Home > Onderdelen > Onderdelen Geluid

OEM KSM-213CCM Loopwerk

Incl. KSS-213c Laser, voor diverse DJ CD-spelers

OEM KSM-213CCM Loopwerk

Artikelnummer: 63834 | KSM213OEM
GTIN/EAN: -

 


Geen reviews
Schrijf zelf een review


Onderdelen geluid
OEM Onderdelen geluid

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De volgende OEM producten zijn nog wel leverbaar:

Dit OEM KSM-213CCM loopwerk is een OEM versie van de originele Sony KSM-213CCM. Zowel het loopwerk alsook de laser zijn bij dit loopwerk afkomstig van een OEM fabriek (gemaakt volgens de Sony specs maar niet door Sony zelf). Als extra zekerheid bieden we, tegen een kleine vergoeding, de mogelijkheid de ESD brug te verwijderen en het loopwerk grondig te testen. Nadeel van deze methode is dat we de bestelling niet kunnen versturen als het vriest (dit omdat de luchtvochtigheid dan te laag is waardoor mogelijk ESD problemen op zouden kunnen treden).

Dit loopwerk is voorzien van een 16-pins OEM KSS-213c laser, zoals gebruikt in erg veel DJ CD-Spelers (en ook in erg veel HiFi CD-Spelers). Overigens is deze ook probleemloos bruikbaar in spelers die gebruik maken van een KSS-213Q laser zolang het maar geen low profile loopwerk is). Is het oude loopwerk wel van het low profile type (motoren ca. 13mm dik), kies dan voor het KSM-213QCS loopwerk.

Dit KSM-213CCM loopwerk kan in vrijwel alle gevallen óók gebruikt worden als vervanger voor de Sanyo SF-P101N (16Pins versie) mits toegepast in CD-Spelers met een lade. Voor spelers met een slikker systeem is de uitwisselbaarheid meestal niet van toepassing (aangezien slikker spelers vaak een low profile loopwerk gebruiken).

Let ook goed op bij het overzetten van de "veertjes". Zet ze 1 voor 1 op precies dezelfde plek over (er worden namelijk 2 verschillende veertjes gebruikt en een verwarring is zo gemaakt met als gevolg een niet meer goed verend loopwerk). Meestal worden de zware veertjes van een kleurtje voorzien. Die zitten aan de kant van de spindle motor (maar zelf controleren is en blijft het beste).

Enige technische kennis is vereist bij het vervangen van een loopwerk. Er hoeft aan dit loopwerk niets afgesteld te worden.

Plaats het loopwerk in een ESD veilige omgeving (dus geen synthetische vloerbedekking bijvoorbeeld). Met name 's winters dient hier rekening mee gehouden te worden (vanwege de lagere luchtvochtigheid). Ontlaad jezelf vóór plaatsing (bijvoorbeeld door het aanraken van de verwarming of een ander geaard metalen object).

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties

Vaak gekocht met: