Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Vasco

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Vasco (Pagina: 2 van 10)

Topic: Gelukkig nieuwjaar! (2-1-2018 13:00:00)
Ook ik wens iedereen veel moois maar vooral gezondheid voor 2018.
Topic: Audio over IP (18-12-2017 11:42:00)

Hollender schreef:

Alleen afrokken wil nog niet zo best met zo'n RPI heb ik begrepen! laugh :D
Zet er i.p.v. 5V eens 50V op, met een rookgordijn moet je toch een eind komen laugh :D
Topic: Audio over IP (18-12-2017 11:39:00)

Dré schreef:

Wordt in dat geval de GPU niet gebruikt voor het coderen? Big difference. wink ;)
Zeker big difference en inderdaad Emby server doet dit over de CPU. Twee 4K streams trekt hij dan ook niet tegelijk maar drie HD streams zijn ook te doen. Daarom verwacht ik met een MP3 stream zeker geen problemen.

Roy schreef:

Wordt in dat geval de 4k content ook daadwerkelijk opnieuw getranscode of ondersteunen alle devices het bronformaat en wordt er alleen maar gestreamed?
Sommige devices krijgen inderdaad direct de stream omdat ze het ondersteunen maar o.a. voor Apple en Android tablets/phones staat de server alles te transcoderen i.v.m. codecs die ontbreken op dat soort devices.
Topic: Audio over IP (14-12-2017 17:21:00)

Roy schreef:

Wanneer je een live audio stream realtime naar mp3 wilt converteren om te streamen dan is dit vrij CPU intensief. Ik vraag me af of de Raspberry PI dit af kan.
Heb thuis een Raspberry Pi 3 Model B als Emby media server in de meterkast en een Raspberry Pi 2 Model B in de woonkamer als Emby player. 4K video encoderen op het "servertje" gaat on the fly zonder hik-ups naar elkaar maar ook vanaf deze server naar pc's, tablets en mobieltjes.

MP3-tjes zullen dan wel los lopen wink ;)
Topic: Eenmansband, wat heb ik nodig? (15-9-2017 11:19:00)
Geeft iemand eens feedback wat de keuze is geworden krijgt die weer de wind van voren.
Hoe vaak zitten wij iemand te helpen en horen we vervolgens niets meer van een TS.

Wat een mensen lopen er toch rond.
Topic: Soundcraft Mini Stagebox + SI Expression: CAT5e of Optisch? (5-9-2017 14:57:00)
Welkom bpmer,

Een knop voor een nieuw onderwerp kun je rechtsonder vinden. Inderdaad niet de meest in het oog springende plek en zou best prominenter bovenaan mogen komen zodat (nieuwe) leden dit makkelijker kunnen vinden en zo geen oud topic hoeven te kapen die ook nog eens niet de lading van jouw vraag dekt.

Verder jou vraag:
Als ik het zo lees lijkt het dat jij de send naar de bussen post fader doet en jij die graag pre EQ wilt hebben.
Ken de tafel niet maar de handleiding zou jou verder moeten kunnen helpen.
Topic: MIDI Controller USB met 10 faders (4-8-2017 10:50:00)

Hollender schreef:

Maar ik zie wel een usb poort, dus het zou zomaar kunnen dat je hier ook midi mee kunt aansturen.
Die is bedoelt om de DMX controller te programmeren middels de software. Na het programmeren is het een standalone DMX controller met onder de knoppen en faders wat je er in hebt gezet. Tevens zit er een DMX merger in zodat DMX via de input en wat je aanstuurt op de controller samengevoegd op de output komt te staan. De DMX input kan ook gebruikt worden om functies te leren aan de knoppen en faders zonder computer.

Van hun website:
The sideKICK too provides a simple to use DMX scene capture and playback of 30 memories, each of which can be a single lighting state (up to 512 channels) or a chaser with individual period and crossfade times.
Topic: MIDI Controller USB met 10 faders (3-8-2017 15:57:00)

Chielvc schreef:

ELC Sidekick Too !
Dit is geen MIDI maar een DMX controller.
Topic: MIDI Controller USB met 10 faders (1-8-2017 10:15:00)
De meeste mengpanelen, controllers, etc komen in banken van 8 kanalen per bank. Is zo een beetje een standaard. De 9e fader is over het algemeen een vaste master op dit soort apparaten. Worden dan twee controllers met 8 faders, één met 16 faders of inderdaad zelf iets bouwen. Controllers met 16 faders zijn er niet zo veel en vaak aardig aan de prijs ook.
Topic: Hoezen dj booth (21-6-2017 11:16:00)

Ultrasound schreef:

Jake schreef:

Vasco schreef:

Je kunt ook email op je telefoon instellen zodat je het in elk geval kan lezen. Beantwoorden vind ik zelf niet heel praktisch op een telefoon maar dan ben ik in elk geval op de hoogte. Kan ik altijd besluiten welke ik snel moet beantwoorden als ik thuis ben waar een computer staat. Antwoord op een klant die iets wil aankopen mag geen twee weken blijven liggen want dan is tegenwoordig veelal je klant gewoon weg naar een ander.
Als ik als dj, niet binnen de 8u een mail kan beantwoorden dan ben ik de klant zeker kwijt omdat ze iemand anders hebben gevonden.
Gisteren was ik een klant kwijt omdat ik niet binnen de 2u kon antwoorden, ze hadden iemand anders gevonden.
Mail staat ook op mijn gsm geinstaleerd, ik beantwoord de mail ook liever thuis dan op de gsm.
Zulke klanten zijn wij liever kwijt dan rijk. Wij proberen ook alle mails binnen 24u te beantwoorden maar helaas lijkt dit in de praktijk niet altijd mogelijk. Mede omdat wij zelf nog regelmatig op producties aanwezig zijn om diverse redenen.
Logisch en overkomt ons allemaal maar na twee weken nog geen antwoord kan echt niet.
Topic: Hoezen dj booth (20-6-2017 16:22:00)
Je kunt ook email op je telefoon instellen zodat je het in elk geval kan lezen. Beantwoorden vind ik zelf niet heel praktisch op een telefoon maar dan ben ik in elk geval op de hoogte. Kan ik altijd besluiten welke ik snel moet beantwoorden als ik thuis ben waar een computer staat. Antwoord op een klant die iets wil aankopen mag geen twee weken blijven liggen want dan is tegenwoordig veelal je klant gewoon weg naar een ander.
Topic: Ruis op speakers (19-4-2017 10:02:00)
Malle Pietje verwijst naar de tweede bijdrage van PvG of te wel dat het voor ons lastig is zonder glazen bol antwoord te geven op de door jou erg open gestelde vraag. Als je zelf geen idee hebt dan iemand er naar laten kijken. Wanneer je mengpaneel onder ogen komt zal iemand pas een zinnig antwoord kunnen geven over wat het kan zijn.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (13-4-2017 12:57:00)
Natuurlijk zou je het netter kunnen oplossen mits je daar spullen voor bij hebt.

Hmmmm, kabels even netjes bij elkaar brengen en langs een poot als je geen rokje hebt lijkt mij dan wel het minste. Het oog wil ook wat is mijn mening.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (12-4-2017 15:23:00)
Als dat stukje karton het verschil maakt tussen je set bij daglicht met zon kunnen draaien of niet omdat de schermen onleesbaar zijn dan storen mensen zich er maar aan. Zal een enkeling zijn want de rest van het publiek zal het waarschijnlijk hun anus oxideren.
Topic: Welke compacte digitale live mixer? (11-4-2017 15:11:00)
Ik heb gekozen voor de Producer variant omdat ik echt 19 inch wilde blijven, de compact is iets breder dan 19 inch. Daar ik mij al jaren prima kan redden zonder displays bij faders (gebruik zelf al jaren magneetjes onder de fader kanalen of gaffa met stift natuurlijk) mis ik die scrible strips echt niet en kan dit ook niet stuk gaan. Verder heb ik twee SD16 snakes. Ik denk nog aan de aanschaf van een X32 Rack als digitale 16/8 snake en backup mixer (bij storing kan ik dan toch door en dan moet het maar even met een tablet maar allicht koop ik er ook een X-Touch bij als surface).

Als je direct toegang wilt hebben tot de scene en mute groep knoppen dan zou ik juist voor de compact gaan omdat de producer deze knoppen mist. De 6 mute groep knoppen zijn wel toe te wijzen aan één van de 8 user knoppen. Op de compact hou je de user knoppen dan echter geheel vrij voor andere zaken omdat deze een eigen scene en mute groep sectie heeft. Scene go, next, etc zijn niet toe te wijzen aan user knoppen overigens, wel directe scene nummers. Ik maak gebruik van Qlab dus ook die directe scene toegang heb ik hierdoor niet direct nodig.

Overigens kun je gewoon 16 kanalen/bussen te gelijk onder de faders krijgen door toetscombinaties te gebruiken. Veel mensen weten dit (schijnbaar nog) niet en denken dat je telkens alleen in banken van 8 kanalen kan werken op de compact en producer. Door aan de linker zijde van deze mixers twee banken tegelijk in te drukken krijg je op de linker helft de eerste bank en rechtse helft de tweede bank die je hebt gekozen. Je kunt dus bijvoorbeeld kanalen 1-8 links en 9-16 (of 25-32) rechts hebben i.p.v. DCA, matrix of bussen.
Topic: Compacte line-array (11-4-2017 12:18:00)
Als ik dit lees denk ik gelijk ga met die maat (en ieder ander die het wel eens wil horen met de eigen oren) op de koffie bij Sander Scheepstra van Brooklyn Audio. Vriendelijke man en heeft echt verstand van de techniek. Brooklyn Audio wordt tegenwoordig zelfs naar de USA verscheept en hij heeft daar een eigen importeur zitten.

(Ik heb geen aandelen maar heb Brooklyn Audio meermaals gehoord op verschillende locaties zowel binnen als buiten. Sander persoonlijk meermaals gesproken op diverse dagen zoals mengtafel testdag, ParkPodium Boom en Bosch, etc.)
Topic: Welke compacte digitale live mixer? (11-4-2017 11:06:00)
Ook ik heb wel eens gekeken inzake low-budget klussen naar o.a. die Studiolive tafeltjes maar zijn ook voor een X32 gegaan uiteindelijk. Zoals PvG aangeeft, veel meer mogelijkheden. En als je eenmaal een digitale tafel hebt komt de wens naar die makkelijke lichte digitale snake ook een keer en die heb je niet voor de Studiolive tafels (de oude in elk geval zeker niet). Daarnaast vond ik de faders niet handig want die moet je op de (oude) Studiolive tafels zelf in de juiste stand zetten om dan weer verder te werken. Geen motorfaders, werkt niet snel en inventief.

Werken op digitale tafels is makkelijker dan menig soms (ook nu nog) denkt. Ik had die weerstand vroeger ook maar wat blijkt, als je er eenmaal in thuis bent dan maakt het merk en type vrijwel niet zoveel meer uit. Zeker als het een eigen tafel is waar je regelmatig mee werkt. Ik kom ondertussen weg van X32 via Roland tot Digico zonder problemen. Het grootste verschil is dat je channelstrip maar een keer op de tafel zit aan knoppen en de select knop van een kanaal bepaald welke strip je bedient. Het is allemaal niet veel lastiger dan analoog je moet alleen niet de channel select knop vergeten als je naar een knop grijpt en daardoor een verkeerd kanaal aanpast. Geloof mij dat is vele in het begin van digitaal echt wel meermaals overkomen wink ;)

Mixen met een tablet hoeft natuurlijk niet bij digitale tafels, doe ik ook niet. Maar het is wel zo handig bij het inregelen van de zaal en monitoren omdat je op posities kunt gaan staan en zitten om te luisteren aldaar en direct aanpassingen kan maken. Niet meer op en neer rennen of proberen te ontcijferen van wat men op het podium nu bedoelt met die monitor klinkt zo neusig.
Topic: PA markt zaterdag 11 maart 2016 (17-3-2017 16:10:00)
DJefke,

Er wordt op www.new-line.nl/forum/read/?t=50146 ook net nog wat aangeboden, bofkont razz :p
Topic: Driverack software (7-3-2017 10:18:00)
Ook hier verschillende ervaringen met die USB-RS232 converters. Heb verschillende liggen want de één werkt bijvoorbeeld prima met een Peavey Digitool waar de andere dat niet doet met dezelfde computer en software. Je zou toch denken dat de protocollen vast staan en dat die dingen allemaal hetzelfde doen maar ervaring leert helaas anders shut up :X
Topic: PA markt zaterdag 11 maart 2016 (1-3-2017 14:15:00)
Jan-Peter dank voor je uitleg per PB.