Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Remco

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 144 bijdrage(n) van Remco (Pagina: 1 van 8)

Topic: FreeFloats voor CD Decks.... rare gedachte of.... (2-8-2009 20:41:00)
Wij hebben ook onder alle SL'en de Isonoe voetjes. Ik vind het prima werken, eventueel in combinatie met de rubberen tieten. De freefloat gebruiken we eigenlijk nooit meer. Überhaupt gaan de SL'en minder en minder de deur uit....
Topic: D&B C4 of EV MT2 of Turbosound (5-7-2008 20:38:00)
Wellicht is het ook een optie om met de 3 toppen per kant, niet 1 rij te maken (wordt sowieso erg breed), maar per kant 2 toppen naast elkaar te zetten en dan op de buitenste toppen nog een top erop te zetten.

Zoiets als dit: 3xF1-RES4
Werkt denk ik voor jou ook vrij aardig.

Succes!
Topic: Ken iemand kwaliteit van community luidspreakers? (25-1-2008 12:29:00)
Neem anders eens contact op met reactnet.nl. Deze heren hebben een hoop verschillende Community kasten in de verhuur.
Topic: function-one luidsprekers (13-8-2007 23:05:00)
Er zijn een tijd lang actieve F218's geweest, echter niet officieel. Deze werden vooral in Engeland en door F1 zelf gebruikt. Sinds vorig jaar zijn de officiele actieve kasten te koop: de RES 2 met een A-4 module en de F218, Infra en F221 met een A-6 module.
Al deze kasten zijn zowel passief als actief te koop.

Groeten, Remco
Topic: Nieuwe lab gruppen versterkers (4-5-2007 12:14:00)

arjan schuurman schreef:

de e45 heft zo wie zo meer moeite met 2 ohm ladingen ik weet van iemand die er al 24 terug heeft gehad naar engeland omdat ze tijdens een klus ineens stopten met draaien(is nogal lullig dus)
De E-45 heeft geen enkele moeite met het op 2 ohm spelen kan ik uit veel ervaring vertellen. Er is wel tijdens een productieserie, een fout bestandsdeel om het lood te vervangen, gebruikt. Dit is dusdanig goed opgelost dat iedere versterker 1 op 1 is omgewisseld. Zoals eerder gezegd, hier draaien de E-45's vaak op 2 ohm en nooit problemen gehad.
Topic: Nieuwe lab gruppen versterkers (3-5-2007 23:04:00)
Is hier nog niet voorgekomen met de E-45's op 2 ohm op de sub. Soms zelfs nog met E-25 van hoog erbij.

Ben benieuwd hoe de nieuwe lab's het doen. Heb ook al keer gehoord dat ze minder klonken dan de oude... Heb er zelf geen ervaring mee.
Topic: QSC PL-6.0 of Lab-gruppen FP-6400 (8-2-2007 22:56:00)
Voor de betrouwbaarheid hoef je en lichtgewicht bak echt niet te laten staan hoor. je moet alleen wel de goede modellen kiezen, dus zoals al aangegeven: QSC Powerlight, MC2 Audio E, Labgruppen FP etc. Dit zelfde geldt natuurlijk ook voor zware amps, ook daar moet je de goede modellen uitzoeken. Ik heb zelf een tijd met de Powerlight's gewerkt. Daar was/ben ik zeer tevreden over, nooit enig probleem mee gehad. Sinds kort overgestapt op de E's van MC2/Funktion One. Ook deze worden heel vaak op 2 ohm op de sub belast en nooit problemen! Denk er wel om dat sommige van de zware versies ook al redelijk oud worden. Zo zijn er crest 8001's in omloop die langzamerhand wel erg oud worden en daar de betrouwbaarheid ook wel mee achteruit gaat.
Ik ben erg pro lichtgewicht, klank is gewoon prima (bij genoemde modellen) en lekker licht en compact (2HE).
Uiteraard is er ook niets mis met een zware amp. Denk er wel om dat de combinatie amp>speaker ook erg van belang is. Zo hebben enkele Amerikanen ook al vaak een sub amp shootout gehouden en de Crown MA 5000 deed het op frontloaded subs bv. erg goed, maar op hoorngeladen kasten een stuk minder. Daar is de PL weer sterk in.

Ps. een lab 6400 kun je rond de 2000 euro wel vinden hoor. Evenals Camco vortex'en en PL'en.

