Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Reind

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Reind (Pagina: 1 van 10)

Topic: MP3 killed Audio (6-1-2010 00:54:00)

PimW schreef:

Graag zou ik deze artikelen willen lezen! Weet je hoe/waar ik ze vinden kan??
Ik kan de PDF van Stanford Uninversity zo 1-2-3 niet vinden maar er zijn genoeg andere voorbeelden, deze bijvoorbeeld https://www.heise.de/ct/artikel/Kreuzverhoertest-287592.html en volgens mij is hier ook wel wat te vinden.

Als het goed is staat er ergens op inet ook een test van een Duits magazine welke mensen uit de "industrie" een ABX test had laten ondergaan. Resultaat, ze waren flink over de pee omdat men dacht voor de gek te worden gehouden... men faalde namelijk en niet te zuinig ook.

Douwe schreef:

Klinkt volgens mij hetzelfde als vinyl.
Je slaat daarmee ook een spijker goed op de kop, "volgens mij" is een uitspraak die je veel zult horen tijdens het testen, en wanneer mensen "volgens mij" gaan roepen moet er direct een alarmbel gaan rinkelen... dan gokken mensen namelijk om de doodsimpele reden dat ze geen duidelijk onderscheid kunnen maken.

Daarnaast is het "geheugen" iets wat je bij dergelijke zaken keihard in de steek laat, als ik een 128kb/s MP3 luister, 2 minuten stilte aan hoor en dan een 320kb/s MP3 luister om vervolgens een keuze moet gaan maken welke van de 2 ik beter vond is dat niet te doen... je akoestisch geheugen is namelijk maar vrij beperkt.

Overigens zijn er er voor de "liefhebbers" ook prima alternatieven voor de MP3 codex, AAC bijvoorbeeld word vandaag de dag prima gesupport in software, flac is ook een prima optie en zo zijn er nog wel meer. Vraag is alleen of je wel over wil stappen, MP3 en WAV worden tenslotte door zo'n beetje alles ondersteund...
Topic: MP3 killed Audio (5-1-2010 00:48:00)
Is het niet het ontbreken van, magische kabels, een aparte groep in de meterkast voor audio e.d. dan komt de muziekdrager vanzelf weer ter sprake als zijnde zwakke schakel in de keten. Wat de tegenhangers dan alleen voor het mooie even vergeten is dat de verschillen (als ze er al zijn op hoorbaar vlak in deze situatie met een goede kwaliteit MP3 rip naar mijn mening) marginaal zijn. Die marginale winst in het geluid weegt niet op tegen het gemak afgezien van de kosten die gemaakt moeten worden om dat kleine beetje rendement te kunnen halen...

320kb/s MP3 volstaat meer dan prima, er is al eens en te meer aangetoond in onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek dat mensen niet in staat zijn het onderscheid met het origineel te maken. En om nou voor die hele kleine magische groep die het toch zou kunnen lukken weer te gaan slepen met cd koffers zie ik als dj niet zitten... ;-)
Topic: Pioneer CDJ-2000 Topic (24-9-2009 01:28:00)

Dré schreef:

"Gaat het merk dat ons wilde laten geloven dat we 0.02% pitch stappen nodig hebben ons nu in het midi tijdperk een hogere resolutie dan ca. 0.3% geven"???
Volgens mij presteert de CDJ-400 inmiddels ook behoorlijk op dat vlak binnen Traktor, weliswaar niet via midi als zijnde protocol maar met HID. Nadeel van HID is alleen wel weer dat je vast zit aan de indeling van de fabrikant...

