Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Renevanh

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Renevanh (Pagina: 1 van 10)

Topic: Het bouwen van een case (16-6-2008 19:49:00)

Dj pacific schreef:

Verder popnagels in het sluitprofiel? Zo te zien zijn de langste stukken 50/60 cm, het is dan niet echt nodig om er popnagels in te schieten en ik vind het persoonlijk ook niet echt mooi.
Het langste stuk is bijna een meter. Ik heb er lang over getwijfeld, maar omdat ik weet hoe snel zoiets stuk kan gaan (afgelopen week nog eigenhandig een stuk sluitprofiel van een mixerkist weten te slopen door een klein uitsteeksel op een easytilt) heb ik het toch maar gedaan.
Topic: Het bouwen van een case (15-6-2008 23:57:00)
Het overzethoek/bolhoek ruzie verhaal was inderdaad een probleem. Helaas waren alle gaten voorgeboord dus een andere oplossing was niet mogelijk. Het verdient geen schoonheidsprijs, zeker waar.

Of ik de overzethoek er opnieuw aan ga zetten weet ik nog niet. Op dit moment voldoet het, en de kans dat er een te groot gat ontstaat waardoor de popnagel niet blijft zitten is natuurlijk aanwezig (zoveel ruimte is het niet). Eerst nog maar eens goed naar kijken en meten...
Topic: Het bouwen van een case (15-6-2008 23:35:00)
Owja... goed dat je het zegt, was het bijna vergeten.
Moet ik inderdaad nog een beetje gaan bijvijlen, is er niet netjes op gegaan...
Topic: Het bouwen van een case (15-6-2008 23:23:00)
De afgelopen drie weken weer af en toe wat tijd gehad en in die tijd de kist voor mijn mixer kunnen maken.

Kist buitenkant
Andere hoek
Bodem met mixer

Nu enkel nog schuim in de deksel plakken en hij is klaar laugh :D
Topic: Vraagje over een aanbieding geluidsset Omnitronic (15-6-2008 10:42:00)
Een Behringerverhaal zou ik het niet direct willen noemen (de specificaties van Omnitronic kloppen wel redelijk), maar verwacht geen geluidskwaliteit die veel beter is dan de budgetseries van LEM. Omnitronic is een redelijk budgetmerk, maar persoonlijk kies ik dan liever voor DAP.

Wat je het beste kan gaan doen is gaan luisteren, zo kun je veel beter een eigen opinie opbouwen. Met tekst is het heel erg lastig om te vertellen hoe een set klinkt...
Topic: Simpel freeware draaiprogramma (14-6-2008 09:45:00)
Tplayer

Een dergelijk topic is overigens al vaker langsgekomen...
Topic: Luchtdruk popnagel tang (11-6-2008 22:51:00)
Hmmm... nja...
Kan er weinig op zeggen... beter lezen volgende keer dus.
Topic: Luchtdruk popnagel tang (11-6-2008 15:16:00)

hans schreef:

om dit bij te vullen moet je de service instructie goed lezen!
En daar begint weer een probleem... er zit enkel een schema bij waarop staat welke onderdelen waar moeten...

Anyway: het probleem is opgelost.
Ten eerste de kop terug gekregen. Dat was lastig, maar met een speciaal buisje (waarvan m'n vader wist dat het in de oude gereedschapskist van m'n opa zat...) en een hamer is het gelukt.
De boel weer in elkaar gezet en op het schema een cryptische instructie gevonden. Een van de spansleutels die bijgeleverd zit heeft ergens een apart uitsteeksel. Van dit uitsteeksel tot het einde van die spanner is een meetmaat voor de afstand tussen de kop van de bekbehuizing en de schroefdraad van de kop. Als je deze afstand zo afgestelt (dmv bekbehuizing niet geheel vast draaien)wordt werkt het weer prima.
Topic: Luchtdruk popnagel tang (11-6-2008 12:19:00)
Natuurlijk eerst geolied voordat ik uit elkaar ging schroeven en onderdelen vervangen, maar dat gaf geen verandering (naja, heel m'n handen onder de olie... razz :p)

Het belangrijkste is nu dat die 'kop' weer terug komt in z'n positie... dadelijk maar nog eens met m'n vader proberen of dat lukt. Anders ben ik bang dat ik het gehele ding open moet gaan halen, en dat wordt een rotklusje.
Topic: Luchtdruk popnagel tang (11-6-2008 11:48:00)
Bekken en bekkenhuis vervangen, inclusief interne veertje en ander onderdeeltje (zaten allemaal onderdelen bij de tang). Heeft geen resultaat.

