Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Viero

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Viero (Pagina: 2 van 10)

Topic: Chamsys (13-4-2015 11:30:00)
Speed master: je record de parameters waarvan je de snelheid wil controlleren op een fader, 3 x S drukken, function, fader is a speed master > YES (staat ook in de handleiding... Misschien even lezen... Op www.avl.be valt deze in nederlands te downloaden (hopelijk is deze link ok daar het niet echt een webshop is...)).

Een shutter maken voor een scanner zal je bij een metaalboer moeten vragen laugh :D Je kan als je een strobe wil gewoon een pulse fx geven aan het dimmerkanaal (als dat er is...) of een pulse rndm als je een random strobe wil

Maar misschien beter de manual eens lezen
Topic: Ervaring met Line 6 digitale draadloze mics? (13-8-2014 20:19:00)
Een tijd geleden Suzanne Vega gehad met de Line6 draadloze mic, haar FOH mixer is er totaal NIET in geslaagd om haar verstaanbaar over te brengen... Geen idee waarom ze met die mic touren maar het was echt een regelrechte ramp... Met de shures die we dan ook meehadden totaal geen probleem gehad bij de voorprogramma's...
Topic: De juiste pinspot. (11-4-2014 13:05:00)
Niet echt een pinspotkopie, maar wel een erg leuk lampje, scherpe prijs, komt een boel licht uit én aparte witte led...
Topic: COB LED 4 barren (10-4-2014 20:31:00)

Frank76 schreef:

Maar dat is een losse 100 watt par, dat is nogal anders dan een Led T-4tje. Principe blijft het zelfde, maar de output mag met 100 watt led ook wel fors zijn. Bij die bedragen per lamp verwacht ik eerlijk gezegd toch wel een aardig bruikbaar wit/amber met goede kleurechtheid.
Die T-4 balkjes hebben hooguit 36 watt per led en kosten hetzelfde als 1 lamp die jij aanhaalt.
Zolang het RGB is kan je geen écht wit amber hebben é :) Het blijft goedkope kleurmenging... En ik wilde maar zeggen dat het COB principe in mijn ogen fantastisch is. 36w/stuk is volgens mij méér als genoeg voor drive-in toestanden aangezien ik 8 van die cob spotjes gebruik om een orkest + koor van frontlicht te voorzien...
Topic: COB LED 4 barren (10-4-2014 19:48:00)
Ik heb zelf de Briteq COB Ledpar56 RGB en ben er super tevreden van... 100W rgb module, en wat er tof is aan het COB principe: maar 1 lichtpunt, veel mooiere verzadiging van kleuren, wit is nog niet 100% wit maar minder vuil als bv. een M800 én als je ze in frontlicht hangt heb je maar 1 schaduw...

Ter referentie: de COB parren van mij blazen met gemak een M800 weg... (logisch wel, maar ter vergelijking)
Topic: Trusscarré bouwen (8-10-2013 20:40:00)

Frank76 schreef:

Dat is niet dè manier voor ons, aangezien je er minimaal 2 nodig hebt, liefst vier en dat geeft toch wat problemen, zowel financieel als logistiek.
Bovendien kan je geen 4 statieven omhoog draaien met 2 man, dus je blijft lopen.
Uiteraard een heel mooie oplossing, maar voor ons niet haalbaar.
Denk dat de kleinere bedrijven vooral heel druk bezig zijn hun rug te verpesten.
Heb zelfs al gezien dat men met 4 man een groot carré optilde (vol licht) en er stukjes van 0,5 meter onder zette, steeds een stukke hoger. Heel gezond, in je eentje meer dan 200 kg optillen...
Het blijven lopen zal je alleen maar oplossen met 2 man extra, ofwel (indien mogelijk) takels huren en daarmee doen... Het blijft echter een job waarbij je moet 'sleuren en slepen'.
Topic: welk audio/midi interface. (zie door de bomen.......) (3-6-2013 19:28:00)
Ik heb die C400 en ben er heel erg tevreden van, gebruik 'm als geluidskaart voor de medaserver, draait perfect, geen problemen mee... Hij is ook heel erg robuust gemaakt.
Topic: High End Roadhog 3 (23-5-2013 22:38:00)
Zelf geen ervaring mee maar meer slechte dingen over de Hog3 gehoord als goede... Kijk je dan niet beter voor bv. Chamsys of MA? (van Avolites persoonlijk geen fan laugh :D )

Voordeel bij Chamsys is dat het naar het schijnt nog ietwat op Hog lijkt naar manier van werken toe (als dat belangrijk is)
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (1-5-2013 03:48:00)

Malle Pietje schreef:

Kunnen wij als eigen (geluid) vervoerder daar dan ontheffing voor krijgen?
En in hoeverre ben ik niet commercieel als ik mijn spullen op klus nodig heb?
Ik denk ook dat daar nog al wat beperkingen zijn mbt afstanden die je mag rijden.
Als ik het goed begrepen heb, mag je max. 50km van je standplaats zijn.
Dus als ik naar Utrecht of verder moet, mag ik niet...?!
Niet-commercieel vervoer = vervoer waarbij je je eigen materiaal transporteert om er op een locatie mee te werken

Commercieel vervoer = vervoer waarbij je goederen voor een derde van plek A naar plek B brengt

Dus jij bent zowizo niet-commercieel vervoer. De beperkte afstand geld alleen maar voor de tacho, als je buiten de 50km zone gaat moet je gewoon een schijf invullen/digitale pas in de tacho steken happy :)

Overigens, in zo'n grote BE bussen, max 3,5 ton, je houdt niet enorm veel laadruimte over... En ga je naar + 3,5 ton moet je zowizo je tachograaf gebruiken (die omzeiling geldt alleen maar onder de 3,5 ton).

