Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Diederik

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Diederik (Pagina: 4 van 10)

Topic: Droogijs als lichteffect (22-10-2006 12:09:00)
Het risico op verstikking is bij gebruik in het theater denk ik een stuk kleiner omdat er daar mensen aanwezig zijn die zicht hebben op het toneel en die - als ze de gevaren kennen - dus kunnen ingrijpen als er iemand onderuit gaat. Bij een feest, waar bovendien veel meer mensen op dezelfde vloeroppervlakte staan - kun je die controle onmogelijk realiseren.

Voor theater: prima als je weet wat je doet. Voor een feestje: beter van niet dus.
Topic: TOPM sound light and laser show (19-10-2006 10:11:00)
opgeven via mail en vervolgens verloten?
Topic: Droogijs als lichteffect (18-10-2006 10:14:00)
Ik heb in het theater meerdere malen met droogijs gewerkt, waarbij hierop ook dans/ballet achtige zaken werden gespeeld en mensen dus ook op de vloer gingen liggen. Ik heb er eigenlijk nooit klachten over gehoord, eerder over de rookmachine (uche uche)
Topic: Film: God is my DJ (16-10-2006 12:40:00)

Vince Linders schreef:

Had je wel verwacht dat het een film was waar je een zak chips bij eet? razz :p
Neuh, maar anderen misschien wel razz :p
Topic: Film: God is my DJ (16-10-2006 09:52:00)
Het is meer een docu dan een film en in dat opzicht ook wel aardig. Maar het is inderdaad niet een film om met een zak chips en een krat bier op de bank te gaan zitten kijken razz :p
Topic: Sennheiser microfoons (5-10-2006 20:54:00)
Goh, laat ik eens reageren in mijn eigen topic ;-)

Als eerste wordt voor cardioid ook vaak 'nierkarakteristiek' en voor super- of hyper cardioid vaak 'super-nier'. Ik gebruik zelf meestal de Nederlandse termen maar ze worden vaak door elkaar gebruikt.

De karakteristiek van een microfoon is de gevoeligheid van een microfoon uit een bepaalde richting. Dit wordt in een cirkelvormig diagram (het richtingdiagram) uitgezet als functie van de hoek waaronder het geluid in de microfoon komt. Er ontstaat op die manier een gesloten lijn in een bepaalde vorm. Een aantal van die vormen komen veel voor (en verschillen dus alleen in de details en heeft daarom een naam gekregen. Bij een heel groot deel van de microfoons heeft die lijn de vorm van een nier, dus vandaar nierkarakteristiek. Je hebt bijvoorbeeld ook de achtvormige karakteristiek, hier heeft het diagram de vorm van een 8

Een supernier is een microfoon met een nierkarakteristiek, maar dan smaller. De 'bundel' naar voren is dus wat smaller waardoor je gerichter kunt opnemen maar dat betekent wel dat de microfoon gevoeliger is voor 'naast de microfoon praten' en ook voor rondzingen. Dat laatste komt omdat supernier microfoons vaak ook gevoeliger zijn naar achteren dan een gewone nier. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld eerder het geluid van een monitor oppakken.

Welke van de twee het beste is, is afhankelijk van je toepassing. Voor standaard 'ik moet even wat zeggen tijdens de show' voldoet een nierkarakteristiek meestal prima.
Topic: ff Lachen: filmpje van helemaal doorgeflipte Dj (4-10-2006 21:52:00)
't busje komt zo... laugh :D
Topic: Handleiding Audacity (27-9-2006 16:06:00)
Ik heb hier in ieder geval een NL versie van Audacity draaien...ik neem aan dat je die inmiddels ook wel gevonden hebt. Ik weet alleen niet meer waar ik 'm vandaan heb...
Topic: Suggestie webshop en forum (17-9-2006 20:43:00)
Reind is al een aardig eind op weg...
Topic: Andere webshop gebruikt letterlijk tekst new-line! (4-9-2006 17:04:00)
Kinderachtig...
Topic: Obscure DJ apparatuur (8-8-2006 18:52:00)
ik bedoel maar...;-)
Topic: Obscure DJ apparatuur (8-8-2006 17:03:00)
ik heb zo het gevoel dat je dan net zo goed je platen met een stanleymes kunt gaan afspelen...
Topic: Geheime zenders (11-7-2006 17:43:00)
Een beetje landelijke omroep heeft wel FM-zenders van 10 kW staan. Het enige verschil is dat er daar over wordt nagedacht en dat daar hele hoogwaardige apparatuur wordt gebruikt. De gemiddelde piraat kijkt alleen welke frequentie er op dat moment vrij is of lijkt te zijn, zet op die frequentie een bak aan en ziet wel waar het schip strandt...

Wel of niet storen is van zoveel meer factoren afhankelijk dan alleen vermogen. het is dus onzin om te zeggen dat een 500W zender minder stoort dan eentje van 10 kW, alleen maar omdat ie minder vermogen levert.
Topic: Geheime zenders (9-7-2006 22:37:00)

djnick schreef:

wat vind je dan van "kleine zenders" met een vermogen onder de 500 watt?
Da's al het vijfvoudige van de gemiddelde lokale omroep dus als je dat een beetje slim aanpakt kun je daar al behoorlijk ver mee komen, als je je antenne tenminste een beetje hoog kwijt kunt...
Topic: Geheime zenders (7-7-2006 08:41:00)

Tim versteeg schreef:

Ik vind dat er een verschil is tussen 16 jarige jongens in een hok die op hun zaterdagavond hun zender gebruiken en niet verder komen dan een paar kilometer, en piraten die er heel veel achter zitten en kilometers ver komen.
Het enige verschil is wat mij betreft dat de één zich voor de kinderrechter mag verantwoorden en de ander voor de gewone rechtbank...meteen de kop in drukken want als je het laat gaan dan worden het vanzelf piraten met een zender van 10 kW die alles wat in de buurt zit wegdrukken. En dat kan blijkbaar alleen met torenhoge boetes en bij herhaling gevangenisstraf.

Illegaal = illegaal, of je nu wel of niet denkt te storen. Als je vindt dat alle piraten dan over één kam worden geschoren begrijp je het denk ik nog niet helemaal.

Persoonlijk vind ik het eigenlijk gewoon asociaal, als legale omroep ben je eeuwen aan het bekvechten met het AT en moet je als het tegenzit ook nog eens een flinke bak geld mee brengen. En dat is écht niet alleen om een zooitje ambtenaren in Groningen aan het werk te houden, de FM-band zit stampvol en de risico's van ongecontroleerd uitzenden zijn zodanig groot (en dan bedoel ik niet inkomstenderving voor legale omroepen) dat de overheid daar imo terecht vat op wil hebben.

Kies je ervoor om jezelf te bestempelen tot piraat en dus vervolgens schijt te hebben aan alle technische en organisatorische regels die gelden voor de FM-band, dan moet je vervolgens niet zeiken als je wordt gepakt en een boete en/of proces aan je broek krijgt. Dat weet je als je eraan begint, simpel zat. En dus óók dat de boetes hoog zijn. Dat geldt ook als je het gaspedaal van je auto intrapt. Als ik hier op de provinciale weg 160 rijd (kan makkelijk, maar ik mag er 100) en wordt gepakt máár heb aan het einde van de weg niemand doodgereden dan ben ik alsnog gewoon mijn rijbewijs kwijt...da's dus net zoiets als dat jij vrijuit zou gaan als je niet stoort. Je overtreedt de regels, klaar.
Topic: Geheime zenders (6-7-2006 13:45:00)
En dan schroeven we het zendertje zo ver mogelijk op, en de gemiddelde piraat heeft nog nooit van stokkemasker gehoord, laat staan dat hij over de apparatuur beschikt om te meten of z'n signaal er binnen zit. 'nee hoor', we zitten op een vrije frequentie dus we storen niet'. En wat als de harmonischen van jouw niet-goedgekeurde-zover-mogelijk-opgeschroefde zender ineens in de luchtvaartband terecht komen????
maar zo niet, dan snap ik niet waarom zulke hoge boetes nodig zijn?
Daarom dus...
Topic: Geheime zenders (15-6-2006 17:03:00)

DeMennooos schreef:

Vroegah toen de lokale omroepen nog niet legaal waren en stations als Keizerstad nog als piraat opereerden waren piraten meer dan goed om aan te horen. Toen konden ze ook zo vaak nog uit de lucht gehaald worden, maar draaiden vaak binnen ene uur weer.