Succes in ieder geval!
Topic: Prijs/ kwaliteit/ inzetbaarheid 18 " kasten (27-7-2006 19:02:00)
Naar mijn idee staat alle nodige informatie toch echt genoemd in de volgende data-sheet van de KF850...

Wat voor spectaculairs wordt er verder nog uitgevoerd?
Waarschijnlijk dynamische eq, die bij zacht spelen net even anders eq'ed dan met vol signaal erop. Dit hebben de 'normale' omnidrive's van BSS echter ook.

Hier de settings voor de subs

Als ik zo de eq-standen van de Sb150 zie, mag ik hopen dat, wat er in dit geval digitaal aan het kastje toegevoegd wordt, wel genoeg is om een frontloaded 15" te laten klinken....
Topic: Prijs/ kwaliteit/ inzetbaarheid 18 " kasten (27-7-2006 15:21:00)
De juiste, door de fabrikant geadviseerde, instellingen voor bv. de KF850/SB850 staan gewoon op de site van EAW. Niet meer dan normaal vind ik, op deze manier verplicht je de gebruiker niet zijn hele inventaris processors te vernieuwen voor de MX serie.....
Topic: geluidset huren (5-2-2006 21:23:00)
De genoemde L'Acoustics speakers zijn natuurlijk ook prima kasten van (top)niveau.

Met een goede processor ertussen moet het best goed gaan lijkt me.

De beschikking hebben over meer schoon vermogen is nooit weg, maar ook dit kan mis gaan bij dronken idioten.
Topic: geluidset huren (5-2-2006 17:39:00)
Zo ontzettend weinig vermogen komt hier nu ook niet op de kasten. Met een PL4.0 kun je prima subs aansturen. Wanneer je er vervolgens nog 2 voor je toppen over hebt, heb je best aardig wat vermogen en moet je een eind komen.

Met de FFWD had ik op 8 RES 5 en 8 F218 kasten van Funktion One een toprack met 2xPL4 + pl2.0 en 2x PL4 voor de subs. Dit werkt uitstekend, het hangt erg van de gebruikte speakers af.

Succes ermee in ieder geval!
Topic: Behringer Ultradrive Pro DCX2496, iemand al ervaring mee? (17-1-2006 17:41:00)
En net dat laatste aspect is weer veel geld waard. Betrouwbaarheid mag zeker geld kosten. Verder heb ik geen ervaring met de Behringer, dus daar geen woord over.
Topic: Voetjes technics sl 1200 ontbreken?? (3-1-2006 01:28:00)
Oke, duidelijk.

En exact de reactie van jou over de freefloat geeft aan dat deze soort pootjes een goede uitvinding is.
Topic: Voetjes technics sl 1200 ontbreken?? (2-1-2006 23:13:00)

teacher schreef:

Verder kan een SL bijna niet resoneren vanwege de 3 verschillende "laagjes" waaruit de tafel bestaat.
En nogmaals, de orginele pootjes zijn zeker niet "massief" en veren ook netjes.
Hoi Leon,

Ik heb toch nergens gezegd dat de normale poten massief zijn? Ik weet maar al te goed dat deze geveerd zijn.
Echter kun je toch echt veel last hebben van rumble wanneer je een SL op een normaal podiumdeel neerzet met een flinke FOH- en monitor-installatie. Je ziet niet voor niets vrijwel standaard freefloat's staan op de grotere feesten. Je moet erg gaan eq'en in sommige zalen/op sommige podia wanneer je ze niet gebruikt, anders heb je direct rumble.
Overigens, deze pootjes zien er erg netjes uit, en daarvoor zou ik ze kopen, maar ze zijn bijna 2 keer zo duur dan de toch al niet goedkope standaardvoetjes. Maar goed, zoals ik al zei, wie weet wil ik ze wel een keer hebben, ook al ben ik een beetje wars van zgn. "high-end" oplossingen... wink ;)
De pootjes zijn zeker niet goedkoop, dat is absoluut waar. Ze zijn ook niet als kunstobject ontwikkeld, maar als gebruiksvoorwerp. Nogmaals, er zijn mensen die dit bedrag er voorover hebben, aangezien het een hoop problemen oplost.
Topic: GAE users (2-1-2006 22:49:00)
Probeer het systeem in kwestie eens zelf te beluisteren. Het ligt maar al te vaak aan de tech, afstelling of ruimte waardoor een systeem niet optimaal klinkt.

