Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Elcee

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Elcee (Pagina: 1 van 10)

Topic: Bedrijf Beginnen (23-11-2005 20:48:00)
@ Silvia
Wil geen reclame maken, maar heb een erg goede accountant die me E 700,- per jaar kost. Scheelt een hoop werk en verdient zichzelf snel terug met regeltjes, aftrekposten, tijd. Als je interesse hebt mail me even, dan geef ik je adres door.
Topic: [interview] directeur Stichting BREIN (22-11-2005 04:10:00)
Ik ben benieuwd hoe en wanneer je wel/niet gedownload beeldmateriaal mag gebruiken om te beamen. Welke vergunningen er nodig zijn. En of er in het geval van een VJ sprake is van primair uitzenden van beeld of secundair. Scheelt duizenden euros in vergunningen.
Topic: Bedrijf Beginnen (22-11-2005 04:07:00)
Boekhouding kun je zelf wel invoeren in Excell, zoals jij denkt dat het het handigst is. In veel gevallen een sheet met alle inkomsten (verstuurde facturen op nummer) en een sheet met alle uitgaven (ook nummeren) en dan je bonnetjes op volgorde in een klapper stoppen. BTW bedragen steeds los in een aparte kolom. Via de site van de belastingdienst kun je vervolgens voldoende gegevens vinden voor een simpele btw opgave. Verder goed verdiepen in regels als zelfstandigen aftrek, etc. Toch raad ik al heel snel aan een accountant in de hand te nemen. Ben je een stuk zekerder dat het verstandig gebeurt en die gasten hebben er een handje van zichzelf al vrij snel terug te verdienen in aftrekposten, bezwaarschriften, etc.
Topic: Cue'en; "One cup" of "Two cup" (wie doet wat??????????) (22-11-2005 03:42:00)

TheMess schreef:

Wat mij opvalt dat ik nog nooit een dj ben tegen gekomen met in-ear monitors razz :p.
Als je toch altijd met 2 cups mixt en je hoeft zaal geluid niet in de gaten te houden. 2 in-ears laten aan meten. super geluid, geen gezeik over monitoren en zeer relaxt voor je oren wink ;).
Wie weet wordt het ooit nog wel een trent laugh :D
Laidback Luke draait met in ears
Topic: Pioneer doet mee aan I-Pod hype? (3-11-2005 10:48:00)
Goh, ik heb voor 12 inch van Axel F nog geen E 2,- betaald via www.vinyl-sale.com
Topic: Nieuw: Numark HDX (28-10-2005 15:16:00)

Dré schreef:

Overigens: Rippen van een CD'tje is natuurlijk totaal GEEN werk. CD erin, start indrukken, 3 minuten later (afhankelijk van snelheid CD-Rom loopwerk bij correct DAE werk) CD'tje er weer uit halen. Niemand zal je verbieden tijdens die 3 minuten niet verder te gaan waar je gebleven was (MSN'en, TV kijken; whatever).
alleen erg jammer dat cddb of foute input geeft of mijn cd-tjes niet kent. zit je alsnog al die titels over te typen van het hoesje en dan is de koffie alweer koud of de sigaret ligt onaangeroerd op te branden op de rand van de asbak.
Topic: Pioneer doet mee aan I-Pod hype? (28-10-2005 15:12:00)
overigens geloof ik niet echt in de combinatie van IPOD en dj-en. Wel in USB harddisks en DJ-en: meer capaciteit en goedkoper. Heb in het verleden ook nooit iemand met een walkman zien draaien, wel met tape decks.

Wel interessant en grappig vind ik de mobiele telefoons met I tunes erop. Kun je tijdens je set even snel een verzoekje downloaden dat je niet bij je had. Die ontwikkeling met een landelijk Wifi netwerk in opkomst lijkt me niet te stuiten.
Topic: Pioneer doet mee aan I-Pod hype? (28-10-2005 14:56:00)
Ik vind het grappig om te lezen dat Final Scratch niet als volwaardig en slechts als tussenfase wordt gezien. Ik ken een aantal DJ's die er recentelijk op zijn overgestapt: allemaal echte vinyljunks die moe werden van het sjouwen. Ze zijn er allemaal beter van gaan draaien. Sneller zoeken, sneller que-en, geen platen meer hoeven wisselen, een virtueel derde platenspeler, meer muziek bij je, door af en toe eens op bpm te sorteren nieuwe ideeen, etc. Hun sets gingen er allemaal op vooruit en op het tractorschermpje heb je een nog veel duidelijker beeld van de muziek dan door te kijken naar de groef. Iedereen is er laaiend enthousiast over, zo ook scratch helden als DJ Rockid.

