Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Renevanh

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Renevanh (Pagina: 10 van 10)

Topic: Lem pegasus (31-12-2007 00:05:00)
Heuff (Maarsbergen) verhuurt LEM en ik gok ook wel een Pegasus setje.
Topic: Aansluiten van 1 sub en 2 topkasten (29-12-2007 22:34:00)

Hugoov schreef:

De (niet-pro) B1800X is 400 watt rms wink ;)
Blijken er twee versies met dezelfde naam te zijn... kom dat tegen... sad :(
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (29-12-2007 16:33:00)
Je moet ook gewoon aan je voorwaarden vasthouden. Jij verhuurt allen met toezicht (of bediend, in ieder geval geen zogenaamde dry-hire). Wil de 'klant' dat niet, dan gaat het feest niet door, punt.
Dat is dan misschien één verhuuropdrachtje minder voor jou, maar wel weer een garantie dat je je setje ook bij de volgende opdracht kan gebruiken.
Topic: Aansluiten van 1 sub en 2 topkasten (28-12-2007 17:39:00)
Als ik jou was zou ik een aparte versterker nemen voor die sub, zeker gezien het vermogen van de sub (1600 Watt... of dat nou RMS of Max is, het is relatief veel).
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (19-12-2007 12:51:00)
Ik heb de pitch juist altijd aanstaan...
Zo vergeet je hem niet aan te zetten, en zolang je van de fader afblijft gebeurt er toch niks mee. Eerste wat ik doe als de CD speler aangaat: pitch aan, single track aan.
Waarom? Nou, als ik het niet in het begin doe... vergeet ik het laugh :D
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (17-12-2007 22:32:00)

StijnS schreef:

De dag zelf, ik kom daar en wil gaan opstellen in de sporthal. Blijkbaar was er een misverstand, en moest 't in de caffetaria van de sporthal...
De ramen vlogen er bijna uit toen 'k 6 18" subjes en 4 toppen open gooide...
Je bent natuurlijk ook niet verplicht om alles dan aan te sluiten en open te gooien he... wink ;)
(Maar het is wel leuk laugh :D )
Topic: Hits en songs uit België (16-12-2007 20:29:00)
De ultratop 10 van Radio Donna kun je wel eens bekijken, net als de Donna Most Manted lijst. Deze verschilt deels behoorlijk van de Nederlandse hitlijsten, dus je zal er wel wat aan hebben.

Als het kids zijn: de radio BemBem top zoveel wink ;)
Topic: schoolfeest organiseren (12-12-2007 15:52:00)
Wat voor effecten wil je?

Wil je een setje derby's, smartmoon systeempje en wat scanners, of heb je om 36 MH's gevraagd?

Budget heb je, wensen heb je (neem ik aan). Nu is het een kwestie van concessies doen totdat je wensen overeen komen met je budget wink ;)
Topic: schoolfeest organiseren (12-12-2007 15:29:00)

dj-blaster schreef:

maar er is geen truss alles wat er hangt is vastgebout aan een kabelgooot.
shocked 8O shocked 8O

Ik hoop dat je iets anders bedoeld dan een kabelgoot kabelgoot, want dat is absoluut niet stevig genoeg om Fresnels aan te hangen!
Topic: html-tips voor het maken van je site (11-12-2007 22:14:00)

JeroenVDV schreef:

Heb jij het juiste doctype aan het begin van je HTML-document staan?
Nee, DOCTYPE klopt niet.
Je zegt dat het HTML 4.01 is, maar vervolgens roep je de XHTML dtd aan... gaat niet goed wink ;)

Juiste doctype declaratie:
<!DOCTYPE html
PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"https://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
Maar je kan natuurlijk ook voor HTML4.01 kiezen.

In beide gevallen is je HTML verre van valide. Ook in je CSS zitten nog fouten.

