Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Djsteev

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 165 bijdrage(n) van Djsteev (Pagina: 1 van 9)

Topic: Geslaagd?!?! (8-7-2007 14:13:00)
Aha, oke, dat wist ik niet. Naja, het zal me zowiezo niet een lotingsklasse hoger opleveren. Maar ik bedoelde het meer anders: als ik niet zoveel en zulke moeilijke vakken had gekozen had ik én meer tijd in de overige vakken kunnen steken plus dat de makkelijkere vakken me een hoger cijfer zouden hebben opgeleverd.

Dus bijv. Wiskunde B1 ipv B12, latijn&informatica laten vallen. Had me een hoop werk gescheeld.
Topic: Geslaagd?!?! (5-7-2007 08:59:00)
Hierbij ook mijn felicitaties aan iedereen die geslaagd is happy :)

Ben vorig jaar zelf ook geslaagd voor het Gymnasium met "2 diploma's", N&T en N&G + informatica. Ik heb er tot nu toe geen meerwaarde van gehad in de zin dat ik bevoorrecht was op iemand die "slechts" N&G heeft gedaan, ook de naam Gymnasium voegt 0,0 toe.

Ik denk dat het bij de loting voor Geneeskunde me zelfs tegen gewerkt heeft, omdat ik wel hogere cijfers (en dus een grotere kans op ingeloot worden) had kunnen halen als ik alleen N&G had gedaan. Maargoed, wie weet heb ik er later nog wat aan wink ;)
Topic: Laptop kopen. (13-4-2007 10:10:00)
Dan verschillen wij van mening wat betreft degelijke softwaremakers. Ik vind het niet meer dan normaal dat wanneer je een programma maakt en hiervoor geld gaat vragen, dat deze dan meerdere besturingssystemen ondersteunt.
Het zou hetzelfde zijn als een webdesign bedrijf. Ik zou nog geen cent aan ze kwijt willen als ze mij een website leveren die alleen geschikt is voor Internet Explorer. Nog steeds zijn maken de meeste mensen gebruik van IE, maar er zijn ook genoeg die overgestapt zijn op bijvoorbeeld FireFox of Opera. Deze mensen zouden dan deze website's niet kunnen gebruiken?

Uiteraard zijn er nog steeds programma's die alleen werken met windows (AutoCAD, had ik nog niet aan gedacht btw ashamed :$), maar ik weet zeker dat ook deze software binnen een niet al te lange tijd ook beschikbaar komt voor de mac. Apple is steeds meer terrein aan het winnen; de verkoop van mac's stijgt enorm.

Ik wil overigens niet zeggen dat er geen andere goede laptops bestaan dan de mac. Er zijn zeker wel andere goede laptops (o.a de Vaio serie van Sony), alleen zit hier naar mijn mening vaak een nog duurder prijskaartje aan dan een macbook.
Ik ben simpelweg niet zo'n fan van Windows. Ik vind dat het tijd is dat windows een beetje zijn alleenrecht kwijtraakt op het gebied van besturingssystemen. Dat aldi ook eens mac's gaat verkopen ipv de medion computers (bijv wink ;))

Maargoed, als je voor een macbook gaat omdat je er ook Vista op kunt draaien, ga dan minimaal voor 1 gieg geheugen.
Topic: Laptop kopen. (12-4-2007 21:18:00)

JeroenVDV schreef:

djsteev schreef:

...
Foute conclusie. Met Parellels werkt Vista niet lekker... sneaky :V Verschil tussen een virtual machine en rechtstreeks draaien kan HEEL groot zijn.
Nouja, kijk, als je 512 MB geheugen reserveert voor een virtual machine dan is dat in principe net zo bruikbaar als dat je vista 'rechtstreeks' draait. Qua processorgebruik gebruikt mn mac zo'n 3% van beide processoren, dus daar kan het verschil m ook niet in zitten. Enigste verschil zou kunnen zijn dat de HDD waar Vista gebruik van mag maken een Image bestand wordt op de HDD van de mac. Daar zou inderdaad wat vertraging in kunnen zitten.

Losstaand van dit; Vista doet er op mn mac nu ongeveer 3 minuten over om op te starten (ik zal de precieze tijd eens opmeten). Dit is een clean install, geen norton e.d. geinstalleerd.

Minimale spec's voor Vista zijn ook 512 MB, dan worden een aantal dingen zoals Aero Glass geblokkeerd. Wil je optimaal gebruik maken (en Aero glass is toch wel de gadget waar de meeste mensen voor gaan als ze Vista kopen. Voor de normale internetter+MSN-er heeft Vista geen toegevoegde waarde t.o.v. XP) dan is 1 gieg zowiezo noodzakelijk.

