Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Ideedeluxe

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Ideedeluxe (Pagina: 1 van 10)

Topic: Ervaringen merk: Pronomic (5-5-2014 09:49:00)
Grotere foto's:

pics.poisonnuke.de/upload/2/PronomicTL700Lfter103.jpg
pics.poisonnuke.de/upload/2/PronomicTL700Lfter104.jpg
pics.poisonnuke.de/upload/2/PronomicTL700Lfter105.jpg
pics.poisonnuke.de/upload/2/PronomicTL700Lfter110.jpg
pics.poisonnuke.de/upload/2/PronomicTL700Lfter101.jpg

Al die chinabakken lijken op elkaar, maken vaak allemaal gebruik van hetzelfde grondontwerp. Alleen de gebruikte componenten, printplaatbezetting, printplaatdikte, ingebouwde veiligheidsmarges en toleranties maken nogal eens verschil.

Er zijn chinese versterkers die heel goed zijn, maar er zijn er ook, waarbij je blij mag zijn, dat je zelf niet onder stroom komt te staan. Overigens ben ik zelf niet geschoold in het beoordelen van de kwaliteit van de versterkers, dus ik kan alleen maar informatie doorgeven die ik vind.

Overigens heb ik mijn processoren al eens open gedraaid, puur uit interesse; opbouw intern is bijzonder netjes. Geen draadbruggen, nette solderingen en neutrik bussen. Behuizing is degelijk etc. Ik krijg daarbij niet het idee, dat het broddelwerk is...ik heb het echter al wel voor elkaar gekregen om de software op de processor in de war te schoppen, er zit geen reset functie op, gelukkig had ik nog een ouder bestand met instellingen waarmee ik de boel kon herstellen. Wat ik ook deed, er bleef een high pass filter actief.... shut up :X
Topic: Ervaringen merk: Pronomic (5-5-2014 09:07:00)
Het binnenwerk van een TL-700:

https://www.kirstein.de/produkte/00021/00021733/00021733_offen.jpg

Ziet er in elk geval uit als een standaard china eindbak...
Topic: Ervaringen merk: Pronomic (5-5-2014 07:21:00)
Pronomic was vroeger geen Nova, Pronomic is het huismerk van een Duitse muziekwinkel. De xa series van die versterkers krijgen goede reviews in de Duitse fora, de Tl serie lees je nooit zoveel over.

Ik heb zelf 2 pronomic processoren, 4 in 8 uit, zijn digisynthetic processoren, net als 80% van de andere huismerk en b merk processoren, o.a. Dap, Nova, LD systems. Totaal geen klachten over. Je moet deze producten per stuk bekijken...er zitten voor het geld hele interessante dingen bij. Op de Duitse fora kun je behoorlijk wat info vinden, maar je moet de Duitse taal dan wel wat machtig zijn.
Topic: Cubo 15 (18-4-2014 13:56:00)
Hoe zit dat eigenlijk met de processorinstellingen?

- Hoornlengte ivm delay?
- Fase (Speaker in hoorn of in poort)?
- Zijn er aangeraden processorinstellingen voor de kasten?

E.e.a. zal natuurlijk ook afhankelijk zijn van de gebruikte driver, maar een soort van leidraad is nooit weg... happy :)
Topic: Cubo 15 (17-4-2014 22:14:00)
Euh...vervoer is niet zo'n probleem, (bakwagen met klep) en ze zullen worden gebruikt te vervanging van de br218, die ook al relatief lomp zijn. Bedankt in elk geval voor de antwoorden! Ze zullen ook voornamelijk worden ingezet in feesttenten, grote locaties en de buitenlucht.
Topic: Cubo 15 (17-4-2014 10:17:00)
Een aantal vragen aangaan de Cubo 18; even wat randinfo:

Sinds kort in het bezit van toppen die zo hard gaan (2 x RCF MB15N351 op limmer 085 hoorn / BMS 4554 op RCF HF 64 hoorn) dan 4 BR218 kasten met 2 RCF L18p300 (1kw versie) ze wat lastig kunnen bijbenen.

Daarom het plan opgevat om eens te kijken naar een hybride ontwerp waar de L18P300 zich ook in thuisvoelen en min of meer bij de Cubo uitgekomen, omdat deze ook nog relatief simpel te bouwen zijn en niet zo groot zijn, dat ik ze niet gemakkelijk kan vervoeren. Achenbach horn kan ook, maar is 2 keer zo lomp.

