Forum > Algemeen Forum

Stel je even voor...

(355 reacties. Pagina 17 van 36)
Moderator(s): Dré
OmErtaStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 17-1-2005
Laatste: 23-12-2008
Berichten: 236
20-1-2005 13:29
Even mezelf voorstellen

Ben een 18 jarige student, woon in Ruiselede (Belgie - West-Vlaanderen) en studeer momenteel 1ste bachelor Informatica te gent en zit momenteel volop in de examens sad :( . Vorige week op dit forum van new-line terechtgekomen toen ik aan het zoeken was naar informatie ivm flightcases. Mijn gelui/licht ervaring is zeer beperkt maar interresse eindeloos. Heb al enkele verjaardagsfuifen gedraaid (familie en vrienden) en dit steeds met gehuurd materiaal het ene al beter dan de ander. Ik heb geen technische scholing wat ik zeer jammer vind aangezien ik meer en meer in de electronische kant geinterreseerd raak. Daarom slijt ik vele uren op het internet op zoek naar electronica/geluid/belichtings cursussen/tips. Kwam dus op dit forum terecht op mijn zoektocht naar informatie over flightcases en daar ligt momenteel ook mijn sterkste interessegebied. Misschien een beetje vreemd maar verklaarbaar: Mijn vader is zelfstandig timmerman/schrijnwerker en het "knutselen" en technisch/praktisch inzicht heb ik duidelijk ook van hem meegekregen. Ik was echter te slim dus ASO gedaan waardoor mijn toekomst niet deze richting uitgaat. Hoewel ik nog maar net begonnen ben aan mijn universitaire studies kijk ik graag een beetje vooruit en ben ik beginnen nadenken over een bijberoep voor later!! Mijn toekomst zoals ik het nu zie bestaat er dus in eerst en vooral mijn studies verder te zetten en af te studeren in de richting ingenieur computerwetenschappen optie ingebedde systemen ofwel software engineering (ben er nog niet uit). Daarnaast wil ik echter ook een bijberoep uitoefenen wat dan zou bestaan uit zelfstandig flightcase-bouwer. Eventueel zou ik hier al tijdens mijn studies mee willen beginnen meer weet nog niet of dit mogelijk is (tijdsgebrek en mogelijkheid om zelfstandig bijberoep te hebben tijdens studeren?). Naar de verre toekomst toe zie ik me dan nog voltijds toe te spitsen op het flightcase-bouwen afhankelijk van het succes van mijn onderneming en mijn zin. Van mijn vader uit beschik ik reeds over al het nodige materieel (inclusief ruime werkplaats (pics post ik zeker ooit nog wel eens)) en dit zou betekenen dat ik relatief weinig kosten zou hebben voor het oprichten van een bedrijf maar ik ben nog volop informatie aan het inwinnen daarover. je hoort er vast en zeker nog meer over.
Naast flightcases ben ik vooral geinterreseerd in de belichting en als laatste maar ook nog belangrijk in het geluid. Ik weet nog maar 1 week van het bestaan van dit forum af dus verwacht nog niet meteen veel interactie van miijn kant. Er staat al zoveel informatie op dit forum dat ik me eerst een beetje wil inlezen (momenteel elke dag enkele uren). Ik zal proberen voorkomen om reeds gestelde vragen nog eens te stellen.
Heb je nog vragen over mij of andere die ik misschien kan beantwoorden? aarzel niet en contacteer me mijn emailadres is vrijgegeven.

Grtz alex
RiLeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 19-1-2005
Laatste: 19-6-2009
Berichten: 65
22-1-2005 16:22
Ik zal me ook maar even voorstellen...

Ik ben Rick Leliveld en ik woon in Amstelveen (vlakbij A'dam) Ben 16 (bijna 17) en doe een ict opleiding op niveau 3. Tjah voor de rest uh... geen idee wat jullie willen weten en anders vragen jullie 't maar...
Later
FreakStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 29-1-2005
Laatste: 24-1-2011
Berichten: 31
29-1-2005 11:25
Ik ben Freak k ben 16 jaar en ik wil misschien beginnen met draaien.

Hoop dat het hier een beetje leuk is... laugh :D
The time you enjoyed wasting was not wasted.
Dj rabeStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 7-6-2004
Laatste: 25-10-2015
Berichten: 108
9-2-2005 19:11
hallo... ben mathijs ben 16 jaar woon in wehl ben sinds men 10/ 11 begonne met een beetje muziek draaien op feestjes van men klas genoodjes enzz. toen der tijd had ik nog 2 van die gamma dingen toen vondt ik dat al heel wat laugh :D laugh :D
DYNACORD SOUND,MARTIN LIGHT
Marc OhStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 14-2-2005
Laatste: 25-6-2008
Berichten: 33
17-2-2005 16:58
Hallo,
Ik ben Marco ik ben 15 jaar jong en ik kom uit breskens, dat ligt in zeeland.
Ik ben altijd wel al in dj-ing geintreseert geweest en ik ben sinds kort begonnen met draaien in een jeugd disco..
En het bevalt me heel goed!Ik ben van plan om een setje in huis te nemen..en ik ben volgende maand jarig dus dat komt goed uit laugh :Drazz :p.
dus...dat was het wel zo een beetje.

Marco.
JaspervaniperenStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 1-10-2004
Laatste: 19-7-2013
Berichten: 51
19-3-2005 16:55
Hallo!

Ik..
heet (je raadde het nooit...) Jasper van Iperen
ben geboren op 13-08-1987 en woon in Rijnsaterwoude (ZH)
draai sinds de zomer van 2003
draai met 2x CDJ-800, Behringer VMX300 en Stanton DJ Pro 2000s koptelefoon
houd voornamelijk van trance
probeer mijn mixwerk op internet te gaan zetten
heb een eigen topic gestart op dit forum: www.new-line.nl/forum/read/?t=11260

Groeten!
Hé, jou ken ik nog nergens van
KrisadamStandaard Lid
Uit: België
Sinds: 8-2-2005
Laatste: 5-6-2019
Berichten: 56
1-4-2005 02:29
Yoo

ik ben kris, net 19 en woonachtig te koksijde(belgische kust), hoewel ik het meest van mijn dagen(25/30) slijt op kot in Gent.
omdat ik nog wakker ben en niets beter te doen heb volgt hier mijn levensverhaal laugh :D

Ik had het al op jonge leeftijd, ik heb het altijd in me gehad, die liefde voor muziek, "die probeer-eens-je-lichaam-stil-te-houden-met-zulke-lekkere-plaat-ziekte" Nu nog steeds kan muziek mij een ongeloofelijke kick geven. Soms geeft die ene dj of die ene plaat me weer de energie om het toch nog door te trekken tot 7uur. En ondanks die muziekmicrobe is er vroeger door omstandigheden nooit gehoor aan gegeven.

Ik herriner het me nog goed,het begon op mijn 12e toen ik gitaar wilde leren spelen. Toen bleek dat je daarvoor eerst bijna 2 jaar pure saaie notenleer moest volgen voor je nog maar je instrument kon aanraken, haakte ik snel af, ik voetbalde dan liever nog een potje.
Uiteindelijk wilde ik drummen gezien mijn goed gevoel voor ritme en je er gn notenleer voor moest volgen. Alleen was ons huis en de oren van de iet wat zeer snel geïriteerde buren niet voorzien op de komst van een drumstel. Bijgevolg ging ik maar met vrienden heel leuke percussie sessies gaan houden op vaten en dergelijk tuig.
Tot daar mijn drang om ooit een instrument te bespelen.

Rond mijn 15e gooide ik het over een andere boeg en kocht ik mijn eerste kleine low-budget stereo voor 75euro(ik weet het was een laatbloeier en die klokradio marcheerde goed). Mijn eerste cd was dan ook een feit (dubbelaar van michael jackson razz :p ). Ook mijn eerste fuif was ergens rond die periode. En toen kwam alles in een stroomversnelling mijn cd collectie groeide in snel tempo, de computer opende een nieuwe wereld voor me;tmf en mtv was in opkomst en ik werd de lastige puber die vanaf zijn 16 jaar maandelijks vaste gast was op fuiven en undergroundfeestjes. Daar kwam ik in contact met verschillende soorten mensen en muziek:drum'n bass (wat ik nog steeds heerlijk vind), goa, techno(wat ik echt beu ben). Daar ik steeds meer op plaatsen kwam waar muziek werd gedraaid ging ik steeds meer op de techniek en de overgangen van de plaatjes letten. Ik werd steeds kritischer en kon vaak al de volgende plaat voorspellen met titel en uitvoerder. Ik begon me ook steeds vaker -als een van de weinige fuifgangers- te storen aan verkeerde overgangen, verkeerde plaatjes etc ik kreeg maw het gevoel dat ik beter kon, hoe het wel moest klinken. Toch werd ik het idee uit mijn hoofd gepraat om me een djset aan te schaffen(heb ik nog steeds spijt van) en kreeg als compensatie op mijn 17e wat pcdjsoftware (traktor dj). Maar mijn interesse voor het kunnen draaien voor anderen bleef.
Ik had dan al sinds een jaar een database aangelegd van vaak gedraaide fuifplaten en dus was ik het vaak die enkel met een pc(traktor) onder de arm op feestjes en homepartys ging draaien (zonder koptelefoon dan nog wel)

Sinds ik nu op kot in gent zit (:lees het mekka van de Belgische musicscene en studentenstad bij uitstek) en volop van het zware studentenleven geniet kom ik wekelijks in aanraking met het dj/uitgaansleventje. Zo ben ik geregeld te vinden tot in de vroege uurtjes(lees:jullie gn ontbijten) op plaatsen waar de allergrootsten draaien (de decadance,Tijuana en de culture club) Zo ben ik zowat met mijn gat in de HOUSE gevallen en heb ik sinds kort mijn gevoel laten spreken en een externe mixer aan traktor hangen. Op dit eigenste moment ben ik aan het kijken voor 2de hands AA psxen of cdjs 100 om mijn draaitechniek wat op te schroeven en me het verslepen van de pc te besparen.
Ik weet dat het wat laat beginnen is op 19, sommige zijn al bezig van hun 15 maar gelukkig weet ik waar naartoe ik moet werken,hoe het moet klinken enz;
het speelt zelfs al voor in mijn hoofd (soms sta ik midden in de nacht op omdat ik een ingeving krijg over de perfecte samenhang van 2liedjes)
Als de techniek en de ervaring nu nog wat mee wil haal ik jullie misschien nog es in sneaky :V

btw:Ik ben altijd bereid om bij te leren of mensen met dezelfde interesses te leren kennen dus zouden mensen omgeving koksijde of Gent (beginnende dj,drive-in,liefhebber,whatever)me een plezier doen om me eens een mailtje sturen. Kunnen we nog misschien es een pint gaan pakken.

mvg

kris
Not everyone understands house music... it's a spiritual thing, a body thing... a soooul thing
R@verStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 22-10-2004
Laatste: 30-1-2017
Berichten: 35
20-4-2005 00:03
Ik realiseer me dat ik dit topic ook nog niet heb ingevuld ashamed :$. Goed ook even een voorstel rondje van mij. Ik ben Allan, 23 jaar oud, kom uit een klein gehucht in de buurt van Deventer. Altijd al interesse gehad in muziek luisteren, en sinds mijn 18de (ik ben laat, weet het razz :p) ook met het mixen ervan.

Verder voor de opletetnde forumlezer ben ik (zeer) slechtziend en gebruik dan ook een aantal aanpassingen als ik draai. Ik ben met New-line in contact gekomen omdat ik op zoek was naar mijn eerste setje cdspelers. Voor deze keuze heb ik o.a. veel gebruik gemaakt van dit forum.

Verder studeer ik nu Bedrijfskundige Informatie Technologie (BIT) aan de Universiteit in Enschede. Ik volg daar de specialisatie: ICT en innovatie. Dit richt zich niet zozeer op de techniek, maar op de koppeling van de techbiek met de praktijk en alles wat daarbij komt kijken. Ik bevind me nu in de afstuderende fase en dat gaat vrij goed.
BazzzzStandaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 27-1-2005
Laatste: 17-8-2011
Berichten: 240
22-4-2005 10:42
Omdat het vrijdag is en ik echt niks te doen heb:

Bazzzz aka Bas aka Sloeb aka Elmo aka Bassie (zonder Adriaan) aka de Keeper aka de linksbuiten

Ben dus Bas uit Brummen (klein dorpje aan de ijssel in Gelderland, net onder Zutphen)
Ben op het moment 21 en studeer Commerciële Economie aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, voorheen HEAO)

Bezig met afstuderen bij een automatiseringsbedrijf

Verder nix
Geld moet rollen en als het niet kan rollen maak er dan een vliegtuigje van zodat het kan vliegen
That_Dj_SjokkieEx Lid
Uit: Nederland
Sinds: 17-1-2005
Laatste: 27-6-2005
Berichten: 190
9-5-2005 01:04
Ik ben Sjors 16 jaar oud.
Draai nu ongeveer een jaartje in verschillende jeugddisco's
Verder computer ik veel en hou ik me bezig met scooters/licht-geluid/drive in/leifde-uitgaan etc. laugh :D Ik heb een hele lieve vriendin Daphne!! happy :)
ja dat was t wel zo'n beetje shocked 8O

Groetjes, Sjors
Hardcore is a feeling that's inside of us, it's the key of paradise!

Terug naar forum Reageer (zonder quote)