Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Ricky

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 23 bijdrage(n) van Ricky (Pagina: 1 van 2)

Topic: Denon DN-S1000 Disc Error (6-10-2008 19:40:00)
Het is inderdaad een beetje dweilen met de kraan open.. daar heb je volkomen gelijk in. Echter werkt het voor mij wel. Flightcase is voor transport, tijdens shows is het een kleine moeite om er iets onder te leggen en vaak werkt het nog fijner ook als je cd-speler boven de rand van je flightcase uitkomt vind ik. En om nu te zeggen dat het veel werk is om even een cdhoesje onder je speler te leggen, dan reken je maar eens uit hoe veel tijd het je kost om te wachten op cd's die steeds niet laden.

Overigens is het wel een tijdelijke oplossing, want hoe langer de avond duurt hoe meer je last van dit kwaaltje krijgt. Toch is het in ieder geval niet storend. Pas als ik een avond met mijn gebrande mp3-cd's ga werken (wat dus zelden voor komt) kom ik vaker tegen dat hij een cd niet pak. Draai ik zoals in 19 vd 20 gevallen lekker met mijn legale cd's is er helemaal niets aan het handje;)! Kortom voor mij geen reden om over te stappen naar een andere cd-speler.
Topic: Denon DN-S1000 Disc Error (6-10-2008 13:19:00)
Om mij even in het verhaal te mengen.. inmiddels ben ik ook ervaringsdeskundige, zelfs al enige tijd.. echter doet het probleem zich bij mij alleen voor bij een bepaalde reeks tdk schijfjes en heel af en toe bij een ander gebrand schijfje. Een gekochte cd heeft bij mij nog niet voor problemen gezorgd. Echter weet ik zeker dat het probleem met het oplopen van de temperatuur valt. Daardoor gaan soms de spelers uit de flightcase als deze langere tijd moeten zwoegen voor mij..

Overigens vind ik het niet meer storend en alleen maar des te meer reden om voor een volledig legale collectie te gaan. Mocht je ze in een flightcase hebben zitten helpt het ook wel om iets onder de spelers te leggen. Zie het als een tijdelijke oplossing want het probleem zal zich nog steeds voordoen, echter pas na langere tijd.. (ik bedoel dus een dubbelcd hoesje eronderleggen o.i.d.)

Ricky
Topic: Lem spn12a icm Lem D400?? (10-2-2008 15:00:00)
Hey,

Ik ben zelf in het bezit van 2 LEM d400's. Je kunt de tops heel gemakkelijk instellen met de ingebouwde dsp presets. Als je een van de "top-presets" kiest dan ga je die 100 man makkelijk halen. Met wat flinkere subs eronder zou 250 personen ook niet zo'n heel erg groot probleem moeten zijn. Ik zou zelfs met enkel 2 d400's 100 man aandurven mocht het niet belachelijk hard hoeven. De 12"er beukt best wel door bij de cd-line preset. Echter doet ie het als top ook zeer goed. Je hebt er absoluut geen miskoop aan;).

Ricky
Topic: Carnaval Muziek 2007 (6-2-2007 18:28:00)
Om ffies half off-topic te gaan. Limburgers zijn vrij chauvinistisch aangelegd en vinden dat het bij hen gezelliger is en dat ze betere muziek hebben. Misschien hebben ze gelijk, misschien ook niet. Ben zelf Venlonaar en ben groot fan van zoals wij dat noemen vastelaovend. Een Maastrichtenaar zal uitgezonderd op de carnavalszaterdag niets aan Venlo vinden, gewoon alleen al vanwege de eigen muziek. Hetzelfde zal gelden voor een Venlonaar in Maastricht met carnaval. Dus graag geen eindeloze discussie over het muziekverschil tussen Brabant, Limburg en de onderlinge plaatsen. Ben er inmiddels van overtuigd dat de Limburger een compleet ander feest viert.

In Venlo en omgeving geldt dat de muziek van Minsekinder, Zoemaar, Neet oét Lottum, Rowwen Hèze, de Jocus-cd en de standaardcollectie van liedjes het zo als altijd goed zal doen. De rest van Limburg kan ik niets over zeggen vanwege de compleet andere manier van vieren.

