Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Greendiek

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 175 bijdrage(n) van Greendiek (Pagina: 1 van 9)

Topic: Te huur gevraagd: "low fog" machine (12-1-2017 15:12:00)
Of de bewuste conculega in de groene cijfers is geëindigd weet ik niet, en is voor mij ook niet relevant. Ik weet dat ik een scherpe prijs neer heb gelegd, maar het voor zijn prijs niet neer had kunnen/willen zetten .
Het resultaat was (op basis van een foto en verhalen van bekende) aardig. Of het is wat de klant specifiek aan mij vroeg...nee. Of de klant toch tevreden was met het resultaat? Ik weet het niet, ik heb de klant niet gesproken. Ik vind het richting de bewuste conculega namelijk niet netjes om achter zijn rug om te informeren bij een klant of die tevreden was over zijn werk.
Topic: Te huur gevraagd: "low fog" machine (29-12-2016 21:42:00)
Allereerst excuses voor de late reactie aan iedereen. Ik dacht dat ik al wat had laten weten, maar blijkbaar toch niet. Ik heb de klant duidelijk uitgelegd dat ik het heb uitgezocht, en wat de conclusie was. Ik heb hem uitgelegd wat er nodig is om tot het door hem gewenste resultaat te komen en wat dit gaat kosten.
Uiteindelijk is de klus helaas naar een conculega gegaan. Na wat doorvragen bij de klant bleek deze de rook bijna 300,- voordeliger te kunnen leveren, wat volgens de klant aan de zelfde eisen voldoet als hij aan mij gesteld had.
Via via uiteindelijk er achter gekomen dat de conculega een JEM Glaciator neer gaat zetten op de bewuste avond. Ik heb besloten mijn handen er verder niet meer aan te branden, en mijn verlies voor lief te nemen.
Iedereen bedankt voor alle input. Ook al is de opdracht niet door gegaan, ik heb aan mijn speurtocht de nodige kennis overgehouden.
Topic: Te huur gevraagd: "low fog" machine (12-11-2016 19:51:00)
Beste allemaal,
Bedankt voor de reacties. Ik lees hier tussen de reacties voornamelijk voorstellen voor gekoelde rook (net zoals de glaciator), maar de klant is er erg fel op dat de rook absoluut niet opstijgt. Helaas lees is niets terug over de ervaringen hierin, behalve de reactie van Douwe over droogijs. Kunnen jullie misschien iets zeggen over jullie ervaringen met het opwarmen en opstijgen van de rook met de genoemde apparaten?

Douwe schreef:

Na korte tijd warmt de CO2 zover op, dat het de verbinding met water verliest en een onzichtbaar gas wordt. Hierdoor kom je gelijk op het voor- en nadeel van droogijs.
Voordeel is dat het een mooie dunne, 10-40 cm hoge mist geeft wat niet de hele zaal vol rook zet.

---knip---

Veel dansende mensen zorgen ook voor veel dispersie, hierdoor zul je afhankelijk van de oppervlakte waarschijnlijk meerdere machines moeten gebruiken. Deze machines heben elk een operator nodig! Droogijs is, en helemaal de 'dry ice pellets' die je nodig hebt, zijn gevaarlijk!
Hallo Douwe,
Van de gevaren van droogijs en co2 ben ik mij volledig bewust, maar dit is wel het effect wat de klant hoopt te bereiken.
Welk apparaat is dan een goede keus om een oppervlakte van 10x15 meter met +/- 20 a 25 dansers voor een tijdsduur van 4 a 5 minuten egaal dekkend te krijgen? Het liefste met 1 apparaat, zonder de "bijvul pluimen" van bijvoorbeeld de Nimbus (of ik moet iets heel erg fout gedaan hebben).
Topic: Te huur gevraagd: "low fog" machine (8-11-2016 20:27:00)
Hoi Frank,

De door jou aangehaalde Pea Souper wordt een paar posts naar boven ook aangehaald door Hugo.
Hier lees ik helaas het zelfde verhaal terug als wat ook mijn ervaring is (max 1,5 tot 2 minuten output voor er bijgevuld moet worden). Daarom ook mijn vraag of er nog meer alternatieven met droogijs zijn (die aan de wensen van de klant voldoen), en wat de ervaringen zijn omtrent de Glaciator.

Hugovanmeijeren schreef:

bij een 3~4 kg aan droogijs heb ik maximaal 1,5 tot 2 minuten effect. Is dat ook jullie ervaring?
Ik heb het idee dat veel meer droogijs in het mandje alleen invloed heeft op de output en niet op de duur van het effect, hoe is jullie ervaring daarmee?
Na 1,5 minuten bij gaan vullen om het effect op peil te houden (bij langere stukken)?

Greendiek schreef:

Mijn ervaring met droogijs (Chauvet Nimbus) is echter dat je er heel moeilijk een egaal dekkende vloer mee krijgt (zeker op zo'n oppervlak), en dat na 1,5 a 2 minuten het effect toch wel heel hard afneemt (en bijvullen levert toch weer grote "pluimen" op ipv een egale vloer).
Topic: Te huur gevraagd: "low fog" machine (8-11-2016 17:04:00)
Even een flinke kick van dit topic.

