Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DeWit

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van DeWit (Pagina: 1 van 10)

Topic: Non-Newtonian Fluid on a Speaker Cone (maezena) (21-11-2009 10:38:00)
Heeft alles te maken met het fenomeen shear-stress. Maizena is een stof met shear thickening. Eigenlijk wil dit versimpeld zeggen dat als er een schuifspanning in de vloeistof is; de viscositeit omhoog gaat.

Dit verklaard ook waarom je over een zwembad met maizena heen kunt lopen, mits je maar hard genoeg stampt. Daar staan ook bekende filmpjes van op youtube. Komt allemaal neer op de reologische eigenschappen van het materiaal. Een interessant maar vrij ingewikkeld vakgebied happy :)

Nog wat grappige dingen over non-newtonian fluids:

Weissenberg effect: https://www.youtube.com/watch?v=npZzlgKjs0I
Barus effect: https://www.youtube.com/watch?v=KcNWLIpv8gc
Fano flow: https://www.youtube.com/watch?v=aY7xiGQ-7iw
Topic: Geslaagd?!?! (16-6-2009 06:38:00)
Ook maar posten dan, sinds gisteren ben ik officieus Chemical Engineer. Pas als ik op 20 Aug verdedig ben ik het ook officeel en weet ik ook of het cum laude is of niet :)
Topic: Slechtste ervaring (30-12-2008 21:38:00)
Natuurlijk, volgens de wet is dat allemaal wel zo maar de praktijk blijkt helaas vaak anders. Vaak geld ook nog eens het motto dat van een kale kip niet te plukken valt...
Topic: Algemeen Hyves Topic (9-11-2008 18:46:00)
Meer voor de lol eigenlijk, day hyves. Maar geef mij maar Facebook. Dat is net iets internationaler en werkt ook gewoon beter.
Topic: SMS-party software (20-10-2008 13:51:00)
Zie ook dit topic: www.new-line.nl/forum/read/?t=23465

En hier: https://patrickdewit.eu/dump/sms/

Alleen geloof ik dat smsboard een beetje heeft opgehouden met bestaan. Ik kan wel eens kijken wat ik aan VB code nog bij elkaar kan harken van die Siemans M35, als iemand daar interesse voor zou hebben?
Topic: Buma stemra betalen voor muziek op je site (24-9-2008 21:59:00)
Staat ook gewoon keurig op de buma site vermeld en is al een aantal keren ter sprake gekomen op het forum. happy :)
Topic: Bandverlichting welke opstelling?. (19-7-2008 16:58:00)
4x 1 kW PC's als front (Lee 151) (bijhuren?) Je parren/scans als tegenlicht en als steekje op de eventuele drummer? (Vanaf de zijkant, ongeveer op hoofdhoogte hangen)

Voetlicht lijkt mij overkill.. Dat is zo het gene waar ik, heel minimalistisch aan denk...
Topic: Movingheads aan decotruss? (15-7-2008 10:56:00)
120 kilo aan hangen zegt nog niet echt veel... Ik weet zeker dat als ik 120 kilo aan jouw decotruss hang, met een uitkraging van 3 meter dat die truss door midden gaat happy :) Daarom, belastingstabellen van de fabrikant vertellen je precies hoe of wat.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (13-7-2008 15:08:00)
Meten is...
...weten! shut up :X

Mazzel dat je je eigen spul er niet ingeprikt had zitten. Vraag mij eigenlijk af of je hier verzekeringstechnisch nog iets mee kan. Want iemand heeft gewoon een fout gemaakt door aan een 4 aderige kabel een 5 polige steker te zetten.
Topic: Bevindingen rookverbod in de horeca. (11-7-2008 13:50:00)

Mr. Edie schreef:

Het kan misschien handig zijn als je 2 paar t-shirts bij je hebt ja, want niet zweten tijdens opbouwen, lijkt mij sterk. Maargoed, ik heb het nooit een probleem gevonden om dagelijks een nieuw t-shirtje aan te trekken en de 'oude' in de was te gooien.
Jij woont vast nog thuis en hebt een mama die de was doet? wink ;)

Na het stappen gaan altijd mijn kleding/broek in de was. Zeker nu, maar dat komt omdat eigenlijk hier nergens CV is en overal houtvuren branden. DAN stinkt je kleding pas echt. Maar in NL ging toch echt altijd mijn kleding na het stappen in de was, gewoon omdat het stonk zoals een asbak.

De vraag is waar het nu naar zou gaan stinken? Bier, Zweet? Wie weet, ik doe hem toch maar gewoon in de was.
Topic: Bevindingen rookverbod in de horeca. (11-7-2008 10:34:00)

Mr. Edie schreef:

Dan wil ik GRAAG een bewijs zien hoe slecht roken daadwerkenlijk is... (wat het vast en zeker is, maar er zijn dingen in de wereld die veel meer aandacht verdienen dan dit).
Hoeveel bewijs wil je hebben?

Zelf maakt het mij geen barst uit of er gerookt wordt of niet, heeft toch geen invloed op mij aangezien ik bijna niet in Nederland vertoef. Maarrr, ik kan mij best voorstellen dat een bepaalde groep niet-rokers erg blij is met deze verandering.

