Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dewazige

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Dewazige (Pagina: 1 van 10)

Topic: Probleem met lamp Eurolite TS-7B lamp (30-5-2011 17:38:00)
Ik heb ook al meegemaakt dat er in een gelijkaardige scan nog een relais zit welke de lamp in- en uitschakelt. Relaistje was dan niet melemaal goed meer en de lamp ging dan wel, dan niet aan. Een keertje een gecontroleerde tik op de behuizing deed de lamp dan aangaan. Relaisje vervangen, probleem opgelost.
Topic: Flightcase voor stroomverdelers (28-5-2011 22:58:00)

Bart Wilems schreef:

Dat is straf. Hier belgie worden alle gewone stopcontacten anders toch afgezekerd met een automaat van 20A IPV 16A
Groepen (stroomkringen) waarop enkel wandcontactdozen zijn aangesloten mogen in België worden afgekerd op 20A waardoor het theoretisch mogelijk is om meer dan 16A over één enkele wandcontactdoos te laten lopen. We spreken hier dan wel over wandcontactdozen in een woningsituatie, waarbij de verbuikers zich zullen beperken tot stereotorens, tv's, schemerlampjes, koffieapparaten en af en toe een stijkijzer, allemaal apparaten die zodanig in elkaar zijn gezet dat ze nooit meer zullen trekken dan 16A. Wanneer men netjes alle apparaten rechtstreeks op een wandcontactdoos aansluit zullen de aangesloten apparaten nooit meer dan 16A per wandcontactdoos trekken, anders had er aan het aan te sluiten apparaat wel een zwaardere stekker gezeten. De bedrading achter de wcd's en in de wand moet in deze situatie 3 aders van 2,5mm^2 zijn en niets anders. Deze bedrading kan prima een stroom voeren van 20A en is in alle gevallen nog voldoende kortsluitvast.

Bovenstaand verhaal geldt NIET in Nederland.
Topic: Flightcase voor stroomverdelers (28-5-2011 21:57:00)

Bart Wilems schreef:

@ Jefkek een Cee 32 kan perfect achter een automaat van 40A ( een smeltveiligheid van 40A kan natuurlijk niet)
Nope, helaas. Niet waar. Een Cee32 aansluiting mag NOOIT, ook niet met vage smoesjes, maar dan ook never NOOIT niet worden afgezekerd met een waarde van meer dan 32A.
Het kan wel, maar het mag dus gewoon niet. doe je het wel dan.........
Topic: Trussberekening (14-8-2010 07:32:00)
Ik heb nog een aantal van die alulite single truss couplers liggen, ook Prolyte truss maar op de een of andere manier heb ik dat nooit geprobeerd samen te voegen tot 1 geheel. Blijft toch koppelen van verschillende merken op elkaar. Toch maar eens proberen, gaat alleen een weekje duren wegens vakantie enzo.
Topic: subwoofer max 220 euro (28-6-2010 17:47:00)
Niet iedereen gaat meteen voor de durable hufterproof rvs roosters. Stalen roosters zijn in dat formaat voor iets meer dan een tientje wel uit te halen. Vraag bij de metaalhandel wel even naar geperforerrde plaat ipv roosters, dan weten ze namelijk in één keer wat je bedoelt. Keerzijde van staal is dat het minder stevig is en je het toch zal moeten behandelen tegen roest wat ook weer kosten met zich meebrengt.

Onze 2mm RVS roosters durf ik gerust erg hard tegen te trappen, ik weet zeker dat mijn voet er meer last van heeft dan de roosters.
Topic: gezocht drive in partner (18-6-2010 17:14:00)
Hee Robin,

Ik heb het roze papiertje sinds 19 februari. We zijn dus weer een stukje mobieler geworden.
Topic: Neutrik NA3FDM niet in assortiment? (17-3-2010 22:09:00)
En vergeet de tijd niet waarin je je kabel afmeet, stript en soldeert.
In situaties waarin de montageuren belangrijk/duur zijn kan het zich lonen om deze "prefab" chassisdelen toe te passen, zeker in combinatie met de bijna belachelijk goedkope prefab kabeltjes van dap/procab.
Ik blijf een grote voorstander van nette gesoldeerde neutrik patchplaatjes met kabel naar keuze en een hufterproof neutrik plug alleen dat kost veel tijd, prefab levert dan een behoorlijke tijdswinst op en tijd blijft geld.
Topic: kabels labelen (15-3-2010 18:12:00)
Wanneer je goed krimpt zal een krimpkous echt niet meer zo snel verschuiven en anders doe je er een korreltje hot melt glue in, dan schuiven ze helemaal niet meer.
Wij printen onze labels op gekleurd papier met een laserprinter kan er mooi ons logo op en dan kan het nog eens vochtig worden zonder dat de inkt gaat uitlopen.
Topic: showtec LED powerbrick -> kabels? (9-3-2010 17:30:00)

JeroenVDV schreef:

Hebben de bricks dan ook een eigen nummertje op de behuizing staan? Of schuiven die bricks zelf ook het "DMX"-signaal 48 kanalen op bij hun uitgang?
De bricks hebben geen nummers op de behuizing staan, in willekeurige volgorde reageert vanaf de controller gezien de eerste brick op kanaal 1 t/m 12 een de volgende brick op 13 t/m 24 enzovoorts enzovoorts, ze doen intern dus iets waardoor het startadres automatisch met 12 verhoogd wordt. en ja, het stuursignaal is gewoon DMX
Topic: showtec LED powerbrick -> kabels? (8-3-2010 06:28:00)
Het is idd 48v+, 0v-, data+ en data- wat door die kabels gaat. De data is ook een gewoon dmx signaal, hier een keer een kapotte controller gehad, ding wilde geen DMX ontvangen. Ik heb toen alleen de 48volt uit de controller gerbruikt en met een zelf geknutseld verloopje dmx op de overige pennen gezet, de powerbrick is dan gewoon direct als 48 kanaals led unit aan te sturen. Alleen het startadres kan je dan niet instellen (maar daar zwerven ook mooie printjes voor rond).
Topic: Keuze maken Led sunstrips of losse parren (21-2-2010 11:43:00)
je DMX in en output hangen voor 99% zeker weten hard aan elkaar in je dmx apparaten. Alle kabels in orde? en check voor de zekerheid toch nog eens de diverse modes van je led dingesen, ook de master/slave modus.
Topic: 32 Ampere verdeelkast ook te gebruiken op 16 Ampere aansluiting (5-2-2010 18:01:00)
Maar dan ben ik (zelf ook instalateur)wel erg nieuwsgierig geworden naar die 35a DII patronen. De maximale stroom door een DII zekeringhouder en schroefkop is 25A, zeker de porseleinen varianten zoals je ze wel vaker bij hoofdzekeringen tegenkomt zullen geen problemen hebben met hogere stromen dan 25A en als ook de bedrading in de kast 10mm^2 is en alle hoofdschakelaars ook netjes minimaal 40A aankunnen blijft de beperkende factor je DII zekeringcombo. Er mag gewoon niet meer door dan 25A PUNT.

Het lijkt er meer op dat die DII 35A patroon een knutselzekeringetje is, ik ken de verhalen en manieren wel maar zal ze maar niet hier neerzetten. Iedereen die vindt dat ze zich met deze praktijken bezig kunnen houden zou vooraf eerst even zijn diplomatjes elektromonteur moeten verscheuren, die heb je dan toch niet meer nodig.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (1-2-2010 22:25:00)
Wanneer je met je 1500W strobo met blindmod een demo'tje doet in de garage dat de lampjes in de keuken zwakker gaan branden. razz :p
Topic: Merk - powercon Kabel (27-1-2010 06:52:00)
Als het zgn "skin" effect zo groot zou zijn dan ben ik wel eens benieuwd hoe een ultrasoon gelaste draadeind zich zal gedragen. Waarom drukken we de dikte van een draad uit in oppervlakte v/d dwarsdoorsnede? we kunnen dan beter in buitenoppervlak gaan reken. We kunnen dan ook maar beter stoppen met het maken van massieve contactpennen in stekkerverbindingen.
Vertinde schroefverbindingen gaan gewoon loszitten en krijgen een hogere contactweerstand, komt geen rocket science aan te pas.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (26-1-2010 19:09:00)
Als ik die rode rand om die woofer zie en die rij piëzo's dan zijn dit naar alle waarschijnlijkheid kastjes waar zelfs Behringer zijn neus voor ophaalt.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (8-1-2010 19:09:00)
Bij een verbouwing van een middelbare school moest de 100v omroepinstalllatie tijdelijk verplaatst worden. Leuk werkje voor mij, aantal gaten geboord om de kabels naar een andere ruimte te legggen, alle kabels gecodeerd, apparatuuur snel tussen 2 belsignalen losgekoppeld en met mijn collega alles omgesleept. Snel de meeste apparatuur weer aangesloten zodat het belsignaal weer werkte. Tjonge dat ging makkelijk, nog even de omroepmicrofoon inprikken en een aantal kabeltjes wegwerken. Helemaal happy dat het zo makkelijk ging (de installatie was echt een bij elkaar geraapte ^&%$#bende) wat lopen geiten met mijn collega onder het genot van wat koffie totdat er in een keer een leraar voor mij stond die vroeg waar wij in hemelsnaam mee bezig waren. Bleek dat iets of iemand het knopje van de micro op aan had gezet en dat de héle school al een aantal minuten van een two man show aan het genieten was. ashamed :$
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (29-12-2009 14:47:00)
Crown IT-4000?
Topic: Beste platen van dit moment.... (20-12-2009 20:29:00)
Heren, heren, heren..
Ik lig dubbel, maareh, ik meen dat dit topic over goede muziek ging....
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (16-11-2009 19:28:00)
Nee hoor, bedankt. Wij proberen van muziek te leven
Topic: Pismuziek/Plasplaat/Zeikplaat! (15-11-2009 16:26:00)
Plastuit voor vrouwen misschien een optie?