Een klant heeft me gevraagd om voor een groot feest de dansvloer op een egale manier te voorzien van laaghangende rook op een behoorlijk oppervlakte (een minimaal oppervlakte van 10x15 meter) voor een tijdsduur van minimaal 5 minuten met allemaal dansende mensen er tussen.
Nu heeft de klant al wat onderzoek gedaan en hij geeft aan dat hij graag droogijs zou willen gebruiken omdat er ook gefilmt gaan worden en droogijs niet opstijgt als het opwarmt. Opzich begrijpelijk, maar het geeft ook gelijk een dilemma. Kan iemand mij vertellen welk apparaat hier geschikt voor is?
Ik denk dat voor dit oppervlak en deze tijdsduur het voor de klant kostentechnisch een verstandigere keuze is om voor een JEM Glaciator te kiezen, maar de klant is bang dat deze rook na opwarming toch ook op zal stijgen en daardoor hinderlijk op de film zal komen (nevel rond de gezichten etc), en dat de rook heel snel flarderig wordt ipv een dichte vloer vormen (door alle dansende mensen).
Mijn ervaring met droogijs (Chauvet Nimbus) is echter dat je er heel moeilijk een egaal dekkende vloer mee krijgt (zeker op zo'n oppervlak), en dat na 1,5 a 2 minuten het effect toch wel heel hard afneemt (en bijvullen levert toch weer grote "pluimen" op ipv een egale vloer).
De JEM Glaciator heb ik nog nooit gebruikt, dus heb hier ook geen ervaring mee die ik goed over kan brengen naar de klant. Hoe denken jullie hier over? Ik kan namelijk nergens terug vinden of (en hoe lang) de rook van een glaciator laag blijft (of blijft deze heel de tijd laag en lost dan op)? Uiteraard er vanuit gaand dat de JEM dan wel voorzien is van een LOW fog vloeistof. Of toch mee gaan in de droogijs wens van de klant (en welk apparaat is er in dat geval een verstandige keuze (maar toch ook nog betaalbare oplossing), met de wensen in het achterhoofd)?
Topic: Kofferbak markt zondag 21 Augustus in Houten (15-9-2016 22:13:00)
Helaas las ik vandaag op gezichtsboek dat deze niet doorgaat ivm een gebrek aan deelnemers. Erg jammer, maar als er maar 2 of 3 deelnemers zijn is het natuurlijk ook de moeite niet.
Topic: Turbosound IP2000 of Line6 L3T? (13-4-2016 23:04:00)

Tom schreef:

ik heb nog wel twee leuke kleine topjes met veel vermogen in de aanbieding laugh :D
350 watt RMS, goed beveiligd, ook full range te gebruiken en heel handzaam.
Je link doet het niet. Bedoel je deze: Marktplaats
Topic: PA markt 2016 zaterdag 12 maart (14-3-2016 09:30:00)
Helaas kon ik wegens familie verplichtingen pas later richting Houten. Uiteindelijk was ik pas rond 13:30 binnen. Alle pareltjes waren er waarschijnlijk dus al tussen uit.
Uiteindelijk toch nog naar huis gegaan met:
5 speakerstatieven en 2 speakerhoezen voor de k-112 (mocht iemand er nog een paar hebben liggen en deze willen verkopen, stuur mij even een berichtje).
Ook ben ik naar huis gegaan met spijt omdat ik te lang heb getreuzeld. Wilde bij een stand aan de rechterkant 2 grote tv's kopen. Even snel naar een rustige plek lopen om telefonisch met het thuisfront te overleggen en snel weer terug naar de stand. Helaas stond toen Tom ze inmiddels al in te laden in een rolcontainer. Tom, mocht je er vanaf willen, stuur me even een berichtje wink ;)
Topic: Annulatie kosten (22-9-2015 22:54:00)
Lastige vraag. Mijn mening?

Als je nu een rekening stuurt heb je kans dat ze deze wel betalen, maar nooit meer bij jou terug komen (en eventuele een negatief geluid verspreiden onder familieleden en vrienden).

Als je geen rekening stuurt is de kans groter dat ze nog een keer terug komen bij jou (en een positief geluid over jou verspreiden bij familieleden en vrienden).

Ik weet ook niet of het voor jou een zakcentje is naast je beroep, of dat het echt je boterham is. In dat geval ligt de situatie al anders. Dan zou je eventueel uit coulance eventueel kunnen voorstellen om maar de helft in rekening te brengen (toch geld, maar ook een positief gebaar).

Persoonlijk? Ik zou geen geld rekenen (maar het is voor mij ook maar een hobby). Ik zou het zelf ook naar vinden om het feestje om deze reden te moeten annuleren en geld te moeten betalen (met de horeca uitgezonderd, die hebben moeten inkopen op voorhand, jij hebt neem ik aan geen kosten gemaakt (muv gemiste inkomsten).

