Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Jeroen_17

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 58 bijdrage(n) van Jeroen_17 (Pagina: 1 van 3)

Topic: Het bouwen van een case (9-12-2015 21:46:00)

CyberDance schreef:

Jeroen_17 schreef:

Verder zie ik in dit lijstje niemand een freesmachine aanhalen. Dat is met het maken van de uitsparingen wel degelijk een goede investering.
Jawel hoor, in mijn eerste lijstje wink ;)

@Jeroen: watvoor CNC machine gebruiken jullie?
Sorry Tom, ik heb daar overheen gelezen.

Wij hebben een Weeke Optimat BHC 350 staan, incl. gereedschapwisselaar. Deze machine is niet gekocht voor enkel flightcasebouw, daarvoor is die veel te uitgebreid (lees ook veel te duur), hij wordt ingezet voor met name interieurbouwprojecten. Wij maken daar naast onze flightcases, vooral dj-booths op en event meubels.
Topic: Het bouwen van een case (9-12-2015 21:14:00)

Marijn schreef:

Top, bedankt voor je uitgebreide reactie!

Ik maak niet zoveel kistjes, maar wil er wel meer gaan maken. één van de vereisten lijkt me dus wel voorlopig een Cirkelzaag met geleider en een zaag om de profielen in verstek te kunnen zagen. Popnagels kunnen nog met de hand voorlopig denk ik.

Iemand ideeën en of tips welke toestellen (die nu op de markt zijn) prima hiervoor zijn?
Beste Marijn,

Wanneer je wilt gaan investeren in je zaagwerk, en het op een wat grote schaal wilt gaan doen. Dan ben je vrij snel beter af met wandzaag of formaatzaag, zoals Tom en Martijn al aanhalen, dan een cirkelzaag. Als het enkele kisten zijn, kun je in mijn ogen beter je zaagwerk uitbesteden. Mocht je toch gaan voor een cirkelzaag dan is Festool een fijn merk om mee te werken en het heeft ook nog een mooie verkoopwaarde als je doorgroeit.

Investeren in degelijke zaagbladen/ afkortzaag voor het aluminium loont wel. Immers dat uiteindelijk meer in het zicht zit.
Een pneumatische popnageltang is bij het serieus bouwen echt wel een musthave. Hoeft niet meteen een hele dure te zijn, maar scheelt je wel heel veel tijd, en het maakt het bouwen een heel stuk aangenamer.

Verder zie ik in dit lijstje niemand een freesmachine aanhalen. Dat is met het maken van de uitsparingen wel degelijk een goede investering.

Zelf werken wij met het volgende: Voor de zaagbewerkingen hebben wij een Altendorf formaatzaag voorzien van automatische geleiding. Een cnc machine voor de freesbewerkingen/logo's en boringen.
Topic: Namaak bakstenen muur (6-2-2014 10:39:00)
Wij gebruiken dit zelf ook voor onze beursstands. Dat gaat prima, weegt niet veel omdat de basis een soort hard schuim is (ongeveer 10kg per m2)
Prijzen hangen af van het type en gaan per volle doos. Maar globaal zit je op een 90 euro per m2 excl. BTW.

Mochten mensen echt hele concrete interesse hebben, wij hebben in onze showroom (Waalre) er 1 als voorbeeld staan.
Topic: Namaak bakstenen muur (5-2-2014 10:04:00)
Classic Panels van decovisie, veel verschillende structuren mogelijk, en gemakkelijk te verwerken. Mocht je hierin interesse hebben dan doe mij maar even een berichtje.

linkje naar de site
Topic: PA kofferbakmarkt 14 september in Houten (30-8-2013 11:24:00)
Ik ben er ook aanwezig met o.a. de volgende materialen (zoals het nu er naar uitziet sneaky :V )

Partij kleinere demoflightcases & restanten van productieseries flightcases (wel in erg nette staat nog)
Kleinere lichteffecten
Movitec WL 250 movingheads
Ledparren
Riggingsteels, harpen, slings etc
stapel apparatuur met defecten

En verder nog wat er komende week nog naar voren komt met de opruiming
Topic: Hoe ziet jouw DJ Booth eruit (29-1-2013 18:19:00)
Wij vervoeren de DJ-Booth op 2 wielplaten. Over de booth gaan vervolgens een aantal verhuisdekens en dan kan die de bus in.

