Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 167 bijdrage(n) van HS (Pagina: 4 van 9)

Topic: Eenvoudig, betaalbaar mengpaneel (20-8-2014 20:49:00)
Waarom geen draaiknoppen? Voor sommige juffen is een schuif al moeilijk genoeg. (die kom je nergens anders tegen. Draaiknoppen wel, op je radio, enzo) Er zij Legio aan simpele 1HE volume-mixers, zoals een de -door jezelf aangehaalde- Audac Pre16 of bv een Newhank Aerobix(XL) Je had zelf toch ook zo'n simpele 1HE mixer te koop?

Bij ingewikkelde mixers de volumeknoppen wit verven, stiften, typ-exen. en met een labelwriter aangeven dat inputs zijn, en dat de de witte knoppen het volume zijn, helpt ook een boel.
Topic: Welke DMX controller voor allround drive-in show? (10-8-2014 20:00:00)
Ook ik heb al een tijdje die zoektocht. Uiteindelijk geloof ik ook wel dat laptopje+dmxdongle+controller veel meer mogelijkheden biedt voor het geld, maar vooralsnog zoek ik ook nog steeds naar goedkope, maar bruikbare DMXtafeltjes waar je fatsoenlijk statisch (led-parren), bewegend licht, en effecten als laser, rookdoos fatsoenlijk aan kan sturen.

Soms vind je mooie tafels voor niet al te veel geld (Ik zag laatst een Robe 480 voor €400,- ofzo), nu heb ik een 5Star-Systems Alhena (Replica van Futurelight CP256mst) op de kop getikt voor erg weinig.
Theoretisch één van de tafels die ook aan de eisen van OP voldoet, ware het niet dat deze soms rare fratsen heeft, waarvan ik niet weet of het 'normaal DMX-tafel gedrag' is, of softwarefouten. Hij kan 4 scenes tegelijk afspelen, maar die hebben soms rare invloed op elkaars step- en fadetime, en de presets resetten elk dmx kanaal, waardoor een nieuwe kleur al mijn scanners doet stoppen.

Ik kom vaker goedkopere Futurelight tafels tegen voor zachte prijsjes (maar of die dus goed werken, weet ik niet)

Kortom, ik kijk even mee met het topic
Topic: klok en klepel compressor / limiter tussen ipod en mengpaneel (1-7-2014 00:25:00)

VrijeVogel schreef:

Zou ik een en ander kunnen opvangen cq regelen of met een compressor / limiter ertussen of met een DI box?
Toch denk ik wel degelijk dat een compressor het niveau enigszins gelijk kan trekken (door de compressor of limiter ergens ver onder de 0dB grens al in te laten grijpen)
Er wordt dan ook niks gevraagd over de behoud van geluidskwaliteit sneaky :V

Ik ga er dan ook van uit dat de mensen op dit soort feestjes al gewend zijn aan dat tik-tik hiss-hiss geluid, wat die telefoontjes genereren, dus over kwaliteit zul je ze niet horen klagen.

Of een DI plops voorkomt, weet ik niet
Topic: 'Eenvoudige' DMX lichtsturing (1-7-2014 00:10:00)
Lichtorgel is wat anders als een VU nabootsen, naar mijn idee. Dan zie ik een paar parren boven elkaar hangen, en hetzelfde gedrag vertonen als je VU-leds op je mixer.

En dat gaat volgens mij helemaal niet samen met een simpele controller.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (26-6-2014 01:23:00)

YourLiVe schreef:

Een contract biedt beide partijen zekerheid. Ik weet zeker dat de klus doorgaat (en dat er anders annuleringskosten betaald worden) en de klant weet zeker dat er een dj komt.
Dat snap ik, en ik ben ook voorstander van een net contract. Wat ik bedoelde is of je klanten dat ook zo zien. Waarschijnlijk komen ze al naar jou toe omdat je een 'echt' bedrijf bent, en dus niet 2 weken van tevoren afzegt, Maar dat contract schrikt gewoon af.

Het gros van de Nederlanders (met alle respect overigens) niet weet wat een kredietcrisis of een T-biljet is, of wat de kantonrechter doet. Ze zijn gewoon niet onderlegd in zaken die voor jou en mij als vanzelfsprekend zijn. Maar die mensen trouwen ook, en wil je ze ook/graag als klant, dan zou een contactje achterwege laten ze al over de streep kunnen halen. Contractje=nie-begrijp-nie, en nie-begrijp-nie=dan zoeken we iets wat we wel begrijpen.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (25-6-2014 00:06:00)
Je hoort die mensen denken: "Heb je bij het online boeken van een drive-in show geen 30 dagen bedenktijd, volgens de wet koop-op-afstand dan?" sneaky :V

Ik zal niemand bekritiseren op zijn of haar methodes (ik doe het er maar bij) maar ik kan me voorstellen dat klanten (af)schrikken als ze na wat mailcontact zo'n contract met kleine letters en al voor hun neus krijgen. Vooral in het bruiloftscircuit gaat er nog veel informeel.

Vraag je af of zo'n contract wel werkt en niet afschrikt, als je er toch niet achteraan gaat wanneer ze afhaken.
Topic: Post hier foto's van je drive in show.. (20-6-2014 23:50:00)

YourLiVe schreef:

LED 4bars dus ik gebruik de interne chases
Ik heb hier een showtec led-bar en die heeft alleen chases waarbij alle parren aan staan en alleen van kleur wisselen. En ik vind het echt een must dat de lampen ook daadwerkelijk chasen/knipperen, zoals de ouderwetse parren.

Ik zie wel eens van die drive-in shows met 8 ledparren die allemaal aan staan en enkel van kleur wisselen. Dat vind ik geen gezicht.
Topic: Hoe koppel ik netjes versterkerracks aan elkaar? (20-6-2014 23:34:00)
Waarom wil je versterkt signaal doorsturen? Wil je met 4p kabels werken?
Anders heb je enkel 4 XLR-kabels nodig van je processorrack naar de ampracks.

Zolang je plug en kabels het versterkte signaal aankunnen zie ik geen probleem, mits de koude kant van je speakersignaal niet aan de gemeenschappelijke aarde knoopt oid.(Omdat dit bij stroom of signaalmulti's wel gebeurt) Maar wat voor plug had je dan in gedachten? Ik zou persoonlijk geen kabels/pluggen voor speakers gebruiken die eigenlijk bedoelt zijn voor signaal/stroom, voor het geval iemand anders een foute aansluiting maakt.

Wil je je versterkerracks ook los in kunnen blijven zetten, dan kun je er voor kiezen om op je Yamaha-rack een doorlus-speakon ingang te zetten, waarbij je je top-signaal van pin 1+/1- doorlust naar uitgang pin 2+/2- (wel goed labelen)
Maar dan heb je wel kabelsoep bij je amprack...
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (18-6-2014 20:47:00)
Dit rack wordt zowel gebruikt voor een combinatie van 2 subwoofers en 2 tops (en dus met werking van de crossover) als rack met 4 in- (XLR) en 4 uitgangen(Speakon) voor een compact PA-systeem met 2 PA- en 2 monitorspeakers.

2 van de 4 speakonpluggen heb ik 4 aderig bedraad, om bij de sub-top combinatie maar één kabel per kant nodig te hebben.
De behringer heeft dus zijn eigen aansluitingen op de voorkant en is aangesloten op de 2+/2- van de andere 2 pluggen.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (17-6-2014 23:58:00)
Tussen al die bedrijfsracks, komt mijn hobbyrackje weer eens voorbij.

Even spitten in dit topic voor mijn eigen post, met een aantal opmerkingen. Inmiddels allemaal herzien (tijdje geleden al, overigens). Speakons met huls en trekontlasting, stekkerblokje, crossover (er zat een processor in, maar die begon kuren te krijgen)

Ik ben trouwens helemaal niet te spreken over de Behringer EP, maar dat zal voor velen geen verassing zijn. Geluidje is prima, maar een eitje bakken doen ik liever op een fornuis..

achterkant
Voorkant

PS, nog steeds niet schoongemaakt zie ik..
Topic: Krachtstroomkabels maken (28-5-2014 21:33:00)
Ik heb de showtec tang besteld, en die doet het eigenlijk prima, helemaal voor die prijs. Maargoed, ik hoefde enkel 10x een 4mm te krimpen. Heb hier 2 CEE32 stekkers besteld van bals. Geen Quickconnect, en met een soort licht plastic, van broodtrommelkwaliteit. Raar spul. Anderen ervaring mee?
Topic: Vragen over chases (27-5-2014 21:34:00)
Co2 schieten is alweer uit. Rookchasen, rookwaves wordt 't helemaal.
Topic: COB LED 4 barren (27-5-2014 21:30:00)
Ik vind de vergelijking met conventionele parren toch een beetje uit de tijd. Niet zozeer qua licht, maar wel qua toepassing. De vergelijking met de bestaande T-4 ledbalkjes á la compact power of Kls-en snijd meer hout. Ik heb de de JB-systems ook gezien, alleen bij daglicht dus die inschatting, hoeveel licht, kan ik niet maken. Ik kon alleen geen flikkerende vlakjes ondekken, Frank. De lensjes zaten ervoor en daardoor deed de par zeer conventioneel aan, kleurmenging was, op de lens gezien, mooi egaal, maar de spot kon ik niet onderscheiden op de vloer.