Mijn gedachte is, om van de Cubo18 een Cubo 218 versie te bouwen (gemakkelijk te vervoeren, op te slaan en te gebruiken), waarbij ik de volgende vragen heb:

- Welke versie van de Cubo18? Ik las op freespeakerplans, dat de Extended versie beter werkt dan de normale met de L18P300...
- Ik dacht zelf aan de luidspreker in de hoorn; iets lagere afstemming bevalt me wel.
- Ik wil het front volledig voorzien van schuim, heeft het toevoegen van 15mm aan de voorzijde om het schuim te compenseren vervelende gevolgen voor de weergave? Kan het me nauwelijks voorstellen, maar better safe than sorry...
- Moet ik de 218 uitvoeren met of zonder plaat in het midden van de kast, zodat je echt 2 kasten krijgt, of zonder middenplaat en de constructie alleen bracen op dat punt?
- Of is het bouwen van de 218 een onzinnige onderneming en moet ik gewoon single kasten bouwen?

Dit idee; maar dan met dubbel 18" en een 15mm rand rondom, zodat het schuim voor de gehele kast zit en ze lijken op een br218:

www.freespeakerplans.com/media/kunena/attachments/phpbb3/P1010299.JPG
Topic: Post hier foto's van je drive in show.. (14-4-2014 10:51:00)
Soort van overmaatse drive-in show...@Cascaderun Hoogeveen happy :)

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t31.0-8/10259089_617633288327948_1422364397816113280_o.jpg

2x Dubbel 18" Sub
Dubbel 15"/ 1.4" hoorngeladen Modulaire Top
Dubbel 12"/ 1" Infill

6 x Showtec Phantom
4 x Blinder, 2 x Strobo
Verzameling led-parren
Een hoop truss

Pioneer DDJ-SX DJ Set

Filmpje: www.facebook.com/photo.php?v=617638411660769
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (16-10-2013 12:15:00)
Ik denk, dat je gewoon open en eerlijk moet kunnen zijn. Waarom de schijn ophouden, als we toch wel weten, dat het brood op dit moment lang zo dik niet belegd is, als het het een aantal jaren geleden geweest is? Wij zijn zelf voor een groot deel actief in de huwelijksbranche en merken daar toch echt wel wat teruggang in het aantal te verdelen boekingen en aanvragen. Niet voor niets kun je bijna wekelijks wel een aantal zaken kopen op een veiling...

Ik merk zelf heel erg, dat de opdrachten naar een aantal spelers in de markt gaan met de diepste zakken; wie het hardst kan schreeuwen, krijgt op dit moment de meeste klanten / opdrachten. Zij die overal zichtbaar zijn, hebben het druk. Ik kan het zelf niet betalen, om overal zichtbaar te zijn. Ik heb niet het budget om op iedere trouwbeurs te staan. (2 dagen op de grootste trouwbeurs kosten bijna net zoveel als een redelijk betrouwbare 2ehands auto!). Zo gauw als het iets met trouwen te maken heeft, gaan de kosten resoluut omhoog. Er is potentieel veel geld te verdienen en te verdelen en dat weten de organisatoren van de trouwbeurzen ook!

De trouwmarkt kent wat dat betreft maar weinig terugkerende klanten; mensen zijn heel erg gefocused op dat ene feestje; nieuwbakken bruidsparen gaan gewoon weer alle opties af en kiezen vaak een show op het uiterlijk, of op basis van het budget.

Want, door de bank genomen leveren ik en mijn collega's ongeveer hetzelfde, voor hetzelfde budget. Wie moet je als bruidspaar dan kiezen? Zou ik ook lastig vinden. Degene met de mooiste website, aanwezigheid op een trouwbeurs, de het meest professionele voorkomen, die gaat er met de prijs vandoor. Niet degene die er het leukste feestje van weet te bouwen, want dat kunnen ze op basis van zo'n presentatie toch niet zien. Daarom moet je proberen een USP (Unique Selling Point) te hebben; waarom moeten ze voor jou kiezen en niet voor je directe concurrent?