Voor mij hoeft het niet. Ik ben meer een CD DJ en draai alleen vinyl vanwege dezelfde redenen die Sylvia noemt. Nostalgie en mooie hoezen, maar ik vind het mixen met cd's een stuk makkelijker en sneller gaan. Ben zo begonnen te draaien (Denon 2000) en vind met het cue-en erg veel fijner en tegenwoordig op mijn pio's de hot cues en hot loops bijna onmisbaar. Maar her en der een plaatje is gewoon leuk en lekker.
Topic: Nieuw: Numark HDX (3-10-2005 16:27:00)
Echt groot nadeel blijft wel de idiote hoeveelheid werk om je collectie om te zetten in mp3 of wat voor een formaat dan ook. Ga maar eens plaatjes digitaliseren en cd-tjes rippen...
Zoals Reind: 5000 platen * 6 minuten = 30.000 minuten = uiteindelijk 21 dagen non stop zonder slaap en pauze digitaliseren... en dan hebben we het nog niet over cd collectie, etc
Topic: 90'er house (Modjo, Stardust, etc.) (20-9-2005 04:16:00)
ofwel: een house klassieker
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (20-9-2005 04:14:00)

ndewit schreef:

irritant zijn:

- mc's (meerdere malen gewoon een mic channel dicht gehengst laugh :D)
- pa's die je al overstuurt wanneer je de hi/mid wat opendraait
- slecht opgebouwde booths en dan vooral overslaande naalden
- mixers zonder pfl-mix pot (dus ook elke dateq ja, maar je leert er mee leven)
aanvulling:
DJ's die met het kanaal van een goeie MC zitten te kloten
DJ's die overdreven met hun toonregeling gaan lopen pielen
DJ's die gekke eisen aan hun apparatuur stellen en het dan niet zelf meenemen
Topic: 90'er house (Modjo, Stardust, etc.) (8-9-2005 01:36:00)
je gooit een klassieker weg.... zonde!
Topic: Het Denon DND4500-topic (3-9-2005 13:46:00)

RonnieB schreef:

ik snap alleen niet waarom iedereen zo gek is op de dubbele spelers, ik vind ze veel te klein om lekker op te kunnen draaien, doe mij maar een lekker grote tabletop wink ;)
Heeft met twee grote voordelen van dubbelaars te maken:
* gemakkelijk in de bouwen en dus ook fijner en kleiner te vervoeren.
* stuk goedkoper dan tabletops met vaak wel dezelfde functies

Daarnaast vind ik zelf dubbelaars ook gewoon wel lekker werken. Alles zit door de controller onder de mixer wat beter binnen handbereik. Zeker als je ook met platenspelers erbij draait. Ben al vaker op lokaties terecht gekomen waar ik uiteindelijk een soort van marathon liep achter de DJ booth om van CDJ 1000 naar platenspeler op en neer te wandelen of ze hadden de CDJ's op die plankjes gezet, waar ik met mijn 1,90m toch nog flink op mijn tenen moest gaan staan om het display te kunnen lezen.
Topic: 90'er house (Modjo, Stardust, etc.) (2-9-2005 02:54:00)
@ voltcontrol; onderwerp is 90er house en jij noemt allemaal platen van 2000 of later....
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (26-8-2005 17:41:00)
over geluid en kritiek; beste oplossing is om de feestcommissie met de uitbater te laten praten. Ook op de avond zelf kun je dan tegen de uitbater zeggen dat je door de feestcommissie bent geboekt en dat hij met hun afspraken moet maken. Zo doe ik het ook altijd bij bedrijfsfeesten. Degene die het geld betaald, in dat geval mijn contactpersoon bij het bedrijf, beslist wat ik doe. Ook verzoekjes die buiten de opdracht vallen kun je zo afhandelen.
Topic: Trolley voor platenkoffer (26-8-2005 16:23:00)
overigens heb ik zelf vroeger ook met van die karretjes rondgesjouwd, maar ik moet zeggen dat de slingback trolley met zo'n tasje erbovenop van UDG toch een stuk prettiger werkt. Je hoeft in ieder geval nooit om te kijken als je langs een hobbelige gracht loopt of er niet iets van je stapeltje is afgelazerd.

Ik heb nu een jewelcasebag van UDG voor losse cd's, een slingback trolley voor mijn platen en een slingback 45 waarin ik mijn cd mapjes en singelkoffertje in opberg. Ben eindelijk treinmobiel! Alleen jammer dat ik het liefst ook altijd mijn eigen cd spelers en mengpaneel wil meenemen. Die moet ik maar eens motoriseren.
Topic: Trolley voor platenkoffer (26-8-2005 16:17:00)
Met name is de inklapbaarheid ook handig. Hij past zo onder de tafel. Je kunt natuurlijk ook een ministeekkar bij de Makro kopen. Kost E 35,- en voldoet ook prima. Is alleen wat lomper en onhandiger.
Topic: Trolley voor platenkoffer (25-8-2005 11:28:00)
https://www.htfr.com/more-info/?catno=MR132944
volgens mij bedoel je dit. Zo'n V&D karretje moet je in ieder geval niet nemen. Die is gemaakt op een bagagekoffer, maar kan de kilo's van het DJ spul niet echt handelen.
Topic: Het Denon DN-S3500 topic (19-8-2005 17:31:00)
de toekomst zal het uitwijzen. Maar ik geloof dat het een kort leventje zal zijn.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (19-8-2005 15:02:00)
360 graden; dan ben je weer bij je beginpunt. Jullie zijn het eens!