JeroenVDV schreef:

...
Ook een straffe bewering. Niet waar namelijk. Behalve als voor jou een "degelijke programma-maker" niets meer betekent dan een programmeur die kiest om voor Mac en Windows te releasen..
Daar komt het wel op neer ja. Kijk naar de grote software bedrijven zoals Microsoft en Adobe, die hun programma's voor zowel windows als de mac aanbieden. Adobe heeft inmiddels CS3 uitgebracht, Universal Binary, speciaal voor de Mac. Microsoft Office 2004 is prima draaibaar op de mac. Zoals ik net zei komt aan het einde van het jaar de nieuwe UB versie van Office uit.

Zeg nou zelf, welke programma's gebruikt de reguliere computergebruiker (internet MSN Word Powerpoint FireFox) die alleen voor Windows zijn gemaakt? Ik kan me in ieder geval geen programma verzinnen. De meeste, zoniet alle, reguliere programma's zijn zowel voor de Mac als Windows verkrijgbaar
Topic: Laptop kopen. (12-4-2007 20:17:00)
Ben sinds een kleine 2 maand ook trotse eigenaar van een macbook (2,0ghz white). Heb voor de gein Vista erop geinstalleerd (in mijn geval niet met Bootcamp maar met Parellels) en dat loopt nog trager dan dikke str*nt door een injectienaald. Nou moet ik zeggen dat je dan én OSX én Vista tegelijk draait, maar dit zou qua geheugen niet moeten uitmaken (In parallels kun je een virtuele pc aanmaken en daarin onder andere specificeren hoeveel geheugen deze mag gebruiken. In mijn geval heb ik 512MB gedaan, de rest was nodig om OSX op de achtergrond draaiend te houden).
Conclusie: Vista op een mac met 512MB geheugen is niet te doen.

Oplossing: koop extra geheugen of ga voor de 2,0 ghz versie (standaard 1 gieg geheugen)
Gevolg: laptop wordt 70-80 euro duurder

Dan moet je uiteraard nog Vista los erbij kopen. Goedkoopste pakket 179 euro? (Correct me if i'm wrong) Al met al dure grap dus.

Daar komt bij dat je een 13" macbook niet moet gaan gebruiken voor games. Met zijn videokaart met 64MB shared memory kun je niet fatsoenlijk een spel spelen. Wil je dat wel met een macbook, dan zul je voor een macbook Pro moeten gaan (ping ping shocked 8O)

Pré's voor een macbook?
- internetten, mailen, msn, downloaden (standaard huis-tuin-keuken dingen) wil uitstekend
- schoolzaken, word, typen, verslagen, powerpoint etc etc uitstekend (helemaal met de UB versie van Office die later dit jaar gaat uitkomen)
- draaien
- video bewerken / photoshoppen etc. (Photoshop CD3 is UB, loopt onmogelijk snel shocked 8O op mn macbook)

Laat je bij een mac absoluut niet afschrikken door het feit dat windows programma's ook niet zouden zijn gemaakt voor een mac. ELKE degelijke programma-maker heeft ook een mac-versie beschikbaar van zijn programma. Daarnaast is voor nagenoeg ELK windows programma'tje wel een mac variant verkrijgbaar.

Ik zou gewoon voor een macbookje gaan, lekker compact, licht, degelijk en betrouwbaar (en dat is toch wat je wilt tijdens het draaien?) Mocht je de optie open willen houden op Vista er alsnog op te zetten, dan is 1 GB geheugen wel vereist.
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (17-1-2007 15:10:00)

Groovelover schreef:

Waarom nu iets matigs aanschaffen terwijl je net zo goed even kan doorsparen voor iets fatsoenlijks. Dat hout kost je volgends mij ook de kop niet.
Inderdaad, begin niet te kloten met waardeloos hout, daar krijg je spijt van.

Maargoed, in dit topic stond/staat vooral de dj meubel voor thuisgebruik centraal. Ik neem mijn meubeltje nergens mee heen wink ;) Wat betfreft graffity is wel een erg vet idee! En als je niet zo'n kunstenaar bent kun je natuurlijk ook zelf tekeer gaan met een aantal spuitbussen wink ;)

Succes in ieder geval en post eens wat foto's als-ie klaar is!
Topic: Je favo Hardstyle/Jumpstyle plaat (30-11-2006 19:27:00)
Ik wil je ook nog wel helpen, mag je mij dat mp3'tje ook wel ff sturen happy :)
Topic: New-line forum bestaat 5 jaar ! (19-11-2006 17:39:00)
Yep, niet veel meer aan toe te voegen wink ;) Congrats!
Topic: Je favo Hardstyle/Jumpstyle plaat (15-11-2006 13:14:00)

DJ Dummie schreef:

en dan mister puta himself dan nog maar een keertje:
MR Puta - Green Stuff laugh :D
Nah, vind m niet zoveel aan. Ik hou zowiezo niet zo van dat Mr. Puta gedoe.. happy :)
Topic: Je favo Hardstyle/Jumpstyle plaat (18-10-2006 17:55:00)

Reload schreef:

Donkey Rollers - Immeasurably

Prachtige melodie en heerlijke diepe kicks
Mee eens! Lekker nummer.