Overigens ben ik er achter, dat de mensen die hard kunnen schreeuwen en een loods met de nieuwste apparatuur hebben, dit vaak met hulp van familie doen. Vaak zijn ze zelf van huis uit vermogend en hebben met hulp van 'papa' de boel op poten gezet en papa blijft wel investeren. Kun je als 'zelfverdiener' nauwelijks tegen concurreren. Niet qua materiaal, maar ook niet qua reclamebudget. Ik had geen startbudget van een halve ton...ik heb mijn eerste setje bij elkaar gesprokkeld...

Je moet op dit soort momenten creatief zijn en ook gewoon trots zijn op wat je bereikt heb. Ik heb een goed gevulde opslag met allerhande materialen, waar ik alle feesten mee aankan, maar het is wel én afbetaald én door mij zelf verdiend! Niet door mijn ouders, niet op de lease, gewoon cash betaald. Dat is iets waar je toch wel trots op moet zijn. Dat het een keer een weekend stilstaat is dan financieel niet zo'n grote ramp. Voelt niet goed, maar ik lijdt geen verlies.

Wij zoeken het nu gewoon in de verbreding, we bieden steeds meer een totaalpakket aan, ook voor de mensen die ervoor kiezen om bij huis te gaan trouwen. Ik lever niet alleen de muziek, maar ook de taps, koeling, dranken etc. Ook alles in eigen beheer. We proberen daarbij een marketingmix te creëren, waarbij je met een minimaal budget een zo groot mogelijk bereik kunt halen. En bijkomend voordeel; de feestjes bij de mensen thuis (Al dan niet in een door ons geleverde tent), zijn vaak vele malen gezelliger, dan de feesten in stijve kasteeltjes, waar het vaak voornamelijk draait om het imponeren van de bruiloftsgasten. (Naar mijn idee) Waar we kunnen werken we samen met partners die wij volledig vertrouwen. Dat gaat niet van de een op andere dag; je moet elkaar in de waarde laten en niet andermans klus in willen pikken. (Wat sommige mensen resoluut proberen te doen! = direct afscheid nemen.) Samen kun je meer dan alleen. Niet alleen, op het gebied van de klussen, maar ook op het gebied van het sparren, mening vragen, advies etc.

Wat me persoonlijk wel wat humeurig maakt....ik ben sinds 2005 volledig zelfstandig en we zitten nu min of meer sinds 2007 / 2008 / 2009 te klooien met deze kwakkel-economie. Dat vind ik dus wel hoogst irritant! De algemene tendens is gewoon hardstikke negatief; met een prutsregering die niet doorpakt en bij ieder probleem dat ze tegenkomen direct naar de ondernemers en de burgers kijkt. (Lees belasting verhogen) Dit maakt het ondernemer zijn, soms wat zenuwachtig...en veel bedrijven verlaten hun core business en gaan prijsvechten, wat je nog meer marktaandeel afsnoept.

Voor mijn gevoel moet er nog heel veel water door de zee om in ieder geval die negatieve spiraal te doorbreken! Ook hier!
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (12-9-2013 10:32:00)
BMW....Bij Mercedes Weggegooid (Of in Dialect: Binoa Mercedes West...Bijna Mercedes (ge)Weest)

laugh :D laugh :D

Mooie auto, hoor! Dik in orde!
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (13-8-2013 19:44:00)
Laat me raden....je kon niet meer schakelen?
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (1-8-2013 15:22:00)

eddy wally schreef:

De problemen met 2.2 Ford motor zijn algemeen en dan spreek ik van negen op tien.Motor loopt onder water bij regen en EGR en gasklep geven blijvend probleem.Wat me bij bij Fiat nog het meest stoorde is de onbekwaamheid van de dealers.Ik heb enkele duizenden euro's uitgegeven aan onnodige vervangingen welke het probleem niet oplosten.
Gelukkig zit deze motor slechts in één model.
Die motor zit ook in de movano 2.2. dti, master 2.2cdi en nissan interstar 2.2cdi. Heb er zelf geen enkel probleem mee gehad. (Let wel...bus was dealeronderhouden vanaf de eerste meter en was voor mij eigendom van een stichting met geld teveel, dus die bussen stonden vaak preventief al bij de dealer, sowieso 1 keer per jaar.) Enkel de bak die er achter zat wilde wel wat geluid gaan maken, vooral als er zware aanhangers achter de bus hingen, dan hoorde je de bak zingen.

