Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van BailaXtasis

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 51 bijdrage(n) van BailaXtasis (Pagina: 1 van 3)

Topic: Wat is er mis met mijn scanner? (4-6-2004 17:38:00)
de plaats van een DMX apparaat in een lus maakt niks uit voor storingsgevoeligheid. het kan net zo goed de eerste als de laatste zijn.
Oooh, wist ik niet, is het dan logisch dat er één perfect werkt en de andere niet goed? Dacht altijd dat ze dan allemaal flipten.
Probeer dan eens aansturen op een ander kanaal of hang er slechts één aan, stuur even aan en dan alleen de ander en kijk of hij ook goed werkt.
Dan weet je tenmiste al een beetje of het niet je scan zelf is die "kapot" is.

Suc6
Topic: Wat is er mis met mijn scanner? (4-6-2004 17:33:00)
Inderdaad een Terminator gebruiken OF eventueel even kijken of je op de scan de polariteit niet kan istellen of wat met de DIP-switches prutsen (eens een ander kanaal proberen).
Hang ze eens omgekeerd aan elkaar (2-1 ipv 1-2), als het weer de laatste in de rij is die raar doet moet je zo'n terminator maken.

Succes, DJ BA!LA
Topic: DJ-nickname (27-5-2004 16:56:00)
M'n naam is DJ BA!LA XTAS!S. alles behalve gemakkelijk, eigenlijk vrij stom gekozen maarja... (ik ga hem ooit wel eens veranderen in DJ Baila.)
Niemand kan hem uitspreken, het is dus spaans...

Baila = dans
Xtasis => extasis = extase.

Dus een dans-extase, ook wel "staat van bezwering door muziek" genoemd laugh :D

Groetjes
Topic: DMX zelfbouw (21-3-2004 20:05:00)
ik ben ook op zoek naar een zelfbouw DMX interface, nu ik heb wel wat software(lj ,sweetlight,...)nu als ik zelf een interface maak gaat die dan werke met de software die ik heb?
Hangt ten eerste af van de interface, USB, Serieel,...
Zo'n DMX interface is op zich niet zo moeilijk te maken en kost niet overdreven veel maar HET grote nadeel is dat je bijna altijd zelf de software moet schrijven. En als er al programma's bestaan, die dan nog eens gratis zijn, zullen ze nooit helemaal naar behoren werken en dus af een toe crashen, vastlopen en dat soort dingen.

Ook worden de meeste programma's geschreven zodat ze ENKEL werken met de interface die dat bedrijf levert, anders verkopen die helemaal niets meer.

Als je je veel kopzorgen en uren werk wilt uitsparen, geef je beter 100€ meer uit en koop je zo'n interface of een echte DMX-controller.

Verder zijn er nog verscheidene topics over het zelfbouwen van een interface én het programmeren ervan. (als ik me niet vergis staat er zelfs eentje "sticky")

Suc6...
Topic: DMX zelfbouw (21-3-2004 10:53:00)
ga eens kijken bij
www.soundlight.de/shop/pi-1828974798.htm?categoryId=6
vanaf 175 euro
Hééél mooi, en als je even verder klinkt kom je op de nederlandse importeur en daar staat een uitleg waarvoor je geen duits moet kunnen.
www.obm-veenendaal.nl/dmx/ en dan op "DMX PC Interfacekaart ISA Slot" klikken. Blijkbaar werkt deze kaart dan nog eens met verscheidene GRATIS DMX programma's.

Dit is is ook interresant, klik op "USB DMX ADAPTER". Voor 215€ van USB naar DMX. Zou dit hetzelfde zijn als ze sinds kort bij JB-systems verkopen?

Ik begin het al jammer te vinden dat ik een scanmaster gekocht heb, is natuurlijk wel compacter dan een PC maar ja...
Topic: Usb naar dmx converter zelfbouwen? (15-3-2004 17:03:00)
dank u maar euhmm... die post heb ik 3 maand geleden gepost!! laugh :D
Heb ondertussen al een simpele scanmaster gekocht, dan moet ik geen hele PC meesleuren.

