Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Tom314

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 127 bijdrage(n) van Tom314 (Pagina: 1 van 7)

Topic: Pioneer CDJ-400 topic (25-11-2007 14:11:00)
heb er dit weekend mee gespeeld, en dit is gewoon een ubervette bak, en dan heb ik de midi-controls nog niet kunnen gebruiken..
en hij ziet er in het echt beter uit dan op foto.
Topic: gezocht: kleine versterker voor aan pc (3-11-2007 16:55:00)
zoektocht is (voorlopig) over, heb een oude sansui gevonden die geruisloos zijn werk doet en erg goede klank geeft ook op hoog volume.

heb nu nog m'n oog op een alesis studio-versterker, dat is ook nog een goede optie.

alvast bedankt voor de aanwijzingen en raad.

grtz,
tom.
Topic: gezocht: kleine versterker voor aan pc (1-11-2007 11:37:00)
idd, heb 'em al gezien, maar hij zal toch vaak moeten spelen op lage volumes, dus geen optie.

het blijft in feite een pc-versterkertje dat ik zoek, ik denk dat de voorgestelde opties overkill zijn. Ik vroeg me gewoon af of er geen ampjes bestonden, 20-30cm breed met een 'goede' (maar hoeft niet mega-super te zijn) klank en een beetje vermogen (geen 2x10W, maar pakweg 2x60 of 2x100, is ZAT goed...).
En ik vrees ook een beetje dat de voorgestelde opties misschien te hard gaan zoemen, blazen etc.. zien er alleszins redelijk "zwaar"-gebouwd uit.. vermits ik er met m'n neus op zit, mag ik hem niet te hard horen, en liefst zelfs helemaal niet.
Als jullie er nog weten, post ze gerust, als jullie vinden dat ik teveel eisen stel, en dat er no such thing exists, meld dit ook maar ;)

alvast bedankt aan degenen die me holpen in m'n zoektocht.
ik ga es kijken naar hifi-versterkers, iemand online-winkels daaromtrent ?
(edit: heb op ebay al enkele dingen gevonden in ebay-sfeer)
Topic: gezocht: kleine versterker voor aan pc (24-10-2007 22:59:00)
heb het es bekeken, wat links gevolgd en nog wat gegoogled, en hoewel deze tips erg bruikbaar zijn, waarvoor dank, zou het toch nog kleiner (en evt. goedkoper) mogen zijn. (Ik ga die samson wel es nader bekijken voor andere doeleinden denk ik.)
dus, als iemand iets weet.. een kleine hifi-versterker zou evt. kunnen, maar ik wil niet teveel plaats innemen op m'n desk ook niet.
Topic: gezocht: kleine versterker voor aan pc (24-10-2007 22:01:00)
dank alvast aan alle repliers, ga nu even alles lezen en uitvlooien
Topic: gezocht: kleine versterker voor aan pc (21-10-2007 15:35:00)
Ik heb hier nog twee JBL Control-1's liggen en die ga ik aan m'n nieuwe pc hangen, weet iemand een klein (vooral in afmetingen) versterkertje voor de koppeling te maken tussen pc en boxen ? Het mag wel wat kosten, niet te gek natuurlijk, maar kwaliteit is wel belangrijk. Ik heb in dit verband ook een externe geluidskaart (M-Audio Audiophile) hiervoor gekocht.

Iemand merken/types ?
of thuis nog iets liggen dat je verkoopt ?

alvast bedankt,
Tom.
Topic: Synq SMX-2 (4-1-2007 20:24:00)
van de mensen die hem gekocht hebben en hem al een tijdje gebruiken, wil ik gewoon ff horen wat de positieve en/of negatieve punten zijn.. (naast de reviews en de commentaren hier). er is nu een tijdje overheen sinds de meesten hem kochten, daarom...

(btw, autsider, ik gebruikte een zeer algemene vraagstelling dacht ik... ("zijn er nog andere .. etc..") )

komop, laat maar horen.
Topic: Synq SMX-2 (3-1-2007 16:59:00)
Zijn er nog anderen die de mixer (al enige tijd) gebruiken en die positieve en negatieve aspecten van de mixer even willen aanstippen ?