Krasvrij houden is haast onmogelijk, vandaar dat die hier 1 keer per jaar opnieuw wordt gespoten. Daarnaast na elke klus een doekje eroverheen halen doet ook wonderen wink ;)
Topic: Hoe ziet jouw DJ Booth eruit (28-1-2013 18:55:00)
Foto van 1 van onze DJ-booths uit de verhuur
Foto dj-booth

Standaard voorzien van 2x cdj 2000 met DJM 900.

Voornamelijk bedrijfsfeesten of wat grotere openbare feesten.

Voor diegene die het interessant vinden hier staan nog wat foto's van tijdens de bouw van deze DJ booth
Topic: Facebook (23-5-2012 20:48:00)
Wij hebben ook al een tijdje Facebook en Twitter.

Op facebook proberen wij vooral updates te plaatsen van nieuwe materialen, maatwerk flightcases (foto's kunnen laten zien werkt vaak toch makkelijker dan het via tekst uitleggen) en speciale producties/opdrachten/projecten.

Op Twitter plaatsen wij wat vaker berichten, om een aantal relaties snel op de hoogte te kunnen houden.

Facebook link
Twitter link
Topic: Avolites tiger touch ervaring (16-6-2011 00:19:00)

onnogeelen schreef:

Oké duidelijk, klein beetje omslachtig dus. Moet 2 handelingen verrichten om waarden te nullen.

Heb software opnieuw geïnstalleerd, probleem met m'n pallette legends blijft hij houden. (overigens is datum bij 'recovery cd' blijven staan: 29-4-2011 13:28; laatste versie op website is ook van die datum).
De recovery cd datum, is niet per definitie dezelfde als de laatste van de update. Dat ze gewoon wanneer de tafel voor het laatst met een recovery cd is ge-update. Dat is een complete rebooth van het systeem. Updates zijn veel makkelijker te doen, de versie waarmee de tafel werkt staat gewoon bovenaan in je "about" overzicht.

Wat betreft nullen: Je kan gewoon een nulstand aanmaken en opslaan in je palette. Dan is met een keer drukken alles in de nulpositie zoals in je in de nulstand hebt aangegeven. Of je gebruikt de locate toets om alles naar de 0 positie terug te brengen (afgerond met clear als je niets meer in je programmer geselecteerd wilt hebben).

onnogeelen schreef:

-Nu wil ik bijvoorbeeld de strobe functie fader gevoelig hebben, volgens handleiding moet dit lukken via de 'playback options', als ik heb hier op Fader zet heeft dit geen effect. Wel bij een beweging.
Dat werkt wel, even een kort voorbeeld voor bijvoorbeeld een ledpar. Daar maak je in de shapegenerator een strobo shape aan. Die wijs je toe aan een playback, vervolgens vind je bij "playback options"de "shape size" en die voeg je toe aan de fader. Hiermee kan je de strobo snelheid met de fader bedienen.

Topic: Avolites tiger touch ervaring (15-6-2011 13:24:00)

onnogeelen schreef:

Inmiddels is de TT binnen, en heb ik mijn bed aan hem in moeten leveren... Is het normaal dat tijdens het opstarten het beeld op z'n kop staat?
En krijg tijdens het maken van een 'legend' voor m'n 'pallettes' alleen tekst, zelf tekenen pakt hij niet. Doe ik iets verkeerd of werkt dit nog niet lekker? Tafel zit aan versie 4.
Ik heb hier ook de avolites tiger touch staan. En ik kan je het volgende vertellen:
- Het beeldscherm start altijd op zijn kop op, want zo zit het gemonteerd. Dat hoort dus.
- In versie 4.1 werkt het tekenen van legends wel goed, ik zou zeggen even upgraden wat in 5 minuten is gebeurt en je probleem is verholpen. Pallet aantippen en bij legend pictogram tekenen en op enter toetsen.

