Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 167 bijdrage(n) van HS (Pagina: 8 van 9)

Topic: Vlinderslot in Dap Flightcase vervangen (4-7-2012 22:58:00)
De reden voor de Dap sloten was eigenlijk omdat ik die in de webshop zag staan hier, en ik dan niks hoef bij te boren of op maat te zagen. Maar hebben dit soort sluitingen een standaard maat en zou ik er ook een Penn in kunnen zetten zonder te veel gehannes?
Topic: Vlinderslot in Dap Flightcase vervangen (4-7-2012 17:29:00)
Ik heb deze flightcase staan:Dap Flightcase for T-bar with 4 Par 56 cans, maar met compleet garre vlindersloten.

Deze wil ik graag vervangen, en volgens mij kan dit gewoon met deze: Dap Butterfly Lock?

Ik heb daar een paar vraagjes over?
- Welke diameter popnagels worden in deze fabriekscases gebruikt?
- Naast de popnagels hebben de sloten ook een soort popnagels zonder putje in het midden, wat voor een dingen zijn dat, en kan ik deze op dezelfde manier en diameter uitboren?
- Welke lengte moeten de nieuwe popnagels hebben? Hoe ver moeten ze uit het hout steken aan de achterkant?
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (12-6-2012 20:34:00)

watje schreef:

en bij nacht..
fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/314097_378140145566428_346508426_n.jpg
Tja je doet iets met lampjes, of je doet het niet :P
Serieus, dat is toch een fotosoep of reflectiestickers?
Of ga je vertellen dat je netjes sjablonen uit de carrosserie hebt gesneden en met ledjes en plexi in de weer bent geweest? razz :p
Topic: Huwelijk in NL- welke feestmuziek up to date? (8-6-2012 00:28:00)
Nou ben ik geen Brabander, maar ik ben toch benieuwd hoe je op het gemiddelde bruiloftsfeest de gasten op de dansvloer houdt met enkel de recente knallers, zonder na elk nummer weer je mic te pakken om de mensen wat te stimuleren(je moet ook de muziek z'n werk laten doen). Op een studenten of schoolfeest gaat dat vaak prima, maar op bruiloften is de smaak vaak zo uiteenlopend dat je nooit iedereen de hele avond tevreden en op de dansvloer houdt.

En hou zet ik de 'trend'? Als je tijdens de receptie de gasten al laat wennen aan Armin van buren en z'n vrienden op 120 db, dan zullen we er de rest van de avond ook wel op dansen? sneaky :V

Begrijp me niet verkeerd, maar ik ga bij een lege dansvloer er vanuit dat het mijn verkeerde inschatting is van wat mensen willen horen. Daar leer ik allen maar weer van. Maar als er daadwerkelijk Dj's zijn die elke bruiloftsvloer vol houden met rampa-stampa, dan doe ik toch iets fundamenteels fout..
Topic: Beste platen van dit moment.... (26-5-2012 23:58:00)
Toch moet ik toegeven: hij werkte op m'n lachspieren.. Alsof je speakers aan gort zijn man, haha razz :p

Ga em deze week eens draaien op een schoolfeest en kijken wat de reacties zijn sneaky :V
Topic: Schade en defecten tijdens een klus (22-5-2012 12:19:00)
Ik had afgelopen weekend een standaard bruiloft klusje, en die gaan normaliter vlekkeloos.
Maar nu liep ik tegen wat defecten aan. Ik draaide fullrange met 2 15/1" combinaties, waar 1 hogetonen driver het begaf, en in mijn amprack begon één van de comp./lim. te haperen. Een klap op de voorkant van me rack(slechte verbinding waarsch.) zorgde ervoor dat het signaal weer terug kwam, maar hij viel daarna weer weg.

Gelukkig had ik m'n sub-top rack mee, dus snel via de andere processor en amp geleid. Maar aan één kant van het stereobeeld klonk het wel dof, wat het bruidspaar en de ceremoniemeesters gelukkig niet opgevallen was :)
Nu heb ik in het ergste geval laptop mee, en m'n monitor, maar ik hoop toch dat m'n set het niet zo ver laat komen.
uiteraard zorg je voor een goede staat van je spullen en een check vooraf, maar daarmee kun je niet alles voorkomen.

Ik kon me niet heugen dat soort situaties hier op het forum voorbij gekomen zijn.

Zoals de titel al zegt, wat doe je op het moment dat tijdens je klus essentiële delen van je set zeggen: 'doe het zelf maar'?
Vooral op de 'kleinere klusjes' waar het voor mij wat redundant voelt om alles 2x mee te nemen.