Hele kop opengehaald en schoongespoten. Toen zo stom geweest om hem aan de lucht te hangen en te 'poppen'. Het systeem trekt dan netjes terug maar omdat de veer achterop (die de kop terug op z'n 'startstand' zet) er niet in zat blijft de boel zo staan en is ook niet eventjes terug te drukken... sad :(
In ieder geval zat er achterin wel wat kleine restjes metaal van de nagels, die zijn er nu wel uit razz :p

@Dré: de nagels zijn wel netjes recht, net als de 'steeltjes' die ik uit de tang moest prutsen.
Topic: Luchtdruk popnagel tang (11-6-2008 11:05:00)
Ik heb de tang nog maar heel kort, dus dat de bekjes niet goed meer zijn lijkt me bijna onmogelijk (na pakweg 150 nagels kan dat toch niet??).
Net als wat schoon zitten blazen en lopen pielen. Het is alsof de nagel wordt vastgeklemd door het systeem (waar dat niet zou moeten). Ook een popnagel 'in de tang' steken gaat nu erg lastig, en na elke nagel moet ik het ding openschroeven om de nagel eruit te krijgen.
Topic: Luchtdruk popnagel tang (11-6-2008 10:07:00)
Een stevige kick van dit topic, maar om de informatie bij elkaar te houden leek me dat het beste.

Ik heb kortgeleden via Marktplaats een goedkope (50,-) luchtdrukpopnageltang gekocht (merk: Plastena). Het ding werkt goed en is ruim voldoende voor de 2 kistjes die ik per jaar in elkaar steek.
Helaas beperkt de handleiding zich tot een overzicht van de onderdelen. Op dit moment blijven de resten van de popnagels (die steeltjes zeg maar) vaak in de tang vastzitten, en alleen de kop open draaien helpt dan om ze eruit te krijgen. Ik ben er vrijwel zeker van dat ik even wat olie erin moet gooien... maar waar? Kan ik gewoon wat in de kop druppelen, of moet dat weer ergens anders?
Topic: Kunnen EV subs onder budgetspeakers? (10-6-2008 20:43:00)
Als je die mogelijkheid hebt: zeker doen.
Topic: Licht-geluid verhuur in de buurt van Venray (7-6-2008 09:46:00)
Hmmm... 30 seconden Google geeft me "Euro PA". Is nog relatief goedkoop ook en zitten in Venray zelf.
Topic: versterker in flightcase (5-6-2008 14:24:00)

Victor schreef:

Bas(partyteamkudel) schreef:

je kan tog ook via shop iets kopen wat je ervoor kan gebruiken van die ophangin?
www.new-line.nl/v/5620
Dat ding is niet geschikt om een versterker vast te zetten maar is bedoeld om niet-19" apparatuur (bijvoorbeeld een hifi cd-speler) in een rack te monteren.
Ze worden ook regelmatig gebruikt als racksteun hoor. Ondersteboven onder je versterker schroeven en je hebt een steun. Niet de ideale oplossing, maar wel voldoende om het rackprofiel van je kist te ontzien.
Topic: versterker in flightcase (5-6-2008 12:04:00)
Een inlay (of racksteun) is inderdaad de netste oplossing, maar ook weer iets duurder dan twee klosjes hout (wat niet minder effectief is).
Topic: versterker, welke? (5-6-2008 12:02:00)

abnpranger@home.nl schreef:

En onthoud ook dat op het moment dat je versterker te klein is en je zoveel mogelijk vermogen (clip) er uit wil persen dat je drivers, met name van je hoog, er nog wel eens mee willen kappen..
Die hoog drivers kunnen het misschien nog wel hebben, maar je versterker gaat er wel aan onderdoor als ie constant staat te clippen.
Zorg dus dat je niet in de clip draait, dan gaat het wel (maar het geluid zal minimaal zijn qua volume).
Topic: Rookmachine Splitsen (4-6-2008 21:41:00)
Een jaar of twee geleden hebben we in het jongerencentrum ook ziets gedaan.
Het was oktober en het thema was natuurlijk Halloween. Zo'n grote zwarte cementbak ergens vandaan getoverd, in de bodem een gat gemaakt. Twee kleine pinspotjes met groen/oranje filter erin en rookmachine er achter. In de bodem van de cementbak een gat gemaakt en mbv een metalen (!) stofzuigerbuis de rookmachine 'verlengt' tot in de ton.

Het kan dus absoluut, en als je metaal gebruikt heb je weinig kans op brand (maar het kan wel warm worden!!).
Ook hoef je de buis niet aan de rookmachine vast te maken. Net iets voor de nozzle hangen/leggen is meer dan genoeg (fixeren mbv tape aan een muur oid), de rookmachine spuit namelijk behoorlijk naar voren, dus dat gaat sowieso de buis in.
Topic: Nieuwe lichtset: Commentaar? (3-6-2008 21:48:00)

TB schreef:

En bekabeling is toch 230 volt per fixture + (aantal fixtures + dmx-controller -1) x DMX-kabel?
Dat klopt wel ja... aantal fixtures x DMX kabel kan ook, dat is precies hetzelfde en rekent makkelijker razz :p
En ik hoop dat je niet 10x 230V je truss in gaat leggen maar 1 of 2 keer en wat verdeelblokjes... is toch makkelijker wink ;)
Topic: Nieuwe lichtset: Commentaar? (3-6-2008 17:30:00)

Marc Ebbers schreef:

Ik zou 8 parren nemen en 2 maal de winner.
Helemaal mee eens. Aansturen kan dan inderdaad met een Lightdesk Pro 136.
Of je LED parren of par 56/64 neemt met 2x T4 is ook iets waar je naar moet kijken (afhankelijk van de toepassingen natuurlijk). Denk je ook aan bekabeling (vraagt ook een hap uit je budget)?