Forum > Algemeen Forum

Stel je even voor...

(355 reacties. Pagina 4 van 36)
Moderator(s): Dré
RoeltjeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 19-1-2003
Laatste: 30-9-2015
Berichten: 505
19-2-2003 19:58
Hmmz, hier nog niet gereageert... nou vooruit :)

Ben Roel van den Berk, 21 jaar, woon in Helvoirt in Noord-Brabant...

Teh storeh of my life:

liep al jaren met een DJ virus in me kop rond omdat ik fan was van lokale DJ ofzo ...

jaar of acht geleden maar een "Drive-in" gestart, met een goede vriend en me broertje... meubel was een stuk kledingkast, op 2 oude hifi speakers geschroeft.
Mengpaneel hadden we niet, hadden oude hifi versterker en daar moesten we steeds knop omzetten om van bron te wisselen...
Hing een cassette deck aan... (of walkman, weet ik niet meer) een discman en een oude hifi cd speler.

Daar hebben we 1x mee gedraait... en zijn toen aan ons volgende meubel begonnen... nooit afgemaakt, moest af zijn op avond dat we begonnen ofzo, maar gelukkig werd dat feest op het laatste moment afgelast... et was een grote puinhoop, maar uit die puinhoop herrees mede dankzij mijn vader een meubel wat "ermee door kon", het paste in de fietswagen zodat we een beetje mobiel waren en het zag er redelijk uit.

Qua inkomsten was het gewoon brak... 25 gulden ofzo voor een avond, en als het tegenzat een zak snoep omdat der niks was afgesproken :/
Ik had later wel een krantenwijkje, maar mocht van me ouders dat geld er niet insteken, ging stiekem toch wel wat naartoe :)

Het is de afgelopen 8 jaar ook van extreme troep naar wat betere troep naar verschillende goede troep gegaan.
Laatst 2 CDJ100's aangeschaft en een DX1000. Dit wel gedaan met zelf verdient geld, hadden prive geen geld om erin te steken en van mijn ouders mocht dat ook niet (lekkere onzin)
Speakers volgen ook binnenkort.

We willen al het nieuwe spul ook gewoon goed hebben, geen rommel meer, omdat het toevallig wat goedkoper was, ooit avond zitten klooien omdat een tulp kabeltje gaar was :(, daarom nu bv alleen goede XLR kabels)
En gaan ook wat meer aan veiligheid denken, je wilt niet weten wat we aan kabels aan elkaar geknoopt hadden.. speakerdraad via deurbellen (liep dus 220 door!) en meer van dat soort fratsen... doen we echt niet meer :)

Zijn ook een beetje anders gaan denken, vroeger wilden we alleen oenke boenke feestjes voor 1000en personen... maar tegenwoordig zijn we wat meer allround en doen we vooral feesten voor (wat) ouderen.
Zijn ook met lichten anders gaan denken, alle "goedkope" (vroeger wasset veel geld) effecten deruit en voorlopig huren we er 2x par-56 bij, komt wel een keer eigen set, misschien dit jaar nog.

Deze formule loopt nu best goed, draaien ze nu en dan op gezellige feesten, krijgen ook alleen maar positieve reacties hierop.

Ik heb sinds kort ook een "vaste" baan (uitzend). Mag er van me ouders nog steeds geen geld in steken, maar doe dat stiekem toch weer :P

Probleem van mij is alleen dat ik mijn geld al heb uitgegeven voordat ik het heb, slechte gewoonte... binnen week is me loon soms al op, terwijl ik eigenlijk wel voor bv een auto wil gaan sparen... komt wel goed... hoop ik ... ooit ... misschien :)

Niw, op het moment zijn we wel groeiende tussen de aantal Drive-ins die ons dorp rijk is, 3/4 grote en een stuk meer kleinere, waarvan wij er afgelopen jaren veel hebben zien verdwijnen.

