Forum > Algemeen Forum

Stel je even voor...

(355 reacties. Pagina 1 van 36)
Moderator(s): Dré
ArjanStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 13-1-2002
Laatste: 20-3-2003
Berichten: 4
13-1-2002 01:34
1 x bewerkt. Laatst door Arjan op 13-1-2002 01:34
Ik vind het altijd wel leuk om me even voor te stellen als ik ergens nieuw ben op een forum, ik zag echter nog geen Topic staan waar dat mogelijk was vandaar dat ik er zelf over begin.

Ik ben Arjan, ben 21 jaar en ben al geruime tijd member van het forum van licht-geluid.nl, maar vanaf nu ook vaak te vinden op dit forum

Ik heb sinds 1994 een Drive-in Show samen met een goede vriend van mij, in de loop der jaren is er heel wat veranderd qua apparatuur. Toen waren we blij als we van mijn vader een cd-speler mochten lenen, enz... zoals vele drive-in shows begonnen zijn, nu hebben we een goed lopende Drive-in Show.

Ik heb een tijdje bij het NOB gewerkt en ben via die baan bij Radio 3 terecht gekomen op het Mediapark in Hilversum, daar heb ik een jaar 's nachts gewerkt als DJ/presentator bij het programma Pyjama FM. Mijn programma werd goed beluisterd, toen ik wegging hebben ze een luisteronderzoek gehouden en kwamen ze gemiddeld op 200.000 luisteraars per nacht uit.

Verder ben ik Webdeveloper van beroep bij een detacheringsbedrijf uit Den Haag, ik zit nu op een externe opdracht bij de ING Bank in Amsterdam.

Zo.... nu weten jullie iets van mij. Ik vind dit een goed duidelijk forum. Ga zo door Admin!

Het zou leuk zijn als jullie je ook even voorstellen!

See ya,
Arjan
GupyStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 17-9-2008
Berichten: 271
13-1-2002 08:40
1 x bewerkt. Laatst door Gupy op 13-1-2002 08:43
Leuk...

Ik ben dus Frank Gubbels, ook wel Gupy zoals je weet.
Ondertussen ben ik al weer 29 jaar, en 30 dec j.l. ben ik vader geworden van 'n eerste kind, Anthony.

Een jaar of 15 geleden ben ik in de muziekwereld gestapt als danser, toedertijd vooral hiphop. Jaren later ben ik prof. gogo danser geweest, en heb in heel wat discotheken m'n kunsten vertoont. Toen dit dansen niet meer viel te combineren met m'n baan, ben ik overgestapt naar het mixen van muziek. Dit deed ik al wat langer, omdat ik voor m'n dans-trainingen zelf altijd muziek aan alkaar klooide dmv tapes.

Het aanschaffen van DJ gear, met het daarbij behorende slaapkamer-draaien, is nu alweer zo'n 8 jaar geleden.
Dit laatste heeft zich ontikkeld tot wekelijkse optredens in diverse discotheken en feesten door heel Nederland en veel in Duitsland.

Ik moet toegeven dat ik de laatste twee jaar behoorlijk aan 't afbouwen ben, ik heb ook zo weinig tijd. Ik vind het nog steeds reuze kicks, maar ik zie het niet meer als een carriere en hoef er ook geen geld mee te verdienen. Maar als ik gevraagd wordt, dan vind ik het toch weer gaaf om eens lekker te knallen.
DréAdministrator
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 6-5-2024
Berichten: 13458
13-1-2002 12:23
Ik doe mee ;-)

Mijn naam is André Huisman, geboren 1-1-66 (yep, al een aardig ouwe zak). M'n eerste draai-ervaring was toen ik twaalf was (schoolfeest) maar ver daarvoor was ik al "hooked". M'n moeder heeft nog ergens een foto van mij waarop ik, op m'n 4e jaar, al zat te spelen met m'n eerste draaitafel (jong geleerd is nooit verkeerd).

M'n opleiding is HTS electronica. Toen ik afgestuurd was vonden ze (waarschijnlijk) dat het onverantwoord was mij los te laten op de markt en boden ze me dus gelijk een baan aan ;-) Ik heb toen een kleine 2 jaar ontwikkelwerk gedaan op een afdeling die TTO (Toegepast Technisch Onderzoek) heette en de bedoeling was dat ik m'n papieren zou halen zodat ik les kon gaan geven (those that can, do, those that can't, teach ;-).

Helaas sneed Ritzen daar eind 1994 dwars doorheen. Ik zat slechts 1 maand af van een vaste aanstelling toen ik te horen kreeg dat er bezuinigd moest worden. Damn, dat kwam slecht uit.

Ik had op dat moment al een aantal jaren samen met een goede vriend een drive-in show. We hebben toen, eind 1994, besloten om het serieus (beroepsmatig) te gaan doen. Na al ongeveer een half jaar bleek echter dat de samenwerking niet meer zo goed ging als in de hobby tijd. Sinds die tijd doe ik het dus alleen (met uiteraard de ondersteuning van een aantal zeer goede free lancers en vrienden).

Begin 2001 wilde ik eigenlijk het bijltje er wel bij neergooien (ik kreeg het bedrijfje maar niet van de grond) en besloot toen om nog een keer iets te proberen; dat werd dus de webshop. Na een aantal maanden van lezen, lenen (software en ideeen (sp)) en programmeren ging de webshop on-line. En ik ben erg blij te zeggen dat het sindsdien een stuk beter gegaan is. Het mooiste voorbeeld daarvan vond ik wel het feit dat ik door de importeur van A&H gevraagd werd om, als eerste webshop, dealer van A&H DJ mixers te worden.

Momenteel staan we (m'n vrouwdin (da's je vrouw die je vergeten bent te trouwen; ik heb haar overigens ontmoet in een discotheek op Vlieland waar ik toen werkte)) voor de volgende grote stap: Een bedrijfspand. Ons oog is gevallen op een loods (in Harlingen natuurlijk) van 380m3 met daarboven ruimte voor een woonhuis van 320m3. Doordat klanten echt bij nacht en ontij langskomen is het wel zo handig dat je je woonhuis op dezelfde locatie hebt als je bedrijfsruimte. Kan ik me eindelijk gaan toeleggen op m'n passie (speakers ontwerpen).

Om de lege gaatjes, die af en toe ontstaan, in m'n agenda te vullen verricht ik werkzaamheden voor bedrijven en instellingen die daar zelf de tijd/mensen niet voor hebben. Het gaat dan vooral om ontwikkelwerk op het gebied van embedded controllers. Zo heb ik al eens (in samenwerking met een ingenieursbureau in Suawoude) een afstandsbediening ontworpen voor een Philips zonnebank, een systeem dat via geluid door een winkelwagentje kijkt EN (m'n meest nobele daad tot nu toe) een EHBO helper die mensen assisteert bij het vaststellen van een diagnose (was de bedoeling dat deze software in elke mobiele telefoon terecht zou komen (helaas mislukt)).

Daarnaast ben ik nog steeds actief als DJ. In het verleden (tot 12 jaar geleden ongeveer) voor een uitzendbureau (vrijwel heel Noord Nederland door). Ik heb echter een paar keer gehad dat ik in slaap viel achter het stuur (ging steeds net goed) zodat ik tegenwoordig eigenlijk alleen nog draai met m'n eigen drive-in shows.

Dat is het, kortgezegd, wel ongeveer ;-)
-- Pardon my French, I'm Dutch --
DJ ArdoStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 17-11-2001
Laatste: 31-10-2022
Berichten: 68
13-1-2002 14:28
1 x bewerkt. Laatst door DJ Ardo op 13-1-2002 14:31
Ik ben Ardo Leijen, geboren op 27-03-'79 te Hoorn (NH).
Momenteel studeer ik elektrotechniek op Hogeschool Enschede. Per 28-01 ga ik afstuderen bij een Sound & Light productions bedrijf hier in Enschede. Ik ga daar een nieuw type luidspreker van Kling & Freitag volledig analyseren. Dit houdt in dat ik de filtering ga doorrekenen maar ook het accoustische verhaal ga bekijken. Lijkt me een hele leuke opdracht.....!

Mijn hart voor dance begon te kloppen toen ik voor het eerst in aanraking kwam met een houseplaatje. Dat was volgens mij toen -James brown is dead- op Countdown. Ik was toen nog vrij jong en ging met bandjes opnemen, Houseparty en Turn Up The Bass e.d.. Daarna begon de hardcore tijd, daar was ik ook al vroeg bij. Ik ben in het "trotse" bezit van Thunderdome 1 t/m 15!! Toen mijn klasgenootjes nog vol waren over 2Unlimited ging het bij mij iets harder happy :) Tegen de tijd dat mijn klasgenootjes (inmiddels allemaal gabber) hun kop kaal begonnen te scheren was voor mij de echte hardcore tijd al voorbij. Dit kwam omdat er geen vernieuwing meer in zat.

Ik heb vanaf mijn 16e altijd in de Conrad gids naar de DJ apparatuur zitten kijken en baalde ervan dat het allemaal zo duur was. Toen ik op vakantie was geweest in Lloret le Mar was ik helemaal verkocht. Ik ging daar naar discotheek Moef Ga-Ga en daar draaide de DJ iedere avond -Repeated Love- en -Remixed-, fantastisch!!

Eenmaal thuis heb ik een platenwinkel opgezocht en ben op zoek gegaan naar die platen en later ook naar andere platen met zo'n vette sound. Ik ben toen ongeveer een jaartje blijven "hangen" in de aanstekelijke Klubbheads sound. Ik speelde de platen af op m'n DUAL draaitafeltje.

Toen ik op mijn MTS jongens ontmoette die al draaide en zelf SL1200's hadden heb ik hen helemaal platgevraagd over draaitafels en mixers. Het werd mij al snel duidelijk dat als ik hiermee verder wilde ik ook aan de SL1200's moest. Zoals bij iedereen liet het budget de aanschaf van nieuwe 1200's niet toe. Na ongeveer 2,5 jaar gespaard te hebben ging ik op zoek naar een tweedehands setje, net als de rest van nederland. Toch is het mij vrij snel gelukt om een leuk setje op de kop te tikken. Twee SL1200mk2's, een Dateq STYX mixer compleet met elementen en slipmatten voor Fl 2500,-. Alles zag, en ziet, er nog prima uit dus een goede deal lijkt mij.
Na een jaartje aanprutsen begon de 2-voudige toonregeling op de STYX mij te irriteren en ben op zoek gegaan naar een andere mixer. Ik ben toen uiteindelijk bij new line terecht gekomen en ging helemaal voor de Magnedine Mag 10. Dit setje staat hier nog steeds prima zijn werk te doen. Inmiddels is ook mijn platencollectie flink gegroeid naar ongeveer 300 stuks, varierend van club tot techno.

In het verloop van de jaren ben ik altijd op zoek gebleven naar goede en vernieuwende apparatuur. Ik ben een website begonnen waarop een vergelijk wordt gemaakt van draaitafels (www.crosswinds.net/~djturntable). Ik heb op die site inmiddels al veel leuke reacties gehad van mensen die in draaitafels geinteresseerd zijn.

Mijn interesse in audio heeft mij destijds doen besluiten om de differentiatie Multi-Media Techniek te kiezen op de Hogeschool en is ook de reden geweest waarom ik bij een audio gerelateerd bedrijf wil afstuderen.

Wie nieuwsgierig is gaat op zoek en al snel kom je dan op verschillende forums terecht, zo ook bij deze. Een van de betere naar mijn mening!
FabianStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 14-12-2001
Laatste: 13-8-2003
Berichten: 9
15-1-2002 10:14
Goed ik ben dus Fabian, voor de meeste mensen wel bekend van het DJ-Paradise forum. Ik geboren op 27 maart 1982 (jepz, weer bijna jarig happy :) ), en al ongeveer 13 jaar met muziek bezig. Dat begon op m'n 6e met piano-spelen (iets dat ik nu nog steeds doe). Op de middelbare school draaide ik op de klassenavonden altijd de muziek. Toen ik samen met een vriend een klassenavond thuis had gegeven, besloten we een drive-in show op te richten. Daar is toen vrij weinig van gekomen.
Ongeveer een jaar later onmoette ik bij de radio waar ik toen werkte een jongen die ook rondliep met het idee een drive-in show op te richten. Nog geen 2 maanden later stonden we ons eerste feest voor 300 man ofzo te draaien.
Daarna ging het vrij hard, de schoolfeesten liepen binnen. Dat is eigenlijk zo blijven gaan tot half 2000. Toen verhuisde ik voor m'n studie naar Enschede. We besloten het toen even iets rustiger aan te doen.
Na de vakantie kreeg ik een vaste baan in een café in Leidschendam (bij Den Haag) als DJ. Een maand later kwam daar ook een disco in Enschede bij, waar ik nu nog steeds werk. Ik heb daar nu de 'supervisie' over drie DJ's, het licht en het geluid, en dat bevalt me goed. De drive-in show loopt langzaam nog (komende vrijdag voor €1100,- een feest in Soest happy :) ), maar ik ben meer bezig met het draaien in die discotheek.
Music was my first love and it will be my last
TomVIP Lid
Uit: Anders
Sinds: 3-1-2002
Laatste: 6-5-2024
Berichten: 9469
17-1-2002 00:18
FF voorstellen:

Mijn naam is Tom en ik ben met m'n 42 jaar waarschijnlijk een van de oudste dj's op dit forum.
Ik ben gespecialiseerd in "Goud van Oud" muziek en ik ben begonnen met draaien toen ik 5 jaar oud was in de huiskamer met de platen van m'n moeder en de app. van m'n vader.
Mijn ouders werkten bij de radio, dus het is er met de paplepel ingegoten.

Ik draai "voor een betaling" vanaf m'n 14 jaar en dat was toen gelijk voor een school met 600 leerlingen. De disco en soul was net in opkomst (Wat is dat?). Dat smaakte dus naar meer....
We hadden toen een geluidsset van wel 2 x 35 watt, en dat vond men toen heel wat want de meesten mensen hadden toen alleen nog maar een radio met buizen in hun huiskamer staan van ongeveer 5 watt. (Wat zijn buizen?) Ook waren wij toendertijd de eerste drive inshow in Amsterdam met een "bescheiden" eigen lichtshow.

Nu al die jaren later doe ik het nog steed en met veel plezier. Ik neem alleen niet zo veel (150 per jaar) avondjes meer aan als vroeger (nu+/- 30) want ik doe het nu er een beetje bij.
Wel als een echt bedrijf, je kan dus een BTW factuur krijgen
Maar ik doe nu alleen de avondjes die ik leuk vind.

We draaien overwegend platen van voor 1990 dus als jullie eens een avondje hebben voor ouderen en je ziet het niet zitten, houd ik me graag aanbevolen.
We hebben uiteraard wel nieuwe muziek hoor, maar scratsen enzo doen we niet.
(Re)Mixen echter wel.

ook ben ik nog standwerker op de markt met m'n schoonloopmatten. Ik kom door heel Nederland en als je wilt weten of ik eens bij je in de buurt kom dan mail je me maar met je woonplaats en ik laat het je weten.

Zo nu weten jullie een beetje wie ik ben en als je nog meer wilt weten kun je op m'n site kijken.

www.ovmsales.nl

Groetjes,
Tom
Ik duw altijd tegen deuren waar trekken op staat.
DouweVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 7-2-2002
Laatste: 23-4-2024
Berichten: 1139
7-2-2002 21:23
Ja ik moet zeggen dat ik niet nieuw ben voor New-Line maar wel voor dit Forum. mijn naam is Douwe de Boer geb. 25/3/1976 en ik heb ongeveer 4 jaar voor New-line gewerkt als licht gast (correct me when I'm wrong Dre)en nee het enige wat ik met geluid/DJ te maken heb is dat ik de Speakers aansloot en zo nu en dan (als de DJ pissen was) een fader omhoog schoof. Voor de rest ben ik FULLTIME licht. Ik ben werkzaam bij Flashlight rental in Utrecht. Tevens doe ik ligten in een Trance club.