En met een vrachtwagen (C) mag je maar 90km/h, maar het is zoveel rustiger rijden tussen de vrachtwagens en uiteindelijk scheelt het een half uurtje dat je vroeger moet opstaan...
Topic: All in one PC voor chamsys systeem, waar op te letten? (26-4-2013 23:05:00)
Als je pc windows vlotjes draait is het op zich al meer dan genoeg... De software draait perfect bij mij op een netbook van +/- 5j oud, XP en een Atom processor... Op mijn laptop van 3 jaar oud met een intel i3 draait het als een zonnetje... Voor heen en weer gereis is SSD wel een goede optie, voor de rest zou ik gewoon zorgen dat je een degelijke 'Word' pc hebt, die zou Chamsys meer als vlot moeten kunnen draaien...
Topic: welke licht-tafel te kopen? (5-2-2013 11:16:00)

watje schreef:

Het is redelijk makkelijk in gebruik, je bent over het algemeen iets langer bezig met patchen dan bij een Pearl, maar als je de patch goed hebt en praktisch ingedeelt kun je vrij makkelijk al direct je show draaien.
Patchen trager als bij een Pearl? Vind ik persoonlijk absoluut niet, zo'n gemakkelijk systeem dat men in chamsys heeft ontwikkeld om te patchen, snel veranderen van universes, auto groups... Zelfs al is het maar gewoon voor wat koppen en parren, vanaf het moment dat er LED, video of meerdere actieve sunstrips in het verhaal komen is de Pearl afgeschreven naar mijn ervaring. Die tafel is gewoon té gedateerd. Voor het geld wat de MQ40 kost is het de perfecte tafel happy :)
Topic: Overkapping (30-1-2013 17:32:00)
SBE (w-vl) zet overkappingen in truss met doorzichtig zeil (moest het iets kunnen zijn...)
Topic: welke hazer? waarom? (5-1-2013 14:01:00)
Ik werk enorm graag met de HZ500. Ik werk meestal met deze of een Look Unique. Nadeel van de Unique is dat hij meer rookpluimen geeft als ware het een rookmachine en hij geeft ook meer geur af als de Antari. Voordeel van de Antari is dat hij ingebouwd is in een flight én dat hij enorm zuinig is op vloeistof. Heb hem al voor verschillende producties gebruikt en enorm tevreden van, de Antari is voor mij meer een aanrader als de Look...
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (27-8-2012 21:30:00)

eddy wally schreef:

Was 2.5 versie.Probl.was je startte en wagen blijft stationair draaien bij gasgeven kon 5 sec.duren maar ook 30.
Heb dit met mijn Trafic voorgehad, was een probleem met de injectie... Ontdekt toen ik écht geen gas meer kon geven... Heeft me een aardige 1800 gekost....
Topic: Ledpar (17-8-2012 21:13:00)
Je programmeert toch gewoon wat je zelf mooi vind? 'Normaal' is ook maar saai... Je probeert gewoon enkele dingen tot je vindt dat het er leuk uit ziet.
Topic: Dode en gewonden voor concert Radiohead (17-6-2012 11:51:00)
Betreft blijkbaar local scaffolding, bij Stageco zet men voor zo'n podia een veel zwaardere constructie (zonder nu al oordeel te vellen)
Topic: lichtsturing (19-10-2011 22:11:00)
Voor 50 euro kan je een entec dongle kopen en daar dan gratis de chamsys software bij gebruiken... Eventjes snel mee leren werken, paar basisknoppen/faders maken en gaan met die banaan :)
Topic: Moving Heads (14-10-2011 01:10:00)
Uit ervaring werk ik liefst met Robe en Clay Paky (weet niet of die laatste binnen je prijssegment past). Martin is naar mijn ervaring iets trager en al meer errors mee geweten als met de andere merken hoewel dit natuurlijk altijd afgezien is van de ouderdom, manier er mee gewerkt wordt... Gemakkelijkste is denk ik bij de importeur/winkel een demo vragen en even met de toestellen gaan spelen. Je kan ook kijken welke toestellen in de buurt meest ter beschikking zijn om in te huren als je er meer zou nodig hebben.
Topic: microfoon afstellen (13-10-2011 00:01:00)
En eventueel gewoon een compressor in de lijn steken die op 0 db hard compressed zodat het kind je boxen niet kapot schreeuwt
Topic: Inbouw stekkerblok maken (5-6-2011 01:15:00)
Gewoon de aarde doorlinken aan de toekomende kabel...