Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Webbie

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Webbie (Pagina: 2 van 10)

Topic: Google Chromecast Audio, WiFi versus ethernet-adapter. (30-6-2023 08:30:00)
Hallo Heren,

Heb inmiddels via Amazon voor 15 euro (via Bol is hij bijna 20 euro duurder) een UGREEN ethernet-adapter besteld die vandaag zou moeten binnen komen. Gewoon om te kijken / mee te spelen :-)

Ondersteunt: Chromecast 1/2, Chromecast Audio, Chromecast Ultra, Google Home Mini, Fire TV, Fire TV Stick 1st en 2nd met Micro USB poort.

Ben o.a. benieuwd of de Chromecast i.c.m. de ethernet-adapter terug valt naar WiFi als ik de vaste ethernet-verbinding verbreek. Dus redundant is.

UGREEN Micro USB Ethernet Adapter (MPN: 30985)

https://m.media-amazon.com/images/I/61LKFuWnRhL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

https://img.joomcdn.net/46deab7457900cc2604889c63766015361d21964_original.jpeg

Greetz Webbie ...
Topic: Google Chromecast Audio, WiFi versus ethernet-adapter. (30-6-2023 08:14:00)
Hallo heren,

Om de inhoud van het tweedehands "[GZ] Google Chromecast Audio" topic niet verloren te laten gaan heb ik de info hier samen gevat.

Dré schreef:

Audio is best wel een beetje (hele boel) gevoelig voor stoorsignalen, aardlusjes e.d. Bij een draadloze verbinding kan de verbinding in ieder geval niet zo'n bron van problemen zijn. Een bedrade verbinding wel. Het gaat hier immers om matig afgeschermd apparaat met een ongebalanceerde verbinding naar de buitenwereld. Zelfs de kwaliteit van de (USB) netadapter kan dan van invloed zijn. Niet zozeer vanwege de rimpel, zeker niet vanwege de maximale output maar vanwege de koppeling tussen het net en de 5V uitgang (met als gevolg capacitieve lekstroompjes in een 50Hz ritme met bijbehorende harmonischen, AKA brom).

Er is wellicht één situatie waarin een bedrade aansluiting wat mij betreft wenselijk is: In een grote speakergroep voor de master van die groep. Speakergroepen in Google Home zijn namelijk niet echt heel erg handig opgezet. De eerste speaker die toegewezen wordt aan een groep is de groep master. Als je dan nog 4-5 andere speakers toevoegt dan worden die van data voorzien vanaf die groep master. Dat kan nog wel aardig doortikken.

Joepurlings schreef:

Volgens mij hoort een ethernetaansluiting altijd een voorzien te zijn van een galvanische scheiding (vaak geïntegreerd in de RJ45 connector), dan zou je toch geen extra aardlussen of iets dergelijks mogen krijgen? Met de mogelijke storing ben door de USB voeding ben ik volledig mee.

Dré schreef:

Galvanische scheiding alleen is niet altijd voldoende (er is immers nog steeds die capacitieve koppeling die roet in het eten kan gooien). Het hoeft geen probleem te zijn maar het is wel iets om rekening mee te houden (en iets dat volledig voorkomen kan worden door gewoon WiFi te gebruiken).

Joepurlings schreef:

Sorry als ik iets over het hoofd zie maar dat is toch enkel in de usb voeding, maar niet bij de ethernet kant als ik me niet vergis?
Aan de ethernet kant zouden de 4 of 8 gebruikte datadraden allemaal via transformatortjes moeten lopen.