Wanneer je 200-250 man wilt voorzien van een volume op dance-niveau, zou ik je minimaal een goede 2x 18" sub per kant, met een 2/3-weg actieve top per kant aanraden. Wellicht 2 subs per kant als het echt hard moet.
Topic: Voetjes technics sl 1200 ontbreken?? (2-1-2006 22:44:00)
Kijk aan, ik werd erop gewezen dat er het één en ander over de anti-resonatie poten gesproken werd en zie hier zelfs een mail van mij staan....

Het gaat hier uiteraard niet om de normale SL poten. Ze kosten een stuk meer, maar voor veel Dj's en professionele gebruikers is het wel een uitkomst. Die personen hebben dat bedrag er dan ook best voorover.

Voor thuis zou ik ook de normale poten nemen, niets mis mee uiteraard!
Topic: Dance Parade Rotterdam (14-8-2005 16:13:00)

Victor Junior schreef:

Nog mensen geweest vandaag? Ik wel in ieder geval, dit jaar een hoop function one gezien wat tevens het beste klonk. Moet wel zeggen dat aan het begin van de middag de kwaliteit van de muziek stukken beter was, later op de middag veel teveel schelle takkeherrie gehoord, ook uit F1...
Hoi Victor, het kan heel goed kloppen wat je zegt over de verschillen in geluidskwaliteit gedurende de dag. Het problemen met de trucks zijn; 1) er staan vaak veel verschillende dj's op een kar tijdens de optocht (iedereen wil toch even draaien), 2) als systeemtechnicus kom je erg lastig bij je processors ivm. ruimte, 3) je komt lastig bij de dj's. 4) veel dj's schatten het geluid van de F.O.H. erg slecht in en denken hier zelfstandig wat aan te moeten veranderen. 5) het even in 'de zaal' luisteren naar het geluid, wordt erg lastig gemaakt door het op en af moeten klauteren van de karren.

Kortom, op iedere kar stond een systeemtechnicus die de dj's aan het corrigeren was, maar dit werd door bovenstaande factoren vrij lastig gemaakt. De gebruikelijke manier van het communiceren met de dj veel moeilijker dan bij een 'normaal' evenement. Als laatste klap op de vuurpijl kon er geen enkele dag van de opbouw normaal gesoundchecked worden. De systemen staan normaal goed met de juiste setting, desondanks is het toch fijn om ieder systeem even op volume te kunnen testen en wellicht een verhouding (sub/top) aan te passen.

Etc etc, ik geef je dus gelijk dat de kwaliteit momentafhankelijk was. Evenals op het eindterrein (iemand daar nog geweest?), waarbij de DJ's +12 in het rood uitstuurde, maar waar niemand iets aan deed (ja inderdaad, het ging af en toe weer kraken).

Victor Junior schreef:

Maar toch heb ik me vermaakt happy :)
Gelukkig, daar gaat het om! Het publiek moet het naar zijn zin hebben.
Topic: FreeFloats voor CD Decks.... rare gedachte of.... (8-8-2005 16:27:00)

jeroenvdv schreef:

Freefloats worden door bijna geen enkele DJ meer gevraagd, sterker nog, op DV werd door bijna alle (!!) DJ's de freefloat afgewezen, de heerlijke zware ouderwetse Freeflights (Earthquakes) met de stoeptegel waren niet aan te slepen.
Klopt de earthquakes vinden ze allemaal prima, alleen het rumble probleem los je er voor een heel groot deel niet mee op. Met de freefloats wel....
Topic: FreeFloats voor CD Decks.... rare gedachte of.... (8-8-2005 14:39:00)
Toch ben ik wel blij dat niet alle dj's er zo over denken, want het werkt wel uitstekend :-)

Ik ben geen dj, maar kan me het probleem met de freefloats overigens wel heel goed voorstellen. Het lijkt mij ook een stuk minder lekker draaien, je moet redelijk uitkijken...

Voor in je kamer inderdaad een andere manier verzinnen als je er echt wat aan wilt doen.
Topic: audiofocus sub 118 (7-8-2005 02:08:00)
Het ontwerp van een kast gaat gepaard met een bepaalde speaker. Zomaar een andere speaker in een bestaand ontwerp gebruiken is net als een V6 jag motor in een 407 V6 zetten; de cylinder-inhoud komt overeen, maar je zult wel eerst de motorsteunen, aandrijving etc moeten aanpassen voordat het behoorlijk werkt.....oftewel niet doen. Of deze kast kopen, of een eigen ontwerp met een andere speaker erin maken.