Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Roeltje

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Roeltje (Pagina: 1 van 10)

Topic: Gasontladingslamp: Philips msd 250/2 | GE csd 250/2 se | Osram hsd 250/80 | Sylvania BA 250/2 se (29-9-2015 22:46:00)
Geen nonsens idd, maar sommige merken zijn sterker in bepaalde typen lampen. Denk dat je bij dit soort lampen erg veel Philips en Sylvania gaat tegenkomen, en bij PAR lampen vooral GE. Ooit eens iemand gesproken die zei voor de laatste ook alleen GE te pakken omdat die naar zijn mening beter waren dan de andere merken die ze voerden, maar voor MSD weer Sylvania als voorkeur hadden.
Topic: Gasontladingslamp: Philips msd 250/2 | GE csd 250/2 se | Osram hsd 250/80 | Sylvania BA 250/2 se (28-9-2015 21:55:00)
In theorie zou je ook geen verschil moeten zien tussen een nieuwe nr 1, 2 en 5, allemaal dezelfde kleurtemperatuur. Die met 8000 zal lastig worden, 6000k zal wat geler (?) zijn.

Weet zo niet wat we in onze scans hebben zitten, Sylvania of Philips waarschijnlijk, kans is groot dat we die vervangen door Sylvania, puur omdat we die wat goedkoper kunnen krijgen, al blijft het altijd een duur geintje die lampen :p (Die stomme Trackspots ging een lampje van een knaak in...)
Topic: Drive-in show websites (22-5-2015 18:37:00)
Goed gekozen thema Tom wink ;) laugh :D

www.vitality-show.nl
Topic: verschil tussen JEM compact pro hazer en Look Unique 2.1 Hazer (5-3-2014 22:57:00)
Hier de Look Unique 2.1 al even in gebruik, wereldapparaat, nooit problemen mee en een nette haze.
Ook goed instelbaar qua output (0-100%) en fan is ook goed instelbaar.

Mbt die JEM, het viel me een tijdje geleden op dat de specs daarvan heel erg overeen kwamen met de Look Unique... en daar heb ik toen Look over gemaild en antwoord op gekregen.
Bleek dat die ooit benadert zijn door Martin, om voor hun een hazer te ontwikkelen... Wat ze niet wilden doen en uiteindelijk hebben ze bij Martin maar een Unique reverse engineered en in een eigen behuizing gepropt en da tis de compact pro hazer geworden.
Was ze bij Look ook opgevallen dat de specs grotendeels overeen kwamen en volgens mij stond er op de beurs waar Martin dat ding introduceerde even geleden een apparaat wat van binnen grotendeels nog een Unique was...

Magoed, hoeveel van dat alles waar is weet ik niet.
Wij gebruiken de Unique nu al een jaar of ... 2-2.5 denk ik, geen issues mee gehad, vloeistofverbruik valt mee en ook nog niet verstopt geraakt (wel netjes de shutdown procedure draaien voor het uitzetten).
Hiervoor hadden we een Jem 24/7 en ondanks een vergelijkbare nieuwprijs was dat ding toch een stuk minder. En een K1 is gelijk weer errug lomp.
Topic: Drive-in show websites (12-8-2013 19:34:00)
In de steek is groot woord, IE7 en ouder doen we niks meer voor (kan ook niet echt, compatibilty mode gaat niet zover terug meen ik).
IE8 zorgen voor een goede werking, zodat je nog bv aankopen kan doen in een shop. Maar dingen als ronde knoppen, schaduwen, transparante dingen enzo, daar gaan we geen oplossing voor maken zodat het er hetzelfde uitziet in IE8. Dan maar vierkante knoppen/elementen en geen schaduwen en een volle kleur ipv transparant.

Ondersteuning voor XP klinkt als meer dan dat het is. Gaten worden nog gedicht, maar meer ook niet. Bij Microsoft zelf vinden ze dat je ondertussen ook wel verder mag naar 7 of 8.

Gewoon iedereen over op Linux ;p
Topic: Drive-in show websites (12-8-2013 13:38:00)
Valt mee... dacht serieus ouder, al staat op dezelfde pagina dat de ontwikkeling al in 2006 begonnen is, met eerste beta uit 2008.

Magoed, enige reden om nog wat rekening te houden met IE8 is omdat het de laatste versie van IE is die Windows XP kan draaien en er stiekem nog vrij veel pc's met WinXP in omloop zijn. Aan de andere kant, die pc's kunnen wel weer de laatste versies van Chome en FF draaien.

Volgens mij ondersteunen sites als Facebook en Google toestanden ed ook officieel geen IE8 meer, en jQuery 2 ook al niet meer. (reden om nog even 1.x te blijven gebruiken)

En dan heb je nog bedrijven die IE6 gebruiken ivm allerlei interne toestanden die nog ActiveX dingetjes nodig hebben om te draaien ... aiaiai
Topic: Drive-in show websites (12-8-2013 08:54:00)

YourLiVe schreef:

Ik ook niet hoor. Gelukkig was IE8 een van de beste versies van IE, die geeft websites vrijwel altijd weer zoals ze bedoeld zijn. Voor IE9 heb ik regelmatig aparte CSS moeten schrijven en IE7 was helemaal een ramp (maar die ondersteun ik niet meer).

IE8 geeft dan wel geen ronde hoeken, schaduwen en andere CSS3 dingen weer maar dat zijn puur design dingetjes, de functionaliteit van de site zal er niet minder op worden als je dat niet ziet.
IE9 eigenlijk nooit problemen mee, IE10 ook niet (behalve met een of ander filter ding). Enige waarbij ik bij IE8 rekening hou is een fallback voor rgba kleuren, omdat je anders een blanco vlak krijgt :p
Topic: Drive-in show websites (12-8-2013 07:48:00)
Je kan het ook voorkomen door vooraf te melden wat je ondersteunt en waar het mis zal gaan.
IE8 mist gewoon wat dingen zoals schaduwen en ronde hoeken... tja, daar ga ik ook geen andere oplossing voor verzinnen.

Hoe oud is die browser nu ook... 10 jaar? Vista en 7 kunnen allebei minstens 9 draaien, dan is het oke, XP is ondertussen 13 jaar oud(!)
Topic: Drive-in show websites (7-8-2013 12:56:00)
Hier mag je voor een Wordpress site wel wat meer aftikken... al zijn dat vaak wel wat technischere toestanden en soms ook dingen waarvoor je eigenlijk geen WP moet gebruiken, maar we dat toch voor elkaar krijgen :p

Alleen voor site overigens, geen huisstijl ofzo
Topic: Eurolite Kls Serie (30-7-2013 15:24:00)

Malle Pietje schreef:

Het is ook nooit goed laugh :D
In den beginne had LED niet voldoende lichtopbrengst, nu is het weer te fel razz :p
Met een goede controller is dat toch netjes te 'dimmeren'?
Ik heb weer 3 stuks 1001 bijbesteld, binnenkort dus 4 stuks.
Allicht! wink ;)
Goede of slechte controller, tis allemaal DMX en een waarde die doorgestuurd wordt. En echt mooi dimmen kan je de 1001 niet.

Hier gaan we ze beiden even 100% maken en dan gaan ze eruit, op zoek naar wat anders.
Topic: Eurolite Kls Serie (14-7-2013 18:49:00)
Misschien hebben ze er eindelijk goede componenten in gedaan.. maar zal wel niet :p
Topic: Pioneer lanceert Club Sound Systeem (14-7-2013 12:08:00)

hugovanmeijeren schreef:

Als ze er nou ook hun legendarische TAD componenten in zouden zetten kon het nog best leuk worden...
(Voor degenen die Pioneer afkraken, de verschillende luidspreker-componenten die ze onder de naam TAD brachten waren toch echt wel héél erg goed.)

Natuurlijk is het gewoon slim inspelen op de nostalgische gevoelens die sommigen hebben in deze digitale wereld.
Pioneer en ons sub-merk TAD zijn een samenwerking aan gegaan met Gary Stewart Audio (GSA) uit Amerika en Powersoft uit Italie
Al is dat natuurlijk ook maar een naampje... je bedoelt dat TAD spul wat oa in de EAW850 gebruikt is? En niet meer gemaakt (mag) worden?
Topic: Andere DJ software aanschaffen. (14-7-2013 12:01:00)
Hier zijn we van PCDJ Red, naar PCDJ Red VRM, naar BPM Studio en uiteindelijk Serato Itch gegaan.

Bizarre is dat bv BPM studio (4.9.x) al 10-15 jaar ongewijzigd op de markt is, anders dan wat kleine bugfixes en updates voor eerst XP, en daarna Vista/7. En al even lang roepen dat v5 eraan komt :p
Destijds was het programma de top, nu worden ze aan alle kanten voorbij gevlogen, zelfde als met PCDJ.

Belangrijkste is weten wat je ermee wil, simpel plaatjes afspelen, effecten gebruiken, wat voor bestandformaten en hoe stuur je het aan, toetsenbord/muis, midicontroller, dedicated controller enz.

Reden voor ons om Itch te nemen is dat het draait op Mac (eigenlijk alles nu wel denk ik?) en de Denon controller die een erg leuke prijs had destijds (ivm uit productie na een jaar ofzo).
Doen zelf drive-in shows, gebruiken geen effecten anders dan een loopje af en toe en willen gewoon snel en makkelijk plaatjes kunnen zoeken en een stabiel programma wat overweg kan met iig MP3 en itunes bestanden.
Topic: Merk Rush (by Martin) (24-6-2013 19:41:00)
Bedoel of Martin hun eigen R&D afdeling inzet om een product te ontwikkelen, wat daarna in China (zoals idd bijna alles) gemaakt gaat worden. Of dat het OEM spulletjes zijn, dus ander bedrijf die het ontwikkeld heeft en er een Rush by Martin sticker op plakken voor ze het in de container stoppen.
Topic: Merk Rush (by Martin) (23-6-2013 17:22:00)
Wat is 'hoger dan Showtec', die hebben een vrij brede lijn van producten, van low budget tot flink aan de prijs.
Weet niet in hoeverre die denen hun eigen spul laten chinezen, of dat ze het net als 'al die anderen' leuk inkopen en er een eigen merkje op laten plakken.
Topic: Muziek rippen (4-6-2013 22:08:00)

Tom schreef:

grappig dat een hoop dj's denken dat je met een gewoon I-tunes of misschien ook wel Spotivy abonnement denken dat ze legaal optreden....
Gaat over streamen van muziek... streamen via iTunes is er (in ieder geval in Nederland) nog niet.

Ooit eens geroepen dat ik met EAC werkte in dit topic, dat is nu dbPoweramp geworden. Even goed instellen met albums en verzamelaars en bestandnamen, maar werkt nu perfect. Iedere cd wordt gelijk in 2 varianten opgeslagen, een FLAC als lossless archief en een hoge kwaliteit MP3 om te draaien.

Ding haalt z'n info uit 4 databases en afbeeldingen eventueel van het internetz. Dus zijn alle cdtjes ook netjes van afbeelding voorzien :)

Nadeeltje, mocht alles opnieuw rippen. :/
Topic: Het Pioneer DDJ-S1 topic (30-5-2013 09:50:00)
Kon ook eigenlijk niet anders, aangezien Itch al even EOL is. Wel fijn programma, en lijkt me sterk dat ze DJ slechter gemaakt hebben.
Topic: All in one PC voor chamsys systeem, waar op te letten? (3-5-2013 20:16:00)
Die EEEpc vind ik ergens een beetje flimsy leuk voor thuis ding, weet ook niet of je daar makkelijk de harde schijf van kan vervangen.

Zou idd eerder voor een barebone gaan, of een leuk laptopje, voordeel van laatste is dat je er alleen stroom en je wing in hoeft te prikken, waarbij je bij alle andere oplossingen nog van alles erbij moet doen, van een tobo/muis/trackball bij een all-in-one en een monitor bij een barebone.

Voordeel van een laptop is ook de ingebouwde accu, mocht de stroom even wegvallen is het niet zo'n ramp.

Zelf hebben we een vrij forse case, met daarin een 1he pc/server, een 1he UPS, 17"touch screen monitor, Chamsys wing en een toetsenbordje in een 1he vak.
Is ook weer voordeeltje van bepaalde aio's, touchscreen.
Ding hoeft idd niet razend snel te zijn, ding van ons is simpele oude P4, maar loopt vooral uit zn neus te vreten.
Topic: RS232 naar USB (23-4-2013 12:36:00)

Dré schreef:

Tom schreef:

nou ik heb het topic doorgelezen...
xp gaat hem niet worden, ik heb windows 7 erop staan, en dat ga ik er echt niet van af halen voor een zo'n dingetje
Hoeft ook niet. Kleine partitie in een hoekje van de schijf met een dual boot en je bent klaar. Is super handig voor mensen die wel eens omgaan met dingen die niet altijd even "state of the art" zijn.

Het kan zelfs met een simpele bootable 8GB USB stick met daarop XP (mits computer kan booten vanaf USB zoals het geval is met de meeste PC's van de afgelopen 8 jaar of zo).
Virtualisatie... nog makkelijker... hoef je nieteens te rebooten :)
Topic: Advies bij nieuwe geluidsset (19-3-2013 16:10:00)

Frank76 schreef:

Er zijn zoveel pro's als contra's voor actief en passief.
Omdat wij zelden hetzelfde kunstje doen, is passief voor ons eenvoudiger. Veel hetzelfde versterkerrack gebruiken met allerlei speakercombinaties.
Versterker dood? Andere ertussen. Speaker kapot (nog nooit meegemaakt overigens) dan andere speaker of even omstapelen.
Extra sjouwen? Valt mee. Als ik een kleinere speaker in kan zetten, scheelt het juist weer gewicht op het totaal. Geen zware topkasten op statief of paaltje zetten.
Overigens wegen onze grootste toppen dan weer wel 50 kg passief. Zou je die eens actief moeten maken....
X-act op stok is ook zo gedaan en niet extreem zwaar... grote toppen hier (sp3-60) zijn 60kg...
Zeker met huidige lichtgewicht versterkertechnieken gaat het gewicht van actieve sets goed naar beneden... idem voor losse versterkerracks trouwens.

Groot voordeel bij ons was dat we eigenlijk weinig verstand hadden van het afregelen van een geluidsset, destijds een Soundprojects set gekocht die eigenlijk gewoon goed klonk als je er signaal in stopte en waar niks aan af te regelen viel... waar we voorheen wat los spul hadden met een dbx driverack pa waar we eigenlijk niet echt van wisten wat we ermee aan moesten...