Dré schreef:

Een transformator is een perfecte DC blocker (die komt er écht niet doorheen). Maar helaas heb je nog wel een capacitieve koppeling tussen primair en secundair. Vandaar ook dat je laptop, aangesloten op een Klasse-2 netadapter toch nog de achterkant van je hand laat tintelen (je laptop zweeft op het helft van het net via de capacitieve koppeling in de voedingstransformator). Die capacitieve koppeling zorgt er dus voor dat hoogfrequentie rommel terecht kan komen op de andere kant (met nadruk op kan). Dan hangt het maar van het ontwerp van de voeding (e.d.) af hoe daarmee omgegaan wordt. Wordt er gewerkt met ground planes of zelfs ground layers? Is de uitgang keurig laagohmig (óók voor HF)? Prima (kleine kans dat je in de problemen komt). Doen ze dat niet (want centen, centen, centen of niet stilstaan bij HF injectie in de output van je voeding) dan heb je een nieuwe stoorbron geïntroduceerd. Onnodig.

Joepurlings schreef:

Dat klopt inderdaad voor een voeding, waar bij een schakelend exemplaar een x2 condensator tussen primair en secundair zit, maar toch niet voor een magnetisch gekoppelde ethernet aansluiting?

Dré schreef:

Er zijn zat SMPS ontwerpen waarbij primair en secundair compleet gescheiden zijn en waarbij je toch een lekspanning meet aan de secundaire kant. Ik heb altijd geleerd dat dit is vanwege de parasitaire capaciteiten tussen primair en secundair. Bij 50Hz speelt dat niet maar SPMS schakelt op veel hogere frequenties. Zie voor meer info over parasitaire capaciteiten bij transformatoren bijvoorbeeld: ieeexplore.ieee.org/document/9741521

Ook ethernetsignalen zijn nogal hoogfrequent zodat ook hier die gemene verstopte condensatortjes roet in het eten _kunnen_ gooien (hoeft niet, kan wel).
Greetz Webbie ...
Topic: Stage Accompany SAnet project: oude software weer aan de gang slingeren. (30-6-2023 07:56:00)
Hallo Jan,

Jan van Duren schreef:

Las net op een facebook pagina dat SA ook een van de bluebox voor Phlips heeft gemaakt. Was in 1988. Wist jij dit?
Ja, ik ben voor zover ik weet de enigste in Nederland die een set Philips VN 3100-25 heeft gehad. De informatie, downloads en foto's die je op Internet hierover (en van alle andere SA producten) vind komt allemaal van mij vandaan. Copy-paste en download praktijken :-)

Greetz Webbie ...
Topic: Huiskamer geluidskwaliteitsvriendelijk inrichten :-) (3-6-2023 14:57:00)
Heren,

Allen bedankt voor jullie reacties en tips, inmiddels een update wat de huiskamer betreft:
  • Op de muren zit nu glasvezelbehang als basis (niet voor de demping o.i.d.) om daar later een paar leuke open linnen / canvas frames in drieluik (gevuld met Akotherm Basic D40) bijvoorbeeld te plaatsen met mooie en smaakvolle opdruk (lees = mooie rondborstige schaars geklede of naakte vrouw).
  • Op de vloer ligt nu Forbo Marmoleum Click, mooier als click-laminaat en heeft ook een geluiddempende werking: https://www.vloerbedekkingwebwinkel.nl/marmoleum-click
Van de week bij Dre Wendex Eurotrack rails en runners e.d. besteld voor de beide ramen (kamerbreed) van de huiskamer, bij een ander (sorry Dre) Adam akoestisch doek besteld voor de ramen. Vakantiegeld nu zo'n beetje op :-)

(plafond is het laatste waar ik aan denk (en zeker niet op de manier die Tom voorstelt), eerst maar eens kijken hoe het met de gordijnen klinkt)

Houd jullie op de hoogte, natuurlijk met kiekjes :-)

Greetz Webbie ...
Topic: Cubo 15 (3-6-2023 14:13:00)
Hallo

Rademakers schreef:

Indonesische bass-test Cubo 12:
\www.youtube.com/shorts/srhsmzfqrrY
Beetje verneukeratief dat filmpje, twee lege flessen van glas op een polystyrene doos, ja dat wil wel trillen (tenminste zo lijkt het mij) :-)

Greetz Webbie ...
Topic: Stage Accompany SAnet project: oude software weer aan de gang slingeren. (5-8-2022 23:22:00)
Hallo,

Jan van Duren schreef:

ik heb begrepen dat er een deel van de P.A die toen bij Vangelis is gebruikt in het water is terecht gekomen. Enig idee of dit verhaal waar is?
Niet waar, wel een deel van de Blue Boxen op het podium die dienden als monitors hadden waterschade opgelopen door de regen. In hoeverre weet ik niet, als ik Rene van der Laan (R&D SA) zie of spreek vraag ik het hem.

youtu.be/2H9UnadGv6E?t=506

Greetz Webbie...
Topic: Apparatuur vastknopen in het digitale domein. (13-5-2022 11:44:00)
Shielded or not shielded that's the question.

Alle bovengenoemde apparaten hebben een netwerkaansluiting behalve de BMC-2.

Ben benieuwd naar jullie ervaringen met "niet afgeschermde" en "afgeschermde" netwerkkabel / patchkabels t.o.v. van brom (aardlus) in je (analoge) audioketen. Ik heb tot nu toe altijd UTP patchkabels gebruikt in combinatie met S/FTP vaste kabels en patchpanels eigenlijk zonder problemen.

Hebben jullie de zelfde ervaringen?

Greetz Webbie...
Topic: Apparatuur vastknopen in het digitale domein. (13-5-2022 11:39:00)
Hallo,

Tijdje alweer terug dat ik het New-Line forum bezocht.
Graag had ik weer jullie input gehad over het volgende.

Inleiding:

Binnenkort komt er een nieuwe set Stage Accompany Blue Box BB35 mijn kant op die ik in de woonkamer wil gaan plaatsen.
Het is de bedoeling dat alle apparaten in het digitale domein komen te hangen, en dat de D/A conversie pas word gedaan in de eindtrappen van de Blue Boxen. Dat koppelen wil ik doen via Toslink Coaxial en HDMI (ARC / eARC). Niet via Toslink Optical, meest waardeloze stekkers ooit.

Hieronder de lijst met de hardware:Hieronder ga ik mijn vragen apart per post stellen.

Greetz Webbie ...
Topic: Huiskamer geluidskwaliteitsvriendelijk inrichten :-) (11-8-2019 13:51:00)
Heren,

Allen bedankt voor jullie reacties, inmiddels het een ander gevonden:Inmiddels een paar offertes aangevraagd voor de muren te behangen, wil het netjes hebben, maar daar sla je van achterover wat er gerekend word. Voor een slaapkamer, woonkamer en keuken over de 2000,- euro (wil inclusief materiaal). Het is 100m2 muuroppervlak waar de deuren en ramen nog niet vanaf getrokken zijn.

Greetz Webbie...
Topic: Huiskamer geluidskwaliteitsvriendelijk inrichten :-) (3-8-2019 10:46:00)
Hallo Hollender,

Bedankt voor je post.

Hollender schreef:

Mijn gedacht?
Tenzij je zwaar gaat investeren in akoestische isolatie is al het andere eigenlijk overbodige moeite. Een backdrop houdt niets tegen, zal hooguit wat reflectie voorkomen. Ziet wel leuk uit, dat dan weer wel.
Jij verwoord het beter als ik deed, reflecties voorkomen, met mijn beginpost misschien een beetje op het verkeerde spoor gebracht iedereen.

Simpel eigenlijk wat ik wil is een kamer die zo min mogelijk reflecties heeft, geen galm-hok is maar ook weer geen dode kamer.
De afstraling van geluid naar de buren is hier ondergeschikt aan, maar als ik twee vliegen in een klap kan slaan is het altijd meegenomen.

Greetz Webbie...
Topic: Huiskamer geluidskwaliteitsvriendelijk inrichten :-) (3-8-2019 09:11:00)
Heren en dames,

Jaren geleden dat ik hier wat heb gepost, nu weer eens een topic hoe een huiskamer geluidskwaliteitsvriendelijk in te richten.
Met geluidskwaliteitsvriendelijk bedoel ik een huiskamer zo in te richten dat mijn buren (allen 70+ :-) ) het minste last hebben van mijn muziek en ik het meeste luistergenot kan behalen.

Ik ben er mij wel degelijk van bewust dat geluidsisolatie en akoestiek twee verschillende dingen zijn.

Per 1 September begin ik met de "reboot" van mijn leven en wil mijn nieuwe stekje gelijk goed aanpakken wat betreft de bekleding van de muren, plafond en vloer van mijn woonkamer. Nu ik het toch moet gaan doen dacht ik maar gelijk om rekening te gaan houden met akoestiek van de ruimte wat dus betekent dat ik moet gaan denken hoe de ruimte te gaan behandelen.

De ruimte (woonkamer) is geheel van beton/steen, de muren zijn nu behangen, en heeft 1 raam (waar er sowieso houten horizontale lamellen komen).
Afmetingen kamer (lxbxh): 600x370x249cm

Plattegrond: www.dropbox.com/s/o9mc5ih3myy2saz/Huis.png?dl=0
Voorkant kamer: www.dropbox.com/s/5zejpc1fjdcb7l4/woonkamer-1.jpg?dl=0
Achterkant kamer: www.dropbox.com/s/38ikzaufed91h4r/woonkamer-4.jpg?dl=0

Aan de voorkant bij het raam wil ik 2x SA M59's gaan neerzetten met daarachter een zware backdrop die ik over de hele breedte kan dichttrekken als een gordijn. Misschien een stuk laten doorlopen naar de twee aanliggende muren, de hoek omgaan zogezegd.

Budget is 2000,- euro max, maar als het een stuk goedkoper kan is het ook goed :-)

Ik heb natuurlijk zelf al wel het een en ander gevonden op Internet, en kom zelf uit op akoestisch behang als muurbekleding en linoleum/vinyl als vloerbedekking. Vooral het linoleum word een dure business vanaf 25,- euro wat eigenlijk teveel van mijn budget gaat opslokken.

Graag had ik van jullie gehoord wat jullie idee is wat betreffende het aankleden van zo'n woonkamer (soort men cave :-) ).

Groetjes Webbie...
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (4-2-2017 14:05:00)
Heren,

Een hele tijd geleden weer dat ik hier wat neer plempte :-)

Maar voor de geïnteresseerden, het voormalige HighStreet in Hoogstraten (België) gaat grote opruiming doen.
In hun kelders ligt nog het een en ander aan oude lichteffecten die weg moeten.

Mobiele nummer van de technische man heb ik hier, voor geïnteresseerden kunnen mij even een berichtje sturen voor zijn naam en mobiele nummer.

Greetz Webbie...
Topic: MicW i436 Calibrated Measurement Mini Microphone for iPad, iPhone e.d. (7-4-2016 11:40:00)
Hallo,

Vandaag op mijn blog de resultaten van de mini meetmicrofoon shootout tussen de iSEMic 725TR, MicW i436 en Dayton iMM-6 waarbij een Neutrik 3382 is gebruikt als referentie.

Affordable Measuring Microphones Shootout – Part-1

Binnenkort ook een review van de DATS v2.

Greetz Webbie...
Topic: Mengpaneel gezocht met analoog audiopad, indirekt aangestuurd (30-3-2016 22:00:00)
Hallo Dré,

Dré schreef:

Staalsj schreef:

Ik heb een Revox 279 mengpaneel en volgens mij heeft ie een volledig analoog audiopad wat indirekt aangestuurd wordt.
Is dit een moeilijke manier om een VCA te omschrijven? Zo nee, wat wordt er dan bedoeld met indirect aangestuurd?
Dit bedoelt Kees:

Bij beide Stage Accompany apparaten (PPE2400 en PPE2410) is de gehele signaalweg analoog. De besturing is digitaal. De DAC’s moet je zien als een potmeter die opgebouwd is uit een aantal vaste weerstanden. De aansturing van deze DAC door de processor bepaald de weerstandswaarde die deze “potmeter” aanneemt. Op deze manier worden ook de boost/cut, frequentie, en Q factor ingesteld.

Net even wat anders, dus geen VCA.

(nu begin ik wel te twijfelen of de SA202 een CPU en DAC's aan boord had/heeft, vraag ik even na)

Greetz Webbie...
Topic: Mengpaneel gezocht met analoog audiopad, indirekt aangestuurd (30-3-2016 21:56:00)
Hallo Joep,

Joepurlings schreef:

Tom, je bent een grapjas.
Hij heeft al een SA 102, wat is dan het verschil met de D&R, op de kleur na?
De Op-Amps op de uitgangen :-)

Greetz Webbie...
Topic: Mengpaneel gezocht met analoog audiopad, indirekt aangestuurd (26-3-2016 19:25:00)
Hallo Kees,

Oei, wat zal René van der Laan van SA jaloers zijn laugh :D.
Die zoekt zo'n ding al een tijdje voor een nette prijs.

Wat betreft de vraag; het enigste mengpaneel wat ik ken en wat op de zelfde manier is opgebouwd, de zelfde kwaliteit heeft en ook zo klinkt is de SA202.
Het eerst prototype (1995/96) is bij SA door R&D engineer Jeroen Fortanier compleet van tafel geveegd en door hem compleet opnieuw opgezet.
Het tweede en enigste prototype (1998) is in bezit van René van der Laan.

(wist jij natuurlijk al, maar wel leuk voor de forumleden hier)

Een klein stukje SA geschiedenis (bron: René van der Laan, SA):

De SA 202 is een van de duurste en langstlopende ontwikkelingen van SA geweest, ooit begonnen op verzoek van onze franchisers omdat iedereen toch wel door had dat de 102 geen SA product was, zowel technisch, mechanisch en qua klank.
Wij zijn toen met een marktonderzoek gestart en de opdracht gegeven tot ontwikkeling aan Remco ter Wal (later ontwikkelaar geworden bij Bose USA). Deze heeft een geheel werkend prototype ontwikkeld maar werd technisch afgekeurd door hoofd elektronica ontwikkeling Jeroen Fortanier.
Dit is het model waar de onderdelen van zijn die nu in jouw bezit zijn. Daarna is de hele tafel qua schakelingen en print lay-out geheel opnieuw ontwikkeld en daar is ook een prototype van gemaakt dat nu in mijn bezit is. Momenteel werkt deze niet omdat er nog een probleem was met de voeding. Vanwege de nieuwe wetgeving is er toen wat geëxperimenteerd met schakelende voedingen. Ik zal dat stukje zelf weer moeten herstellen maar dat gaat wel lukken.
Hij heeft trouwens wel goed gewerkt, ik heb hem zelf indertijd nog thuis mogen beoordelen op werking en klank. Grote delen van de schakelingen waren op mijn verzoek geïnspireerd door ideeën uit Revox ontwerpen dus kwalitatief hoogstaand.
Trieste van het verhaal is dat de ontwikkeling zo lang heeft geduurd waardoor dit soort mengtafels eigenlijk uit de mode waren en er zoveel concurrentie op het gebied was gekomen waardoor het niet rendabel was de productie op te gaan starten.


Foto eerste protoype SA202 (ooit in mijn bezit, daarna weggeven omdat er niets meer van te maken is):
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/1380809_250682428416236_2072583080_n.jpg?oh=281aacf44955573b3408534951ff64b1&oe=5797B777

Foto's van het laatste protoype SA202:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/1377119_250683098416169_858175139_n.jpg?oh=a8557694b6e349369369c58578bbe989&oe=577EB084

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/1390645_250683095082836_775598396_n.jpg?oh=e12291e15d453eba4cb5ad989ff98a04&oe=57826C0C

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/v/t1.0-9/1378611_250683145082831_75603119_n.jpg?oh=b92f7da7ee40fc3dc754b20d9a31cb55&oe=5789763E

Hier zijn meer foto's van de twee Stage Accompany prototypes te vinden.

Greetz Webbie...
Topic: Wat is het volgende onderdeel/accessoire van een platenspeler? (26-3-2016 12:59:00)
Hallo,

Dj-olivier schreef:

bedabkt voor het meedenken iedereen. Op het moment heb ik een aantal platen die erg knetteren en een static brush niet werkt... Het kan natuurlijk dat de groeven slecht zijn maar om dat uit te sluiten zou ik de platen goed schoon willen maken. Dus met het handje met gedestilleerd water is een optie?
Ja, met een klein drupje afwasmiddel. Gedemineraliseerd water is overigens ook goed.
Raadzaam is om het proces van het schoonmaken en drogen in de badkamer (plaats in het huis waar het minste stof dwarrelt) te doen.
Je kan ze laten drogen rechtop in bijvoorbeeld een Ikea afdruiprekje.

https://www.ikea.com/PIAimages/0379118_PH034322_S3.JPG

Greetz Webbie...
Topic: Wat is het volgende onderdeel/accessoire van een platenspeler? (24-3-2016 08:04:00)
Hallo,

Dj-olivier schreef:

Dat zou het wel eens kunnen zijn. Jammergenoeg zit de arm en borstel er niet meer bij. Was wel grappig geweest. Bedankt iedereen voor het meedenken!
Nog steeds verkrijgbaar, de vertrouwde Lencoclean (de "natte" manier :-) ) die velen van de oude garde zich nog wel kunnen herinneren.
Ik was er zelf niet zo kapot van, eenmaal gebruikt moest je dat ding blijven gebruiken ("droog" afspelen daarna gaf zwarte rommel aan de naald). Door het "nat" afspelen moest je hem na het draaien ook eerst droog maken voordat hij de hoes weer in kon.

https://usr.audioasylum.com/images/4/49834/Lencoclean_2.jpg

Greetz Webbie...
Topic: MicW i436 Calibrated Measurement Mini Microphone for iPad, iPhone e.d. (23-3-2016 19:19:00)
Hallo Dré,

Vandaag zijn de Dayton iMM-6 meetmicrofoon en DATS V2 meetset (die zonder problemen installeert onder Windows 10, de hardware word hier ook als "USB AUDIO CODEC" (Generic) herkend) netjes verpakt binnengekomen.

Had die gisteren besteld bij SoundImports in Nederland.

Eerste indruk is goed.
Komende dagen eens de producten aan hun tand voelen, slachtoffer is een hagelnieuwe Stage Accompany SA1513 woofer :-)

Dré schreef:

Jammer dat er op de productpagina zelf niet een gemiddelde curve te vinden is. Ook hier is het afwachten of de calibratiegegevens echt van de microfoon zelf zijn en niet een soort van gimmick. Gezien de prijs is het wellicht een gokje waard. Koptelefoonaansluiting had van mij wel haaks mogen staan of wellicht zelfs met een draadje in plaats van massief (komt nu erg dicht bij het kapsel terecht).
Nou, ik heb de correctiebestanden van drie verschillende iMM-6 serienummers gedownload en met VacsViewer in een grafiekje gezet.
Zoals je ziet zijn ze toch allen verschillend.

Let op: dit zijn de dus de "kale" correcties zelf die je ziet, dus niet de weergavekarakteristiek van de microfoon zelf en ook niet met of zonder die correcties.

https://www.dropbox.com/s/n9g64dun1c88be7/imm-6-corrections-files.jpg?dl=1
(klik op afbeelding voor grotere weergave)

Greetz Webbie...
Topic: MicW i436 Calibrated Measurement Mini Microphone for iPad, iPhone e.d. (20-3-2016 16:59:00)
Hallo,

Webbie schreef:

Binnenkort komt het article online met nieuwe metingen (Timo Beckman heeft mij nuttige tips gegeven om microfoons te vergelijken, die ik dan voor de eerste keer toepas) tussen de eerder genoemde meetmicrofoons, namelijk: de MicW i436, iSEMic 725TR en Neutrik 3382.
Het heeft even geduurd, vandaag dan toch eindelijk een begin gemaakt om een plaatsje te maken voor de meetmicrofoon shoutout op mijn blog.

Greetz Webbie...