Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van JeroenVDV

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van JeroenVDV (Pagina: 1 van 10)

Topic: Pearl witte flits (13-5-2014 23:18:00)

watje schreef:

- let wel dat dit was lastiger kan zijn met programeren, color on/off mijn eigen ervaring is dat ik hiermee vrij vaak toevals effectjes heb ivm 2 over elkaar liggende kleuren die en dan 1 color te wisselen. maar goed, een trial on error is natuurlijk een een prima manier :P
Kwestie van palettes gebruiken om je knippers te maken.. Dan hoef je niet meer na te denken.
Topic: Pearl witte flits (13-5-2014 23:16:00)

CyberDance schreef:

CMY is hierin ook niet heilig. Sommige CMY systemen trekken het qua snelheid simpelweg niet, ook is het effect wat minder "instant".
Dat is juist de bedoeling. Je bent tenslotte toch 1 tel van de maat met de shutter (wel instant) gesloten. Dan mag de CMY er best een halve tel over doen om naar wit te gaan. Dat betekent tenslotte dat zodra de shutter weer open gaat, het wit-naar-oude-kleur-momentje ook een halve tel duurt en dus een echt mooi "spugertje" is.

Zelfde werkt overigens ook mooi met bijvoorbeeld een iris (of led pannenkoek met relatief snelle zoom). In je basis stand iris/zoom vrij klein houden, in de knipper shutter dicht en iris/zoom groot.
Topic: Vloeistof (=Water/Verf) Shooter Effect (23-6-2013 16:13:00)
We hadden een van de eerste PaintGlow feesten van Nederland in de Brothers A12 gisteravond. Groot succes. Verf is inderdaad niet irriterend, getest en goedgekeurd, biologisch afbreekbaar, etcetera.

De verf wordt NIET verneveld, maar in buizen gestopt die met een compressor een knal lucht krijgen. Komt echt een "splash" uit, en niet een explosie met verneveling.

Ziet er wel fantastisch uit en bezoekers vonden het helemaal top. Maakt ook wel een mooi sfeertje en "groeps-gevoel", iedereen in witte kleding, oude broek en met blacklight-neon-kleurige verf all-over razz :p
Topic: showtec multipar (28-2-2013 00:15:00)
@MetaMind Als je de parren als vloerspot gebruikt (omhoog gericht) gaan echte LEE en echte ROSCO filters er ook snel aan, in donkere kleuren. Ook bij HT varianten.
Topic: X-Factor zoekt dj's (27-2-2013 11:39:00)

Malle Pietje schreef:

Sterallures? laugh :D laugh :D
Nee, ik ben ook gewoon afhankelijk van opdrachtgevers hoor wink ;)
Topic: X-Factor zoekt dj's (27-2-2013 10:18:00)

Douwe schreef:

Je zult je best vermaken daar in de lichtcabine, welke studio dit jaar?
Ik weet nog niet of ik dit jaar doe. happy :)
Topic: welke licht-tafel te kopen? (15-2-2013 13:38:00)

bomdes schreef:

Luc doet zeker en vast zijn werk goed, ik ken geen enkele andere firma die ik altijd kan bereiken voor tech support. Ook in het weekend.
MA International Support Line? Telefoonnummer staat bij opstarten van de tafel voor je neus op het scherm. Kun je bij echte problemen 24/7 bereiken. Afgezien van de top-support die Rolight in NL al levert.
Topic: PA markt Houten 2013 (15-2-2013 13:37:00)

watje schreef:

JeroenVDV schreef:

Komt van de X-5 ook echt geen vergelijkbaar licht af als van een Atomic hoor. Laatste seizoen Holland's Got Talent waren de Atomic's in de kap vervangen door X-5'n en het was echt duidelijk een stuk minder.
Hm had ik niet verwacht.. Vond ze voor mijn gevoel in de buurt komen van Hungaro Flashes.. Maar goed dat zal de hoeveelheid wel zijn geweest!
Was trouwens de XC-5, maar die zou bij wit zo ongeveer hetzelfde aan output moeten geven als de X-5 ..
Topic: welke licht-tafel te kopen? (14-2-2013 10:15:00)

DJ Bartje schreef:

Ook is de Chamsys geschikt voor theater te schuiven, hier in België staan niet voor niets in elk modern cultureel centrum een Chamsys wing of tafel.
Dat betekent alleen dat de distributeur van Chamsys in Belgie z'n werk erg goed doet. In vrijwel elk huishouden stond een paar jaar geleden ineens een Senseo, en durf dat eens smakelijke koffie te noemen? 3/4e van de discotheken had/heeft een Avolites in huis, en om dat nou een fatsoenlijke lichttafel te noemen..