Ik ben vooral nieuwsgierig naar hoe men meerdere CDJ-2000's gaat gebruiken binnen een stukje software, moeten ze allemaal aangesloten worden op de laptop/pc of kan dat ook via de "linked mode". Als het laatste het geval is zou dat een mooie optie zijn, alles aan elkaar rammen met UTP en dan met 1 USB kabel naar de PC. Voordeel is dan dat een setup echt nooit meer los hoeft als er een keer iemand komt die met de pc wil werken en gebruik wil maken van meerdere CDJ's en het probleem met ompluggen van apparaten dus ook verholpen is.
Topic: Denon DN-X1700 (15-8-2009 13:33:00)

Victor schreef:

Misschien dat het feit dat A&H nu net als Denon onderdeel is van D&M daar wel iets mee te maken heeft gehad.
Was ook mijn gedachte maar in het contact wat ik heb gehad met de ontwikkelaar(s) bleek al vrij snel dat deze mixer al in ontwikkeling was voor de overname van A&H en dat dit toch echt wel een 100% Denon product is wat niet deels afkomstig is van een andere ontwikkelafdeling behalve dan die van Denon. Eigenlijk zit er ook niet heel veel nieuws op de X1700, het meeste is gewoon "geleend" uit de hifi tak van het merk en aangepast waar nodig, de AD/DA converter, phono pre-amps, gescheiden stroom voorziening voor het analoge en digitale circuit zat allemaal al in de hifi receivers van het merk.

Desalniettemin is en blijft het een mooi staaltje technisch vernuft.... zo lelijk als het apparaat is qua kleurstelling zo mooi is het van de binnenkant. Je zou bijna gaan geloven dat ware schoonheid echt van binnen zit ;)
Topic: Denon DN-X1700 (8-8-2009 01:09:00)
Gelukkig is alleen het bruine op de deckplate "niet zo mooi" aan de X1700, ik heb me er zelfs een beetje over verbaasd dat Denon niet zo zeer in staat is om zo'n mixer te bouwen (want die kennis heeft men wel) maar dat men het nu daadwerkelijk heeft gedaan zoals het hoort.

Overigens valt er een hoop zijn plaats wanneer je ook inzicht hebt in de pre docs die rond zijn gegaan tijdens de ontwikkeling van het apparaat en helaas niet openbaar gemaakt mogen worden, men heeft namelijk ECHT gekeken naar de concurrentie en schaamteloos het goede "gejat" aan eigenschappen en daar zelf vervolgens een hardware design omheen gebouwd zonder concessies te doen.
Topic: Numark NS7 (10-5-2009 00:26:00)
En in de review op AboutDJ ook, de NS7 is gewoon een onwijs mooi apparaat waar op het moment van schrijven nog geen enkele andere concurrent voor is. De NS7 trekt het hele midi controller gebeuren naar een next level en is zoals een midi controller hoort te zijn wil het een algemeen geaccepteerd middel worden.

Daarnaast kan ie niet alleen met Itch communiceren, Traktor werkt met uitzondering van de roterende jogwheels (als je ze uit zet werken ze namelijk prima binnen TPro) ook prima met de NS7. Je zult Itch alleen wel moeten installeren omdat daar de driver e.d. ingebakken zit voor de NS7 en de pc of mac hem zonder installatie niet alszijnde een midi device op wil pikken.
en stuurt data tien keer sneller dan standaard de MIDI resolutie naar de software
Wat ik nog steeds af doe als mooie marketing praat en waar ook nergens harde feiten over terug te vinden zijn en waar ook niemand je het fijne over kan vertellen.

Wanneer we Itch installeren en de midi monitor het werk laten doen word er niets anders heen en weer gestuurd dan 14bit messages binnen 0,004 seconden en laat een Vestax VCI-300 nou precies dezelfde output genereren. Daarnaast volstaat de standaard transfer rate van 31, een beetje kB/s meer dan prima om low latency te kunnen werken, midi is in dit geval alles behalve een probleem en het is de audio stream welke eventueel dwars zou kunnen liggen qua latency als is dat ook alles behalve een probleem gebleken in het verleden met tijdcode systemen waar notabene 2 audio streams overheen moeten (tijdcode signaal heen en audio terug naar de soundcard).

Oftewel mooi verhaal maar om het lekker kort te houden... het doet er niet echt toe of er nou wel of niet 10 keer zo snel data heen en weer gestuurd word want het is nooit een probleem geweest. ;-)
Topic: Het centrale fotografie topic (partypics, apparatuur, tips) (26-4-2009 23:19:00)

DJ JB schreef:

maar een docent van mij heeft een tijdje terug zijn 350D ingeruild voor een 50D en ook die ruist nogal hard op 1600.
Ik heb daarom onlangs voor een 40D gekozen, vreemd maar waar heeft de 40D daar namelijk minder last van dan de 50D op hoge iso waarden.

Daarnaast was de pricedrop die de 40D heeft ondergaan na de release van de 50D ook een verdomd goede reden om een 40D te kopen ;-)
Topic: Denon DN-X1700 (3-4-2009 18:30:00)
En het mooie is... niemand anders heeft de live foto's (tot op heden tenminste). Op dinsdag is er namelijk een importeurs feestje geweest op de D&M stand en ondanks dat de X1700 software matig nog niet af was hadden ze hem er wel al neer gezet en een dj er op laten werken, ding vast gelopen, alle kanalen vol open e.d. en dus heeft men hem voor alle zekerheid maar van de stand af gehaald (was ook maar 1 model) om te voorkomen dat men een verkeerde indruk van het apparaat zou krijgen.

Ik heb echter via een contact wel even met de mixer kunnen spelen (mixer werkte na een reboot namelijk weer 100%) en ik was toch wel impressed. Een mooi schem, een lelijke kleurstelling (die godzijdank nog niet 100% vast staat en waar misschien nog wel wat aan gewijzigd kan worden)maar vooral een heel mooi apparaat qua functies waar ook echt over nagedacht is. Na een korte impressie is het apparaat weer weg gezet en na die tijd ook niet meer tevoorschijn gehaald.

Ik heb in ieder geval alle engelse en duitse contacten ingezet op het eerste exemplaar en dat ie zo snel mogelijk de AboutDJ kant op moet voor een review. ;-)
Topic: Eerste Interesses in Dj-en (17-1-2009 11:13:00)
Platen en cd spelers lekker laten voor wat het is en een midi controller kopen zodat je lekker aan de gang kunt zonder dat het direct een ontzettend grote aanslag pleegt op je portemonnee. Draaitafels en cd speler zijn hartstikke leuk maar voor je een echt goede set bij elkaar hebt ben je zo een euro of 1500 verder terwijl je voor de helft van dat geld bij wijze van spreken al een high end controller koopt (VCI-300) waar je uiteindelijk ook nog eens veel meer mee kan dan een gemiddeld cd setje.

En nu nog draaitafels gaan kopen is helemaal van de zotte, nu gebruikt al amper iemand het meer en dat zal in de nabije toekomst alleen nog maar veel en veel minder gaan worden.
Topic: Nieuw: Denon DN-S3700 (16-1-2009 11:42:00)

PimW schreef:

Veel dj's van nu hebben nooit leren draaien met vinyl. Die zijn de standaard jogs gewend, dus overstappen op vinyl emulatie kost dan tijd. Daarom denk ik niet dat deze speler de cdj1000 zal verdrukken in clubs.
Die mensen kunnen het jogwheel ook gewoon uit zetten en de pitch bend buttons gebruiken mocht dat een probleem worden. Problemen zoeken die er niet hoeven te zijn is ook een kust ;)
Topic: Nieuw: Denon DN-S3700 (15-1-2009 22:23:00)

dj beat schreef:

Gelijk de Technicsen van vroeger heb je nu Pioneer.
En toen er eenmaal echt iets beters was verkocht men de super OEM, vraag Dre maar eens naar de verkoop cijfers van de Technics ten opzichte van de Super OEM de afgelopen 3 jaar en ik denk dat je dan wel op die uitspraak terug komt. Aan alles komt ooit een einde, ook aan de succes strories van de CDJ want vroeg of laat mist men een keer de slag en kan men met een achterstand opnieuw beginnen.
Topic: Verschil Reloop Spin/ Reloop Spin Digitrack (12-1-2009 23:24:00)
Wat betreft speciale elementen voor tijdcode, flauwekul!

Oftewel totaal overbodig met de pakketten van vandaag de dag. Mocht je echter nieuwe elementen + naalden nodig hebben kan het een leuke optie zijn om het pakket met digitracks aan te schaffen. Hier overigens een review van het pakket.
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (12-1-2009 23:20:00)

YourLiVe schreef:

Dat vind ik persoonlijk erg vervelend. Dat betekent namelijk dat je 4 kanalen nodig hebt om zowel de HD als de CD aan te sluiten, terwijl je er toch maar 2 tegelijk kunt gebruiken. Ik had liever gezien dat het audiosignaal van de cd unit ook gewoon via de uitgangen op de besturing zou worden doorgegeven.
Het is juist zoals het hoort te zijn, wanneer je namelijk op 1 van de 2 de outputs weg gaat laten loop je tegen hetzelfde probleem aan als waar je mee zit bij de SEP-C1 en dat is het ontbreken van de outputs. Niet zo erg wanneer je het in 1 pakket gebruikt maar wanneer je apparaten los van elkaar gaat gebruiken is het wel zo fijn dat je niet hoeft te gaan klooien met losse geluidskaarten e.d.
Topic: Pioneer MEP-7000 Topic (10-1-2009 00:40:00)

Victor schreef:

Dat werkt dan alleen nog als de bestandsnaam (want dat is het enige waar de MEP op kan zoeken, id3 tags zou meer voor de hand liggen maar dat werkt niet) begint met de titel van het nummer.
Iedereen die een beetje library op bouwt doet dat op een nette manier en dat betekent dus file naam = hetzelfde als de meest gebruikte velden van de id3 tag en dus artiest - titel + een eventuele toevoeging. Een ID3 tag heeft naar mijn mening pas waarde wanneer je OF op een hele uitgebreide manier door je library kunt spitten (en dat is weer niet nodig want vaak zoek je op niet meer dan een artiest of titel) EN wanneer een nummer is ingeladen zodat zaken als album art e.d. aangeroepen kunnen worden (snap daar overigens nog steeds het nut niet van). Bij het zoeken kan naar een nummer kan dat ook meer dan prima op filenaam mits je alles gewoon netjes bij houd, en dat is iets wat wel aan te raden is wanneer je met flinke library's gaat werken.

Er is maar 1 fabrikant die een verdomd goed werkende library search heeft en dat is Numark, daar kunnen Denon, Cortex en Pioneer nog wat van leren wat dat betreft.
Topic: [Nieuw] Pioneer HDJ-2000 (17-12-2008 20:33:00)
De HD25 zul je in de fik moeten steken wil je hem om zeep helpen...

Ik heb hier ook de HDJ2000 liggen voor een review en ik denk dat ie hier maar gewoon lekker blijft en niet meer terug gaat, ding is aan de prijzige kant maar het is de eerste koptelefoon van Pioneer die ik graag op mijn hoofd heb en qua geluid zelfs nog liever dan de HD25. Het enige wat mij een beetje irriteert is de zware kabel die er aan hangt in vergelijking met de HD25 (die natuurlijk ultra licht is) en daardoor een beetje het idee geeft dat er aan de kabel getrokken word.

Maar mijn HD25 gaat er dus uit en er komt dus een HDJ voor terug, de tijd dat ik zo nodig met de koptelefoon moest gooien heb ik wel gehad en onder normale omstandigheden zie ik de HDJ zo snel nog niet uit elkaar vallen.
Topic: Volwaardige tegenhanger van CDJ-1000 mk3? (16-11-2008 00:19:00)

Sylvia schreef:

En als we er nou eens vanuit gaan dat een groot deel van de dj's zich gedraagt als een stel domme schapen die klakkeloos kopen en huren waar ze anderen mee zien werken of over horen praten (want ik kan me al een tijdje niet onttrekken aan de indruk dat je op die manier naar gebruikers kijkt), dan kom je terecht in een circelredenering die m.i. niet voor 100% hout snijdt.
Houd dat getal maar op 98% ;)
Neem als voorbeeld de Technics SL-1200/1210MKII; staat in vrijwel alle clubs en is overal te huur. Toch is het een paar jaar terug de Super OEM bakken gelukt om een groot deel van de markt over te nemen. De SL's staan nog steeds in clubs, maar bij de thuisdj is dat een héél ander verhaal, en DAAR gaat het gros van de dj-afspeelapparaten heen.
Waarom is de Super OEM bak een serieuze concurrent geworden? Omdat er duidelijk werd dat je daar even goed, zoniet beter, mee kon draaien dan met een SL. Natuurlijk speelt de lagere prijs van de Super OEM draaitafels hierin een rol, maar daar staat bijvoorbeeld het risico van speling op de arm weer tegenover.

Uit het feit dat zelfs de SL van zijn troon te stoten is concludeer ik dat het met alle producten moet kunnen, dus ook met cd-spelers. Lijkt mij dus dat er meer redenen moeten zijn dan na-aperij voor het feit dat de Pioneer cd-spelers anno nu stuk voor stuk harder lopen dan bijvoorbeeld de Denon concurrenten in vergelijkbare prijsklasses.
Toch is het een lastig verhaal, een product kan beter zijn maar dan moet het plaatje er omheen ook wel helemaal kloppen, als daar iets aan schort pist men al snel naast de pot. De OEM draaitafel was gewoon een markt die er langzaam maar zeker klaar voor aan het worden was (het moment dat de generatie verschuiving een beetje plaats vond), een goed product en een aantal serieuze fabrikanten die onder de druk van de marktwerking een goed product voor te weinig geld de deur uit aan het doen waren.

Bij de Pioneer cd spelers zie ik dat minder snel gebeuren, het merk staat nog steeds als een huis en ontwikkeld ook gewoon door met zijn producten (ondanks dat het soms wel erg lang lijkt te duren) waardoor het merk een stuk minder "dood" over komt als dat het geval is bij Technics. Daarnaast is er geen cd speler die op dit moment op het gebied van kwaliteit kan tippen aan de CDJ-1000/800, er net onder is genoeg te vinden maar het prijs verschil is niet groot genoeg. Pioneer proberen te wippen is dus een vrij lastig verhaal, als je daar op uit bent als fabrikant mag je de handjes dicht knijpen en bidden dat ze een paar flinke misstappen maken anders is het niet te doen.

Dat Denon het nog niet gelukt is om Pioneer te wippen is vrij simpel te verklaren, er is nog geen product van Denon wat echt een klap beter is dan een Pioneer (op single player gebied), de S1200 is leuker dan de CDJ-400 van Pioneer naar mijn mening maar met alleen leuker red je het simpelweg niet, je zal als fabrikant echt een peut beter moeten zijn en dat is verdomd lastig tegen een merk als Pioneer waarbij de dj lijn dient als een luxe marketing instrument en waarbij op de R&D afdeling meer knappe koppen zitten dan bij de rest van de dj merken bij elkaar.

Pioneer heeft echter wel een "probleem" en dat is dat ze vooralsnog niet op de wagon zijn gestapt die digitaal dj'en heet en die kant gaan we wel op met z'n allen. De MEP-7000 is een stap in de richting maar hij blijft hangen aan het CD principe (overigens een hele mooie speler). Pioneer zal vroeg of laat toch echt een keer moeten en ik denk eerlijk gezegd niet dat het heel lang zal gaan duren voor Pioneer met een mooie club dj controller gaat komen... tegenwoordig lopen ze toch wat sneller met de rest mee.
Topic: Mixer: Reloop RMX-40 DSP of Vestax PCV-275 (30-9-2008 00:38:00)
Ik vind de PMC280Pro een ding om op te schieten zo lelijk maar het apparaat zelf zit prima in elkaar. Technisch gezien veel mooier dan een DJM-400 en ook de Reloop RMX serie. Zowel de RMX als ook de PMC hebben de faders netjes op een subchassis gemonteerd zitten alleen heeft de Vestax dat dan weer net iets netter voor elkaar door een kabel tussen de fader en de print te zetten in plaats van de fader op de print in te prikken zoals bij de RMX gebeurd. En nor een klein voordeel, de microswitch voor het aan/uit zetten van de effecten zit wat netter op de PMC weg gewerkt dan op de RMX waar de knop bij lomp geweld nog wel eens de geest wil geven.

Ook heeft de PMC een externe voeding, de Reloop heeft hem intern. Op zich niets mis mee in beide gevallen maar de Reloop wil nog wel eens zo af en toe een mechanisch brommetje (hoor je dus NIET terug in de muziek) hebben terwijl de Vestax de voeding zo'n 1,5 meter buiten het apparaat heeft liggen (lengte van het snoer).

