Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Diederik

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Diederik (Pagina: 10 van 10)

Topic: Dap MC 206 audiokabel (23-11-2004 19:14:00)
Ik gebruik dezelfde kabel van tasker, prima kabel. Is echt wel degelijker dan dap kabel en bovendien wat prettiger te verwerken. Je moet er alleen wel netjes mee omgaan (begreep van Dré dat de kabel snel lelijk wordt als je hem verkeerd oprolt)

En als je een dergelijke goede kabel gebruikt laat je dan ook niet verleiden tot het gebruik van goedkope pluggen. Doe jezelf een plezier en ga voor Neutrik's.

P.S.: nuttig topic over oprollen van kabels: www.new-line.nl/forum/read/?t=2355
Topic: vervelend publiek? (4-11-2004 20:55:00)
En een taart op de TT past niet qua armhoogte sneaky :V
Topic: 4 ohm en 8 ohm skytronic (26-10-2004 20:40:00)
Ik zou me er vooral niet druk om maken. Tip: laat skypech vooral lekker links liggen. Je betaalt veel te veel voor hetgeen je krijgt. Voor het geld kun je beter iets anders uitzoeken hier in de webshop.
Verder is de service van Skytronic gewoonweg slecht, het niet beantwoorden van mailtjes is slechts het topje van de ijsberg...
Topic: Harddisk-recorder (25-10-2004 11:57:00)

Opelfreak schreef:

Maar hoe wordt er dan muziek van je Pc op MD-speler gezet als je geen USB hebt op de MD-speler? Via de Line-In van je MD dan? Dit duurt dan toch ook superlang, of zit ik verkeerd?
Nee je zit goed, opnemen van pc naar MD gaat via de line-in of (als je een uitgebreide geluidskaart hebt) via de digitale ingang. In beide gevallen duurt dat dus inderdaad 74 of 80 minuten. Maak je gebruik van longplay dan duurt het nog evenredig langer sad :(
Topic: Harddisk-recorder (24-10-2004 14:04:00)
Mocht je inderdaad tot aanschaf van een MD-speler overgaan; maak dan in ieder geval geen gebruik van de longplay functie. LP2 kan nog nét (al ga je het wel horen, dus liever niet); bij LP4 lever je dusdanig veel kwaliteit in dat het niet echt lekker meer is om te beluisteren (het wordt een erg gecomprimeerd, vermoeiend geluid).

Hetzelfde geldt, zij het in iets mindere mate, voor het gebruik van de on-board limiters van de portable spelers (die worden gebruikt bij automatische opnameregeling). Uitzetten dus en dan liever een beetje zachter opnemen. Dan lever je weliswaar wat in op je S/N ratio, maar die is bij de meeste spelers meer dan voldoende om de boel achteraf nog een beetje op te krikken.
Topic: Wil je wat origineels bij je drive-in show? (24-10-2004 13:24:00)
Die reclame van chello blijft ook geniaal.... laugh :D
Topic: Waar is only-djs gebleven (24-10-2004 11:58:00)
overgenomen van www.kvk.nl:
Naam: Only Vinyl B.V.
Vestigingsadres: Stephensonstraat 16
Vestigingsplaats: 2723RN Zoetermeer
Internetadres: www.only-djs.com
KvK-inschrijfnummer: 27256809 0000
Soort inschrijving: Hoofdvestiging
Status: Faillissement
Kenmerk: Telefoonnummer curator: 079-3165641
Oftewel: waar iedereen bang voor was is dus nu gebeurd: only vinyl oftewel only-djs is failliet. De roddel is dus werkelijkheid geworden.
Topic: elektrisch geladen??? (17-10-2004 11:38:00)

Tom schreef:

Heb je toevallig een Phantom voeding in je mixer?
MX-4 heeft geen phantom
Topic: elektrisch geladen??? (16-10-2004 19:54:00)
Omdat het zo van persoon tot persoon verschilt zou ik eerder denken aan statische elektriciteit dan aan een elektrisch defect of aardfout. Sommige mensen hebben nou eenmaal meer last van statische elektriciteit dan anderen sad :(
Topic: Liveset opnemen met MP3 (11-10-2004 19:36:00)
[Het vorige topic heb ik even gemist, dus misschien dat ik dingen dubbel noem, excuses dan]
Het ligt er een beetje aan wat je wilt doen met de opname, wat je het beste kunt gebruiken.

Professioneel (dus voor CD-persing oid):
DAT of een professionele harddiskrecorder. Beiden zijn nou niet echt mobiel, en bovendien vrij prijzig

Als het iets minder mag, dus bijvoorbeeld om zelf een keer terug te luisteren of om aan een paar vrienden te geven ofzo, dan kun je met MD prima uit de voeten (geen Longplay gebruiken!) of een MP3 recorder. Kies in dat laatste geval wél voor een hoge bitrate van bijvoorbeeld 192, 256 of zelfs 320 kbps (afhankelijk van hoe hoog je kunt gaan; ik ga altijd voor zo hoog mogelijk happy :) )

Is het bedoeld voor bijv. een internetstream, dan is MP3 meer dan genoeg, bij een bitrate van 96 of 112 kbps (hoger gaan streams toch zelden)

Dus; waar is het voor bedoeld? Dat maakt het geven van een volledig antwoord mogelijk en bepaalt in mijn ogen ook of het wel of niet binnen het forum past (anders zou een vraag over een consumenten-MD deck dat voor de drive-in wordt gebruikt ook niet mogen lijkt mij sneaky :V)
Topic: Laptop zorgt voor piepen en kraken (5-10-2004 10:33:00)
Is www.new-line.nl/v/12698 niet de simpelste oplossing??
Topic: Vervelende harde piep uit Xone:62 (4-10-2004 18:44:00)
Euros**nd verkoopt ook Gemini....da's wel een stereotype discoboer...
Topic: Radio systeem op school (3-10-2004 15:13:00)
Ja als je een beetje redelijke plafondspeakers hebt bijvoorbeeld, dan komt daar best nog wel redelijke muziek uit.
Bijkomend voordeel van een systeem dat in het laag niet zo sterk is, is natuurlijk dat de zang en melodie redelijk goed verstaanbaar zijn zonder een harde bas. Oftewel: het is goed verstaanbaar zonder dat het te hard is (beetje lastig uit te leggen maar je begrijpt wel wat ik bedoel)

Ik denk zelfs dat je hiermee in sommige gevallen betere resultaten kunt bereiken dan met speakers die wel het volledige spectrum goed weergeven. Op mijn vorige school waar ik al over vertelde hadden we 2 aula's. In de ene hing dus het oude 100V systeem met kolomspeakers, in de andere hingen 4 bose 402 speakers. De 402's klonken uiteraard beter, maar als de aula stampvol zat bleef er niks van over behalve bas. Van het geluid uit de kolomspeakertjes in de andere aula bleef veel meer over, terwijl ze eerde zachter dan harder stonden.
Harder zetten van de 402's was geen optie (lees: concierge die er geen zin in had) omdat als de aula dan leeg was de boel helemaal wegdreunde.

Ter info: beide aula's waren ongeveer even groot, alleen de aula waar de 402's hingen was akoestisch een stuk slechter (één grote galmbak), dus helemaal eerlijk is de vergelijking niet, maar ik denk dat als de 402's in de andere aula hadden gehangen er hetzelfde probleem zou optreden.
Topic: Radio systeem op school (2-10-2004 22:10:00)

kvm schreef:

Het intercom systeem zal zeer waarschijnlijk gebruik maken van luidsprekers die alleen geschikt zijn om spraak weer te geven. (enkel een 10" speakertje o.i.d)
Dus een redelijk laag en mooi hoog zullen ze niet weergeven. Door deze te vervangen voor "huiskamer" speakers, op de plaats waar beter geluid gewenst is zal zeer waarschijnlijk jouw probleem opgelost zijn. (veel horeca bedrijven werken met een dergelijk systeem voor achtergrond muziek)
zien)

Martin.
Toevallig heb ik een jaar of 2 geleden op mijn toenmalige school een vergelijkbare actie ondernomen. Daar ging het slechts om de aula, maar ook daar hadden we te maken met een systeem dat eigenlijk alleen voor spraak was bedoeld, van die kolomluidsprekers die je ook wel in kerken, congrescentra e.d. ziet.
Doordat we niet echt meewerking kregen van de schoolleiding is het bij proefdraaien gebleven. Dat leverde echter heel positieve reacties op van de gebruikers van de aula. Die waren allang blij dat ze op dat moment de radio konden horen, de geluidskwaliteit kon ze op dat moment weinig schelen. Zo denkt denk ik het grootste deel van de scholieren erover. De geluidskwaliteit interesseert alleen de 'freaks' zoals wij. Het gaat hen alleen maar om de aanwezigheid van muziek, ofwel gewoon het horen van 538 ofzo...
Topic: wrom is vinyl zo onmundig duur (30-9-2004 18:49:00)
Hmz toch maar eens gaan snuffelen in de papiercontainers van het Binnenhof sneaky :V
Topic: Waar is only-djs gebleven (29-9-2004 22:47:00)
Of ze echt failliet zijn, durf ik te betwijfelen, ze staan in ieder geval nog wél ingeschreven (als actief) bij de KvK (even adres achterhalen met 'n whois, en dan even gaan zoeken bij de KvK sneaky :V ). Als de telefoon ook niet opgenomen wordt dan heb je natuurlijk wél dikke kans dat er ergens iets mis is...

Tijd zal het leren, hoop dat er niet te veel mensen nog goederen van ze tegoed hadden die al waren betaald.
Topic: laten we het eens hebben over... (29-9-2004 19:54:00)
Als je een beetje wat met populaire klassieke muziek hebt (zullen d'r hier weinig zijn gok ik wink ;)) is Hans Lieberg ook erg leuk, maar dat is meer gericht op de muziek zelf, en niet zozeer om de rest van de buitenwereld (al neemt ie het natuurlijk wel mee)
Persoonlijk vind ik ook Lebbis solo errug leuk; wel heel anders dan samen met Dolf Jansen, maar toch.
Trouwens, wie verveelde zich hier dat dit topic ineens onderuit de kelders van het forum werd opgeduikeld.... sneaky :V
Topic: Ik kan er niet meer tegen! brommm (20-9-2004 20:47:00)

van schijndel schreef:

2/ Als de xlr kabel (aansluitingen) te dicht bij een 230 liggen, kan dat brom oppakken.

Die van de cdspelers liggen er dichter bij en brommen niet
Vergeet niet, dat het signaal van een CD-speler zo'n 1000 keer sterker is dan dat van een TT! Daardoor is het signaal van een TT véél gevoeliger voor het oppakken van storingen dan het signaal van een CD-speler
Topic: Faders schoonmaken. (12-9-2004 20:27:00)
ga even naar de eerste post op de eerste pagina van dit topic....ik denk dat die wel duidelijk genoeg is wink ;)
Topic: mixer aansluiten op pc (3-9-2004 14:41:00)
Indien je een 4.1/5.1/6.1 geluidskaart hebt, hoef je vaak niet eens een tweede geluidskaart erbij te zetten. Je gebruikt dan twee analoge uitgangen (front en rear), die je elk op een kanaal van je mixer aansluit.

meer info over mixers aansluiten op een pc vind je op: home.quicknet.nl/qn/prive/gc.vannimwegen/diederik/mixer1.htm