Kortom, dat vind ik helemaal geen maatstaf.
Topic: PA markt Houten 2013 (14-2-2013 10:10:00)
Komt van de X-5 ook echt geen vergelijkbaar licht af als van een Atomic hoor. Laatste seizoen Holland's Got Talent waren de Atomic's in de kap vervangen door X-5'n en het was echt duidelijk een stuk minder.
Topic: welke licht-tafel te kopen? (6-2-2013 22:48:00)

bomdes schreef:

Chamsys en hog hebben veel overeenkomsten, de basis ervan komt dan ook van 2 HOG developers.
Om dat fabeltje moeten de Chamsys ontwikkelaars nog steeds een beetje lachen, maar zolang het positief bedoeld is zitten ze er niet zo mee..
Topic: Vermogen Leds tri en quad (29-1-2013 00:34:00)
Volgende keer moet je even een statief gebruiken met vaste positie, je camera op een vaste instelling zetten en met de armaturen even enigszins een balansje maken zodat je écht bundel-eigenschappen kunt vergelijken. Op deze manier is er vrijwel niks te zeggen, het ene armatuur is magenta gekleurd, de ander groenig-wit, de een is schuin langs een muur gestreken, de ander recht, de afstand tot de muur verschilt en de camera is elke keer anders ingesteld.
Topic: X-Factor zoekt dj's (25-1-2013 23:03:00)

HS schreef:

Maar hoe moet ik dat voor me zien? Moet de DJ zo'n zestienjarig huppeltje meenemen om te zingen, of moet de DJ zelf kunnen zingen(en is dus het enige verschil dat er nu geen Denon 19inch speler in de coulissen wordt gestart, maar dat de orkestband vanaf een Nexus draait)?
Als je geen idee hebt hoe je een DJ + live-zangeres voor je ziet, zou ik vooral niet meedoen laugh :D . Heb er zat voorbij zien komen afgelopen jaren die dat wél op een leuke originele manier konden, dus ben best benieuwd wat er voorbij komt.
Topic: Bedrijfsnaam (21-1-2013 23:17:00)
KA Events dekt de lading wellicht?
Topic: Raad de fixture (18-1-2013 15:46:00)
Zijn absoluut geen Sharpy's, lijkt een beam met kleiner rond gobo ("nep"-iris zoals in Alphabeam).
Topic: Special effects matriaal (14-1-2013 15:17:00)
En wat dacht je van de nodige vergunningen? Zijn niet voor niks amper bedrijven die dat spul zomaar overal en nergens mogen afsteken.
Topic: Het bouwen van een case (21-12-2012 10:45:00)
Handyman wellicht? (Tsja, stofzuigeronderdelen wink ;) )
Topic: Sketchup (6-11-2012 16:03:00)

bomdes schreef:

5800 is nochtans letterlijk de kostprijs van de webshop van CAST GROUP voor WYSIWYG PERFORM ...
Dat is waarom men het fenomeen "distributienetwerk" ooit heeft uitgevonden.. Natuurlijk gaat CAST niet voor dezelfde of een vergelijkbare prijs als hun distributeurs de software verkopen - dan zijn ze hun netwerk (en alle voordelen daarvan) kwijt.
Topic: Sketchup (3-11-2012 12:58:00)
Laten we wel even goed het onderscheid maken tussen simulatie/visualisatie, schetswerk, CAD-werk en productie-voorbereiding. Sommige pakketjes/tooltjes/etc. kunnen visualiseren (en "simpel" tekenen om die visualisatie te bouwen), je hebt programma's voor CAD-tekenen (ja, dat is wat anders dan schetsen of een visualisatie in elkaar vouwen, hoewel sommigen daar anders over denken...), en je hebt productie-voorbereidings programma's (bijvoorbeeld mbv Excel-sheets).

WYSIWYG probeert alles te combineren in 1 pakket en slaagt daar heel aardig in. Ja, daar betaal je voor (overigens lang geen 5800 euro). Capture Polar is leuk voor visualiseren / preprogrammen, maar het is geen echte CAD-tool en al helemaal geen productie-voorbereidings tool.
Topic: Nuendo marker to midi out --> Hog (29-9-2012 23:31:00)
Waarom maak je niet gewoon een MIDI-track aan waar je op de juiste plekken (op die markers..) een (event)part toevoegt met daarin de desgewenste MIDI-noot?