Toch bedankt happy :)
Topic: grote spiegelbollen (11-3-2004 17:33:00)
Euhm, wel oplette hé met zo bollen.
Heb geweten dat iemand met een 1meter bol afkwam en er geen dubbele deur was in de zaal dus kon ie er niet door. laugh :D

1 meter is volgens mij toch genoeg, ik zou m'n geld aan iets anders hangen maar het is wel héél mooi natuurlijk.
Topic: Praten tussen de platen door... (5-3-2004 18:37:00)
Ik heb vorig weekend fuifje gad en daar vertond blijkbaar niemand iets van wat ik zeg hoewel ik mezelf perfect verstond, het was een micro van de personen zelf ginder. HEEL VERVELEND, iedereen zat zo raar te kijken naar mij en stopte dan nog eens met dansen. shocked 8O

Als je iets te zeggen hebt, zeg dan iets zinnigs!!
Ik kom allesins niet te vlug meer aan die mic schuiver!! happy :)
Topic: DMX zelfbouw (3-12-2003 22:10:00)
Euhm, is de "martin 2510" (een zwarte langwerpige bak met enkele knoppen op) zo'n systeem waardoor je van je computer een DMX-controller kan maken? Is denk ik al een vrij oud toestel. Er wordt hier gepraat over een insteekkaartje maar dit is alles behalve "insteek"
Enig idee hoeveel dit kost?
Ervaring hiermee?
Wat voor PC heb je nodig om zulke DMX-programma's te draaien?

DANK U
Topic: Usb naar dmx converter zelfbouwen? (30-11-2003 21:11:00)
Hey, ik wil zo goedkoop mogelijk m'n Scimitars aansturen, zou zo'n controller bouwen een goede manier zijn?
Qua software, JB-systems heeft onlangs zo'n USB-controller in z'n producten opgenomen EN je kan gratis de software ervoor downloaden. www.dmx512.ch/
Vinden jullie dit goed want ik weet helemaal niets over DMX-software.
IS 750€ voor zo'n USB-dingetje niet ongelooflijk veel te veel geld? shocked 8O
En heeft iemand als deze USB-DMX draad kunnen maken??

DANK U
Topic: Leuk met een moon (30-11-2003 11:41:00)
Ik heb m'n gobotunnel "opnieuw" onder handen genomen en dus een schakelaar op de motor gezet (en niet op de micro) zoals Tom me aanraadde. Ik heb dit ook met m'n andere gobotunnel gedaan maaaaar beter... Ik wou er namelijk ook een afstandsbediening bij.
Ik heb een gewone kabel van een lamp genomen met een schakelaar en langs een kant van de schakelaar de 2 draden met elkaar verbonden (dus een kortsluiting gemaakt) en de kant waar de stekker hing heb ik tussen de moter geplaatst. Nu heb ik dus een kabel van 2meter die uit m'n gobotunnel komt met onderaan een schakelaar aan. happy :)
Het volgende dat ik wil doen is een stopcontact in m'n Gobotunnel steken zodat ik de afstandsbediening er apart kan aanhangen en afhalen als ik ze niet nodig heb. razz :p

Een TIP: laat nooit een lichteffect werken als het open staat of er geen deksel op is ofzo... Ik heb dit namelijk wel gedaan en daardoor is er een gekleurd glaasje kapot gesprongen door de warmte. sad :(
Als de gobotunnel toe is krijg je namelijk een luchtstroom van vooraan naar achteren en wordt het hele systeem gekoeld, als het daarintegen open staat neemt de ventilator lucth van bovena en is er dus neits van koeling meer.
Topic: blacklight verf (14-11-2003 22:28:00)
En als je even de zoekfunctie had gebruikt, moest je deze vraag niet stellen...
www.new-line.nl/forum/read/?m=65840#65840

In Gone in 60sec wordt dit idd heel vindingrijk gebruikt! razz :p Ga em ook nog es huren.
Topic: Welk midi keyboard ? (20-10-2003 17:21:00)
Ik zou gaan voor een CASIO keyboard met MIDIfunctie, dan kun je het nog apart gebruiken ook, heb je veel meer toetsen én ingebouwde ritmes en klanken. Een casio CTK-120 bijvoorbeeld (100€) of beter, de CTK491.
Je kan natuurlijk ook een kleine Yamaha, roland etc... kopen maar deze zijn sowiezo veel duurder dan een CASIO.

Je sluit deze synthesiser dan gewoon aan met de MIDI-connectiekit van EMP die momenteel in belgië in België te koop is voor 20€ (folderprijs)!! (hier vind ik niet direct een prentje van)

Dan kom je in het beste geval ook maar op 120€ en heb je allesins meer toetsen.