Bij de hedendaagse piraat heb ik een beetje een "ik wil wel maar kan er geen zak van" gevoel bij. Verder dan Frankse, Gradje en andere sleurhutellende komen ze vaak niet. Ze zijn vaak nog te slecht voor een lokale omroep en dat terwijl het gros van de lokale omroepen is ontstaan uit slechte piraten die nu toch maar legaal radio wilde maken. Wat mij betreft mogen ze die illegale jopen zo vaak mogelijk uit de lucht halen met zo hoog mogelijke boetes om het gepruts maar af te leren (zou misschien ook wel een goede oplossing zijn voor andere takken van sport).
Ben ik het in zoverre mee eens dat de gemiddelde piraten-'DJ' nog wel even te gaan heeft voordat hij of zij op een regionale of landelijke zender z'n kunsten mag vertonen. Over het of niet goed zijn van de muziek, dat is een kwestie van smaak en als de luisteraars (als die er zijn) erom vragen, waarom dan niet?
Het is trouwens leuk dat bijna ieder gehucht tegenwoordig al een lokale omroep heeft die gesubsidieerd in de lucht wordt gehouden omdat ze zelf het commerciële inzicht missen om er ook maar 1 euro mee binnen te halen. Laat staan nuttig te besteden. Van mij mogen al die kleine lokalen rustig gedwongen gefuseerd worden tot stations met een bereik van 100.000 luisteraars. Dat geeft dan meteen weer een leuke reden om die zwaar door de overheid gesponsorde regionale omroepen (die trouwens meer oppotten dan uitgeven) op te splitsen en op te laten gaan in die nieuwe regio stations. Ik zit namelijk niet te wachten op nieuws van de straat op 100Km van mijn voordeur. Ik wil een verslaggever horen die iemand interviewt die net op de rotonde 3 straten verder omver is gereden en de klassieke vraag stelt of het pijn doet. Om dan vervolgens een paar dagen later in een programma diezelfde verslaggever bij datzelfde slachtoffer met een bloemetje langs gaat om te peilen hoe het nu met hem gaat.
(...)Wanneer houdt men in dit land nu eens op met het lekker negatief 'over één kam scheren' van álle lokale omroepen???? De subsidiebijdrage is doorgaans hooguit 1 euro per huishouden (dus *niet* per inwoner) dus daar wordt je als omroep echt niet rijk van. Wel of geen commercieel inzicht, je bent een publieke omroep, wat betekent dat je aan bepaalde eisen moet voldoen. Én aan die eisen voldoen, én zonder subsidies draaien is vrijwel onmogelijk. Bovendien is het aantal reclameminuten dat je als lokale omroep mag uitzenden vrij beperkt.
En inhoudelijk: er zijn wel dégelijk omroepen die, met een bijdrage van de gemeente, én reclame-inkomsten een goede omroep neer kunnen zetten. En geloof me, dat kost een hoop geld.

Overigens, zoals jij je dus een lokale omroep voorstelt (en zoals ik dat ook in grote lijnen zie), is het onmogelijk om dat commercieel vol te houden. Alle commerciële radiostations lijken niet voor niets zo op elkaar, dat is de enige manier om voldoende reclame-inkomsten binnen te krijgen om je eigen broek op te houden.

Verder dwalen we een beetje af...
Topic: Geheime zenders (13-6-2006 16:45:00)
9 van de 10 piraten doet het puur voor z'n eigen lol, en of er dan wel of geen mensen luisteren staat daar los van. Zie het meerals een extraatje. De tijd van de grote piraten is voorbij, het aanbod aan (legale) zenders is inmiddels aardig gevarieerd aan het worden dus waar de piraat in de jaren 80 nog een gat vulde is dat nu toch wel een beetje voorbij.
Verder wordt de kans dat je gepakt wordt steeds groter en dat kan ik niemand aanraden (zelf geen ervaring maar ken de verhalen)
Topic: PSA-321 2.5 mm2 bedraad ? (8-6-2006 13:01:00)

Dré schreef:

Om op het oog te kunnen bepalen of een kabel 2,5 kwadraad of 4 kwadraad is, is wel enige training nodig. Heb je die training???
Nope, maar meer om te zien hoe een en ander intern gesplitst is en als de OP er even bij meldt wat 2,5 is en wat 4 of hoger, moet je een heel eind komen.
Topic: PSA-321 2.5 mm2 bedraad ? (8-6-2006 10:53:00)
Vanaf de stekker naar de hoofdschakelaar moet minstens 4mm² lopen voor de 32A. Als vanaf de hoofdschakelaar naar iedere zekering vervolgens netjes eigen draden gaan, dan is er niets aan de hand, want daar kan nooit meer dan 16A doorheen lopen dus dan is 2,5mm² voldoende.
Misschien kun je een fotootje posten?