Ricky
Topic: Liedje over drugs (29-5-2006 18:57:00)
Valt me op dat nog niemand "Afroman - Because I got high" heeft genoemd. Da's natuurlijk een algemeen bekend liedje..
Topic: welke PRO speakers? (13-4-2006 19:40:00)
Grappig, kvond zowat op hetzelfde moment datzelfde pdf-file. Echter deze speaker lijkt al een tijdje gedateerd. Als ik jou was zou ik echt een keer een een grote speakertest doen en veel verschillende types beluistren en daaruit opmaken wat je nu werkelijk wilt. Een merknaam zegt erg weinig over een speaker, een luistertest des te meer.

Geloof ik heb meer dan een jaar geleden voor dezelfde keus gestaan en al dat geluister en dat getest was het dik waard. Pak de telefoon en bel eens een paar dealers op, of ga een weekend op vakantie in de buurt van Dré (echt een aanrader:P) en kijk hem lief aan;).

Ricky
Topic: welke PRO speakers? (13-4-2006 19:11:00)
Zoals ik al tegen Marijn op msn zei. De sx200 bestaat bij mijn weten niet en zul je waarschijnlijk de s200 bedoelen. Deze kast wordt geloof ik al een tijdje niet meer gemaakt, echter deze is nog altijd razend populair omdat deze kast gewoon heerlijk hufterproof is, bezit over een goede geluidskwaliteit en lekker lang meegaat. Dat is ook de reden dat je vaak genoeg >10 jaar oude kasten tegenkomt. Ik weet enkel nog een lading s200's te liggen in een theater waar ze zowat iedere dag dag nog als monitor gebruikt worden.

Voor de rest lijkt het me dat je veel beter dat je je oriënteert op wat nieuwer spul, LEM heeft een leuke serie opgezet, met oa de X300/D400/titanium sets. Ook zou je kunnen kijken naar een setje 2dehands sx300's van ev of misschien een setje sx100 nieuw. Er zijn vele topics waar dergelijke merken en speakers naar voren komen waar je veel bruikbaars kunt vinden over een kast die werkelijk geschikt voor jouw zullen zijn.

Mijn advies is, beluister eens een setje X300 achter een degelijke amp en je staat versteld van de bak de geluid dat uit dat setje komt. Natuurlijk is de sx300 ook een heerlijk alternatief, echter moet je dan 2dehands geluk hebben, dat aanbod in Duitsland lijkt me niet geheel aantrekkelijk. Blijf lekker in België of Nederland qua 2dehands aanbiedingen.

Riicky
Topic: Dj's die een instrument bespelen (23-3-2006 15:52:00)
Zal ik dan ook maar mijn muzikale geschiedenis vertellen?

Een jaartje of 9 geleden les gehad om fatsoenlijk keyboard te leren spelen. Dat is er nooit echt van gekomen, eigenlijk was ik toen nog té jong om er echt wat van te snappen. Echter toen ik in de brugklas en in de 2e weer muziek kreeg, heb ik mijn keyboard-spel proberen op te halen en stukje bij beetje is dat gelukt. Nu inmiddels speel ik toch al een dik anderhalf jaar electrische en acoustische gitaar. Speel al die tijd ook al in een bandje, van niets tot best wel een aardige sound nu;). Ook ons eerste optreden in het vooruitzicht. Verder dj ik de nodige tijd;). En dan niet alle tijd vergeten die ik stop in het componeren en schrijven liedjes en natuurlijk het veel te veel luisteren van alles en nog wat.

Ricky
Topic: Carnavals muziek 2006?! (23-2-2006 16:23:00)
Carnaval/Vasteloavend wordt op best een hoop plaatsen gevierd. Daar natuurlijk alle plaatsen hun eigen carnavalscultuur en dus muziek hebben, zit hier een groot verschil van vieren in. Vooral in Limburg is dit verschil erg groot en valt er geen "nationale lijst" te maken over wat er nu wel en niet in gaat komen.

Om maar eens als voorbeeld Venlo te noemen. Wij hebben een groot aantal artiesten die in Venlo wereldberoemd zijn, maar die buiten Venlo totaal niet bekend zijn. Daarom alleen al zou je geen lijst kunnen maken.

Verder heb je natuurlijk ook nog de verschillende soorten feesten met carnaval. Kortom er valt geen lijst te maken van wat nu in zal gaan komen, misschien dat dit wel het geval is voor n-Brabant en Gelderland, maar voor n-Limburg zeker niet en ik denk voor de rest van Limburg ook niet. Te meer omdat het dialect enkel in Limburg en omgeving verstaan wordt...

Ricky
Topic: Wat kosten jullie nou? (22-2-2006 18:00:00)
Hier in Venlo bij de FRS hebben ze zowat op iedere nieuwe single een 2 halen 5 euro betalen actie, en dan loont het zich ineens wel om je collectie op-tot de-datum te houden t.o.v. de hitzone manier.
Topic: SM58 Shure of EW 145 Sennheiser (5-1-2006 17:40:00)
Wat is een stootje:P? Hier valt vaak genoeg een mic op de grond en ze leven nog allemaal. Datzelfde denk ik ook over de shure's, die zullen vast ook wel tegen een keertje stuiteren kunnen.
Als je met drank/water gaat knommelen met je draadloze mic's weet ik niet wat gebeurt, maar dan ben je toch iets verkeerd aan het doen.

Over het duurzaamheid verhaal, ik denk de 2 merken niet zoveel verschillen qua duurzaamheid. Beide merken worden veelvuldig in het "veld" gebruikt en houden prima stand. denk dat dat geen factor is waarvan je een keuze moet laten afhangen.
Topic: SM58 Shure of EW 145 Sennheiser (4-1-2006 22:41:00)
Om me er ook maar eens te bemoeien. Ik meen dat je iets van 24 uur op een 9v blokje van duracell doet, alleen zou ik als je de microfoon met batterij een tijdje niet gebruikt er toch een nieuwe batterij indoen. Die 24 uur is namelijk aan een stuk door gemeten;). Maar ik ken genoeg mensen die gewoon 1 batterij per 2 show met niet al te lange tussentijd aanhouden, meer shows kan, alleen wordt het risico dat je met een lege batterij hebt te kampen steeds groter.

Dan het even over het sm58 vs. e845s verhaal, ik vind zelf de sennheiser vele male prettiger klinken en fijner in gebruik. Echter kiezen een hoop artiesten voor de shure, waarom al sla je me dood, maar toch. heb het nu een paar keer meegemaakt, "heb je geen sm58?". Toch
willen ze vaak ook wel over een sennheiser zingen;).

En ja de sennheiser is gemaakt voor vocal en spraak, aldus het sennheiser boekje dat bij mijn 835 zat;).
Ik zou blind voor de ew 145 gaan, maar dat heeft te maken dat ik prima ervaringen met het ding heb;). Is nog nooit uitgevallen, tot 80 m open lucht gebruikt en de ruisfactor nog steeds minimaal, via mijn koptelefoon te horen maar via de pa niet...
Topic: Nieuwe compacte geluidsset (24-11-2005 21:42:00)
Ja Fred heeft zij setje te koop gehad een paar dagen geleden. Was helaas na een dag of 2 al weer verkocht.

Om toch maar iets zinnigs te zeggen. Ben zelf eigenaar van 2 x300's, heb meermaals met de sx300 gewerkt en de sxa360's. De ev's gaan allebei een stukje lager dan de x300 en d400, echter de lem's hebben een veel lekkerdere kick (vind ik) en ik geloof ook zoals Sylvia al zei, met een subje een erg goed te pruimen geluidje.
Qua handelbaarheid zal er weinig verschil tussen de lem's en de ev's. Al zal denk een luistertest de doorslag geven. De kasten zijn zowat gelijk qua uiterlijk, componenten etc. Echter het geluid is zeer verschillend en dan bedoel ik echt verschillend. Zelf vind ik de ev's wat agressief in het hoog en net niet die lekkere kick in het laag hebben. Wel vind ik de ev's weer wat lekkerder klinken als je bijvoorbeeld een artiest moet uitmixen of pa-achtigs doen. De lem's zijn daarentegen wat meer voor disco werk gemaakt heb ik het idee. Een zanger zal ook prima klinken over de lem's maar toch net iets beter over de ev's.

Mocht je wat meer info willen, je kunt mijn email adres vinden in mijn profiel.

edit: sylvia was wat sneller razz :p
Ricky
Topic: Carnaval 2005/2006 komt er weer an! (16-11-2005 16:15:00)
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier in Venlo heb je de "Jocus". Dat is een gigantische carnavalsvereniging en die organiseren elk jaar het "Venloosch Leedjes Konkoers" waar artiesten dus kunnen optreden met hun nr. Hetzelfde als het LVK eigenlijk(een soort songfestival). En die Jocus brengt ook zijn eigen cd uit, waar de eerste 4 nr's van het VLK op staan + nog wat oudere nr's.