Ben redelijk zeker dat deze mixer prijs/kwaliteit-technisch de meest geschikte is voor mij, maar wil toch nog eerst even andere geluiden horen van "echte" gebruikers.
Topic: Cue'en; "One cup" of "Two cup" (wie doet wat??????????) (8-7-2005 02:41:00)
ben ondertussen meer gewonnen voor 2-cup monitoring, vooral omdat je vaak in situaties komt waar er geen monitor is, of de monitor waardeloos is.

wat ik wel moeilijk kan missen, is de pfl-master fader..

moest verplicht worden op iedere mixer. verdomd handig, en je beschermt je oren tegen een hoop lawaai.
Topic: Wat kosten jullie nou? (14-8-2004 14:29:00)
50euro ??!

daar kom ik niet eens voor draaien zonder app.

sorry, maar ik kan er gewoon niet bij dat zoveel mensen zich zo 'prostitueren'. een geldverslindende hobby tot en met, en dan niet de juiste prijs vragen, je nog liever in de zak laten zetten..
Topic: Moet een club dj nou allround zijn??? (14-8-2004 14:16:00)
@ fredje: op dit en andere forums komt het wel ooit zo over... en als ik een avond draai (diverse stijlen) dan heb ik ook al eens de opmerking gehoord dat die of die kerel die ENKEL house of drum 'n bass wel een 'echte' dj is... in tegenstelling tot mensen die een volledige zaak moeten vermaken. ik geloof dat bij ons de muziek vanzelf op de draaitafel springt ofzo.

@ mr jows: wat je zegt is correct, maar het is een KWALIJKE evolutie/trend imho.
wat is er zo tof aan "beroemd zijn", is dat inderdaad zo'n droom ? vind het maar zielig eigenlijk als dat je reden is om te gaan doen wat je doet. (of het nu gaat om voetballen, zingen of plaatjes draaien)
mijn mening: ik blijf liever mezelf en de toehoorders amuseren met de plaatjes die ik kies, dan plat op mijn buik te gaan om toch maar 'beroemd' te worden.. maar goed, dat is slechts mijn mening natuurlijk.
Topic: Muziek lijsten 60/70/80/90 (13-8-2004 14:23:00)

Max schreef:

ben niet van plan alle muziek uit de 60's/70's/80's/90's mee te gaan sleuren en wil daarom enkele de betere nummers.

welke is mis en welke eruit zouden kunnen razz :p
ik gebruik mijn eigen oren wink ;) laugh :D
Topic: Moet een club dj nou allround zijn??? (13-8-2004 11:37:00)
elcee, je neemt de woorden uit mijn mond.
ik hoor ook niet veel verschil tussen hardstyle, hardtrance e.d.

ach, het is natuurlijk veel cooler en elitairder trance etc. draaien dan top-40 hé, beetje 'eruit willen springen' hé, maar ondertussen draait zowat elke beginnende dj hetzelfde.

van de meesten van die 'elitaire beginners' heb ik de indruk dat ze gewoon 'beroemd willen worden' zoals tegenwoordig elke 16-jarige die merkt dat het met voetballen niet lukt en dan maar platendraaiers koopt. dj'en is een hobby geworden, het mixen van platen is een trukje en eens je dat kunt ben je dj ofzo...

een goede club-dj is in de ogen van elke andere dj iets om op neer te kijken, maar de waarheid is dat dit veel moeilijker is dan in 1 stijl een setje van 2 uur te doen.

dus om op de vraag te antwoorden: je draait voor een publiek, en is dat een divers publiek, dan draai je divers, is dat een 1-stijl publiek, dan probeer je het hen ook naar de zin te maken.
Topic: Moet een club dj nou allround zijn??? (11-8-2004 15:13:00)

Elcee schreef:

Ik vind dat een DJ er goed aan doet om zich breed te blijven oriënteren. De basis van draaien is het publiek vermaken en met een brede basis kun je ook binnen specifieke genre grenzen beter uit de voeten. Ik doe zelf van alles: jaren 80 feesten, groove & club feestjes, van alles wat maar met name iets alternatiever avonden, caféwerk en zelfs af en toe een bedrijfsfeestje. Laatst in een hotellounge de hele avond jazz en funk gedraaid. Hoe meer variatie in de opdrachten, hoe leuker ik het vind. Je ergens lekker in verdiepen en steeds weer een nieuwe uitdaging zoeken, daar worden al mijn avonden beter van, mijn publieksgevoel verbetert en ik kan mee met de tijd. Voordeel is dat ik van heel veel muziek hou, alles wil hebben en met cd's draai, dus dat het nog een beetje betaalbaar en draagbaar blijft.
je bent een dj naar mijn hart, elcee !!
Topic: Wat kosten jullie nou? (11-8-2004 12:03:00)
laatste bruiloft, voor kameraad, 250 euro, begin tot eind, vaste prijs.