Op verlanglijstje staan nu iig:
- EQ (over 2 weken)
- Aanpassing aan meubel (nieuw deel voor bovenop)
- Nieuwe geluidsset (flink wat(t)) zijn er al een heel eind uit wat et word.
- Setje parren.
- Setje scans.
- Paar leuke effecten (Super Scimitar ofzo).

En er blijft maar bijkomen ;)

(F*ck wat een lap tekst :P)
vaj-ta-lie-tie
PDZNLStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 24-2-2003
Laatste: 18-4-2004
Berichten: 16
25-2-2003 18:15
Afijn
aangezien iedereen dit doet mag ik natuurlijk niet achterblijven...

Op een zekere 6 januarie in 1986 werd een jongentje geboren met een grote buil op zijn hoofd... hoe die er op komt mag joost weten. afijn, Patrick, dat was zijn naam, groeide op in een klein dorpje genaamd hulshorst. Het dorpje bestaat uit een zeer toepasselijk naamdragend, Dorpshuis, een kerkje een molen, een gezellig binnendorpje endaarom heen weilanden aan twee zeiden, en de zeiden daar tussenin een fantastisch bos en een meertje... het veluwe meer. jazekers, waar kun je beter wonen dan daar... en voor de mensen uit de stad: NEE ER ZIJN GEEN GORE STINKENDE VENNETJES IN HET BOS TE VINDEN! er is echter wel een drinkplaats voor de dieren waar je 's ochtends vroeg prachtig naar de herten en zwijnen kan kijken... zegt men, ik ga zelf daarvoor niet mijn bed uit op van die achterlijke tijden. Afijn, terug naar Patrick. Patrick zat op de prinses beatrix school(ook in hulshorst uiteraard) Speelde voetbal bij VV hulshorst. De plaatselijke Snackbar speelde voor hem en zijn vrienden een GROTE rol. En we vragen ons na 3tot4 keer in de week snacken toch af waarom we niet dikker worden... Op een gegeven ogenblik haalde onze Patrick zijn bromfiets certificaat... en toen brak de hel los. kort daarna was hij geslaagd voor zijn examen, en kon de zomervakantie beginnen. Met de Yamaha RD en de Honda MT op weg, helemaal naar duitsland... De yamaha RD die onze patrick in zijn bezit had, liet het nog wel eens te wensen over. Een kapotte bougie was op de heenweg het probleem... We waren vroeg weg gegaan dus natuurlijk geen winkel open om 8 uur... althans, geen fietsen/brommer zaakjes. daarna verliep de reis vrijwel soepel, afgezien van een paar keer op de snelweg belanden en bijna dood te zijn gereden door een vrachtauto dan. 16 uur duurde de heenreis.. fantastische tijd gehad in duitsland en weer terug naar nederland...hoopten we... als snel begon de tegenslag aan de geliefde yamaha RD te knagen. om de honderd meter een nieuwe bougie, en toen bleek de uitlaat ooook nog eens dicht te zitten... Maar ja, patrick liet zich niet voor 1 gat vangen en repareerde de uitlaat er even af... Dus zonder uitlaat met een 65 cc door de grote steden... kinderen huilen als patrick langskwam, mensen zwaaien, oude mensjes die de handen op de oren hadden. dat was ergen bij nijmegen als ik me niet vergis :P . Maar Patrick moest wel naar huis! dus lekker doortuffen. eenmaal thuis had ik nog een weekje vakantie en toen moest ik werken... nu is het na die vakantie al weer 1 keer 6 januarie geworden. Dat wil zeggen dat ik nu 17 jaar oud ben en nog aan het centen verdienen ben... 1 dag in de week naar school... en nu zijn we bij -tot nu toe- het einde van mijn leven, ik ga straks aan het avond eten en voor de mensen die het willen weten: boerenkool met worst... bleeuuh..

ik weet ook eigenlijk niet waarom ik dit verhaaltje tik want de kans dat iemand hem leest is niet zo heel groot met zooo veeel berichten...
maar hij staat er wel! wink ;) mzzzzzzzzzzzzzl
De lucht is groen, het gras is blauw, ik ben niet stoned, wat lul je nou?
BobWStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 28-2-2003
Laatste: 8-8-2014
Berichten: 490
1-3-2003 09:47
Zo, een mooi topic om me ff voor te stellen.