Bij mijn lichtset vind ik het nog niet zo'n probleem (een lampje minder drukt de feestpret niet zo) en ook 4 muziekspelers zorgen voor de nodige back-up. Maar je mixer, amps en speakers e.d. wat als die het begeven?

ik ben wel benieuwd naar ervaringen en creatieve oplossingen.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (22-5-2012 12:01:00)
Als ik zo vrij mag wezen, wat was daar de oorzaak van?
Heeft dat ook te maken met laren lang drive-in shows draaien?
Topic: verlichting voor trouwfeest (7-5-2012 11:43:00)
Tja, hoewel enkel parretjes (8 stuks meestal) theoretisch wat saai overkomt, is het voor het gemeleerde gezelschap van een bruiloft ruim voldoende. Bovendien zeggen de lichtbakjes die je ophangt eigenlijk nog niet veel. Ik heb zelf een setje met 8 Ledparren en 2 scanners maar ook daarmee zou ik de feestsfeer kunnen bederven door ze allemaal op standje 'flikker en beweeg op 't geluid' te zetten.
De aansturing maakt wat mij betreft 80% verschil. Ik heb voor een bruiloft meestal 3-5 programmaatjes klaar staan. Een simpele kleur-fade-programma voor de parren zonder de scans, voor tijdens receptie e.d. Eentje waar de scans 'sjiek' maar langzaam rondjes dansen, en 1 of twee swing-programma's waarbij de parren en scans lekker los gaan happy :) En ook hierbij letten op de kleuren. De hele avond zo'n regenboog(led-moon) in je toeter wordt ik zelf ook niet blij van.

Kortom, begint met een parrensetje (en een fatsoenlijk ingestelde sturing), maar dat wiel is ook al 11236 keer uitgevonden op dit forum.
Topic: zwanenhals voor microfoon (7-5-2012 11:23:00)
Niet echt relevant misschien, maar de paus kletst ook altijd in een shure die op een zwanenhals staat laugh :D
Topic: Projectie van tekst bekende nummers (9-2-2012 23:03:00)
Als er ergens teksten bij de (live)muziek getoond worden is het wel in kerken.
Deze gebruiken dan vaak Easyworship of soortgelijke software. Volgens mij zijn er mogelijkheden om met audio te syncen of vooraf schema's in te stellen maar meestal laten ze iemand simpelweg doorklikken met de muis. Dualscreen met Google d'r bij, copy-pasten en gaan.
Topic: Wat kosten jullie nou? (24-1-2012 13:29:00)
Kunnen de DJ's die met usbsticks werken zich voor de duidelijkheid niet aanduiden als USBJ's laugh :D
Topic: Microfoon op sennheiser freeport instrument versie (14-1-2012 23:58:00)
Volgens mij hebben die elektret microfoontjes wel degelijk een phantoomstroompje nodig. Als een voorgepolariseerde condensator van zichzelf geen phantom nodig heeft, zit er misschien een circuitje in die micro's. Ik kan me herinneren dat om die reden de gemiddelde Pc-microfoon ook een 5v op de ring nodig heeft om te functioneren, vandaar die stereoplugjes. correct me if i'm wrong..

Heb laatst new-line een mailtje gestuurd met de vraag of een HCM03 op een Freeport zou werken, en ook zij gingen ervan uit dat de SK2 een spanning levert, wat de hcm03 van stroom moet voorzien..
Topic: Microfoon op sennheiser freeport instrument versie (14-1-2012 19:55:00)
De 52e en de 12e gebruiken de ME3 en de ME2 als microfoontjes. Die zijn ook gecondenceerd, en happen dus kennelijk naar een voeding die de SK2 beltpack levert(rond de 9v?). Ligt dus aan de spanning die de (elektret?) microfoon nodig heeft. (theoretisch dan, ben er nog niet aan toe gekomen om zelf te testen)
Topic: Dap, Procab of Proel (12-1-2012 00:41:00)

Tom schreef:

Van de honderd pak hem beet ééntje verkeerd gesoldeerd. (pinverwisseling)
Dat heb ik nou nog nooit meegemaakt?
Of trouwens... Als hot en cold gekuist zijn, merk je dat niet, denk ik, in 't geluid. Is dat dan in tegenfase of zeg ik nu iets raars? En bij DMX?
Topic: Hoe de volgende plaat te bepalen? (12-1-2012 00:32:00)

Tom schreef:

Het is niet alleen de bedoeling dat je achter elkaar doorgaat met nummers die erop lijken.
Dat ligt natuurlijk ook aan het soort feestje.
Maar inderdaad de 'gemêleerd gezelschap'-feestjes, moet je vooral je publiek niet verzadigen met constant dezelfde stijl.

