Forum > Algemeen Forum

Hema DJ Cursus

(38 reacties. Pagina 2 van 4)
Moderator(s): Dré
DjpStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 12-7-2004
Laatste: 31-8-2016
Berichten: 382
17-8-2006 00:20
vraag me af,

zou je voor 20 euro ook leren het publiek aanvoelen??

razz :p
ReindStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-11-2002
Laatste: 16-1-2012
Berichten: 3032
17-8-2006 01:18

misterBoem schreef:

Zo zie je maar weer dat de term DJ steeds minder waard wordt.
Die is nooit iets waard geweest. Ik kan mezelf ook specialist noemen maar betekent dat dan automatisch ook dat ik goed ben?

Nee dus, de term DJ is net zo gewoon als een halfje wit bij de bakker en heeft nooit geen ene fluit voorgesteld. Wat dat betreft is er dus niets veranderd ;-)

djp schreef:

vraag me af,

zou je voor 20 euro ook leren het publiek aanvoelen??

razz :p
Volgens mij pretenderen ze nergens dat je de nieuwe Tiesto zal gaan worden en een miljoenen contract aan de cursus zult gaan overhouden. Men laat je alleen de basis zien en that's it. En van een beetje educatie is nog nooit iemand slechter geworden volgens mij.

Daarnaast is er wel degenlijk behoefte aan, de mixen voor dummy's tekst staat bij mij in de top 15 van meest bekeken pagina's op de site met 13313 views (handige functie is dat..... kwam ik net achter :-P ). Het idee is dus goed, de uitwerking vind ik persoonlijk wat minder.
Rubix cube moeilijk? Probeer maar eens een universele logitech harmony afstandsbediening in te stellen!
HR SoundStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 8-6-2005
Laatste: 13-3-2017
Berichten: 347
17-8-2006 07:45
zou je voor 20 euro ook leren het publiek aanvoelen??


Ja, dat zit natuurlijk bij de cursus inbegrepen en ook plaatselectie zodat je keuzes mooi bij elkaar aansluiten en de dansvloer volblijft.

Had je anders verwacht?
Manuals zijn niet alleen gemaakt om in de kast te liggen verstoffen.
YourLiVeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 19-5-2004
Laatste: 27-10-2021
Berichten: 1849
17-8-2006 09:56
Ach zo'n cursus is stukken goedkoper dat een cursus van een willekeurige dj school, maar je mist natuurlijk wel het praktijk gedeelte. De cursus lijkt zich wel (net als bijna alle andere) te concentreren op de house dj, terwijl er natuurlijk ook (en misschien wel veel meer) allround dj's zijn die de bruiloften en bedrijfsfeesten verzorgen.

Daar valt waarschijnlijk ook veel meer geld in te verdienen voor de meesten, maar daar heb je ook wel wat meer voor nodig dan technieken. Sterker nog, ik ben van mening dat techniek zo'n beetje het minst belangrijke is bij een goede allround dj. Het aanvoelen van je publiek, de juiste plaat op het juiste moment, een goede presentatie enz vind ik veel belangrijker dan dat een dj kan scratchen. Ik ben professioneel dj en kan ook niet scratchen...

Ik ben in ieder geval niet bang voor al teveel concurrentie, hoe meer prutsers er op de markt komen hoe meer mensen beseffen dat het een vak is om een feestje te kunnen draaien.
Meld je aan voor een gratis vermelding op geluid-en-licht.com
ReindStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 5-11-2002
Laatste: 16-1-2012
Berichten: 3032
17-8-2006 10:48

YourLiVe schreef:

Ik ben in ieder geval niet bang voor al teveel concurrentie.
Och daar hoeft 90% van de zogenaamde dj's op dit forum niet bang voor te zijn aangezien die vaak zelf ook nog niet verder dan de slaapkamer zijn gekomen of heel mischien wel op de buurt BBQ mochten draaien ;-)
Rubix cube moeilijk? Probeer maar eens een universele logitech harmony afstandsbediening in te stellen!
MountStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 20-7-2006
Laatste: 23-9-2006
Berichten: 59
17-8-2006 12:07
Ach zo'n cursus is stukken goedkoper dat een cursus van een willekeurige dj school, maar je mist natuurlijk wel het praktijk gedeelte.
In die 4 uurtjes op een dj school leer je ook helemaal niets meer of minder dan met zo'n cursus. Draaien (met als basis beatmatchen) is gewoon door iedereen te leren komt alleen neer op: weten hoe het moet (wat is een pitch fader en wat doet hij bijv.) en heel veel oefenen. Kan je dat dan ga je vanzelf wel een keer op een verjaardag van iemand een plaatje draaien en als je dat vaker doet kom je aan feeling met publiek. OF je er goed in wordt en ooit de kleine feestjes ontgroeid kan zowel de hema als een dj school je niet garanderen.