Wat betreft het IE probleem: zet de linker/rechterkant eens een px of een % verder uit elkaar, dan valt het midden er waarschijnlijk wel tussen. Daarna is het proberen tot je het uiterste hebt bereikt zodat het ertussen blijft staan.
Topic: Overbelasting & vervorming (9-12-2007 21:01:00)

djspiky schreef:

Rene, hoe bedoel je je kunt je versterker voluit zetten, bedoel je dan dat ik hem gerust 500 watt kan laten voeren of dat ik de gains van de versterker vol open moet zetten en dan met mijn mixer zorgen dat hij niet teveel gaat uitsturen (wat zoals hierboven uitgelegt is niet echt praktisch is)?
Gains inderdaad vol open, en dan met de mengtafel (vooral met de master) het volume regelen.
Dit kan (zoals ik beschreef) een probleempje geven, maar bij de genoemde set (K-115 achter P-1600) zal dat niet van toepassing zijn.

Overigens is het altijd even uitzoeken wat je makkelijker vind. Zet je liever de master vol open en je versterker voor 75%, dan kan dat natuurlijk ook. Dit wordt alleen heel onhandig als je versterker eens 10m verderop staat wink ;)
Topic: Overbelasting & vervorming (9-12-2007 20:48:00)

sunny leon schreef:

Je kan de versterker op z`n max zetten maar dan moet je zorgen dat je op je mixer in het groen blijft en niet in het rood (ik bedoel op de VU meter) gaat uitsturen, want dan sloop je je speakers.
Dat telt alleen als je versterking en speakers heel goed op elkaar zijn afgestemd, meestal met een processor ertussen.
Als je versterker 800W RMS geeft en je speakers 100W RMS zijn blaas je ze ook dan heel hard op, ookal stuur je niet harder dan 0db uit.

Vervorming is duidelijk hoorbaar. In eerste instantie ga je wat laag missen (moet je echt actief naar luisteren, anders hoor je het niet), een klein stapje verder gaat het geluid krakerig klinken, en nog iets verder is het niet meer om aan te horen (bekend van de carnavalswagens wink ;)).

Ik heb zelf ook de K-115, en vervorming is daarbij duidelijk hoorbaar. Mocht het zich eens voordoen, dan weet je gelijk wat je hoort.
Je versterker kun je gewoon voluit zetten, maar dan moet je vooral met je mengtafel zorgen dat je niet te hard gaat. Krijg je dat niet voor elkaar (fader kan niet ver genoeg naar beneden zeg maar), dan moet je de versterker wat terug draaien. Dit zal bij jouw setje waarschijnlijk niet nodig zijn (afhankelijk van je mengtafel en gain instellingen natuurlijk).
Topic: Complete band uitversterken (9-12-2007 12:21:00)
Klus aannemen, ervaren tech vragen om je te helpen en het je te leren. Heb je alles in één keer.

Denk overigens niet dat je het na één keer ook echt altijd kan... Een bandje mixen is niet zo heel moeilijk... als alles soepel loopt en je goed luistert.
Topic: Complete band uitversterken (9-12-2007 10:19:00)
DI's zullen niet nodig zijn door het unplugged versterken van de gitaren. Een drumkit en een snake zijn wel ontzettend handig, zo niet onmisbaar. Denk aan statieven voor de drumkit wink ;)

De optredens die ik tot nu toe gedaan heb (ook bandjes) heb ik zonder compressor/limiter gedaan, zelfs zonder EQ. De 3 bands EQ op de mengtafel was genoeg. Ik ben van mening dat vooral als je net begint het veel beter is om al die apparatuur niet te gebruiken (tenzij heel erg nodig), zo leer je het veel beter en krijg je sneller door waarom (en wanneer) je eventuele extra apparatuur nodig hebt.
Topic: Absolute Beginner (7-12-2007 17:17:00)

jelmer schreef:

-Een mixer: het ideaal zou zijn om aan de mixer zowel CD-player, de draaitafel als mijn iPod en/of laptop aan te sluiten om ook MP3's te gaan afspelen. Kan dit? Of is daar dan ander materiaal voor nodig?
4 kanalen en betaalbaar: deze dus!
Of de JB Systems Beat6 USB. Ik heb hem zelf ook, en het is een prettige mixer, met als meerwaarde dat 2 van de 5 kanalen een USB aansluiting hebben waar je heel eenvoudig een PC mee kan aansluiten.
Topic: Hoeveel Watts voor welke oppervlakte en hoeveel personen?-->Dringend (29-11-2007 22:41:00)
Nou... ik heb mijn K-115's ook wel eens moeilijk horen doen na een uurtje of twee... (en dan dat ze te veel vermogen kregen, gewoon na verloop van tijd).
Geluids ietsje terugschroeven hielp dan prima, maar ze houden het dus niet altijd vol.
Topic: Ernistig incident voorgekomen bij drive in show werk. (27-11-2007 21:15:00)
Meegemaakt in het jongerencentrum hier: kinderen van 11 jaar die serieus met elkaar op de vuist gaan (en echt door slaan)...
Dan grijp je in als vrijwilliger en omdat het kinderen zijn, maar je schrikt best wel van het geweld wat 11 jarige op elkaar los laten. Vooral die jonge leeftijd doet mij dan schrikken. Hoe moet dat als die kinderen straks volwassen worden?? sad :(
Topic: Ernistig incident voorgekomen bij drive in show werk. (27-11-2007 18:33:00)
Ik denk dat je met 4 richtlijnen een heel eind kan komen als het om dergelijke situaties gaat:

- Denk (eerst) aan je eigen veiligheid.
- Rustig blijven.
- Niet mee gaan doen/mee bemoeien (Wordt een ander verhaal als iemand zich specifiek tegen jou of je apparatuur richt, maar dan kom je met "Rustig blijven" ook heel erg ver).
- Eventueel ondersteunende activiteiten/acties uitvoeren.

Eerste drie lijken me duidelijk, de laaste verdiend wat uitleg.
Met ondersteunende acties bedoel ik handelingen als licht aan en/of muziek uit/laag (niet te snel muziek uit, want dan heeft iedereen direct in de gaten dat er iets aan de hand is, en dat wil je soms weer voorkomen zodat niet iedereen gaat mee doen), politie inlichten, geschrokken mensen opvangen, e.d. In ieder geval GEEN handelingen die direct (negatieve) invloed op de situatie hebben, dus niet ingrijpen bij een vechtpartij, niet tussenkomen bij een verbale ruzie.

Uiteindelijk is het beheer/de organisatie verantwoordelijk voor veiligheid en ingrijpen bij incidenten en ik denk dat wanneer je je daarmee gaat bemoeien je jezelf in gevaar kan brengen en je de procedures van de beveiliging (naja... als die er zijn) ook in de war kan schoppen.

Dit telt natuurlijk alleen voor incidenten als vechtpartijen, ruzies, enz. Bij een (eenzijdig) ongeval of brand moet je heel anders reageren op de situatie (Eigen veiligheid, rustig blijven, paniek voorkomen, evacueren ?).

René
Topic: CD labels printen (27-11-2007 18:22:00)
Met de "Cover Design" van Nero kan je die "rondjes" maken, en ik gok dat die heel netjes op de juiste plek uit de printer komen rollen.
In Nero kun je ook aangeven wat de marges vanaf de zij/boven/onderkant moeten zijn, dus die krijg je er vast wel netjes op.
Topic: Drive in show meubel (23-11-2007 13:56:00)

onnogeelen schreef:

Ik heb meen ik ooit eens gelezen/gehoord dat men 7 lagen verf gebruikt voor een strak resultaat. Klopt dit of begint m'n geheugen er al mee op te houden?
Nou... 2 tot 3 lagen is meestal genoeg hoor.
Die 7 lagen heb je waarschijnlijk ergens hier in een topic gelezen, maar dat was een geval appart... shut up :X