Mocht je twijfelen aan de echtheid van het berichtje over het overlijden (ik ga altijd uit van de eerlijkheid van de mens, maar mensen verzinnen soms de gekste dingen) dan zou je eventueel ook nog om een overlijdenskaart kunnen vragen, en als die binnen is alsnog het volledige bedrag kwijt kunnen schelden.
Topic: Suggestie webshop en forum (20-3-2015 23:53:00)
Hier ook, zowel Ipad als Iphone. Dacht al dat ik misschien iets in mn instelling fout had staan laugh :D
Topic: Newbe vraagje, wat voor systeem moet ik nu hebben/nemen? (11-3-2015 18:48:00)
Zeg maar sorry tegen de baas namens mij laugh :D. Is aangepast hoor wink ;)
Topic: Newbe vraagje, wat voor systeem moet ik nu hebben/nemen? (10-3-2015 23:48:00)
NSFW!! zoiets? wink ;)
Topic: Vraag over ShowTec Steel met PVC mantel (2-2-2015 12:59:00)
Hoi Dré,

Volgens de site van de Argh www.argh.nl
Al zal er dan wel in een bescherming moeten worden voorzien voor de zachte aluminium trussbuis, bijvoorbeeld door een slang om de ‘steel’ te doen. Overigens worden deze omhulde stroppen in Duitsland nog verder in hun toepasbaarheid beperkt, want daar moet het lijf van de strop over de gehele lengte te inspecteren zijn vi). Dus is de slang maar op hooguit de helft van de lengte uit te voeren, en daarmee zijn we voor een aantal ‘zaag-problemen’ terug bij af.
www.argh.nl/support/vraagbaak-1/slangsteel/deel-5-conclusies
Topic: Advies gezocht van grotere bedrijven (29-1-2015 14:55:00)

VrijeVogel schreef:

"Echt, het was net mijn vader die zich gedroeg als een puber van 14!"
Ik weet niet of dit het type reclame is waar je op zit te wachten als bedrijf zijnde laugh :D

Dan hoor ik liever: "Ik twijfelde vooraf, omdat de dj wel op leeftijd is (hoe goed is hij thuis in moderne muziek), maar het feest was echt SUPER! Ik heb geen seconde spijt van de keuze en boek hem volgende keer zeker weten weer!"
Topic: Bedrijfsnaam (13-1-2015 22:41:00)
Als je OVM Sales opzoekt op Google wel, maar als je alleen op OVM zoekt zonder sales (het was ovm, maar verder? kom je pas op pagina 3 naar voren (niet dat ik het ook maar enigzins beter doe hoor, op de 1e 10 pagina's ben ik in ieder geval niet te vinden, staat nog op de things to do lijst. De gehele website verbouwens trouwens laugh :D ).
Topic: Bedrijfsnaam (8-1-2015 09:29:00)
De toevoeging die ik het meeste tegen kom zijn vaak toch wel (ff uit de losse pols):
-show
-showtechniek
-party
-music
-rental
-verhuur
-events
-entertainment
-sound
-sound & light
-geluid
-licht en geluid
-drive in show
-audio
-light
-PA
-discoshow
-productions
-service

En allerlei samenvoegingen hier van (denk aan: PA-service, music-service, partyshow, events entertainment, music & rental etc).

En 1 die ik maar 1x eerder heb gehoord en daardoor wel goed is blijven plakken:
-festivity
Was volgens mij iets in de trend van: Festivity Sound(s?), maar ik kan zo snel even niets meer terug vinden van dat bedrijf.

Andere voorbeelden kunnen zijn:
Marijn Music of Martijn Geerts Music (MGM)
of
Marijn Music & Rental (MMR)

Als je twijfelt aan het gebruik van je eigen naam/initialen probeer dan voor jezelf anders eens een "gedachtespin" te maken. Als hoofdonderwerp pak je jou drive in show, en vervolgens ga je alles opschrijven wat hier bij hoort.
Zo ben ik als volgt op mijn naam gekomen:
Drive in show--> verlichting--> par lampen --> spots--> spotlight
Drive in show--> muziek--> feest--> vermaak --> entertainment.
Samengevoegd: Spotlight Entertainment
Topic: Bedrijfsnaam (7-1-2015 22:50:00)
Geerts Geluid klinkt als een goede slogan voor de PVV wink ;)

Dan zou ik eerder kiezen voor MG Entertainment. Mocht je toch je initialen willen gebruiken. Entertainment kun je breder inzetten, mocht je ooit uitbreiden met een groter aanbod aan diensten dan kun je dat daar ook onder inschalen.
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (18-10-2014 15:11:00)
Misschien de naam in de openingspost?
Topic: geluid/licht humor (17-9-2014 18:56:00)
En dan mp3-tjes van 128 kb/ps downloaden en draaien op die set sneaky :V
Ben trouwens benieuwd op de band ook zulke kabels heeft gebruikt bij de opname, anders is het jammer van jou eigen mooie kabels! sneaky :V
Topic: Ervaringen merk: Pronomic (5-5-2014 09:18:00)
Ik had al gelezen dat de tl 700 er het zelfde uit ziet als het binnenwerk van een T-amp 2400.
https://www.htforum.nl/yabbse/index.php?action=dlattach;topic=98854.0;attach=109680;image