Waar ze namelijk naar mijn idee de fout in gaan bij dj scholen is dat ze te veel nadruk leggen op hoe draaien technisch moet. Maar een groot deel van de dj's heeft helemaal geen idee hoe de muziek zelf nu opgebouwd/in elkaar zit. Iets wat veel moeilijker zelf te leren is dan beatmatchen.
De cursus lijkt zich wel (net als bijna alle andere) te concentreren op de house dj, terwijl er natuurlijk ook (en misschien wel veel meer) allround dj's zijn die de bruiloften en bedrijfsfeesten verzorgen.
Wat is het verschil tussen een house dj en een allround dj ?? ik kan zo maar 2 dingen bedenken.. 1. ze nemen zelf hun gear mee 2. ze lullen door de muziek wink ;)
Verder komt het toch op het zelfde neer.
Never trust a computer you can't throw out a window.
SteefStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 30-9-2004
Laatste: 6-10-2007
Berichten: 63
17-8-2006 13:28
Meestal wordt er niet gemixt op bruiloften etc. Meer plaatje, praatje. Ik denk dat hij dat bedoelt. Verder kun je cursussen gaan volgen, als je geen gevoel (en gehoor) voor mixen hebt gaat het je toch niet lukken.
Mixing them up......like this!!!
MountStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 20-7-2006
Laatste: 23-9-2006
Berichten: 59
17-8-2006 15:08
Dat is waar, maar dat "praatje" kan ook niemand je leren.. terwijl ik heel makkelijk praat/presenteer heb ik mij iig nooit gewaagd aan het vol praten van een feest avondje.. (daarom waren we toen met z'n tweeen wink ;))
Never trust a computer you can't throw out a window.
YourLiVeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 19-5-2004
Laatste: 27-10-2021
Berichten: 1849
17-8-2006 17:26

mount schreef:

Wat is het verschil tussen een house dj en een allround dj ??
Ik heb het dan meer over het publiek en de muziekstijlen. Als je als allround dj op bruiloften en bedrijfsfeesten draait heb je een hele brede kennis van veel verschillende muziekstijlen nodig. De ene avond sta je voor de voltallige Frans Bauer en Jan Smit fanclub, de week erop sta je voor mensen die nooit uit de jaren 70 ontsnapt zijn en de week daarop sta je voor mensen die eigenlijk naar de discotheek hadden gewild, die je dan ook een topavond moet bezorgen.

Jij moet maar aanvoelen wat die mensen willen en zo'n kennis hebben dat je de juiste plaat op het juiste moment aan kunt zetten, die je dan ook nog in je muziekcollectie moet hebben. Mixen is daarbij meestal niet zo belangrijk, al zet je Jan Smit achter dj Tiesto, dat maakt niet uit. Als je goed kunt presenteren is dat mooi meegenomen maar de meeste mensen willen gewoon lekker dansen op goede muziek.

Een house dj is meestal gespecialiseerd in één of enkele stijlen, is dus veel beperkter in zijn muziekcollectie en bovendien wordt hij ingehuurd voor één bepaald soort publiek, namelijk het publiek die van die specifieke stijl houdt. Bij een house dj is techniek vele malen belangrijker dan bij een allround dj.
Meld je aan voor een gratis vermelding op geluid-en-licht.com
FreakyDJStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 4-9-2005
Laatste: 2-10-2008
Berichten: 40
17-8-2006 18:20

Reind schreef:

FreakyDJ schreef:

het ziet er best leuk uit!
Sorry?
Was mijn eerste ingeving, toen ik op de site keek en wat rond gesnuffelt had, betekend niet meteen dat ik het helemaal geweldig vind laugh :D
Maar wel erg leuk dat je zelf een DJ-cursus gaat maken, ik wacht met spanning af hoe dat afloopt happy :)
God is a DJ, Life is a Dancefloor, Love is the Rhythm, And you are the Music.

Terug naar forum Reageer (zonder quote)