Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Soundpower

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Soundpower (Pagina: 1 van 10)

Topic: Ad Systems Spectra 15-2fr (26-1-2024 21:25:00)
Voorheen was er nog wel t nodige aan specsheets op t net te vinden van deze serie, maar die lijken net zoals zoveel ander jaren 90 spul compleet uitgewist te zijn.

ik heb er indertijd ook nog wel eens n aantal kastjes van gehad, een aantal verschillende tops en dubbel 18"subs. Subs waren niet echt bijzonder, tops vond ik niet verkeerd voor wat t was
Topic: Beste wensen voor het nieuwe jaar (1-1-2024 14:04:00)
Van t zelfde! :)
Topic: rollerscan ombouwen naar led! (18-11-2023 12:33:00)
probleem zal vooral zijn om t licht op de juiste plek te krijgen. de spiegel achterop op n ELC gloeipitje zorgt dat t licht heel dicht voor t lampje sterk gefocust is zodat alles door de kleurfilters en gobos gaat ipv dat t ergens achterin de scan beland.
Hou er ook rekening mee dat de kleurfilters voor n halogeenlamp niet perse goed zullen werken met n willekeurige led-lichtbron
Topic: CDP-CX350 - 300 Disc Cd (12-4-2023 15:55:00)
Weet je 100% zeker dat de nieuwe snaartjes niet (minimaal) slippen? Dat is mijn eerste gedachte in ieder geval omdat met n heel klein zetje toe t duidelijk wel werkt
Topic: PA markt 2023 op 11 maart. (10-3-2023 19:45:00)
Dat hoorde ik vd week ook al bij n collega.

O, een bericht van JP (dat ik ff van zijn site geplukt heb)

26 februari 2023
De kaartverkop gaat super. iedere dag worden er weer kaarten besteld en verzonden.
Er zijn nog 5 plaatsen vrij op de beursvloer en aangezien er altijd mensen zijn die op het allerlaatste moment willen deelnemen, verwacht ik dat die ook nog vol komen.

Maar.... aan alle goede dingen komt een een einde. Dit is de 25e editie van de PA-markt en het zal de laatste zijn die ik organiseer, zoals het er nu voor staat.
Primair heeft de Corona pandemie een grote rol gespeeld in onze branche en zijn er vele bedrijven omgevallen. Daarnaast speelt het internet een steeds grotere rol bij de verkoop van tweedehandse professionele geluid, beeld en licht apparatuur, maar ook de snelheid waarmee materialen "oud" zijn en ingeruild worden voor "nieuw" is veranderd. Het gaat vele malen sneller dan ooit, toen ik in 1998 startte met 25 stands en 333 bezoekers.

Ik bedank iedereen die ooit heeft meegedaan aan mijn beurs en daarmee van zijn oude materialen is afgekomen. Bedankt voor het vertrouwen in mijn en mijn bedrijf.

Om toch een podium te blijven bieden aan de verkoop van tweedehandse materialen, zal de kofferbaksale blijven, voor zover daar belangstelling voor is.
Topic: Kast retunen voor andere middriver, heb wat hulp nodig (4-3-2023 20:10:00)
Dat is wel n hele mooie suggestie, ik heb geen heel uitgebreid begrip van alles wat er zich exact afspeelt in n luidsprekerkast en wat de relaties tussen driverparameters, inhoud en poort enz. betekenen, maar dat de drivers op de poortfrequentie vrijwel stilstaan wist ik wel, maar dat je dat als heel ruwe tuningmethode zou kunnen gebruiken had ik nog niet bij stilgestaan! happy :)

Als ik dan de tuning omhoog wil aanpassen kan ik de driehoekige poorten stapsgewijs verkleinen met 11 cm diepe insteekplaatjes aan de lange kant die tevens kastwand is om t "wandeffect' (er zal vast n technische term voor zijn) te verkleinen kan ik vrij simpel zien wat dat doet met de tuning.
Topic: Kast retunen voor andere middriver, heb wat hulp nodig (4-3-2023 12:52:00)
O maar ik heb hier wel wat van geleerd hoor, nl dat mijn oorspronkelijke doel van dit hele verhaal (het op n eenvoudige manier maken van een enigszins betrouwbare computersimulatie voor de poorttuning voor mijn project te schatten) kennelijk een illusie is.