Groet Douwe wink ;)
Aap, noot Mies, van werken wordt je vies.
PeterStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 8-8-2002
Laatste: 12-9-2012
Berichten: 1137
11-8-2002 13:50
Ik zal me dan ook maar even netjes voorstellen:

Ik ben Peter Blesgraaf, woon in Bergen op Zoom (ergens zo'n stad op de grens van Brabant en Zeeland, zo'n 20 km van de Belse grens). Ik ben net een jaartje DJ (als je het zo wilt noemen) samen met een vriend.
Tsja, d'r valt nie veel te vertellen. Ben 15 jaar, ga naart Gymnasium Juvenaat en ga naar de 4e.

De drive-in is nog vrij klein, zeker qua geluid stelt het niet veel voor. Ik ga zelf meer over het licht, dus je ziet me vooral op het licht forum rondhangen.

Hoe ik aan mijn Dj naam ben gekomen weet ik niet precies meer. Ik gebruikte voor spellekes altijd de nickname Da-PsYchO-P en toen isset eigenlijk een beetje vanzelf gekomen.
Dat wasset wel zo'n beetje, greetz Peter
Volgende keer Peter!
ContourVIP Lid
Uit: Nederland
Sinds: 14-3-2002
Laatste: 6-5-2024
Berichten: 782
14-8-2002 12:11
Ik ben Contour,

Natuurlijk is dit niet mijn echte naam hoewel veel van mijn vrienden mij wel zo aanspreken. Studenten geven elkaar graag bijnamen!

Mijn echte naam is Walter de Jong en ik ben 22 jaar. Ik wordt volgend collegejaar 5e jaars student aan de TU Delft aan de faculteit Werktuigbouw. Ik heb me nu toegesplitst op de Transporttechniek dus het ontwerpen van kranen, logistieke systemen/simulaties en andere gave ongein.

Mijn wat uit de hand gelopen hobby is geluidstechniek. Samen met mijn broers bezitten wij meer apparatuur/vermogen dan we eigenlijk nodig hebben maar dat is natuurlijk alleen maar gaaf. Als voorbeeld heb ik op mijn studentenkamer 3kW RMS versterkervermogen staan en het zal duidelijk zijn dat dit overkill is. Al mijn vrienden vinden mijn Karlsons mega grote kasten terwijl ik ze zie als erg klein dat is wel grappig. Het is me wel opgevallen dat geluidstechniek een hobby is die maar weinigen delen. De meeste mensen kunnen het bijna niet begrijpen dat je een versterker van 2000 euro hebt staan die je eigenlijk nooit vol open kunt zetten. De kick van het "hebben" en "kennen" van je apparatuur dat is niet uit te leggen aan "normale" mensen.

Het mooiste vindt ik net als Dre het ontwerpen van luidsprekersystemen en dan vooral baskasten. Helaas kost dit veel geld en tijd zodat ik me hier nu niet meer echt mee kan bezig houden. Gelukkig kan ik zo nu en dan eens meedenken met Martijn want die bouwt nog vrolijk door! Omdat luidsprekers niets zijn zonder goede randapparatuur weet ik inmiddels ook wel wat over versterkers etc. maar dat is beperkt.

MVG Contour
DennisStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 4-5-2002
Laatste: 17-3-2013
Berichten: 45
15-8-2002 22:03
Ok, ik ben dus Dennis, 25 jaar en sinds een paar jaar bezig met onze drive-in show. Ik die dit samen met mijn geliefde broertjes en ieder ander die het leuk vindt om te helpen.

In het dagelijks leven werk ik in de IT en de drive-in show is eigenlijk een grote hobby. Deze is begonnen met de vroegere klassenfeestjes en doorgegroeid tot wat het nu is: voornamelijk feesten voor scholen, verenigingen en bedrijven.

Qua muzieksmaak ben ik vrij neutraal: ik vind veel leuk, zolang het maar geen schor gebrul wordt en er geen dirigent aan te pas komt laugh :D
Mijn hart ligt echter toch wel een beetje in de dance-scene en dan vooral bij de club(trance).

Oja: ik heb dus niet zoveel verstand van elektrotechniek, alhoewel dat wel steeds beter begint te worden wink ;) Het is voornamelijk gebruikservaring met een beetje storingen oplossen.

Oja2: muzikale achtergrond? Totaal niet. Het enigste instrument dat ik kan bespelen is een ijzeren plaat, die je tussen je handen laat wapperen!

Groetjes Dennis

Terug naar forum Reageer (zonder quote)