Ik denk dat ze (net als ooit die eerste batch Par56 van showtec met fietlampledjes) een prima effect hebben voor de drive-in showtjes. Wil je meer, dan betaal je meer.

Toen ik laatst een lichtsetje voor mijn mountianbike aanschafte kwam ik in een wereld terecht waar werkelijk alle lichtjes aan een ANSI-lumen test onderworpen wordt, wat de vergelijking zoveel makkelijker maakt. Bestond er ook maar zoiets voor deze markt...
Topic: dancemix of bootleg van bekende nummers (26-5-2014 21:59:00)
Volgens mij is een bootleg per definitie 'niet legaal', omdat je zonder rechten beschermd materiaal gebruikt. Is dat wel in orde, dan spreken we toch van een remix?
Topic: Vragen over chases (26-5-2014 21:48:00)
Al je stapjes in je chase zijn even lang, en aan te passen in auto/music modus via de wait-time fader(de tijd dat één scene getoond wordt) of via de microfoon/audiosignaal

Wil je bepaalde scenes langer vasthouden dan kun je meerdere 'stappen' in je chase vullen met dezelfde scene. Twee keer dezelfde scene programmeren achter elkaar in de chase, en die stap zal relatief 2 keer zo lang duren als de andere stappen in je chase.

Overigens laat google mij een een verticale rookdoos met ingebouwde up-light zien. Originele lichtshow met 4 van die dingen, dat wel happy :)
Topic: Krachtstroomkabels maken (26-5-2014 12:49:00)
Inderdaad, gaat het bij mij niet om dagelijks ladingen van die hulsjes zetten, en dan zal een tang als deze ook wel voldoen. Wat dat betreft kan ik ook nog de keuze maken om een prefab kabel aan te schaffen, maar zelf knutselen is leuker en leerzamer.
Topic: Krachtstroomkabels maken (22-5-2014 12:15:00)
Duidelijk. Danku.

Heb nog nooit kabels vertind overigens. De doehetzelf hier om de hoek kwam met dat idee, daar ze zelf ook geen tang voor >2,5mm hadden...
Topic: Krachtstroomkabels maken (21-5-2014 23:37:00)
Kort vraagje:
Stel, ik zet zelf een CEE32 krachtstroomkabel in elkaar, maar mijn adereindhulstang (Leukwoordvoorscrabble) gaat maar tot 2,5mm. Is het vertinnen van de aders dan voldoende/toegestaan/verstandig/etc?

Of zit er in zo'n stekker een ander systeem dan de -op schuko's- gebruikelijke schroefklemmen?
Topic: Ervaringen merk: Pronomic (5-5-2014 00:29:00)
Doet me erg aan de Dap Palladiums denken, qua opbouw, knopjes, prijs..
Topic: Aanpassen DAP AX-15 (4-5-2014 01:02:00)
Op je foto van je aangepaste filter heb je als bovenste een weerstand 20w 4Ohm zitten (is bij mij 20w 5,6 Ohm)
en de onderste een 20w 8Ohm. (is bij mij 20w 3,6Ohm)
De weerstand van 8,2 Ohm 25 Watt over de PTC zul je aan de soldeerzijde van de print moeten bevestigen.
(Er van uitgaande dat je wel enige kennis hebt van de verschillende componenten op het filter en een beetje kunt solderen...)

Als je bovenstaande berichten goed leest, kun je opmaken dat je de beide weerstanden op je filter vervangt voor een exemplaar van +/- 4(3,9) en 8(8,2) ohm (25W) èn een exemplaar van 8 ohm over je PTC heen soldeert (en dus niet de PTC vervangt/verwijdert)

Mocht je daar niet goed uitkomen, dan kun je TCMC altijd nog even een berichtje sturen. De beste man is 20 april nog op dit forum geweest, maar kans id groot dat hij dit topic over het hoofd ziet. Succes!