Om de forumvervuiling met topics zonder enige waardevolle informatie n beetje te beperken mag dit topic van mij wel naar de digitale eeuwige jachtvelden, dat zorgt ook dat de zoekresultaten bruikbaar blijven
Topic: Kast retunen voor andere middriver, heb wat hulp nodig (3-3-2023 17:37:00)
@Dre: Wat mij betreft is dit topic nu wel rijp voor de digitale kliko, er staat nog niks in waar de mensheid ook maar iets aan mist als t weg is en ik geloof ook niet dat er nog iets waardevols uit gaat komen...
Topic: Kast retunen voor andere middriver, heb wat hulp nodig (3-3-2023 13:27:00)
Ah ja dat ziet er gelikt uit, mooi gemaakt!

T is spijtig, maar ik begin langzaam tot de conclusie te komen dat dit hele topic voor mij n zinloos verhaal geworden is, ik beschik niet over de kennis van audiotechniek, electronica en computers die nodig is om dit tot n goed einde te brengen.
Meetopstelling bouwen ga ik maar niet aan beginnen, de kans dat ik daar iets zinnigs uit haal is 0, zeker als je weet dat ik en computers samen gaan als water en vuur..
Had verwacht dat n ruwe schatting maken van poortafstemming n stuk eenvoudiger zou zijn als dat t kennelijk is, ondanks dat t over 1 vd de meest voorkomende 15"mid/laag drivers gaat die er ooit geweest is op deze planeet, en ik de kastinhoud en bestaande poorten vrij nauwkeurig gemeten/berekend heb.
Topic: Kast retunen voor andere middriver, heb wat hulp nodig (3-3-2023 11:06:00)
Ehh tom, leuke link maar niet iedereen spreekt Spaans hoor.. jij als onze spaanse forum-snowbird hebt daar geen moeite mee, maar ik spreek/begrijp er niet veel meer dan n paar woorden van laugh :D
Ben niet van plan om heel veel tijd, moeite en geld aan t meetverhaal te besteden, als ik er zelf niet uit kom zoek ik wel iemand die de benodigde spullen heeft, weet hoe t werkt en de resultaten kan interpreteren.
(ik heb geen interesse om luidsprekerontwerper/bouwer te worden, als Dre die er voor geleerd heeft daar al geen stuiver aan heeft kunnen verdienen zal dat bij mij weinig anders zijn)
Heb gister al ff in de schroothoop gezocht naar n apparaat waar ik weerstanden uit kan slopen, maar ik heb niks zinnigs liggen, alle weerstandswaarden die ik tegen kwam zijn veel te hoog als ik t goed begrepen heb.
Topic: Kast retunen voor andere middriver, heb wat hulp nodig (2-3-2023 16:47:00)
Ah die had ik gemist, dat topic is n stuk leesbaarder dan wat ik zelf tegenkwam, thnx!
Zal er na t avondeten n beginnetje aan maken. kijken of ik de benodigde weerstandjes enz kan vinden
Topic: Kast retunen voor andere middriver, heb wat hulp nodig (2-3-2023 13:48:00)
Ik heb geprobeerd me in te lezen over REW en impedantiemetingen, maar de rode draad door alle topics hierover op t forum is dat niemand t met elkaar eens is over hoe te meten, wat voor materiaal/weerstanden te gebruiken, hoe de resultaten geinterpreteerd moeten worden en t grootste deel vd links/geposte afbeeldingen niet meer bestaan.
De kans dat ik daar wat zinnigs uit haal is 0, ik zal eerst op zoek moeten naar iemand in de buurt die me n keer face-to-face laat zien hoe dit allemaal werkt, hoe de meetopstelling er uit moet zien en hoe je die calibreert, en hoe je de resulterende plaatjes moet interpreteren.
Topic: Kast retunen voor andere middriver, heb wat hulp nodig (2-3-2023 12:43:00)
Ach joh, t systeem hoeft niet beter te klinken dan de muziek die er doorheen geduwd word, dus met nineties house&hardstyle/core, hardrock&metal komt dat wel goed, als t echt mooi moet pak ik wel mn Array set mee.
Deze sets zijn qua klank best wel goed, zolang de originele analoge processor maar bij t oudijzer gegooid is en er enig talent aanwezig was bij t inregelen van de moderne processing.
(daar gaat t vaak mis.. de componenten zijn topklasse, maar er zijn geen goede fabrieks presets voor al deze JBL-Europe systemen, alle documentatie van de JBL C236a controller is "lost to history" op n paar rommelige pdfjes vol fouten na)
Topic: Dateq GPM 8.2 (1-3-2023 11:07:00)
Informeer even bij Dateq zelf, ze zijn daar redelijk behulpzaam. DSA-Avl in Apeldoorn.
Topic: Kast retunen voor andere middriver, heb wat hulp nodig (27-2-2023 23:29:00)
Kleine toevoeging: het is redelijk zinloos om alles tot 5 cijfers achter de komma te berekenen, de kasten zijn uit de mid-nineties, en de 2226en die erin gaan zijn ook zeker niet splinternieuw, in hoeverre die nog aan oem specs voldoen is ook niet met zekerheid te zeggen, dus het doel is meer n "educated guess" voor de afstemming dan n absoluut getal.
2226H is ook niet vreselijk gevoelig voor extreme details als ik de rode draad uit al mijn plots mag geloven.
Zolang de afstemming het gebruik in het bedoelde frequentiegebied niet hindert ben ik al tevreden, t word ook geen setje voor delicate jazz middagjes, denk meer richting boerenrock/jaren 90 onzin in feesttenten en schuren enzo
Topic: Kast retunen voor andere middriver, heb wat hulp nodig (27-2-2023 23:21:00)
Project: Soundpower Touring T771 tops
(dubbel 15" wedge stijl met 2451H neodymium 4" hoogdriver en 1,4 inch korte aluminium 60x40 hoorn, actief 2 weg aangestuurd)
Voor n beter beeld google ff JBL P771, de eerste pdf die je krijgt bevat n mooi plaatje van de kast, T771 is exact hetzelfde alleen met vliegstrips eraan
Ik heb 4 van deze tops gescoord voor n klein prijsje, wetende dat er n aantal vd 15"middrivers oud en zielig waren.. maar de kasten en de neodymium hoogdrivers zijn prima bruikbaar.
Nu is de originele 2227H een vd meer zeldzame drivers in t wereldje, gebruikt moeilijk/duur aan te komen en recones zelfde verhaal, maar van de oude vertrouwde 2226H heb ik zeker voldoende goede exemplaren liggen om alle 4 kasten weer spelend te krijgen.
Die word in meerdere jbl kasten al sinds de jaren 80 op bijna dezelfde manier ingezet, met zeer varierende kastvolumes, bv 4771, SP225-6, SR4733A en -X, STX825 dus t zou in deze kasten ook prima moeten lukken met n beetje knutselwerk.
Doel is: inzet icm dubbel 18"subs, mid van 100 tot 1000-1200ish hz, hoogdriver 1000-1200 tot zo ver hij gaan wil, 16Khz ish...
Kast heeft n totale bruto inhoud van 154 liter, daar gaat 2x 6 liter af voor de drivers, ik schat hoorn+hoogdriver ook 6, en n liter of 6 aan bracing zou de netto inhoud rond de 130 liter maken.
Poorten (2 per kast) zijn driehoekig, voor n top eigenlijk heel groot 24x24x34 en 11 cm diep, lange zijde is tevens buitenwand vd kast, poorten zijn door de schuin lopende zijwanden naar binnen gericht (verlengen is geen optie omdat ze de middrivers zouden raken)
Er zit in de kast n slordige 30 liter polyfill rondom tegen de wanden, cm of 3 dik.