Nieuwe 'release' van Chicago Zone vind ik erg vet: The Remixes Collection met Jo-yo, Demoniak en Control your body.

Weet iemand trouwens hoe het zit met: JDX - Kick It In Ur Face? Bij Recess is hij niet meer te bestellen terwijl de release datum vandaag is.. Hij zal toch niet zó snel uitverkocht zijn?
Topic: Film: God is my DJ (18-10-2006 16:42:00)

CyberDance schreef:

Verder ook een hoop bekende koppen,
Haha, kon ik dat maar zeggen happy :)

Vond t ook wel een boeiende docu-film, ik miste alleen een beetje de spanning.
Topic: Film: God is my DJ (15-10-2006 20:20:00)

pietje schreef:

Komt zondag om 20:30 op nederland 3
Ja ga m zo ff kijken, ben wel benieuwd.
Topic: dj wallpapers voor desktop (12-10-2006 19:40:00)
Heb momenteel deze op mn desktop, ik houd wel van feestende mensen wink ;) Ook nog ns een hele mooie foto vind ik zelf happy :)
Topic: Wie is jouw favoriete DJ? (6-10-2006 16:40:00)
Ja..oke.. maar je kunt ook bedoelen de platen die hij/zij draait, dat je die tof vindt.

Mijn favo dj is en blijft Pavo, geweldige techniek, heerlijke sets altijd. Qua muziek hou ik zelf wat meer van jump, maar ik beoordeel een dj meer op techniek en opbouw dan de precieze stijl die hij/zij draait.
Topic: Draaitafel meubel (22-8-2006 22:34:00)

d_tronic schreef:

bovenaanzicht

meubel

meubel vooraanzicht
Zo, errug mooi hoor! Ook een erg mooie kleur! Begin er bijna jaloers op te worden wink ;)

Overigens, ik heb een tijd geleden ook een meubel in elkaar gezet. Ik had daarvoor een ander topic geopend + alles op mijn site gezet:
Mijn site
Het topic

Voor de mensen die een meubel willen bouwen en hulp nodig hebben / vragen hebben: stuur me gerust een mail.happy :)
Topic: Stanton 303 & 304 pitchfout?? (13-8-2006 11:09:00)

Sylvia schreef:

Leer mixen.
Mooie eindconclusie happy :) Erg scherp wink ;)
Topic: vergelijking pc speaker - syrincs - jb speakers (11-8-2006 10:04:00)
Ik vraag me af of het bij zo'n feestje ook de bedoeling dat het muziek echt hard staat, zodat mensen erop kunnen dansen e.d. He lijkt mij dat het muziek dan gewoon dient als achtergrondmuziek. Dán heb je geen grote PA installatie nodig lijkt me.

Misschien kun je ook kiezen voor een 4.1 setje, waarbij je de 4 topjes in de hoeken plaatst. Subje onder de bank verstopt en je hebt voldoende achtergrondgeluid lijkt me.
Topic: Stanton 303 & 304 pitchfout?? (10-8-2006 13:45:00)
Ik snap overigens niet dat je steeds die 0,7% aanhoudt. 0,7% pitchverandering op 140 BPM is niet hetzelfde als 0,7% pitchverandering op 150 BPM. Je kunt nooit een standaard percentage per BPM nemen, want dit percentage is voor elke BPM anders.

(Blijft overigens wel lastig uitleggen op deze manier.)

En de OP heeft nog steeds niet geprobeerd om 2 dezelfde nummers te nemen en die gelijk te pitchen. Dan kun je zien of er een speler bij zit met een foutieve pitchinstelling.

Edit: De hoeveelheid BPM die op een hoesje wordt weergegeven dient ter indicatie en wordt dus afgerond. Zoals al zovaak gezegd, je kunt daar niet exact van uit gaan
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (10-8-2006 09:33:00)

JoEy schreef:

Mijn mixer, cd speler en versterker zitten allemaal ingebouwd in een case, zodat mijn mixer op dezelfde hoogte als het tafelblad komt (is wel niet goed te zien op de foto's).
Ah oke, ja dan is het wel handiger zo.wink ;) Kon het idd niet goed zien op de foto.
Topic: eerste setje (9-8-2006 17:50:00)
Als je gewoon een klein beetje wilt draaien dan is een 2.1 setje nog steeds voldoende. Hier zit over het algemeen geen aparte versterker bij, deze is vaak (net zoals de syrincs) ingebouwd in de sub.

De bovengenoemde spullen zijn uiteraard niet slecht, maar er is altijd wat beters. Basic is maar basic.

Als je de syrincs niet zou kopen scheelt je dat 500 euro. Steek dat geld ergens anders bij!

Overigens, 2.1 setjes van bijv de Dixons zijn evengroot danwel kleiner dan de syrincs