Forum > Zelfbouw Speakers

Beyma la10-3v

(24 reacties. Pagina 2 van 3)
Moderator(s): Dré
SoundpowerStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 20-1-2012
Laatste: 18-5-2024
Berichten: 694
1-7-2019 17:59
Ah oke dat met die keuring bleek nog niet echt uit je verhaal.
Als je dat voor elkaar krijgt word t ws ook nog n flink stukje duurder, maar idd is dat wel n absoluut noodzakelijk iets om t geaccepteerd te krijgen.
(en wat je zelf ook al zegt: geen keuring is echt geen optie, als er wat gebeurt word t een drama zonder eind voor alle betrokkenen.)

voor de versterking zal je vooral moeten bedenken over hoeveel kanalen je t wil verdelen, je praat al gauw over n paar racken vol met wat jij in je hoofd hebt.
Edit: dan komt t totaal (incl processing, cases en n berg kabel en stekkers) al gauw in de buurt van middenklasse auto niveau kwa budget, 20K is dan zomaar te kort.
Nothing is idiot proof, they keep on making better idiots.
Stefke96Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 23-6-2011
Laatste: 19-5-2024
Berichten: 499
1-7-2019 18:26
Waarom niet gaan voor twee flinke point source kasten per kant?
Kasten zoals de PM60/90 met goede rigging kunnen toch flink wat volume produceren.

Komt bij dat je met 6 line array kasten per kant niet echt profiteert waarvoor de kasten ontworpen zijn.
PvGVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 21-8-2009
Laatste: 19-5-2024
Berichten: 1593
1-7-2019 20:48
Precies, als ik dat soort geld uit te geven zou hebben, zou ik bijv naar een paar synergy horns SH96HO van Danley kijken. Geen kamfilters afhankelijk van luisterpositie en lekker efficiënt door het ontbreken van destructieve interferentie.
't is maar een hobby...
RichStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 30-6-2019
Laatste: 21-8-2019
Berichten: 9
2-7-2019 01:32
Het klopt dat het best wet wat versterker moet gaan worden. 6 kastjes hebben 6 versterker kanalen nodig. (Als alles passief wordt) en dan heb je nog geen sub etc)
Er zijn nu tegenwoordig veel meer oplossingen als in de tijd dat ik ben gestopt met kasten maken (er zijn zo veel meer megenlijkheden met versterkers nu)
En kabels.... ja natuurlijk heb je een paar kabels nodig maar dat weet je van tevoren.
De prijs van dit alles..... ik weet het, dat kost best een beetje!!!
De eerste kastjes worden DUUR!!! ivm de keuring en ik zal vast wel wat willen veranderen bij het volgende kastje. Maar wie weet wordt het wat en kan ik vanuit deze serie door borduren naar een volgende serie.

Dan hoor ik (en terecht) een line array van 6 kasten per kant is amper een line array.... klopt!!! Alleen het is de bedoeling om het verder uit te laten groeien naar gelang de vraag.

Het is geen impuls build en er is ook geen budget build... het is wel een gewaagde stap en veel werk vooraf. Maar als het resultaat er is (dus als het allemaal lukt) dan denk ik dat ik nog steeds relatief niet heel erg veel kwijt ben voor nieuwe (dus niet afgetrapte en versleten) line array kastjes. En vooral.... ik kan er mijn eigen draai aan geven.
Je moet wat....
TomVIP Lid
Uit: Anders
Sinds: 3-1-2002
Laatste: 19-5-2024
Berichten: 9469
2-7-2019 09:30

Rich schreef:

Er is veel info over de la10-3v te vinden.
Ik kan alleen moeilijk ervaringen met deze kast vinden! Heeft iemand een idee waarom dat is? Beyma is in mijn ogen toch een serieus merk dus daar moet toch wel iets van te vinden zijn?
Het zal, hoe je het ook bekijkt een kostbaar project worden om zelf zoiets te bouwen met dergelijke grote prestaties.
En voor wat? Een eigen geluid?
Denk je dat een serieuze opdrachtgever daar op zit te wachten?
Die willen zekerheid, en een geluid dat ze kennen en weten hoe naar hun hand te zetten.
Ik maak zelden een "meegekomen" technicus mee die niet vind dat er iets veranderd moet worden aan de klank van de opstelling.

Verder:
Als ik nu deze openingsvraag lees, dan heb je al één onzekere variabele te pakken waar je zelf geen antwoord op weet, en waarschijnlijk niemand.
Want line arrays bouwen is een heel ander hoofdstuk dan gewone boxen bouwen.

Hoe, waar, en bij wie ga je de prestaties meten?
Een line array opstelling meten vergt een zeer gespecialiseerde meet opstelling (ruimte), microfoons en software.
Zeker als je hem goed wilt instellen en tijdens de bouw wilt kunnen tunen.

Verder zijn er zoveel variabelen, te veel om op te noemen.
Het klinkt erg als "het wiel opnieuw willen uitvinden".

