Forum > Off-Zone

Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin

(1451 reacties. Pagina 5 van 146)
Moderator(s): Dré
MauriceStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 8-4-2003
Laatste: 15-11-2012
Berichten: 731
30-8-2006 14:22

JeroenVDV schreef:

[Neem dingen in je verhuurpakket, OF waar vraag naar is, OF waar je vraag naar kunt creëren. Da's volgens mij niet bepaald het geval, met rookmachines aangezien je aan een rookmachine in 99% van de gevallen weinig hebt zonder licht/geluid. En als je licht/geluid huurt bij een bedrijf, zullen ze daar óók wel een rookmachine bijhebben.
Precies, opzich zijn er wel rookmachines in de handel die je niet bij menig verhuurbedrijf kan huren. Helaas zullen deze ook wel buiten u budget vallen. zou misschien handiger zijn als je je asortiment uitbreid met sneeuwmachines e.d. maar ook die zijn toch wel bij veel verhuurbedrijfen te krijgen.
Max-dj-psychoEx Lid
Uit: Nederland
Sinds: 1-3-2005
Laatste: 16-2-2008
Berichten: 94
30-8-2006 19:26

JeroenVDV schreef:

als je licht/geluid huurt bij een bedrijf, zullen ze daar óók wel een rookmachine bijhebben
En dat is ook wat zijn klanten van hem verwachten, dus een heel dwaas idee vind ik het niet om een rookmachine te kopen
It's all about house music, and it always will be
StekelvarkeStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 10-12-2003
Laatste: 2-8-2014
Berichten: 713
30-8-2006 22:52
Rookmachineverhuur vind ik nog niet zo'n stom idee, enkle verwacht ik wel als ik die naam zie dat ik daar machines van een baby foggertje tot een roady xstream kan huren en dat ze daarnaast ook nog eens een assortiment aan bellenblaas/sneeuw/schuim machines en andere special effects hebben. Echter je moet ergens beginnen hé. Maar nu zijn we wel wat offtoppic bezig
exit night into LIGHT
JeroenVDVVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 15-6-2004
Laatste: 6-2-2016
Berichten: 4301
30-8-2006 23:03
Rookmachineverhuur.nl heeft ook een tijdje op mijn "te registreren" lijstje gestaan, daar niet van laugh :D

Plan was toen wel om pallet Z-80's, aantal Z-1000's, aantal Pro-2000's en enkele hazers aan te schaffen. Sneeuwmachine en bellenblaasmeuk stond er al.

Nooit van gekomen. razz :p
Light Image
DouweVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 7-2-2002
Laatste: 15-5-2024
Berichten: 1139
3-9-2006 17:02

JeroenVDV schreef:

Rookmachineverhuur.nl heeft ook een tijdje op mijn "te registreren" lijstje gestaan, daar niet van laugh :D

Plan was toen wel om pallet Z-80's, aantal Z-1000's, aantal Pro-2000's en enkele hazers aan te schaffen. Sneeuwmachine en bellenblaasmeuk stond er al.

Nooit van gekomen. razz :p
Zou het gewoon proberen. Persoonlijk ken ik geen bedrijf dat zich specialiceert in rook en rook toepassingen. wink ;)
Aap, noot Mies, van werken wordt je vies.
CalipsoStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 28-3-2004
Laatste: 22-4-2024
Berichten: 506
3-9-2006 17:20
Persoonlijk weet ik dat er wel zo'n bedrijf bestaat. Die vooral gespecialiseerd is in pyro-techniek, Deze verhuurt ook rookdozen en consoorten.
Maar als er niemand dat domein heeft geregistreerd vind ik vreemd..
wat een onzin in dit vak
Perfect EffectsStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 19-1-2005
Laatste: 15-2-2016
Berichten: 123
3-9-2006 21:12

calipso schreef:

Maar als er niemand dat domein heeft geregistreerd vind ik vreemd..
Daarom is hij ook al geregistreerd sneaky :V laugh :D
Verhuur & verkoop van special effects
ProsoundandlightStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 4-10-2005
Laatste: 9-3-2015
Berichten: 457
4-9-2006 15:43
Om even terug on-topic te komen, een aantal korte verhaaltjes...

* Om te beginnen een geweldig frustrerend moment. Ik had een EV set verhuurd, die op een correcte manier is teruggekomen. Daarmee bedoel ik dat alles tijdig gebeurde, perfect was onderhouden en zelfs was opgepoetst (!!!). Op dat moment viel er mij eigenlijk niet echt iets op, enkel de huurder leek mij wat "overvriendelijk". Een week later, kreeg ik van een goede klant een klacht over een set die hij op dat moment huurde. De klank zou echt slecht zijn. Toevallig ging het over dezelfde EV set... Ik zeg dan natuurlijk tegen de klant dat de set in orde is, en dat het probleem waarschijnlijk bij hem zou liggen. Toen ik de set weer binnenkreeg (van de ondertussen niet echt blije klant) heb ik er toch wel even signaal (op een behoorlijk volume) doorgestuurd. De klank was ruk! Daarna heb ik de boel even opengevezen, en ik trof daar goedkope "no name" woofers aan... Erg frustrerend, omdat je eigenlijk niet echt kan bewijzen wie er achter zit...

* Nog niet zo heel lang geleden ben ik een keer opgebeld met de vraag of ik een mini concertje kon verzorgen (de PA dus) AAN een voetbalveld. Ik stelde mij dat vrij groot voor, maar de contactpersoon die ik aan de lijn had beweerde dat er slechts een kleine 100 personen aanwezig zouden zijn. Het gebeuren zou plaatsvinden op een klein graspleintje vlak naast een voetbalveld. Er zou slechts een zeer klein podium aanwezig zijn, en een afdakje waar ik mijn materiaal "droog" zou kunnen plaatsen. Op de vraag wanneer dit klein evenement zou doorgaan, kreeg ik als antwoord: "om 19.00u komt het eerste groepje" (het zal op dat moment zo ongeveer 15.30u zijn geweest). Ik dacht eerst dat het om te lachen was, maar de man bleef vrij ernstig klinken, waaruit ik kon besluiten dat hij het meende... Ik had die dag nog tijd, dus stelde ik de klant tevreden, en ik vertrok dan maar. (het was wel zo'n dik anderhalf uur rijden). Toevallig had ik toen nog een Sprinter in "geladen" toestand, die ik nog niet had uitgeladen na de vorige nacht. Op de wagen stond een Dynacord set en basis PA benodigdheden. De set was wellicht een beetje overpowered voor hetgeen ik moest gaan doen, maar ik had niet de tijd om een andere wagen in te laden, en zo veel was het nu ook weer niet. Ik dus maar vertrokken... Daar aangekomen was er naast het veld niet echt veel te zien, wat ik vrij raar vond. Ik ging even een kijkje nemen aan de inkom/tribunes, en daar liep ik de man tegen het lijf die ik eerdr aan de telefoon had gesproken. Hij vertelde me dat de plannen licht gewijzigd waren, en dat het gebeuren op het voetbalveld zelf zou doorgaan, omdat hij te horen had gekregen dat de opkomst toch wel vrij talrijk zou zijn. Een aantal bezoekers kon hij er op dat ogenblik niet opplakken. Wel was duidelijk geworden dat de man zelf ook slecht was ingelicht, en dat er dus sprake was over een 1000-tal bezoekers in plaats van rond de 100. Een nulletje verkeerd gehoord dus... Omdat de tijd stilaan begon te dringen, heb ik mijn PA'tje snel rechtgezet, en wachtte ik op het startsignaal :-) De (ik dacht 3) groepjes waren al aanwezig, dus kon ik vrij snel even een soundcheck houden. Alles bleek perfect in orde te zijn. Tot ik zag hoeveel personen er die dag het minioptreden kwamen bijwonen. In totaal zijn er zo'n 4000 bezoekers gelijktijdig geweest. Ik heb veel ervaring met PA's die stukken groter zijn (en waar zo'n aantal duizenden mensen meer aanwezig zijn), maar dan zou ik dat wel graag op voorhand weten angry Al bij al viel het "event" nog goed mee, en was alles duidelijk verstaanbaar. Gelukkig had ik net iets meer bij dan dat ik normaal zou meenemen... (enkel achteraan mocht de klank wat beter overkomen) Dat zijn zo van die momenten dat je set constant in de limiet wordt gedreven. Ik regelde uiteraard wel zelf af, en stuurde zelf uit. (met de hulp van de amp -en speakerbeveiligingen, die zich toen weer eens hebben bewezen happy :) )