Veel succes happy :)
Topic: WAAROM par's als basisverlichting?!? (6-10-2003 21:58:00)
Mmh, d'r zijn er nog die me dat gevraagd hebben!! Wat dat click systeem is weet ik niet goed.

Het zijn draadloze stopcontacten op radiogolven dus tot zeker 100m ver. Zo heb ik er zes.
Voordeel: ik moet maar één kabel laten lopen naar m'n statief en kan toch elk effect apart besturen!!
Ik heb een jaar geleden eens een optreden voorzien van licht en stond gewoon in het publiek met m'n lichtjes te spelen laugh :D Is echt waar GEMAKKELIJK, de 2 bakjes hangen gewoon rond m'n nek en ik heb ALLES razz :p onder controle!!
Topic: WAAROM par's als basisverlichting?!? (4-10-2003 23:13:00)
Chris, ik deel je mening maar... ze hebben me hier toch wel kunnen overtuigen om eens een PAR-set aan te schaffen.
Flood-pars zien er niet zo super uit maar mooi gerichte fijn gebundelde PARs mogen er best wezen!!

Volgens mij zit het zo, mensen die dansen en feesten en drinken en fuiven zijn niet naar het licht aan het kijken. Als ik naar een fuif ga, zit ik eerst een halfuur de lichten zelf al te bestuderen laugh :D en dit doen de andere forum-leden volgens mij ook. Ze zien veel geflikker en korte brandduurlampen.
Dit is inderdaad niet wat het best is maar... dit maakt voor het publiek weinig uit.
Eén ding heb ik aan dit forum zeker geleerd. Let op het geflikker!! Zorg voor een continu licht. Desnoods door wat E27lampjes op de muren te richten. razz :p

Groetjes
Topic: zelfbouw statief? tips? Ideeën? (30-9-2003 21:28:00)
maar wat bedoelt Jb-systems dan met "Max loading: 30 kg."??
Is het beter om dan 2 statieven te kopen inclusief T-bar van de één naar de ander? zoals de LS-30 van JB? Misschien is dit dan steviger? Je gewicht wordt toch over 2dragers verdeeld dus...
Topic: zelfbouw statief? tips? Ideeën? (30-9-2003 16:57:00)
Oké, ik dacht nu echt dat ik je had betrapt op 'n foutje... helaas sad :( wink ;)

Dat lichtstatief van Show Tec heb ik enkel nodig voor 1 scimitar (8kg), 1 gobotunnel (6kg) en nog wat kleinigheden (3kg) aan te hangen dus met een maximum van 20kg eraan gaat dat statief wel niet naar beneden komen zeker?? shocked 8O
Ik hoop het althans!
Topic: zelfbouw statief? tips? Ideeën? (29-9-2003 17:17:00)
Dré, ik was nog even in de lichtstatieven hier aan het snuisteren en wat merk ik op? Je hebt 2 keer hetzelfde statief van Showtec in de lijst staan! www.new-line.nl/v/4192

En nog iets, is dit statief vergelijkbaar met de LS-7 van JB-systems? De prijs is ongeveer hetzelfde en qua uitzicht ook behalve slechts één T-bar.
Dank je.
Topic: Blacklight effecten (23-9-2003 22:14:00)
Dit is de link voor de blacklightbuisjes, hopelijk werkt ie.

www1.nl.conrad.com/scripts/wgate/zcop_nl2a1d27e8/~flN0YXRlPTE1MDA0MjYzMjE=?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&glb_user_js=Y&shop=A_B2C_NL&p_init_ipc=X&~cookies=1

Indien niet... Ga dan naar Conrad Nederland(*****) -> licht & geluid -> Decoratieve verlichting -> blacklightsnoeren en je bent er!!

Succes
Topic: Blacklight effecten (18-9-2003 21:45:00)
Inderdaad, bij Conrad hebben ze ales wat ik zoek qua blacklighteffecten!! HEEL JAMMER dat Conrad in belgie niet bestaat waardoor ik 8€ verzending moeten betalen voor een lichtslangetje van 2€ sad :( angry En internationaal verkopen ze die doorzichtige verf ook niet sad :(

Toch al bedankt voor de goeie tip.