Het veranderen van de page namen is mij tot op heden ook nog niet gelukt.
Topic: Rigging Certificaat (19-1-2011 14:42:00)

dj-bart schreef:

Op elk vakgebied kun je een expert worden En als dat je doel is dan zou ik zeker ook dat andere boek moeten lezen, maa dat is hetzelfde als met alles in onze branche. Er zijn zoveel goede geluidsmannen en lichtmannen, die nog nooit een cursus gedaan hebben, maar die door logisch nadenken, ervaring, seminars vele malen beter zijn dan mensen met een cursus of mensen die de bijbel in vakgebied hebben gelezen (op het gebied van geluid zijn de meningen hier ook duidelijk over verdeeld)
Dat niet iedereen een cursus voor licht of geluid heeft gedaan is denk ik niet een goede vergelijking. Wanneer iemand achter de mixer een beroerde geluidsmix neerzet is dat vervelend, je zal er klanten door kwijt raken maar er raakt normaal gezien niemand bij gewond, voor licht hetzelfde. Maak je bij rigging fouten, dan zijn de gevolgen vaak een stuk groter. 1 par van 9 meter hoogte kan iemand simpelweg doden, laat staan als er een truss omlaag komt. En dan heb je meteen met een verzekering te maken, die wel eisen stelt. Dus wil je je aan echte rigging wagen dan is correcte kennis van belang. Een riggingcursus is ook niet voor niets duur, deze staat immers ook voor een bepaalde kwaliteit.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (12-1-2011 12:42:00)
Een bus aanschaffen doe je meestal toch voor langere tijd, dus heel Nederland crossen is wel te doen. Je moet het alleen even goed plannen, prik 1 dag waarop je alle bedrijven waar voor jou interessante auto's lijken te staan in plant om te bezoeken. Neem van te voren telefonisch contact op met de betreffende bedrijven, dan weet je vaak al redelijk snel met wat voor bedrijf je te maken hebt.
En dan is het een kwestie van 1 dag goed rondkijken en auto's bekijken, meestal is er wel een aardige route te plannen langs veel adressen op 1 dag.

Blijkt het allemaal niet te zijn wat je zoekt, dan wordt het misschien tijd om de eisen bij te stellen, of langer te zoeken.
Topic: Avolites tiger touch ervaring (4-12-2010 09:21:00)

onnogeelen schreef:

Wij zijn gisteren in Berchem bij Antwerpen naar de Avo Roadshow geweest. Had nog nooit met een Avo gewerkt, maar was hier érg over te spreken. Tafel werkt erg makkelijk vond ik na een eerste indruk. Omdat ik verder geen ervaring heb met Avo, viel het mij gelijk op hoe makkelijk deze tafel in elkaar zit. Na gewenning met Avo zal dit helemaal meevallen.
Verder zijn wij ook benieuwd of iemand deze tafel al in zijn bezit heeft, hier zou ik graag mee in contact komen!
Ik heb de avolites tiger touch hier staan sinds half oktober. Erg gebruiksvriendelijke tafel, tot op heden nog geen minpunten aan ondervonden. Mocht je vragen hebben kan je mij altijd even contacten.
Topic: advies en tips belichting bands+afterparty (8-8-2010 20:00:00)
Met 11 fourbarren + 16 sunstrips, en frontverlichting??? Begin ik me toch af te vragen wat nog zichtbaar blijft van 4 mac 250 kryptons. Uiteraard snap ik helemaal dat je niet alles tegelijk hebt aanstaan, maar ik denk dat de verhoudingen hier niet meer helemaal lekker liggen.
Topic: krachtstroom (22-6-2010 20:36:00)
Als je niet weet of het nodig is om er een beveiliging tussen te zetten. Zeg ik, niet beginnen aan dit project shut up :X . Er zijn genoeg kant en klare oplossingen welke voldoen aan de eisen van wat je hier wilt maken en welke wel beveiligd zijn.

edit* pimmo was me net voor
Topic: advies en tips belichting bands+afterparty (19-6-2010 08:54:00)
Op de foto zie ik alleen de het podium. Misschien handig om eerst even je lichtplan te posten. Dan wordt het gemakkelijker om te kunnen kijken hoe dat aan te vullen is met bewegend.