Tja, dat toppen(leuk woord) is de kunst. Maar het is voor mij niet altijd zo'n topsport. Vaak gebruikt ik 'blokjes' van 5 á 6 nummers waarvan ik weet dat ze lekker na elkaar liggen. Ontdek ik een leuke overgang dan ga ik die natuurlijk vaker proberen happy :)

Ik moet eerlijk zeggen dat de zenuwen ook nog wel eens invloed hadden op m'n creativiteit. Thuis kan ik moeiteloos op elke plaat 15 leuke opvolgers verzinnen, maar eenmaal op het feestje kan werkt die grijze massa wat trager laugh :D Maar ook hier is ervaring weer de sleutel tot succes.
Topic: Hoe de volgende plaat te bepalen? (11-1-2012 00:13:00)
Nummers uit 'hun' tijd, hoe kies je die dan? Dat is de vraag juist.
Frank, ben je de gemiddelde huis-tuin-en-badkamerDJ, die op een dag bedacht dat hij wat meer met z'n favo muziekstijl wilde doen dan alleen luisteren, of draai je ook an publique(en waar dan)?

Ik doe het vooral op gevoel. Daarbij kan ik ook de sfeer aanvoelen, en als ik echt m'n best doe zelfs weten welke plaat mensen als volgende willen horen(terwijl deze in kwestie enkel aan het dansen zijn en helemaal niet nadenken over plaatkeuze, want daarom ben jij daar ten slotte) ja, Not dus.
Dat soort antwoorden ken ik wel, en vooral de 'genre-dj's' claimen nogal eens bovenstaande paranormale talenten te bevatten om hun plaatkeuze op af te stemmen. Daarmee willen ze volgens mij vooral hun uniekheid uitstallen. Jij wilt eigenlijk gewoon weten hoe de 'chirurg de operatie uitvoert'. Dat je daar ervaring of 'gevoel' bij gebruikt snap je zo ook wel. Je vraagt juist of hij kan uitleggen wélke ervaringen hij heeft opgedaan. Natuurlijk is dat niet in 5000 tekens te doen, maar ook ervaring is, als je de moeite neemt om uiteen te rafelen welke conclusies je nou uit je ervaring hebt getrokken, uit te leggen. Maar dat moet dus concrete info zijn en dat gaat in hele kleine brokjes kennis, die je makkelijker zelf opdoet door trial-en-opjebekgaan.
Topic: Advies druppelmic/headset nodig (6-1-2012 22:58:00)
Ik was juist wel benieuwd of iemand ervaring heeft met de headsetjes van proel. Ik heb hier nog zo'n Sennheiser freeport liggen met de instrumentset, en het leek me wel handig om zo'n sprekersetje achter de hand te hebben. Volstaat de HCM03 voor het random spreek en kletswerk, of werkt de HCM10 dan gewoon beter voor z'n prijs? (mocht er nog eens iemand doorheen willen zingen) De enige ervaring die ik met zo'n druppelmic heb, was met één of ander Beyerdynamic setje, maar dan ding zong rond als de gekte. Is dat met al die apparaatjes zo? En maakt die karakteristiek (omni of nier) nog veel uit?
Topic: Logo's ontwerpen. (22-7-2011 13:01:00)
Dat ligt dan misschien ook aan je doelgroep. Hoe breder je doelgroep, hoe simpele en eenduidiger je Naam/Logo/slogans moeten zijn. De "puntjepuntje weddingshow" is duidelijker dan "puntjepuntje digital amplicfication sollutions of zoiets (ik noem maar wat) Terwijl zo'n laatste titel voor bedrijven en specialisten wel weer duidelijk kan zijn, en je niet elke dag een particulier aan de lijn hebt die wil weten of je ook bruiloftjes doet.
Topic: New Line heeft je hulp nodig (22-7-2011 12:30:00)
Is het niet zo dat hoe vaker er op een link op Google geklikt wordt, hoe hoger/langer/vaker de link blijf staan? Waar scharrelt Google die recensies eigenlijk vandaan? Alleen van Trustpiloot?

Misschien een idee om bij elke uitgeleverde order(waarbij je altijd netjes een mailtje ontvangt) de vraag te stellen of ze een review of beoordelingsformulier willen invullen. Dat doen wel meer webshops.. (want de verhoudingen bij de licht/geluid webshops is ook een beetje krom, 1 voor New-Line tegen 200 voor andere shops)
Topic: Het Behringer DX2000USB topic (30-5-2011 22:34:00)
Zijn er zo na een half jaar al wat meer bevindingen over deze mixer, in positieve dan wel negatieve zin? Wat is de kwaliteit van de componenten, wat voor faders zitten hier bijvoorbeeld in? En kan deze netjes aanschuiven bij de DX1000 qua prijs/kwaliteit?