Forum > Off-Zone

Ergenissen on stage/ tijdens het draaien

(2492 reacties. Pagina 49 van 250)
Moderator(s): Dré
ElceeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 24-11-2003
Laatste: 22-6-2007
Berichten: 215
19-8-2005 15:02
360 graden; dan ben je weer bij je beginpunt. Jullie zijn het eens!
GoeieGastStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 28-4-2003
Laatste: 24-1-2010
Berichten: 696
19-8-2005 16:07
Even nog over de band / dj vergelijking. Ik heb er gemengde gevoelens over. Aan de ene kant vind ik dat mensen erg negatief zijn over dj's. Worden vaak uitgemaakt voor nep artiesten die gewoon maar een plaatje van een ander aan elkaar draaien. Als ik met zo iemand aan het praten ben dan eindig ik het gesprek en vraag ik de persoon gewoon zn bek te houden als ie toch niet weet waar ie over lult. Hebben bands het makkelijker? Totaal geen vergelijking. Een easy Jazz bandje heeft het vrij makkelijk, spelen kort en lassen pauze in waar ze willen. Dat zou je kunnen vergelijken met een rustige DJ, die soms (GODBETEREHET!) nog zit achter zn tafeltje ook. Aan de andere kant een party band (zoals Oud Vet, een van de bands die ik schuif) staan op een bruiloft van 8 tot 1 te rocken met twee keer een kwartiertje pauze. En dat zou ik dan willen vergelijken met een party DJ die ook 4 uur zonder pauze in zn booth staat te springen. Ik heb het idee dat in de vorige posts twee totaal verschillende dingen vergeleken worden. Misschien zou je over het algemeen genomen kunnen zeggen dat live muziek intensiever is, maar makkelijker qua tijd en pauze.
Ex lid, anoniem gemaakt, mede dankzij de 10 euro donatie aan de dierenbescherming.
StekelvarkeStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 10-12-2003
Laatste: 2-8-2014
Berichten: 713
19-8-2005 16:45
Er zijn zeker DJ's die wel wat meer doen als ^laatjes achter elkaar zetten.
Maar spijtig genoeg zijn er van die laatste soort ook nog.
exit night into LIGHT
John_voofStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 16-5-2003
Laatste: 12-5-2016
Berichten: 206
19-8-2005 19:06

Fredje schreef:

in mijn geval 360 graden anders is dan jij verklaart.
360 graden nog wel? Is dat niet 180 teveel? wink ;)
PowerbeatStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 4-1-2005
Laatste: 10-9-2014
Berichten: 808
19-8-2005 19:09

stekelvarke schreef:

Er zijn zeker DJ's die wel wat meer doen als ^laatjes achter elkaar zetten.
Maar spijtig genoeg zijn er van die laatste soort ook nog.
Waarom spijtig genoeg, als ze dat zo goed doen dat mensen het heel erg naar hun zin hebben? Ik ben geen prater, niet microfoonschuw ook hoor. Maar ik praat eigenlijk alleen als ik mensen iets wil meedelen, verder laat ik de muziek voor me spreken. Dit gaat me erg goed af. Weinig tot geen ontevreden mensen na een avondje draaien.
I'll take you to the KoffieShop...
StekelvarkeStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 10-12-2003
Laatste: 2-8-2014
Berichten: 713
19-8-2005 22:50
meet aan elkaar mixen bedoel ik, speel liedje 1 af is dit gedaan ga je naar liedje 2. en zo doe je de hele avond verder. je hebt toch pitch,... op je cd speler staan, en ook kan je wat creatiever zijn met mixen.
Ook zitten deze mensen vaak gewoon achter hun aperatuur. dat een Licht operator of FOH mixer dat doen kan ik zeker snappen omdat deze eigenlijk "the men in black" zijn. Maar de DJ staat toch meer in de spotlights.

Verder heb ik ook een hekel aan een zeer bekende radio zender bij ons in de buurd die zijn DJ's van 9 tot 12 laat spelen en dit opnemen, en na 12 begint er gewoon een CD'tje dat daarvoor is opgenomen(dus terug dezelfde nummers van vooraf aan).
exit night into LIGHT
GoeieGastStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 28-4-2003
Laatste: 24-1-2010
Berichten: 696
19-8-2005 23:36
Het gaat ook niet om het praten Power, het gaat erom dat een grote groep mensen (zoals mijn moeder (burgo eerste klas!) die het gewoon faluwekul vinden. Zij zien niet in dat een goede DJ meer doet dan plaatjes aan elkaar draaien.
Noem maar eens publiek aanvoelen, juiste muziek kiezen, management, oefenen, muziek aanschaffen enz.
Ex lid, anoniem gemaakt, mede dankzij de 10 euro donatie aan de dierenbescherming.
DJ.TStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 20-8-2003
Laatste: 12-4-2024
Berichten: 1207
20-8-2005 00:58
Ik wil even de ergernis van deze avond kwijt.....:
Ontzettend domme, zeurderige, irritante, ik-zou-ze-van-een-flat-willen-gooien, vervelende en niet te vergeten lompe uitbaters.
Het verhaal:

We waren deze avond al een aardige tijd aan het draaien en het liep op het eind, het publiek vermaakte zich uitstekend. Ik heb de hele avond een beetje met de mensen in het publiek gepraat en gewoon een beetje gesocialised.
Wat er dus bij de Dj die op dat moment draaide allemaal gebeurde heb ik niet mee gekregen.
Ik was aan de beurt om te gaan draaien en ik nam mijn plek in, de Dj die al draaide gaf mij een goede voorzet door vanuit zijn set een flink stuk harder te gaan draaien (scheelt mij weer overschakelen).
Ik ga verder vanuit het volume waarop alles stond afgeregeld zoals ik altijd doe.
Ik heb nog niet eens het 3e nummer opgezet of de uitbater komt schreeuwend naar me toe om te zeggen dat het nu afgelopen is, hij was de baas en het moest maar op standje als-ik-fluister-moet-je-me-nog-kunnen-verstaan.
Nou ben ik voor zover ik weet altijd heel redelijk en kun je bij mij overal voor terecht, mits je het op normale toon houdt, schreeuwen accepteer ik niet.
Ik heb deze meneer vriendelijk gevraagd of hij niet wilde schreeuwen tegen mij en of we het niet normaal op konden lossen. Ik heb zelfs nog de muziek zachter gedaan en hem gevraagd of het zo wel goed was of dat het nog zachter moest.
De uitbater bleef vervolgens gewoon schreeuwen en liep tot achter de bar te schelden en te tieren.
Mijn oplossing was toen heel simpel: muziek uit en we gaan inpakken jongens.
Ik heb toch al heel wat feesten gedraaid in de 6-7 jaar dat ik nu bezig ben en ik heb dit nog nooit zo erg meegemaakt.

Achteraf snap ik wel hoe het allemaal gekomen is en snap ik van de kant van de uitbater ook wel dat het niet fijn is om te werken in muziek waar je niet van houd, echter denk ik dan toch: Waarom huur je in godsnaam een drive-in in?
Het is absoluut niet de eerste keer dat we daar komen en zeker ook niet de laatste keer, deze meneer weet gewoon wat wij draaien en weet ook dat we draaien wat het publiek horen wilt. Toch kwam hij met deze actie.

Ik heb er nu een beetje gemengde gevoelens over, ik zou wel graag willen weten wat jullie mening hierover is en wat jullie in dit geval gedaan zouden hebben? Zeker omdat het de eerste keer is dat we een feest afgekapt hebben wegens aggresiviteit vanuit de kant van de organisatie klopt er voor mij iets niet...
Darth Crossfader
StekelvarkeStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 10-12-2003
Laatste: 2-8-2014
Berichten: 713
20-8-2005 01:09
Als de uitbater idd bleef schelden is dit een mooie oplossing. Maar je maakt jezelf er niet echt populair mee.
Als ik DJ was(ben een lichtmens) had ik de muziek enorm stil gezet tot er klachten van bezoekrs kwamen en dan naar de uitbater geweest met die klachten. Het valt ook te betreuren dat je niet zoals volwassenen met die man kon praten en zo een oplossing zoeken.
exit night into LIGHT
SylviaEx Lid
Uit: Nederland
Sinds: 12-1-2003
Laatste: 11-11-2011
Berichten: 4564
20-8-2005 08:27
Balen, als iemand agressief gaat doen. Lijkt me niet leuk om mee te maken.

Als ik het goed begrijp was de uitbater de eigenaar van die gelegenheid en jullie opdrachtgever? (Lees: degene die het geld schuift?) In weze is hij dan ook de eerste die het recht heeft om kritiek te leveren op de muziek die je draait. Zelfs al wil het publiek nog zo graag iets anders, wanneer de opdrachtgever wat te mopperen heeft over de muziek is wat mij betreft zijn wil wet. (Wat overigens niet wil zeggen dat ik daarover niet kort de discussie aan zal gaan en op zoek ga naar een middenweg tussen wat het publiek wil en wat de opdrachtgever in zijn hoofd heeft.)

Kan het zijn dat de uitbater bij jouw collega al geklaagd had over de muziek? Of dat al langer die avond aan hem te merken was dat hij het beu was? Je zegt namelijk dat je erg leuk met mensen hebt staan kletsen, en dus totaal niet in de gaten had wat er verder gebeurde. Maar wanneer je aan het werk bent, hou je natuurlijk altijd een oogje op het publiek én degene die jou aan het einde van de avond betaalt, zelfs wanneer je zelf even niet staat te draaien. Misschien dat de uitbater al langer irritatie aan het opbouwen was en op een gegeven moment gewoon is ontploft.

Schelden is voor mij in de eerste instantie geen reden om in te pakken, maar wanneer iemand zich echt agressief gedraagt en niet de kalmeren is, en ook nog de eigenaar van zo'n tent is, dan zou ik dat zeker overwegen.

Verder zou ik vandaag die uitbater opbellen om e.e.a. uit te praten. Want ik begrijp niet helemaal hoe je eerst je spullen pakt, en daarna zegt dat het niet de laatste keer is dat je daar zal draaien. Als ik mijn biezen zou moeten pakken omdat de eigenaar ver over de grens gaat, zie je mij daar niet meer terug totdat dit is uitgepraat.

Terug naar forum Reageer (zonder quote)