Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van René Eppink

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van René Eppink (Pagina: 1 van 10)

Topic: lijn niveau splitten/Input selector (9-5-2015 11:27:00)
Als je een gebalanceerd signaal wilt splitten puur om het feit dat de versterker geen doorlus uitgang heeft, waarom dan niet gewoon een splitter kabel?
Topic: geluid/licht humor (27-2-2015 22:31:00)
Stiekem toch wel vermakelijk om dat soort oude topics nog eens terug te lezen. (temeer omdat je nog steeds kunt proeven hoe sommige mensen zich daar hebben lopen opvreten laugh :D )
Topic: geluid/licht humor (26-2-2015 23:43:00)
How about a premium audio SD card?

blogs.wsj.com/digits/2015/02/19/sony-to-offer-premium-sound-memory-card/?mod=WSJBlog

Vooral dit:
"We aren’t that sure about the product’s potential demand, but we thought some among people who are committed to great sound quality would want it." laugh :D
Topic: DJ booth midden van zaal. (29-12-2014 20:52:00)
Hou er wel rekening mee dat zo'n podiumpje met een bult subs eronder wel eens flink mee kan gaan resoneren. Als het hard moet kun je het beste wat tegen-/voorzorgsmaatregelen nemen.
Topic: usb te kort! (8-7-2014 00:26:00)
Mijn ervaring met USB hubs is dat er werkelijk tot op tienden van centen wordt beknibbeld op bijvoorbeeld zaken als ontkoppeling (condensatoren) voor de USB voeding. Vooral bij non-powered hubs worden de USB specificaties vaak genegeerd. Dat lijdt er inderdaad toe dat dingen zoals een wat kortere kabel sneller het verschil gaan maken tussen het wel en niet werken.

De verkoopprijs zegt overigens niet alles, soms zitten units die 10 euro duurder zijn net zo belabberd in elkaar. Ik heb wel sterk het idee dat USB3.0 hubs over het algemeen wat beter in elkaar zitten, doordat USB3.0 gewoon wat veeleisender is voor het hardware ontwerp.
Topic: 8 ohm of de 16 ohm? (10-2-2014 00:11:00)

AMX_Pete schreef:

Met 16 Ohm driver (tegenover 8 Ohm) win je geen 3dB ruis terug. Het is andersom, want de versterker moet meer versterken om hetzelfde vermogen te leveren in een spreekspoel met hogere impedantie.
De versterkingsfactor van je versterker gaat niet omhoog, die is vast. Je hebt alleen een minder sterke verzwakking aan de ingang van de versterker. (vandaar de -6dB, -3dB en 0dB aanduidingen)

Als je de versterker op 0dB zet in plaats van -3dB, of je zet de uitgang van de processor 3dB harder dan gaat het signaal dus 3dB heter door de eindtrap heen en zul je dus 3dB winnen op ruis. In het eerste geval win je overigens alleen 3dB op het ruisniveau van de amp, in het tweede geval ook op het ruisniveau van de processor.

Overigens is dat natuurlijk allemaal relatief want als aan de ingang van de processor het ruisniveau al hoger is dan dat van de processor of versterker ga je er niks mee opschieten. (ervan uitgaande dat de gainstructuur van dat stukje al goed is)
Topic: Tomorrowland 2013 - Volcano (19-8-2013 21:28:00)
Foto vlammetjes Zwarte Cross: klik
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (5-7-2013 22:14:00)

joepjuh7 schreef:

Martin518 schreef:

Neem even de T4 BAR van Showtec 4 stuks in huis. Na een paar keer TRIACS kapot. Als de lamp springt, triac kapot fuse kapot....
Dus vraag je even aan invoerder hoe dat komt, geen idee....ik wel, kortsluitspanning van de bestaande triac veel te laag. Dus allemaal vervangen door een ander type probleem opgelost. Tussenkomst van invoerder, geen, vervangen enkel met het bestaand type. (dat is geen tussenkomst)
Het probleem blijft dan hetzelfde. Dat bedoel ik nu. Wij noemen zoiets een design fout.
Maar we lossen het dan wel zelf op sneaky :V En ja oude lampen piepen en kraken maar werken oh zo fijn laugh :D
Ja en de volgende keer klappen de printbanen om je oren heen, want die kunnen ook niet tegen deze hoge kortsluitstroom.
Ah, oké nu begrijp ik het. Die TRIACS zijn zo ondergedimensioneerd zodat de rest van de T4 niet in vlammen op gaat! Wat slim! Anders zouden de printsporen natuurlijk roodgloeiend staan of inderdaad zelfs spontaan exploderen voordat de glaszekering er uit klapt. sneaky :V
Topic: Duitse Avond (30-1-2013 17:51:00)
Frei.Wild
Die Apokalyptischen Reiter (metal)
Toten Hosen, Die Ärzte (punk)
Einstürzende Neubaten (experimenteel)

Wie weet komt het nog van pas. razz :p
Topic: Digimixer: Behringer X32 (27-1-2013 15:05:00)
www.audioprointernational.com//news/read/behringer-x32-consoles-power-memphis-christmas-concert/05537
Triple X-32 setup met monitordesk als input. Kan dus inderdaad. Wel benieuwd hoe Behringer de gainsharing heeft aangepakt.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (14-1-2013 14:26:00)

hugovanmeijeren schreef:

Ik overweeg hetzelfde te doen, maar dan met de losse ingangen voor de verschillende versterkers ernaast. Zodat er achterop eenvoudig gepatched kan worden (i.v.m. diverse vaste presets voor L-Acoustics systemen).
Ik ben voor dat soort dingen ook al systemen tegen gekomen met verschillende multipluggen met interne draadbruggen, werkt ook wel heel makkelijk moet ik zeggen.
Topic: welke hazer? waarom? (5-1-2013 14:12:00)
Ik ken de nieuwe XEON niet, maar als ik de vorige versie (de blauwe XEON Intellahazer) vergelijk met een Look dan zou ik toch voor de Look gaan. Minder geluid (of in ieder geval minder aanwezig), snellere opstarttijd, en bovendien een vriendelijkere prijs. Daarnaast ook minder turbulentie in de output, ziet er dus minder storend uit als er licht op valt.