Naam : Bob Wiltink
Geboortedatum: 7-6-1988
Woonplaats: Leiderdorp

Maar nu ter zake:
Mijn hobby's zijn licht en geluid en auto's vind ik ook interresant.
Een eigen drive-in heb ik niet meer, omdat degene waarmee ik zou gaan samenwerken toch maar heeft besloten niet meer te willen samenwerken, toch zou ik wel weer een
drive-in willen, dus ik ben nu een beetje rond aan het kijken naar drive-in shows.

Het begon op de [gebruikelijke] manier; op mijn 7e zag ik de Conrad gids van mijn broer, en toen daar van alles van disco in stond dacht ik: dat wil ik ook!
Zo gezegd, zo gedaan, ik kreeg op mijn 8e een rookdoos voor mijn verjaardag [die het trouwens nog steeds prima doet], en ik kocht een paar van die huis, tuin en keuken lichtorgeltjes, dan ben je dus trots laugh :D
Toen ze op school ervan hoorden dat ik die meuk thuis had staan, werd ik telkens gevraagd voor klassen en eind feestjes, die ik dus ook telkens ''draaide''.

In 1999 kocht ik mijn JVC stereotoren [die doet het ook nog steeds, maar ik gebruik hem dan ook nooit bij een drive-in] met die stereo hen ik toen een klassenfeest van onze klas ''gedraaid'', ik had toen geen mengpaneel, dus ik heb het die avond met een [ingebouwde] 3CD-wisselaar moeten doen het gevolg was dus dat er bij iedere CD die ik wisselde 10Sec pauze viel, maar dat maakte voor de avond niets uit, het was toen in de Toybox-Tarzan&Jane tijd, dus die werd de hele avond gevraagd, en dus ook heel veel gedraaid laugh :D

In 2000 en 2001 heeft het hele licht en geluid gebeuren stil gestaan, tot ik in januari 2002 alle webshops, winkels en 2e-hands sites leerde kennen, toen begon het het virus weer op te borrellen dus ik kocht een triple-Derby, vanaf toen ging ik me helemaal gek sparen en kocht ik 8X par36, 8X par56, nog 2 effecten en een T4 [alle lichtorgeltjes en plastic meuk ligt sinds die tijd stof te happen op zolder], met al die spullen die ik toen gekocht heb ben ik toen een drive in begonnen, daardoor heb ik weer veel ervaring opgedaan.

Momenteel spaar ik voor een Scenesetter/Showmaster, en als ik die heb wil ik 2 Eminence Kappa15 Subjes's gaan bouwen en topkasten kopen, want ik heb laatst weer 2paar speakers opgeblazen angry[waren gelukkig wel HiFi-speakers].

Groeten, Bob
ZopYStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 6-3-2003
Laatste: 15-5-2010
Berichten: 27
9-3-2003 17:05
Hoi ik ben lennart en ik vind alles wat met geluid te maken heeft mooi en leuk!! Ik probeer me er af en toe best in te verdiepen en hoop, als mn saldo dat weer toelaat, zelf wat te bouwen!! Verder vind ik dit echt een van de beste forums die ik ken!!!! happy :) happy :)
NijhuisrVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 10-3-2003
Laatste: 4-1-2024
Berichten: 2189
14-3-2003 18:21
1 x bewerkt. Laatst door Nijhuisr op 17-10-2009 00:14
oke..