Overal kan wat mee zijn, het valt of staat toch wel vaak met het onderhoud wat zo'n auto gehad heeft. Deze mercedes is nu de 6e bus die ik bezit:
  • Peugeot Partner 1.9d (Onverwoestbaar) Enkel een uitlaatrubber vervangen en regulier onderhoud. Banden sleten wel wat snel...
  • Citroen Jumpy 1.9d (Onverwoestbaar maar mega giga hyper sloom....)
  • Volkswagen Caddy nieuw model (Uitlaat viel me er onder weg...dieselpomp had geen gelijkmatige druk...zeer slechte koude start...thermostaat defect....egr pijp afgebroken) Bleek achteraf schade gehad te hebben... angry Ogh ja...en om de 100 kilometer weer een lamp kapot... sneaky :V Deze auto is mij heel erg tegen gevallen...maar dat kan samenhangen met de schade. Mooie auto om te zien, erg luidruchtig. (2.0sdi)
  • Renault Master 3300 (2.5d) Motor onverwoestbaar, maar startonderbreker begon sleutel niet meer te herkennen en roestte me onder de kont weg. Had te lang (buiten) stil gestaan voordat ik hem kocht.
  • Opel Movano 3.3 2.2dti Weinig problemen mee gehad, behalve een bij tijden luidruchtige bak. Wil ook roesten, moet je goed bijhouden. Carrosserie geen enkel probleem, alleen onderrand achterdeuren begon bij mij wat te brokkelen.
En nu een sprinter 2.5tdi 5 cilinder bakwagen met dhollandia klep en dubbel lucht achter. Gekocht omdat deze sprinter een niet-cdi motor heeft, waardoor er een simpele dieselpomp in zit, die op lage druk werkt en daardoor goedkoop te vervangen is, mocht het zo ver komen en verder ook allemaal simpele techniek. Heeft nu 305.000 gelopen en is voor een sprinter zo goed als roestvrij wegens waxoil behandeling. Enkel een vloerplaat in de bak vertoont wat sporen van rot, die bakken zijn nooit helemaal waterdicht. (Ook mijn vorige bussen wilden wel wat water lekken...vooral die movano. Rubbers sloten niet allemaal even mooi aan.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (29-7-2013 09:11:00)
@ Malle Pietje...had dat misschien iets te maken met het feit dat die rode een dubbel cabine was? razz :p

Deze sprinter mag op kenteken 660 kilo laden; technisch 4,5 ton (Totaalgewicht). Dit is hem:
imageshack.us/f/823/k3k5.jpg/ & imageshack.us/f/829/2ie3.jpg/

Wat roest betreft; deze auto is voor een sprinter zo goed als roestvrij razz :p Er zitten enkel een paar plekjes op, die passen bij zijn leeftijd. Geen rotterij o.i.d. Je moet er goed naar zoeken. Deze sprinter heeft van zijn vorige eigenaar een waxoil behandeling gehad; daardoor is hij zo goed bewaard gebleven; enkel op steenslagplekjes vindt je een roestadertje; die worden volgend jaar allemaal weggewerkt.

@ Yourlive: thanks! Zal er even naar kijken!
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (24-7-2013 10:50:00)
Vanaf deze week verplaatsen wij ons niet meer per Movano, maar per Mercedes Sprinter 412d met klep. Mijn rug vond dat leuker razz :p .

Nog een pre-cdi sprinter met 122pk sterke 5 cilinder. Die blokken lopen als naaimachines!
Topic: Ben je een pratende DJ of niet? (27-5-2013 19:07:00)

YourLiVe schreef:

De meeste van mijn klanten willen vooral niet teveel geklets tussendoor. Natuurlijk heet ik wel altijd de gasten welkom, stel mezelf even voor, kondig dingen als stukjes, de openingsdans, de laatste dans en eventuele huishoudelijke mededelingen aan.

Soms roep ik ook nog wel wat dingen als "handjes!", "even klappen / springen / zingen" enzovoorts maar dat ligt aan de sfeer. Kan soms net even dat extra beetje energie aan een feest geven.

Daarnaast doe ik ook wel eens apres-ski klusjes enzo, dan gebruik ik de microfoon een stuk meer.
Ik hoor de opmerking van niet teveel geklets ook regelmatig, maar vaak bedoelen mensen bij mij daarmee, dat ze niet willen dat je iedere plaat aan of afkondigt... razz :p Alle dj's die voor en met ons werken gebruiken regelmatig hun stem en het werkt ook prima op feesten waar house en hardstyle gedraaid wordt: www.facebook.com/photo.php?v=446493752103401

Ik ben zelf wel een prater; het versnelt de feestvreugde; je kunt mensen wat opporren en ze meenemen op de reis van het feestje. Je moet het feestje samen met de gasten maken.

Toch zijn er ook wel eens feesten, waar het gewoon niet zo lekker gaat als je zou willen. Mensen loeren je dan aan, alsof je niet goed wijs bent... dan tel ik ook mijn zegeningen en houdt ik me ook meer op de achtergrond. Maar, zo gauw als de sfeer er dan toch inzit komt de partymacher weer naar boven...:)

Het is maar net wat de mensen die je boeken gewend zijn. De oudere garde is het gewend, die weten niet anders, zo ging het vroeger namelijk ook veel. De jeugd van tegenwoordig is het alleen gewend bij danscafé en skihut
Topic: Reclame op de Bus / Auto / aanhanger (27-5-2013 18:59:00)
Onze bus is tijdens klussen altijd leeg, op een paar hoezen en flightcasedeksels na. Ik kan begrijpen, dat je in sommige delen van NL, echt niet met zo'n bus als die van mij hoeft te gaan rondrijden. Bij ons is dat gelukking nog niet zo aan de orde. Ik ben eerder beducht op het feit, dat ze mijn opslag openbreken, dan mijn bus....
Topic: Reclame op de Bus / Auto / aanhanger (27-5-2013 18:44:00)

Frank76 schreef:

Professioneel moet toch uit je werk blijken en niet uit je reclame?
Ja, ik heb magneetplaten, ja ik werk vanuit huis, heb geen bus en geen reclameburo.
Waarom?
Ik wil graag eerst eten op de plank en de hypotheek kunnen betalen, dat vind ik namelijk belangrijker dan een bus of mooie reclame.
Ben ik daarom niet professioneel?
Ehm...voordat je zo van leer trekt:

Zoals gezegd, het is mijn persoonlijke mening, maar ik moet erbij zeggen, dat reclame mijn dagelijkse werk is. (Zelfstandig ondernemer) Ik werk in de reclame, o.a. belettering is mijn dagelijkse brood. Ik heb dus wellicht een iets gekleurde blik, dat zeg ik eerlijk. Wat ik er vooral lelijk aan vindt is, wanneer je een donkere bus hebt, dat daar schots en scheef een witte magneetplaat 'opgekwakt' is.
Het is doodeenvoudig als je toch geld zat hebt om een bus te kopen, mooie reclame te laten ontwerpen en die erop laten plakken.
Ook je website kan je uitbesteden, volop reclamecampagne's etc.
Dat kost echter bakken met geld. Als beginnend ondernemer kan je je dat gewoonweg niet permitteren. Ik ga in ieder geval niet duizenden euro's investeren zonder dat ze verdiend zijn.
Het is maar net van welke kant je het bekijkt. Ofwel je begint een bedrijf met 0,0 en ziet wel hoe het loopt, of je doet het met een vooropgezet marketingplan. Ik heb alles met eigen geld gedaan, waar ik hard voor gewerkt heb. Ik was in april 8 jaar zelfstandig ondernemer, dus je hoeft mij niet te vertellen hoe je geld moet investeren in je bedrijf. Ik ben in die 8 jaar meerdere keren op mijn bek gegaan, maar als ik 1 ding geleerd heb: met alleen goed werk kom je er niet.

Het is uiteindelijk het totaalplaatje. Als je in een high-profile markt zit, kun je er niet onderuit om te voldoen aan een imago dat bij die markt hoort, anders wordt je nooit geboekt, of zul je nooit een knoop verkopen in die markt. Ik wil niet zeggen, dat ik in het hogere marktsegment zit en dat het bovenstaande ook voor mij werkt, maar zo werkt het helaas wel.

Ik heb mijn spullen gewoon graag goed voor elkaar. Ik heb daarom de keuze gemaakt om mijn bus wel te beletteren. Mijn vorige bus was niet beletterd, maar dat was ook een onooglijke gele roestbak. Ik heb nu een nette bus, waar ik trots op ben, met reclame. Ik werk ook vanuit huis, heb geen reclamebureau, heb mijn website zelf gemaakt. Kortom; niet alles is wat het lijkt.
Topic: Reclame op de Bus / Auto / aanhanger (26-5-2013 19:26:00)
Persoonlijk vind ik magneetplaten erg lelijk en niet professioneel. Ik snap de beweegredenen wel, maar dan zou ik zelf nog liever zonder reclame rondrijden.

Ik heb zelf de luxe, dat ik mijn bus doordeweeks en na klussen onder dak kan stallen, geen mens die hem ziet staan, dus onze bus is in zijn geheel beletterd. Is overigens een Movano.

Heb even een graphic geleend van mijn website:

https://www.timedrive.nl/wp-content/uploads/2010/06/bus.jpg
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (8-5-2013 19:10:00)
Er zijn BE combinaties die totaal 17 ton op de weg brengen.

Wanneer de auto er technisch voor is ingericht (veelal betekent dit het aanbrengen van een luchtreminstallatie) dan mogen sommige BE trekkers en pickups 12 tot 15 ton mogen trekken.

Het gaat er om, dat de aanhanger autonoom kan remmen; door de luchtreminstallatie remt de aanhanger geheel zelfstandig.

Dit is bijvoorbeeld ook een BE combinatie:

https://img407.imageshack.us/img407/4773/13032012161.jpg

Mag op kenteken (uit mijnhoofd) 11 ton trekken. Komen bij mij in het dorp altijd inspecties en reparaties uitvoeren aan sluisdeuren. Moet erbij gezegd worden dat de Chevy Silverado circa 400PK heeft...die lacht om die trailer
Topic: Herkent iemand deze mid-speakers? (19-4-2013 11:15:00)

bomdes schreef:

Dat een Behringer niet onderdoet voor een Driverack PA(+) is niet vreemd, de instap DBX is niets om over naar huis te schrijven. Een Driverack 4800 is een heel ander verhaal.
Je trekt nu wel een beetje mijn uitspraak uit zijn verband...ik zeg niet, dat de behringer en de dbx gelijkwaardig waren, noch dat de dbx en de digisynthetic gelijkwaardig waren.

Ik zeg, dat dat mijn referentiekader is en deze processoren minimaal gelijkwaardig presteren. Omdat ik geen verdere referenties op mijn eigen apparatuur heb, kan ik dus niet zeggen of ze bijvoorbeeld gelijkwaardig presteren als een veel duurdere processor.
Topic: Herkent iemand deze mid-speakers? (17-4-2013 19:42:00)
Tja...

Voor het geld zijn het hele goede processoren. Ik heb ook 2 2-in-4-uit modellen van Eric Audio, dit zijn ook digisynthetic processoren. Schijnbaar kun je bij deze chinese firma een cd met cad bestand opsturen en een eigen model terug krijgen.

Er zijn veel merken die onderhuids en soms ook zichtbaar bij digisynthetic de processoren laten bouwen:

Ecler DP400
Ohm Cleo
Thomann
Alto
Dap
Eric Audio
Seer Audio
Craaft Nova (DC8000)
BBE

Een afbeelding van het binnenste van de BBE DM48:

https://i212.photobucket.com/albums/cc260/anthony_wilkes/DS48.jpg

De opbouw van deze DSM48 zal niet veel verschillen, enkel beschikt de DSM48 over USB op het front, waar deze BBE enkel beschikt over een RS232 op de achterkant. De layout van de achterzijde is verder gelijk, enkel zitten er 2 RS485 bussen op de achterzijde.

De firmware op de processoren is vaak gelijk van opbouw en uiterlijk en het bedienen ervan ook. De meegeleverde software wil her en der nog wel eens iets verschillen en werkt vaak alleen goed op windows XP.

Ik vind de kwaliteit prima. Nu moet ik eerlijk zeggen, dat ik zelf alleen in een ver verleden Behringer en DBX processoren gehad heb, waarbij ik niet vind, dat deze processoren onderdoen voor een Driverack. Deze DSM48 beschikt over alle opties die van belang zijn, enkel het aanbod van slechts 6 peq punten kan soms storend zijn.

Technisch is de opbouw ook prima; neutrik connectoren en een stevig chassis met massieve frontplaat.