Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Jeroen_17

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 58 bijdrage(n) van Jeroen_17 (Pagina: 3 van 3)

Topic: Het bouwen van een case (3-4-2009 15:10:00)
@ webbie, Ziet er weer top uit. Ben wel benieuwd naar wat dat versterktje weegt shocked 8O
Topic: Het bouwen van een case (12-2-2009 09:36:00)
Flightcases zien er top uit.

Wel heb ik nog een vraagje over de sunstrip cases. Aan de rechterkant zit nog een schot met een heel smal vakje daarnaast. Waarom is dit? Lijkt me namelijk erg smal om kabels in te bewaren of met je hand tussen te gaan.
Topic: Het bouwen van een case (29-10-2008 12:00:00)
Oke martin, nu is duidelijk wat je bedoeld en ik zal er in het vervolg rekening mee houden. Bedankt voor moeite om het uit te leggen.
Topic: Het bouwen van een case (28-10-2008 18:47:00)
Martijn heel erg bedankt voor de handige tips, profiel was inderdaad 0521 in de volgende bestelling wordt dat 0523.
Topic: Het bouwen van een case (28-10-2008 12:31:00)

KVM schreef:

Enigsinds heb ik het idee dat je het te netjes wil doen, waardoor vlindersloten niet geheel netjes zitten. (te strak op het profiel)
De vlindersloten die hier gebruikt zijn, zijn niet verzonken, waardoor ze overdreven gezegt een beetje schuin komen te zitten. Ik weet niet of dat is wat je bedoeld. Aangezien ik alles pneumatisch pop gaat dat met een redelijke kracht wat ervoor zorgt dat die inderdaad een beetje scheef komt te zitten. Dit probleem is verholpen als de nieuwe lading vlindersloten binnen komt.

KVM schreef:

Is de male/female strip dikker dan de hoekstrip?
Profielen zijn volgens mij even dik. Volgens mij komt het op de foto een beetje door gezichtsbedrog. Aangezien de kist al naar de klant is kan ik geen close-up foto maken. sad :(
Topic: Het bouwen van een case (28-10-2008 09:46:00)
Verzonden moet verzonken zijn shut up :X
Edit Mod: Dré: En de "bewerk bericht" button zit aan de rechterkant van je scherm...
Topic: Het bouwen van een case (28-10-2008 09:45:00)
Aller eerst wat een mooie kistjes. Zien er echt top uit. Maar ik heb ook een vraag. Je gebruikt hd profiel, maar waarom dan niet van die bolhoeken die ook verzonken zijn? heeft dat een reden? Eveneens dezelfde vraag voor de inbouwsloten. Dit is geen kritiek op je kisten maar een interesse vraag. Want ik loop bij het maken van mijn kisten tegen hetzelfde probleem aan.

Zelf heb ik van het weekend ook niet stil gezeten. 4 scannerkistjes gemaakt voor hq extreme 250 scans.
scannercase 1
scannercase 2
scannercase 3
scannercase 4

Ook nog een kabelcase gemaakt, met ander soort beslag, op wens van de klant.
kabelkist 1
kabelkist 2
kabelkist 3
Topic: Het bouwen van een case (23-10-2008 10:05:00)
Je bedoeld het vak voor de beugels aan de achterkant? Dit idee hierachter was dat je dus juist een goed zicht had in het vak van de beugels/kabels etc. De movingheads eruit halen gaat prima zo, maar ik zal zeker bij de volgende kist het eens overwegen.
Topic: Het bouwen van een case (22-10-2008 20:28:00)
Ja ik weet het alleen klant had zelf beslag aangeleverd. Ik heb hem eral op gewezen dat die andere moet bestellen. Bij de volgende reeks is dat dus verholpen.
Topic: Het bouwen van een case (22-10-2008 20:18:00)
Over apparatuur hoor je mij niet klagen inderdaad. Is dan ook niet van mij zelf. Als ik dat terug zou moeten verdienen met flightcases te maken shut up :X Maar het maakt het maken van flightcases wel een stuk makkelijker, vooral vanwege de nauwkeurigheid van deze machines.
Topic: Het bouwen van een case (22-10-2008 19:23:00)
Ik heb laatst ook weer een kistje gemaakt voor 2 mac 250 + een opbergvak voor de kabels, en beugels.
buitenkant
binnenkant

Uiteindelijk zijn er nog wielen onder gekomen, alleen daar had ik geen foto van.

Graag hoor ik jullie reacties en tips zijn altijd welkom.
Topic: Het bouwen van een case (22-10-2008 13:11:00)
Het hout wat ik je zou aanraden is 9mm berken multiplex met een 1mm HPL toplaag, te kiezen in een kleur die je zelf wilt. Volgens mij is dit ook ongeveer de standaard bij de meeste flight-case bouwers, bij ons in ieder geval wel. Elke flightcasebouwer zou je denk ik dit materiaal wel kunnen leveren, dus even googelen en je hebt een leverancier. Het is geen goedkoop hout. Vandaar dat je ook wel eens betonplex hoort, want dat is goedkoper. Kwalitatief is er een groot verschil tussen beide materialen.

Wat betreft de materialen voor beslag zou ik voor heavy-duty beslag gaan omdat het aardige afmetingen van de kist zijn. En heavy duty beslag daar net even wat beter tegen kan.
Topic: Het bouwen van een case (29-9-2008 19:14:00)
Ik ben benieuwd naar je kist als die af is. Ik zou hem zelf anders hebben gemaakt, maar dat is een persoonlijke mening.
Topic: Het bouwen van een case (29-9-2008 18:03:00)
Ik heb wel wat op en aanmerkingen,

Ten eerste wil ik kwijt dat ik hem er voor het oog netjes vind uitzien, daarna komt ook meteen de vraag of je een foto hebt van het eindresultaat?

Dan een aantal vragen uit nieuwsgierigheid, waarom verven en geen hpl toplaag op het hout? Hpl heeft als voordeel dat het goed tegen vocht kan, gemakkelijk schoon te maken is en krasvast. Echter is dit materiaal ook duurder dan verven (is dit de reden dat je het niet gebruikt?). Wordt de kist afgewerkt met sluit- en hoekprofielen? Heeft de kist een deksel aan de voor en bovenkant?
Topic: Bandverlichting welke opstelling?. (18-8-2008 22:57:00)
Kijk dit is in ieder geval voor mij wel verhelderend van wat je bedoelde te vertellen. Ik ben het ook wel met de meeste dingen eens. En het feit dat de vrachtwagen vol met licht apparatuur blijft staan is in mijn ogen slechte communicatie, maar daar zijn we het wel over eens.

Alleen om weer even on-topic te gaan naar deze uitglijder. Ik denk dat Ferdi gewoon even goed moet kijken hoe vaak hij wat voor show gaat wegzetten. En daar zijn apparatuur op moet aan passen.
Topic: Bandverlichting welke opstelling?. (18-8-2008 22:15:00)
Even aan kvm gericht? Wat is het nut van je hele reactie. Ferdi wil zo te zien inderdaad zijn show verbeteren, en vraagt daarom hulp, niet om alleen maar kritiek te krijgen. (en kvk is geen must in het begin hoor, ik zou het zeker wel aanraden daar valt niet over te twisten, maar je moet ergens beginnen).

En waarom zouden vragen als wat voor scanners hij heeft er niet toe doen? Tussen een cyberlight en een clubscan zit toch een wereld van verschil. Van zijn site kon ik het niet een twee drie afhalen vandaar de vraag. Stroom en Podium kan ik me dan enig sinds in je antwoord vinden, maar toch gemiddeld zal je moeten weten wat er is. Hij wil spullen aanschaffen dan zal je toch moeten weten of je vaak te maken hebt met 16A of 32A of meer. Podium grootte doet er ook toe. Als je een podium hebt van 4 mtr breed of 12 mtr breed is een wereld van verschil.

Natuurlijk blijft het de kunst om met een beperkt aantal een complete show neer te zetten, aantallen tellen niet altijd het gaat erom wat je ermee doet. Maar hij vraagt niet voor niets om advies.

En standaard een bandje doen met 8 parspots vind ik persoonlijk wel een beetje mager hoor. De meeste bandjes hebben tegenwoordig zelf al 8 parren. Wanneer ze vragen om uitgelicht te worden moet je wel met iets meer komen.
Topic: Bandverlichting welke opstelling?. (18-8-2008 17:51:00)
Ik heb net het hele topic doorgelezen, maar blijf met een vraag zitten. Wat heb je aan verlichting op dit moment zelf al. Je hebt al parren, maar wat voor iets? je hebt ook scanners wat voor iets? Hoe groot is het bandje? Hoe groot is het podium? Dat geeft een beetje duidelijkere indruk van wat het moet worden. Ik begrijp dat je wilt bij investeren en dat het er dus over gaat wat je wilt investeren? Heb je misschien een foto van de laatste keer dat je een bandje hebt uitgelicht? Want dat was niet naar je zin?

Dat het bandje het te warm zou krijgen met parren zou ik niet zo'n moeite mee hebben. Je moet nu eenmaal compromisen maken zoals al eerder is aangegeven. Er vanuit gaand dat je niet een mega budget hebt waar een ander soort verlichting van je wordt verlangd.

Ook niet onhandig om te weten, is hoeveel stroom er aanwezig is op locatie.
Topic: Het bouwen van een case (18-8-2008 17:15:00)
Compactste manier van vervoeren is denk ik 2 op elkaar met schuim er tussen en dan 2 naast elkaar want dan heb je de meest 4 kante kist. Makkelijkst is een ander verhaal, dan zou ik gaan voor de case zoals afgebeeld op de foto, alleen die zal ook wel wat zwaarder zijn.

Ga je de kist zelf bouwen of ga je hem laten bouwen? Ik kom namelijk binnenkort voor hetzelfde probleem te staan. En wil mijn kist zelf gaan bouwen (de benodigde ervaring en apparatuur is er wel voor) alleen zit ik ook wel een beetje te stoeien met de indeling.