Home > Onderdelen > Onderdelen Geluid

Sanyo SFP101N-16

Loopwerk voor diverse DJ CD-Spelers

Sanyo SFP101N-16

Artikelnummer: 49714 | SFP101N16
GTIN/EAN: -

 


Geen reviews
Schrijf zelf een review


Onderdelen geluid
Sanyo Onderdelen geluid

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De volgende Sanyo producten zijn nog wel leverbaar:

De Sanyo SFP101N-16 is een origineel Sanyo SF-P101N 16P loopwerk (met 16 pins connector). Dit complete loopwerk wordt gebruikt in heel veel DJ CD-Spelers (zoals de Denon DN-D4000) maar ook in veel HiFi CD-Spelers.

Het SFP101N-16 (16-pin) loopwerk is voorzien van een Sanyo Laserblok en is bedoeld als vervangend loopwerk voor spelers die met een Sanyo of een Sony KSS-213c (a/b/c/q/v) laser zijn uitgerust. Uitwisselbaar met 99,9% van de CD-Spelers die gebruik maken van een lade (KSM-213CCM loopwerk).

- Schotelhoogte: 19,5mm
- Motordiepte: 23mm (incl. solderingen)
(Beiden gemeten vanaf bovenkant grondplaat)

De Sanyo SF-P101N 16P is niet altijd uitwisselbaar met het Sony KSM-213QCS (Super Slim) loopwerk met KSS-213Q laser vanwege het verschil in hoogte van de motoren (de motoren van de SF-P101N zijn 6mm hoger). Ook in dit geval geldt dus "meten is weten". Kijk daarbij ook goed naar de spindle schotel. Soms zit daar een ca. 8mm groot metalen busje in het midden. In dat geval kan het loopwerk niet compleet overgezet worden (maar het laserblok natuurlijk wel).

Let goed op bij het overzetten van de "veertjes". Zet ze 1 voor 1 op precies dezelfde plek over (er worden namelijk 2 verschillende veertjes gebruikt en een verwarring is zo gemaakt met als gevolg een niet meer goed verend loopwerk). Meestal worden de zware veertjes van een kleurtje voorzien. Die zitten aan de kant van de spindle motor (maar zelf controleren is en blijft het beste).

Enige technische kennis is vereist bij het vervangen van een loopwerk. Een korte handleiding voor het verwijderen van de ESD brug wordt bij verzending (als pdf download) meegeleverd. Tegen een kleine vergoeding kunnen we de ESD brug verwijderen vóór verzending. Kies deze optie svp alleen als het niet vriest (dit ivm luchtvochtigheid).

Er hoeft aan dit loopwerk niets afgesteld te worden.

Vergeet niet de ESD brug te verwijderen (tenzij wij dit alvast gedaan hebben). Deze ziet eruit als een kleine "klodder" tin (zie afbeelding 3). Doe dit uiteraard wel in een ESD veilige omgeving (dus geen synthetische vloerbedekking bijvoorbeeld). Met name 's winters dient hier rekening mee gehouden te worden (vanwege de lagere luchtvochtigheid).

Verwijder ook voorzichtig het eventuele kapje dat over de lens is geplaatst (indien aanwezig).

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties

Vaak gekocht met: