Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 167 bijdrage(n) van HS (Pagina: 5 van 9)

Topic: Dap CX versterkers (10-4-2014 01:28:00)
Deze kwam ik zojuist tegen op de website van New-Line..

De DAP CXversterkerlijn

CX 500 2x 150 @8 ohm
CX 900 2x 350 @8 ohm
CX 1500 2x 500 @8 ohm
CX 2100 2x 700 @8 ohm
CX 3000 2x 1250 @8 ohm

Misschien mooie opvolger van Palladiums? De prijs is er wel naar. Mochten ze net zoveel 'bang for the buck' geven, dan maken ze een goede kans. Bovendien zijn ze wat vriendelijker voor de rug happy :) Veel budget shows kiezen toch nog vaak voor de conventionele versterkers, gezien de prijs, en nemen het gewicht voor lief. Maar met deze prijzen is de stap niet zo groot meer. Ben wel een beetje benieuwd naar de binnenkant/opbouw. Ben benieuwd wat de ervaringen worden.
Topic: Proel (10-4-2014 01:15:00)
Ik heb hier een (occ) M16usb mengtafel. Valt gevoelsmatig tussen de behringers en Soundcrafts FX. Maar nooit echt A/B vergelijk gedaan, dus ook mijn menig zal onderhevig zijn aan de invloed van de 'emotie' rondom de verschillende merken. Effectsectie klinkt niet verkeerd, maar is knullig om in te stellen (elk effect heeft 16 presets, die niet logisch ingedeeld zijn)

Het is geen dozenschuifwerk, wat mij over het algemeen al meer te spreken geeft over een merk, aangezien ze zelf hebben nagedacht over hun product.

Ik kan me nog herinneren dat we in een jeugdsoos een mooi setje van Proel hadden staan met PRL versterkers (lichte geschakelde bakken) en strak ogende TPR speakers (welke dan wel weer uit MDF waren opgetrokken) Toendertijd denk ik via Hylkema in Nw Amsterdam gekocht. dat spul werd toen geleverd via Monacor. Als ik Hylkema mocht geloven, was Proel in de rest van de wereld een gerenommeerd merk.. En ik vond het toen super klinken, maar dat was zo rond 2000 ofzo.

Maarja, Dat was toen, en we leven nu eenmaal in een wereld van goede producten, niet van goede merken.
Topic: Kent iemand dit lichteffect? (1-4-2014 00:18:00)
Toch vraag ik me vaak af wat een leek nou van de show meekrijgt, wat betreft opstelling. Wij vinden van alles over de plaatsing van movingheads, maar interessanter is of de klant het merkt. Zo'n kekke foto geeft een mooi sfeerbeeld. Toch denk ik dat lichten die van boven op de mensen schijnen ze meer het gevoel geeft er 'middenin' te zitten. Ik pretendeer met een discoshow de zaal min of meer om te toveren in een Disco, dan moeten ze ook het gevoel hebben in een disco te staan.

Ik heb geen movingheads, precies om de gestelde argumenten. Voor drive-in vind ik ze niet nodig. Het meeste van hun bereik gebruik je toch niet. En als de show eenmaal loopt, zie je hetzelfde: een bewegende lichtstraal door de zaal. Ik denk wel dat mensen movingheads 'herkennen' als profi spul wat een goede indruk achterlaat (daargelaten of de kopjes ook daadwerkelijk kwaliteit zijn)
Topic: Kent iemand dit lichteffect? (1-4-2014 00:18:00)
Vier uur lang eten shocked 8O
Heb nog nooit zo'n bruiloft meegemaakt, maar kan me voorstellen dat mensen na 4 uur zitten, eten en vooral ook drankjes achterover tikken, om 0:00 prima in de stemming zijn om een feestje te bouwen. Is dat echt gewoonlijk in België. Misschien voor ons DJ's niet de meest prettige werktijden, maar ik vind de opzet wel leuker dan die gehaaste trouwdagen die ik meegemaakt heb hier in Nederland.
Topic: Versterkermodules (27-3-2014 00:44:00)

Tom schreef:

Zelf heb ik liever alles passief, minder zwaar sjouwen.
Ook dan sjouw je je versterkers mee, mister AA V3000 shut up :X Ampracks wegen over het algemeen ook niet niks.