* Hele leuke situaties zijn van die momenten waarop je geld kan verdienen zonder ook maar 1 vinger uit te steken (bij wijze van spreken uiteraard) Ik ben nogal actief in het uitversterken van grote bigbands en dansorkesten. Daar kruipt redelijk wat tijd in, en je bent er dan ook vaak mee bezig. In de meeste gevallen, wanneer je vast voor een bepaalde (bekende) band werkt, heb je ook wel meerdere optredens/shows per weekend, en zelfs per dag. Vaak word je dan opgebeld om voor de volgende dag twee PA's te voorzien aan de andere kant van het land. Dat is behoorlijk irritant. Maar er is ook een positief kantje aan. Even snel als een PA wordt aangenomen, kan het gebeuren ook worden afgeblazen. En dat is echt wel heel leuk happy :) Ik heb onder andere nog een vrachtwagen klaar staan met een vaste PA opstelling voor een bepaalde band, waardoor ik dus bij het aannemen van die ietwat grotere klussen, gewoon kan wegrijden zonder eerst een uur in te laden. Enorm gezellig als je dan ter plaatse aankomt, en je hoort dat het optreden niet doorgaat. Lekker niets doen, geld ontvangen, en terug naar huis rijden... beter kan het niet, toch?!

Nog aantal hele korte verhaaltjes die soms leuk en soms minder leuk zijn

* Een toneelvoorstelling waar 0 tot 5 bezoekers komen opdagen.

* Een feesttent die door de wind wordt omgeblazen. Alles is kapot, enkel de PA staat nog recht (en een paar koelkasten aan de toog). Dat is allemaal heel erg voor de organisatie en de betrokken partijen, maar voor mij is dat wel ff lachen natuurlijk. (niet slecht bedoeld hoor)

* Een iets té behulpzame persoon die de ladder ging opbergen terwijl ik boven een vaste lichtbrug aan het kableren (en herstellen) was. (ik had het niet gehoord, omdat het geluid nogal hard stond) Minder grappig!

* Een DJ die zijn hoofdtelefoon vergeten was, en die dan maar even voor de verandering door zijn mic aan het luisteren was (vrij dom zicht, en te weinig klank om ook daadwerkelijk iets te horen...)

* Het omgekeerde: een DJ die een kapotte mic bijhad, waardoor hij genoodzaakt was om zijn reserve hoofdtelefoon als mic te gaan gebruiken...

En er is zooooo veel meer... In de wereld van licht en klank kan je zo veel tegenkomen dat je er een paar boeken kan over schrijven! (maar Dré gaat het niet leuk vinden om dat op het forum te doen vrees ik:-)
Niets vervangt ervaring, maar ervaring vervangt niets!
WarfaceStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 23-4-2004
Laatste: 13-7-2014
Berichten: 179
4-9-2006 17:50

prosoundandlight schreef:

* Een DJ die zijn hoofdtelefoon vergeten was, en die dan maar even voor de verandering door zijn mic aan het luisteren was (vrij dom zicht, en te weinig klank om ook daadwerkelijk iets te horen...)

* Het omgekeerde: een DJ die een kapotte mic bijhad, waardoor hij genoodzaakt was om zijn reserve hoofdtelefoon als mic te gaan gebruiken...
dat je een mic als "hoofdtelefoon" kon gebruiken wist ik.
maar dat het andersom ook kan is nieuw voor mij.
Meh me lêpke!!!
RobertoStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 12-5-2003
Laatste: 20-4-2011
Berichten: 976
4-9-2006 17:52
Ik kwam daar laatst ook achter.

Heel de middag dubbel gelegen....
Al mijn tracks te koop @ Dance-Tunes!

Terug naar forum Reageer (zonder quote)