Als je perse die Beyma drivers wilt proberen, waarom koop je dan geen occasion (veilige) array set en probeer het daarmee uit?
Dan heb je in ieder geval geen groot bouwprobleem en een betaalbare basis.
Ik duw altijd tegen deuren waar trekken op staat.
BestekStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 2-8-2005
Laatste: 17-5-2024
Berichten: 281
2-7-2019 10:13
Stop met dromen, hoe serieus je er ook mee om probeert te gaan dit is niet haalbaar.
Je investeert (heel) veel geld en nog meer tijd, de presets goed krijgen is nog een heel verhaal apart, als je de eerste 5 inzetten verkloot omdat je preset het toch niet lekker blijkt te doen op locatie ben je de overige opdrachten ook kwijt, en er zijn er maar weinig die het out of the box voor je kunnen instellen.
Mocht het klusje groter worden mis je extra kasten, een LA kan ik op elke hoek van de straat bijhuren, en het is niet alleen een kwestie van kastjes erbij timmeren, je zult dan ook weer met je presets aan de gang moeten.
Als na een tijdje blijkt dat je toch een ander setje wil kom je erachter dat de restwaarde van je project 0 is, zelfs alleen de waarde van de speaker componenten zul je er niet voor terug krijgen.
Als je echt aardigheid hebt aan bouwen kijk eens naar de aangehaalde PM90 toppen, staat ook veel info van op het net en zelfs hier op het forum wink ;)
Voor grotere klussen huur je een setje in of schaf je zelf een merk array setje aan, daar zijn tegenwoordig echt niet alleen afgetrapte sets van te vinden, er zijn genoeg bedrijven die dat spul 2e hands met garantie verkopen en vaak zelfs nog met ondersteuning vanuit de fabrikant of importeur.
Peter v DStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 2-11-2004
Laatste: 19-8-2019
Berichten: 41
2-7-2019 10:30
Buiten dat ik het met de argumenten hierboven eens ben hoor ik het hiergenoemde array ook regelmatig hier in de buurt. Het heeft simpelweg z'n tekortkomingen in de aansluiting met de subs. Stel je hebt een 4 kastjes per kant hangen (zo wordt het hier dus vaak gehangen) dan heb je 4 10G40's die alles richting de subs moeten doen. De 10MI100's halen dat bereik niet. Gevolg is dat de 10G40's altijd in de limit zitten bij een serieus showtje en zeker bij PA gebruik.

Het investeren in een beproefd point source ontwerp alla PM90 (eventueel met de 18sound hoorn voor meer kasten per kant) of een reeds bestaand systeem lijkt me een betere investering happy :) . De PM90 heeft als enkele top een tweetal flinke 12"ers en ook nog eens een kastontwerp met een hoog rendement, die gaat al in de buurt komen van 4 van die array kasten per kant. Laat staan als je 2 PM90 per kant zet.
SoundpowerStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 20-1-2012
Laatste: 18-5-2024
Berichten: 694
2-7-2019 13:56
Ik sluit me eigenlijk ook aan bij veel vh bovenstaande...
Met 4-6 kastjes per kant is t technisch allemaal nog wel n beetje haalbaar zonder hele ingewikkelde toestanden met inregelen aan de hand te moeten halen, maar dan is t ook meer een zeer gecompliceerd en idioot kostbaar gevlogen frontloaded systeem dan n echte linearray.
Wil je t opschalen word alles al gauw HEEL veel moeilijker, en kom je in de knoop met geluidsdruk en spreiding op grotere afstand enz.

Er is dus duidelijk al zon systeem in gebruik, ga daar eens kijken/luisteren en n praatje maken met de eigenaar om te zien hoe hij t certificeringsprobleem getackled heeft
Nothing is idiot proof, they keep on making better idiots.
RichStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 30-6-2019
Laatste: 21-8-2019
Berichten: 9
2-7-2019 17:09
Moet heel eerlijk zeggen, ik ben blij met de reactie dat er als zo'n systeem in gebruik is!! Dan kan er in ieder geval een onderbouwde kritiek worden gegeven.
Ik heb mezelf de tandjes gezocht naar ervaringen (die ik kan vertalen naar begrijpelijke taal)
Ik kon er ook 4 kopen uit rusland (deze kasten zijn gewoon in omloop) maar hier in nl zijn ze gewoonweg niet bekend.

De software is er simpelweg al!! Het is buitenlands (wat ik nu heb) maar daar kom ik wel uit.

Met keuringen ben ik simpelweg niet bang (al weet is ook dat dat niet zomaar zomaar gaat) ik heb nog meer te keuren maar dat project is niks voor hier.

Ik zeg niet dat ik helemaal niet aan een project als dit gaat beginnen maar een buitenlandse reactie ging er ook al over dat de aansluiting op de subs niet top was dus dit project gaat nog even terug op de plank maar ik zeg niet dat ik niks zelf gaat bouwen. 😉

To be continued 😆😆
Je moet wat....
TomVIP Lid
Uit: Anders
Sinds: 3-1-2002
Laatste: 19-5-2024
Berichten: 9469
3-7-2019 10:15
We vinden zelf bouw projectyen altijd erg leuk op het forum, dus houd ons zeker op dde hoogte als je iets bouwd!
Ik duw altijd tegen deuren waar trekken op staat.

Terug naar forum Reageer (zonder quote)