collega waar ik wel wat aan doorspeel: tot 2u. 250 euro, +40euro/uur extra. (dus tot 5u. = 370euro) en die draait elk weekend 2x, zelfs door de week hier en daar, maar hij neemt wel ALLES aan (in tegenstelling tot mij)
Topic: Openings nummers (11-8-2004 11:52:00)
"een bruiloft draaien" bestaat niet.

je komt telkens weer voor heel andere mensen te staan.
en DAAR moet je op voorbereid zijn.

Ik doe heel af en toe een bruiloft na heel duidelijke afspraken (ik maak bijvoorbeeld heel duidelijk dat ik geen plop, o-zone, macarena enzo draai, wel veel disco-70-80-wave op zo'n avonden), alle andere aanvragen worden doorgestuurd naar iemand die niks anders doet dan bruiloften, bedrijfsfeesten, jubileums e.d. En zo hoort het ook, ik heb geen zin om mijn en hun avond te verpesten door jezelf verkeerd te laten boeken.

Nog even over het verschil tussen een DJ en een platendraaier... veel van die "echte DJ's" gaan elke keer weer op hun bek als hun vriendenkring niet aanwezig is (lees: als hun draaigenre nog maar miniem afwijkt van het aanwezige publiek). Platendraaiers kunnen ooit wel heel erg ver gaan in hun slechte muzieksmaak, helaas is het bij zo'n style-dj nog erger, dan heb je er de hele avond last van.
Topic: Zomerhit 2004, Wat gaat het worden? (17-7-2004 09:10:00)
het lijkt wel alsof zomerhits bijna zonder uitzondering K.U.T.-nummers zijn..

en die dragostea of de vogeltjesdans, allebei even slecht hoor
Topic: Is skytec echt zo superslecht? (9-7-2004 11:09:00)

Spleazzer schreef:

Het is me dan n uook meer dan duidelijk:P, ik heb ook skytec boxen gehad: resultaat BLECH!!!! ik ga nu JBL subjes kopen ik hoop dat dat wat beter is.
laat het dan hopelijk duidelijk zijn voor iedereen. kwaliteit kost geld, en goedkoop blijkt achteraf vaak duurkoop. spaar, en koop in blokjes (desnoods 1tt, 1cd-speler per keer). en werk ervoor. dat hebben we hier allemaal moeten doen hoor.

en blijf nu allemaal van die goedkope rommel weg, heb je toch niks als miserie mee.
Topic: Zomerhit 2004, Wat gaat het worden? (4-7-2004 10:03:00)
sylvia,

ik bedoel dat calinda en barcelona al hits waren, toch op de plekken waar ik draai en kom..
dat was met da funk en born slippy niet zo. (en idd, dit is een courante praktijk, lumidee is ook erg goed voorbeeld, r&b-collega van me heeft constant van die platen, maanden gedraaid en dan ineens hit)
Topic: Drive in muziek genres (3-7-2004 14:26:00)
het probleem is dat veel nummers onder meerdere genres vallen imho..

en je moet van stijl kunnen switchen, evt. lichtjes..

en dan nog, je hebt uptempo en relaxed nummers in 1 stijl, die je minder makkelijk aan mekaar kan mixen, dan nummers uit verschillende stijlen met +/- hetzelfde tempo..

ik heb, zoals sylvia, alles zowat gegroepeerd staan. nieuw bij nieuw, oud bij oud, oude verzamels bij mekaar, house-techno-dance wat bij mekaar, hiphop-rnb-dancehall wat bij mekaar.. erg losjes en niet "vast", ik kan nl. niet alles meenemen en gooi om de maand mijn koffers om, dus..
ik probeer wel de indeling wat te behouden, en ik probeer ook van alles wat in elke koffer te hebben, zodat ik makkelijk al eens een volledige koffer kan thuislaten, of zelfs met eentje te gaan draaien (verzoekjes lukken dan wel niet, maar heb al geweldige feestjes gehad met dit soort zelf-handicapping !)