Qua functies loopt echter de RMX voorop met o.a. curve instellingen voor zowel de line als ook cross fader, flash switches en een toon regeling voor de headphone. Qua features is de RMX dus leuker, qua build quality is de PMC leuker... oftewel uiteindelijk ben jij de enige die kunt beslissen wat voor jou de beste keuze is.

De PMC vind ik echter op alle vlakken behalve het uiterlijk/lay-out beter dan een DJM-400 van Pioneer.
Topic: Mixer: Reloop RMX-40 DSP of Vestax PCV-275 (28-9-2008 22:21:00)
Ik denk dat jij een andere review hebt gelezen dan dat ik geschreven heb ;-)

De Vestax is namelijk technisch gezien de mooiere van de 2, oké het is een lelijk apparaat in de ogen van velen maar absoluut geen verkeerde mixer en zijn meerprijs ten opzichte van de Reloop zeker waard al is de Reloop ook alles behalve een slechte mixer. Kwestie van zelf even uitproberen dus en kijken welke van de 2 jouw het meest aan staat.
Topic: Reloop Digital Jockey (15-9-2008 01:29:00)

Dré schreef:

En 14 bits pitch fader... EINDELIJK!
Alleen wel jammer dat ie net rond het 0 punt toch niet helemaal lekker werkt vanwege de klik in de fader, je mist hierdoor namelijk net de eerste paar tienden pitch bereik waardoor de fader vaak van 0 naar 0,5% springt bij het verschuiven vanaf het 0 punt en er geen waarde tussenin heeft. Daarna gaat alles overigens helemaal prima maar rond de klik is het niet helemaal optimaal.

Zal morgen eens kijken of die klik er misschien uit gerot kan worden en het probleem dan opgelost is.

olafmol schreef:

De kwaliteit van de ingebakken geluidskaart is voor mij wel een belangrijke reden om wel of niet voor de interface edition te kiezen, heb nl al wel een goeie externe soundcard, maar het zou wel ideaal zijn om gewoon alles in 1 te hebben.
Koop dan gewoon de gewone versie zonder geluidskaart, tis namelijk zonde om dingen 2 keer aan te schaffen. ;-)
Topic: Reloop Digital Jockey (10-9-2008 14:24:00)
Ik ben er nu een aantal dagen mee bezig voor de review en ik vind hem eigenlijk 100% mee vallen. Het ontbreken van de klik in de EQ pots zoals Syl hem aan draagt vind ik persoonlijk niet echt een probleem, helemaal als je je bedenkt dat de EQ pots ook een drukknop functie hebben. Hier zou je dus om maar een voorbeeld te noemen een "EQ reset to zero" onder kunnen programmeren waar je kunt kiezen voor een fatsoenlijke release time of hak op de tak zoals dat het geval is bij kill switches.

Verder bied de Digital Jockey wat meer mogelijkheden dan de VCI omdat de controller onder de draaiknoppen ook een drukknop heeft zitten, je kunt dus veel meer software functies weg zetten op je controller. Wat betreft de faders, die zijn van een minder solide kwaliteit dan die van de VCI MAAR (er is een maar) het voordeel van een midi controller is dat deze alleen een waarde uit hoeft te sturen en er geen geluid door de fader heen gaat. Grote voordeel daarvan is dat zelfs de grootste budget fader het nog heel lang uit houd (zie Hercules dj console). Voor het gevoel hadden ze er echter wel een iets solidere fader in mogen plaatsen.

Verder zijn de jogs e.d. allemaal dik in orde en vind ik gezien de prijs de Digital Jockey op dit moment eigenlijk wel de leukste controller in het "instap segment". Het enige voordeel wat de Vestax heeft ten opzichte van de Digital Jockey is zijn metalen behuizing en de iets solidere interne hardware zoals fader en buttons. En iets wat heel erg pleit voor de digital jockey is het gebruik van "14bit" midi messages waardoor je veel hogere resoluties op de pitchfader krijgt.