ik ben Rob Nijhuis en woon in alkmaar

ik heb dit forum een paar dagen geleden ontdekt!!
>>>>>>>>>>GOED FORUM!!<<<<<<<<<< (reclame)

zelf ben ik erg into de (PA) versterkers en speakers en alles wat daar aanvast hangt.
doe ook veel in de car audio, maar jammer dat hier geen apart forum voor is.

opleiding LTS en MTS electronica. maar heb meer uit mijn eigen ervarringen opgedaan.
had al een soldeerbout toen ik 9 was.

heb 2 jaar bij een audio reparatie bedrijf gewerkt en werk nu als storingsmonteur aan kopieermachines bij canon.

genoeg?
Leviathan, Lord of the Labyrinth!!...
DJ-IpkissStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 1-2-2003
Laatste: 23-7-2012
Berichten: 320
16-3-2003 15:46
Ik ben Stan Skotarczak(wat een achternaam razz :p )
Ik kom ook uit Alkmaar.
Ik ben 15 jaar.

Ik had vroeger altijd al "Ik word later DJ"
Maar dit is sinds een maand pas begonnen. Altijd men geld op voordat ik iets kón kopen laugh :D . Sinds een maandje dus maar wat begonnen:
Ik had mijn DAP Titanium Mixer(gruwelijk dingetje trouwens) gekocht en een week of 3 geleden mijn CDJ-20(1tje maar) Nog een losse oude CD-speler die ik had gekregen razz :p
Ik heb nu mijn eerste JB-Systems Q-20 gekocht en spaar hard voor mijn volgende.
Ik heb de boel aangesloten op mijn prachtige hifi set(70 Watt) En ik (en toch ook de buren) kan aardig horen hoe ik vooruit ga
Nu ben ik van de 24 uur op een dag zo'n 3 op www.new-line.nl razz :p om te kijken naar al dat moois wat hier staat.

Naja dit word mijn korte Disco biografie:" Heb in april mijn 1e feesie(100man)"
Bedankt voor de aand8 wink ;)

LaterzzZ DJ-Ipkiss
WillyStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 11-2-2003
Laatste: 18-5-2004
Berichten: 32
19-3-2003 14:22
Ik ben Frank Reijnen (aka Willy)
25 jaar oud alweer, en ik woon in Eindhoven.

Omdat ik 0,0 talent heb voor het maken van muziek, ben ik me maar noodgedwongen bezig gaan houden met het reproduceren van geluid wink ;). Vroeger zat ik maar wat aan te kloten met een simpel philips stereosetje. En op school speelde ik geluidstechnicus voor het bandje dat optrad bij de examenfeesten. Maar tijdens mijn studie (HTS electrotechniek) heb ik er wat meer over geluids techniek geleerd. Het begon ermee dat ik goedkoop een setje magnat zuiltjes kon kopen, en een wereld versterker van Denon. Deze doen nog altijd trouw dienst in mijn kamer. Daarna begon ik met mijn auto. Na jaren heb ik nu een erg lekker klinkend setje in mijn auto, al zeg ik het zelf. En daarmee heb ik ook veel over de beginselen van audio geleerd. Mijn interesse is ondertussen gegroeit naar alle aspecten van geluid, dus ook home hifi en PA. Vandaar dat ik hier tegenwoordig ook regelmatig kom rondneuzen. Een tijdje terug heb ik mijn eerste zelfbouw PA luidsprekersetje gebouwd (voor op de carnavalswagen) en dit is zo goed gelukt, dat ik er steeds meer plezier in begin te krijgen.
Dj_WiZzZrDStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 24-3-2003
Laatste: 1-9-2003
Berichten: 3
24-3-2003 20:32
hallo iedereen ik ben pim op de wereld gebracht op 28-06-1982 in ALkmaar
me hobbie is duidelijk muziek draaien ben vanaf me 10e bezig met muziek.
vanwege een kennis van de voetbal die een drive in heeft.
ben de laatste jaren bezig met apparatuur en cd's kopen en fikken natuurlijk
alles kopen kost een fortuin.
Geld groeid helaas niet op me rug.
ben nu aan het sparen voor goede apparatuur voor drive in show.