Nu heb ik zitten spelen met WinISD om te kijken of de poorttuning n beetje ergens op lijkt, maar ik heb wat vragen..

-Poortinhoud, hoort die bij de kastinhoud of gaat die er nog af? Dan zou de netto inhoud n slordige 125l zijn
-Die Polyfill, heeft dat nog invloed op mijn rekensom?
-De 2 driehoekige poorten heb ik bij elkaar opgeteld, dus 1 vierkante van 24x24x11diep, mag dat zomaar? (Winisd heeft geen driehoek poort optie)
-Poort tevens zijwand vd kast verandert ook iets aan de tuning meen ik me te herinneren uit n oud topic.
Doel is de bestaande poorten kleiner te maken zonder aan de lengte te sleutelen, opvullen met n blokje op maat gemaakt hout is eenvoudiger, ook voor evt toekomstige re-tune..

Ik heb n hele berg verschillende plotjes gemaakt om te zien bij welke tuning de weergave t vlakst blijft tot +/- 100Hz en naar mijn idee zou met n poortafstemming ergens in t gebied rond 45-55 Hz t hele verhaal mooi moeten werken met minimaal eq, maar ik kan met mijn wat beperkte audio ontwerp kennis niet zo goed beoordelen wat alle grafiekjes betekenen in de praktijk.
Als ik 45 hz neem begint de lijn al te vallen bij 125ish hertz maar is daarboven vrijwel vlak, bij 55 hz is er veel meer 70-100hz maar is t gebied van 80 tot 150 een bultje van +0,5 db.
Met n beetje puzzelen met de datainvoer heb ik geschat dat de tuning nu ergens rond de 65 hz ligt, met n bult van 2,5 db rond de 100Hz (met die invoer komt de berekende poortlengte t dichtst bij de 11 cm die t nu is)

Iemand zin om de bovenstaande gegevens ff in te tikken in Winisd en kijken wat jullie denken? ik heb de speakerparameters van Winisd gebruikt, met 2x 2226G (4 ohm versie) omdat die al ingevoerd was, ik heb ook geprobeerd met zelf de parameters in te vullen maar dat maakte eigenlijk niet veel verschil

Als ik zelf de poorten bereken zouden de afmetingen ergens tussen 14x14 en 17x17 (samengevoegd) moeten komen te liggen, beetje afhankelijk van wat de uiteindelijke tuning moet worden.
Maakt t uit aan welke wand ik opvul, wandzijde of juist naar t midden?
Topic: Statisch geluid bij beide geluidskaarten (bezit van DJ Board + stereo boxen) (26-2-2023 11:03:00)
Ik kan je album niet zien als ik op de link klik, krijg alleen n pagina waar ik n account kan aanmaken voor die opslagsite.
Probeer eens n plaatje te linken ipv je hele album ofzo? Je kan de plaatjes niet hier direct op de site plaatsen, de manier waarop je t nu doet is wel goed.
Topic: Gebalanceerd signaal (9-2-2023 12:44:00)
Mijn pc en externe geluidskaart die eraan hangt zijn beide totaal onbruikbaar zonder Dre zn "help ik heb brom" setjes
Topic: Gebalanceerd signaal (7-2-2023 10:45:00)
Mijn pc stuurt ook n dikke brom mee met t audiosignaal hoor, maar met zo`n anti-aardlus kabelsetje van Dre van n paar euro dat de brom wegneemt valt er goed mee te werken.
Topic: Mjs Luna Griven novalight lu-mac (28-11-2022 17:14:00)
Ik heb hier in de Kop v. Noordholland nog t nodige aan jaren 90 materiaal op de hobbyprojecten stapel liggen, ook vd genoemde merken ligt er nog wel wat denk ik zo.
Stuur maar ff n mailtje met je contactgegevens/06nr (emailadres staat in mijn profiel) dan zien we wel verder.