 18 sub per kant? (13-8-2006 20:54:00)

Ronny B schreef:

vanniekerk schreef:

ik weet trouwens dat ronny b deze set heeft (gelezen) maar dan de oude? versie van de behringer sub.

dus aan ronny: wanneer jij 4x je behringer subs gebruikt, gebruik je dan ook altijd 4x de k115s of kan je het met 2 ook wel af?
Zelf heb ik al wel met 4x 1800X en 4x K115 voor 500 man gestaan (489 man)
Maar dit was toen wel aangestuurd met:
P1600 4 ohm mid/ hoog (4x K115)
2x p2000 8ohm laag (2x b1800x per P2000)

De set stond wel volledig voluit.
Het gaat dus wel, maar het ging hier wel om kinder groep 4 t/m 8 van een bassisschool.
Andere feeste zou ik tot 350/400 gaan max.

Maar ik ben zeker goed te spreken over de B1800X. vandaar dat ik ze ook kan aanraden.
(ik heb wel de "oude" verzie, weet niet of alleen de kast of ook de driver is veranderd)
zijn er mensen die dit wel weten?
is de nieuwe behringer veranderd? (inhoud) en kan ik nog steeds twee van deze kasten op een p2000 zetten of is dit te weinig?

ik ben er nu toch wel over uit dat ik voor 18 inch wil gaan en dit uitbreiden met nog een 18 inch er later op. ik kan beter even wachten en sparen dan in een keer 4 x 15 inch kopen voor deze prijs.
Topic: 2 x 15 inch of 1 x 18 sub per kant? (10-8-2006 12:50:00)
en als je dan een keuze moest maken tussen de ax 18 b en de behringer b1800 x (pro)?
welke heeft jullie voorkeur en waarom?
ik heb gezocht maar nog niet echt een vergelijking kunnen vinden tussen deze twee
alvast bedankt!