Doel: 2x technics sl1200
2x pioneer cdj 100s
peavey pv 2600 versterker
2x peavey djs 4 speakers

en een aantal leuke dmx lichten

nou voorde rest wou ik new line een 10 geven voor info die ze me nu al hebben gegeven over apparatuur enzo.
mijn excuus voor het niet reageren op mijn posts. had de laatste maanden familie zaken.
FlyingPigStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 26-3-2003
Laatste: 26-3-2003
Berichten: 4
26-3-2003 02:35
Hallo!

Leuk, zo'n voorstel-topic!

Ik ben dus Sandra. Geboren en getogen in Bergen op Zoom, in 1979 om precies te zijn. Daar ben ik begonnen in een klein poppodium, de Botte Hommel (nu heet het CKB underground). Eerst achter de kassa, daarna bar, en later ook bij de PA-ploeg. Daar hadden ze ook wel eens mensen voor het licht nodig, en mijn grote liefde was geboren! Later ben ik terecht gekomen bij een kleinschalig geluidsbedrijfje. Heb daar klussen gedraaid, met bandjes getourd en op kantoor gezeten. Allemaal erg leuk, maar het was allemaal geluid-gericht. En dat is niet zo heel erg mijn ding, zeg maar. Ben vervolgens een opleiding gaan doen in Tilburg (Music Management), maar die heb ik niet afgemaakt omdat het te duur werd. Helaas. Wel ben ik vrijwillig in 013 gaan werken. En daar heb ik iemand leren kennen die mij heeft geplaatst bij het bedrijf waar ik nog steeds met veel plezier de belichting verzorg: www.cruiseterminalrotterdam.nl Als je bij portfolio kijkt kun je wat foto's zien van mijn werk. Ze zijn helaas al wel een beetje verouderd, maar goed.

Voor de toekomst voorspel ik dat ik me steeds meer op theater zal gaan richten, dat is toch een beetje mijn grote droom. Theatershows ontwerpen zeg maar. Maar dat is nog een hele lange weg die ik te gaan heb!

Ik hoop dat jullie nu een beetje op de hoogte zijn van mijn doen en laten...

Groetjes!

San.
DJ SietseStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 31-1-2003
Laatste: 9-9-2008
Berichten: 1218
27-3-2003 23:46
Laatst kwam ik tot de conclusie dat ik me nog helemaal nooit heb voorgesteld. Bij deze dus.

Sinds ongeveer 1 februari ben ik hier op het forum. Daarvoor zat ik uiteraard in de webshop rond te neuzen laugh :D .

Nu iets over mijzelf:

Ik ben Sietse du Bois. 15 jaar. en 25 Juni word ik 16. Ik kom uit Elst (gelderland). Ik zit nog op school (een lange tijd). Ik zit in 3 VWO (jep ben een jaartje blijven hangen), en hoop ooit het vwo af te maken. Na de middelbare school wil ik iets in de natuurkunde/elektronica/techniek gaan doen.

Mijn hobby's zijn: muziek en niksen. (lekker lui doen dus).

Sinds begin 2003 noem ik mezelf echt DJ. omdat ik vanaf toen 2 draaitafels heb. Mijn eerste mengpaneel schafte ik overigens 2 en een half jaar geleden aan. De behringer DX 100. Nu werk ik met de DX 1000. Ook heb ik vanaf 1 december 2002 mijn eigen drive-innetje (samen met een vriend). Uiteraard nog zeer kleinschalig.

Mijn favoriete draaistijlen zijn (deep) techno en soms wat hardhouse/progressive.

Dat was het wel dacht ik.
Door internet beperkt

Terug naar forum Reageer (zonder quote)