Maar ik weet niet hoe dat bij de nieuwe XEON's zit, heb me in ieder geval laten vertellen dat die een stuk stiller zouden moeten zijn.
Topic: Pioneer CDJ-2000nexus (30-11-2012 00:27:00)
Het is heel makkelijk. Als je als DJ de avond kunt redden doordat je zo vooruitziend bent geweest om firmware mee te nemen en je gaat na overleg met de leverancier van de CDJ's die dingen upgraden dan is iedereen blij toch?

Geen toestemming om te upgraden? Dan jezelf maar behelpen en/of met je rider gaan schermen als je het idee hebt daarmee wat te kunnen oplossen.....
Topic: Trussberekening (27-11-2012 12:19:00)

watje schreef:

(In het midden van de 10m Word hij eenvoudig met een steel bevestigd aan het plafond om de overspanning van 10mtr wat kleiner te maken. )
Waarom in het midden een steel bij zo'n geringe belasting? Ik neem aan dat het doek niet een paar kg/m2 weegt. wink ;) Zelfs bij een simpel trussje moet dat geen probleem zijn en eventueel een paar extra lampjes zou ook nog wel kunnen. Je realiseert je ook dat de middelste steel 62% van de last zou dragen?

En als een steel aan het plafond in het midden zo eenvoudig is, is het dan niet mogelijk dit bij de uiteinden zo te doen?

watje schreef:

Maar vroeg me af of er niet een mooiere oplossing zou zijn. Een standaard beugel Oid.
Je zou eens kunnen kijken naar industriële draagsteunen (ook wel consoles genoemd). Daar zit een profiel in waar je gemakkelijk weer een halfcoupler op kan bevestigen en ze komen allerlei uitvoeringen, van veel te licht voor jouw toepassing tot zwaar overkill.
Topic: Digimixer: Behringer X32 (12-11-2012 16:07:00)
Geen probleem! happy :)
Topic: Digimixer: Behringer X32 (9-11-2012 00:33:00)
Pagina 31 van de manual, hoofdstuk 5.13. Staat er precies toegespitst op jouw situatie. wink ;)
Topic: Orientatie digitale mengtafel (7-11-2012 23:19:00)
Nadeel lijkt mij de diefstalgevoeligheid. Elke keer als je even wegloopt van FOH in een drukke zaal je iPad meenemen lijkt me niet echt fijn. Kensington lock zit er volgens mij niet op een iPad dus ze hadden mijns inziens die tafel zo moeten maken dat de iPad er in geklemd kan worden en eventueel vergrendeld.
Topic: (on)zin van een voorversterker op draadloze microfoon. (30-10-2012 21:12:00)
Een losse voorversterker in een studio is er vaak eentje die wat mooier klinkt dan die van de mengtafel of van de audio interface, of het moet simpelweg zo zijn dat er geen Mic ingangen op de interface zitten. Maar aangezien jouw draadloze microfoon al een ingebouwde voorversterker heeft en daarnaast draadloos sowieso niet ideaal is voor recording (denk o.a. aan companding), heeft het in jouw geval weinig nut er een mooie voorversterker tussen te hangen.
Topic: Verloop kabel naar monitor (14-8-2012 09:12:00)
@Tom: Excuses, die zin had ik even helemaal gemist omdat die in de alinea ervoor stond.

Anyway, ik heb het even opgezocht. Bij die Procab hangt L en R gewoon keihard aan elkaar. Mijns inziens niet netjes om op doorgaans vrij lage uitgangsimpedantie van je mixer te vertrouwen om te functioneren als sommatieweerstanden.

Netjes zou dus zijn om tussen de + van elke RCA en het punt waar je ze samenvoegt op Pin 2 van de XLR een weerstandje te zetten. (je hebt er dus 2 nodig)
Vaak worden 10k weerstanden gebruikt, maar dat zou je eventueel kunnen verminderen. (trade-off: minder mooie summing, betere uitgangsimpedantie na je summing)

Eerlijk gezegd zou ik als ik jou was overwegen om meteen voor de gebalanceerde oplossing te gaan die Dré eerder genoemd heeft (de DAP stagecube + een kabeltje om gebalanceerd te summen), aangezien ik de indruk heb dat je niet echt een knutselaar bent. wink ;) Kost wat meer, maar je weet wel zeker dat je daarmee klaar bent en de beste oplossing in huis hebt.
Topic: Verloop kabel naar monitor (13-8-2012 22:29:00)
Nee, dat gaat niet werken. (dan krijg je alleen het verschil tussen links en rechts te horen en dat is niet wat je wilt)

Eerst moet je bepalen of je gebalanceerd of ongebalanceerd wilt gaan werken. Voor beide staat de oplossing genoemd in Dré's posts. (In het geval van ongebalanceerd had ik in plaats van het verloopplugje overigens zelf een kabeltje gefabriceerd, ik ben niet zo'n fan van verloopplugjes.)

[EDIT: Of uiteraard die kabel die Tom noemt nemen! Maarre Tom, vergeet je in jouw beschrijving niet een paar sommeerweerstanden? Klinkt alsof je 2 outputs direct aan elkaar hangt. Das niet zo lief voor je opamps. wink ;) ]