Is het evenement overdag of alleen 's avonds? Ik zou er minimaal 4 washes inhangen (en aangezien je alleen de mac aanhaalt) zou ik er dan ook als spots macjes bijhangen
Topic: Wat kosten jullie nou? (3-5-2010 14:15:00)

marijn schreef:

Zoals de meesten onder ons is het voor mij nog steeds een hobby, ik heb helaas geen feesten genoeg om mij in te schrijven. (tenslotte blijft het hier ook bij privé dingen).

marijn schreef:

Hey Luc,

Bedankt voor de reactie! deze keer gaat het niet over vrienden of familie, ik heb geen enkele connectie met het bruidspaar, ze hebben mijn gegevens via mondopmond reclame veronderstel ik.

Gr,
Marijn
In de 2 posts die ik hier van je gequote heb spreek je jezelf tegen of ik lees het helemaal verkeerd. Als je prive dingen doet ken je de mensen, als je geen enkele connectie hebt met de klant. Ben je een zakelijke dienst aan het verlenen.

Ik snap best dat je je nog niet wil inschrijven, maar je begeeft je wel op de zakelijke markt zoals op te maken is uit het bovenstaande. Dat je niet bent ingeschreven bij de Kvk wil ook niet zeggen dat je geen BTW kan vragen. Je kan BTW vragen dan moet je die alleen wel aan de belastingdienst opgeven... (En ja die zouden dan wel eens de link kunnen leggen dat je misschien bedrijfsmatige activiteiten uitvoert).
Topic: Wat kosten jullie nou? (3-5-2010 12:23:00)

marijn schreef:

Omdat ik de laatste tijd mijn prijzen wat heb liggen vastzetten wil ik ff jullie mening hierover:

Eind mei kwam er een vraag voor bruiloft (100 man) binnen, hieronder de prijzen uit de offerte die ik had gemaakt;

QSC HPR122i top speaker - 2 - € 20,00 -€ 40,00
QSC HPR181i sub speaker - 1 - € 30,00 - € 30,00
Dateq XTC + 2 x Pioneer CDJ-200 DJ set - 1 - € 35,00 - € 35,00
Fourbar Par64 - chrome, long 4x500W spot- 2 - € 15,00 - € 30,00
Showtec Lite-4 Lichtmodulator - 1 - €15,00- € 15,00

DJ 23-04u: € 150,00

--- subtotaal: € 300
--- Vervoer (per km): 40 - € 0,25 - €10,00
____________________________________
totaal: € 310

Al het materiaal is van mezelf, behalve de sub, die ga ik in de buurt bijhuren.
Vergeet je niet een factor BTW te vermelden shut up :X
Topic: Pluggen voor in flightcase Dapjes, of toch Neutrik? (23-3-2010 16:09:00)
Een setje dat 3 keer per maand de deur uit gaan, had ik zeker wel voorzien van neutriks. En waarom kies je wel de powercon van neutrik en dan de rest niet? Signaalconnectoren hebben volgens mij meer te lijden dan de stroomvoorziening.

Hoeveel hardschuim heb je nodig, dat heb ik hier nog wel liggen. En anders moet je Martijn even een email sturen van dit forum. Die kan je daar ook zeker nog mee helpen.
Topic: Het bouwen van een case (10-3-2010 10:47:00)
Ik heb ooit van die paneeltjes laten maken bij een metaalbewerkingsbedrijf. Klant wilde perse geen blindplaatjes. Echter de prijs van 1 zo'n paneeltje laten maken, is absurd hoog. Voor dat geld koop ik liever 1 met 12 gaten paneeltje met 2 opvullers.