Trouwens, iemand dit bericht al gelezen? Leuke uitvinding, maar was dat er niet echt al in de vorm van ranzige geurtjes voor in de rookmachine...
Topic: labels/stickers heavy duty?? (8-7-2008 21:36:00)
Bij het bouwbedrijf waar ik een tijdje heb gewerkt werd al het steigermateriaal ook gewoon even met de roller gedaan, bleef prima zitten altijd!
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (20-6-2008 15:40:00)
Ik heb het 1 keer meegemaakt. Braakliggend terrein; feestje; aggregaat.

Vervolgens een bedrijf met de nodige kennis in huis van bouwstroom installaties daar een aggregaat neer laten zetten en een aardepen de grond in laten slaan. Ging dik 15 meter in; uiteraard na eerst een belletje met de betreffende gemeente (Is het oke als hier een pen de grond in gaat?) en het nodig meetwerk (liggen hier geen kabels?). Ik begin daar zelf dus ook lekker niet aan, ik laat dat over aan mensen die echt weten wat ze aan het doen zijn... sneaky :V
Topic: Advies kleurenfilters (4-6-2008 12:13:00)
Lee is altijd vrij snel ja; die van Rosco heb ik ooit eens op een beurs meegepakt...

Overigens zijn die kleine boekjes ook niet je van het; leuk voor een indicatie; dat wel
Topic: Inhoud van een flyer. (11-5-2008 21:57:00)
Zorg voor vistaprint wel even voor een nieuw hotmail' adresje; want eenmaal daar besteld krijg je bakken met spam op dat adres... Niet alleen van vistaprint; ook van "door hun geselecteerde bedrijven". Je kan wel ergens unsignen maar dan ben je al gewoon de sjaak... shut up :X
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (21-3-2008 18:24:00)
Dat is de reden dat ik in dat soort gevallen ervoor zorg dat ik 1 á twee dagen van te voren alle muziek heb, en vervolgens zelf daar een CD van compileer... Netjes alles geleveld en op de goede volgorde...
Topic: Confetti shooters (17-3-2008 14:58:00)
Ik zou in geval van zelfbouw toch even naar perslucht kijken. Iets makkelijker te maken en te fixen, want je hebt alleen maar een compressor en een voorraadvat nodig. In geval van CO2 (of welk gas dan ook) zit je weer met cilinders e.d., dan is perslucht handiger.

Ik zou zo even brainstormend, een voorraadvat fixen wat je onder druk zet en vervolgens dit aansluiten op een (PVC, 100) buis waar je je confeti in doet. Lijkt mij een redelijk werkend systeem...
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (10-3-2008 19:58:00)

Sylvia schreef:

deWit schreef:

... wink ;)
De levensstandaard in Zuid Afrika is niet te vergelijken met de onze...
Overigens ligt het uurtarief van een wat bekendere dj echt nog wel een stukje hoger dan die 35 euro.
Uiteraard weet ik dat de levensstandaard hierzo iets anders is, maar als je kijkt naar de gemiddelde student hier, dan heeft men toch nog verbazingwekkend veel te besteden. Maar dan praat je wel over blanke elite, niet over de arme zwarte mensen... Toch vond ik het verbazingwekkend dat ze echt zo weinig vragen (en krijgen)
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (10-3-2008 09:40:00)

Ronny B schreef:

deWit schreef:

Ach, ik heb ooit eens uit nood 4 meter truss + 2 3-weg hoekjes box truss in een hyundai atos gehad... Dat was eens en nooit meer..
Maar dat is dan iet met klep dicht zoals in het boven staande verhaal wink ;)

watje schreef:

ik heb wel eens 16 mtr truss vervoer vanuit braband naar de achterhoek...
boven op een opel astra, wedden dat je bekijks hebt?
bij behoefte zal ik een fotootje uploaden ;)
is idd ook eem mogelijkheid hebben we hier ook wel eens gedaan, je hebt zeker bekijks, maar toch liever in een aanhanger, zeker als er ruimte is.
Dat was zeker met de klep dicht, het waren dan ook wel 4 stukken van 1 meter. Maar dat was nog krap!

Ik ben trouwens wel benieuwd naar die foto!

Afgelopen weekeind hierzo in Zuid Afrika een gesprek gehad met de organisator van een Housefeest. De DJ die hier draaide vroeg voor een hele avond 400 Rand, wat met de huidige koers iets van 35 euro is. Mensen die dat hoorde vonden de DJ een afzetter omdat hij veel te veel geld vroeg... Toen ik ze vertelde dat dit zowat de uurprijs is in nederland van een wat bekendere dj, vielen ze helemaal van hun stoel! Moraal van het verhaal, nooi in Zuid Afrika op een feestje gaan draaien wink ;)
Topic: Stroomgroepen? (8-3-2008 19:39:00)
Oeh... eng topic dit...

Standaard kan je op een 16A enkelfase groep (Standaard huiskamer stroomgroep +- Watt aansluiten. Dit is om de volgend reden: P=U*I (Vermogen = Spanning * Stroom). We krijgen dan: P=230 Volt*16 Ampère.

Je telt dus het vermogen van al je aangesloten apparaten op (opgenomen vermogen), is dit onder de 3600 Watt dan kan je dit veilig aansluiten op een 1 16A huiskamer groep. Maar het is natuurlijk niet verstandig om op het randje te gaan zitten.

(Ja, soms kan je best meer aansluiten, piekbelasting en karakteristiek van de zekering enz, maar laten we het even simpel houden)

Zowizo is er over het stroomverhaal redelijk wat geschreven op het forum, maar er is maar echt belangrijk advies; Zolang je geen verstand hebt ervan, blijf er dan vanaf!