Als je alleen al die cd collectie die in de loop der jaren is ontstaan hebt, heb je al een groot bestand aan muziek dat hier prima zal doen met carnaval. Dan natuurlijk de andere carnavalskrakers uit het "zuuje" van Limburg en eventueel een aprés-ski nr'tje. Daar kun je hier prima een feest mee bouwen!

Let wel, ik spreek hier over Venlo en omgeving. Weet niet of het ook zo bij de rest van NL gaat.

Ricky
Topic: Geluidsset (25-3-2005 15:56:00)
Hier ben ik ook naar op zoek en degene die ik in mijn keuze heb opgenomen wel bevallen zijn:

-actief> LEM 350 H-350SA - Ev sba 760(2de hands)
-passief> DAP ax-15b/18b - Behringer b1800X - zelfbouw? - iets anders..

De Ev valt er eigenlijk buiten want die ligt een beetje boven het budget, maar die heb ik zeker in mijn keuze opgenomen.
De LEM heeft eigenlijk nog geen tijd gehad om zich te bewijzen, maar iemand zal de eerste moeten zijn.
De AX-15b/18b zijn een stuk goedkoper, maar zijn denk ik zeker de moeite waard om ook in de keuze op te nemen.
Voor de b1800x geldt hetzelfde als hierboven.
Zelfbouw is vrijwel altijd een mogelijk voor elk budget. Dan is misschien beyma 18g-50 of de punisher iets?

mvg Ricky
Topic: Carnavalsklappertjes 2005 (6-2-2005 15:24:00)
offtopic maja,

Tot komende dinsdag en de woensdag noemt men hier aswoensdag.

Ricky
Topic: Carnavalsklappertjes 2005 (6-2-2005 14:42:00)
Ik zeg ook niet dat de muziek van ons de beste carnavalsmuziek is, maar ik wil wel aangeven dat echte knallers van plaats tot plaats verschillen. Althans zo is dat hier. En arrogant? Dan moet ik toch wat fout doen, want dat is het laatste wat ik wil zijn...

Maar wat ik mij afvraag, is of dat bij jullie niet zo is daar in de rest van Nederland, dat muziek per plaats erg verschilt en dat niet iedereen op een doorsnee aprés-ski nummer uit zijn dak gaat..

Ricky
Topic: Carnavalsklappertjes 2005 (6-2-2005 12:29:00)
Iedere plaats heeft zijn eigen soort muziek en manier van carnaval vieren. Vooral dat laatste is iets wat een probleem is... Een Maastrichtenaar die hier carnaval komt vieren zal denken wat is dat nu voor ongezellige zooi, hetzelfde zou ik denk ik denken daar in Maastricht.

Ik heb gisteren samen weer met heel wat andere mensen staan springen op Venloosche carnavalsmuziek... Waar geen een Nederlandstalig nummer tussen zat. Ik denk niet echt dat zo'n lijst met carnvalsklappertjes helpt voor mij... Hier is het al jaren hetzelfde rijtje wat voorbij komt met weer de aanvulling van dit jaar vna het LVK e.d.

Ricky
Topic: Carnavalsklappertjes 2005 (4-2-2005 13:43:00)
Inderdaad hier in Noord-Limburg kun je meteen inpakken met een of ander nageaapt nummer. Wil je hier de tent op de kop zetten, dan moet je een compleet arsenaal met dialect "vasteloavesmeziek" hebben. Ik denk dat de gemiddelde persoon buiten Limburg nog nooit van een of ander nummer heeft gehoord.
Kom voor de gezelligheid morgen naar ons toe en je weet wat Limburgs vasteloavend vieren is!!! Dan ben je meteen up to date van wat de echte carnavalsklappertjes zijn!

Ricky
(neem dan wel een setje portofoons mee, want anders raak je elkaar kwijt.)

Dat moest er ook uit...
Topic: gezocht (16-1-2005 16:52:00)
Ik zie dat ik het dan wel goed getroffen heb met mijn vader... Hij heeft vroeger altijd al in dit wereldje gezeten en kent daardoor veel mensen. Hij zorgt voor veroer, helpt mee met opbouwen, blijft vaak er even bij totdat het feest opgang komt en helpt mee met afbreken.

Als ik het allemaal zo hoor heb ik het maar goed, met mijn vader. Anders probeer je je vader eens in de baan van deze geweldige hobby te krijgen? Als je support van je ouders krijgt is het allemaal een stuk gemakkelijker, kan ik je zeggen.

Mvg Ricky