Dan is een X12 van 22+3 kilo aan module prima te doen. Wat de koeling betreft, lijkt het dat de AVM modules actief koelen met een luchtstroom van- en naar de achterkant toe (naar buiten dus, niet in de speaker) gezien de ventilator en dat de module verder is afgeschermd in een metalen kist.
Topic: Stroomschokjes (21-2-2014 17:54:00)

Dré schreef:

Slecht idee!
Tja, dat had ik kunnen verwachten. In theorie leek het zo makkelijk happy :)
Topic: Stroomschokjes (21-2-2014 00:58:00)
Toch zet ik dan liever mn fiets tegen die lantaarnpaal dan dat ik op een goede dag een enkele ticket hemel ontvang via mn PCkast sneaky :V
Ik zit namelijk ook in zo'n 'wooncorporatie-jullie-zijn-nog-niet-aan-de-beurt-voor-renovatie-huis' zonder geaarde WCD's, en heb een draadje getrokken naar de verwarming.

Joep schreef:

Als je een eigen oplossing hebt, en er zou ooit iets mis gaan (denk ook aan brand of iets dergelijks), dan is het ook aan jou om je eigen ontwerp te verdedigen. Je verzekering zal er snel klaar mee zijn ben ik bang...
Tja, wat betreft die ticket hemel.. Dan ben ik er ook snel mee klaarlaugh :D

Overigens kun je je aardlek kunnen testen met een 8kΩ (>7666Ω) weerstandje (230/0.03), monteer die vakkundig in een schuko, en steek hem in een willekeurig stopcontact. Spanning weg=aardlek OK (Want dat heb ik dan wel weer van mijn MTS geleerd)
Topic: Kinderliedjes (21-2-2014 00:28:00)
Zelfs Kinderen voor Kinderen gaat met zijn tijd mee en heeft tegenwoordig best dansbare muziek. Verder loopt de hoeveelheid Nederlandstalige dansmuziek een beetje achter met die van andere landen (Duitsland, La France, Scandinavië)
Topic: Quadrofonie (21-2-2014 00:17:00)
En hoe haak je die 4 kanalen dan aan je versterkers? Direct van je PC of hebben digitale mengtafels slimme settings daarvoor? Ik kan me indenken dat je met groepen, DCa's wel een en ander 4ch kan uitsturen. (mijn digitale ervaring gaat niet verder dan de Roland M380, X32) Kan me indenken dat je ook met bandjes / een rondompodium leuke effecten kunt toevoegen.

Maar of Pieter ook de intentie had om zo ver te gaan, of simpelweg een stereosignaal wil gebruiken..
Wat is dan de slimste opstelling? Met de klok mee links, rechts, links, rechts aansluiten, zodat de L of R signalen diagonaal tegenover elkaar staan, of links, links en rechts, rechts? (gewoon nieuwsgierig ashamed :$ )
Topic: Stroomschokjes (19-2-2014 11:34:00)

joepurlings schreef:

Wellicht heeft mijn generatie op die manier nog net een stukje dieper techniekgevoel/interesse meegesnoept.
Tja, dat is altijd relatief, maar in mijn kringen steek ik ook met kop en schouders boven de rest uit(terwijl ik me hier soms vrij onwetend voel). Ik schaar denk ik te veel technische/natuurkundige kennis onder algemene ontwikkeling.

joepurlings schreef:

Er is in dat geval niets vreemds aan de hand, op die vreemde vogel na die een aansluiting zonder aarde heeft durven gebruiken
Goed, deze vreemde vogel heeft bij gebrek aan beter de eerste de beste (en enige) losse kabel(2aderig) aan twee stekkers geschroefd, maar deze is inmiddels netjes gesteriliseerd. Ik snap de werking van een aardlek, maar heb nooit geweten dat er gewoon een constante stroom met een aardige spanning weg kan vloeien zonder dat dat ongewoon is. Ik kan er dus vanuit gaan dat deze spanning <30mA? Zo ver waren we nog niet toen ik na het 1e jaar MBO4 elektro stopte.
Topic: Quadrofonie (19-2-2014 11:06:00)
Dat is toch 8 of mis ik nu iets?
Topic: Volume regulering nu ook in Holland (18-2-2014 23:32:00)
Foei foei al die stoute DJ's die het maar niet willen snappen shut up :X

Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het gros aan hobby/drive-in/club DJ's (ook op dit forum) brandende rooie lichtje op je mixer vinden horen als saus bij de pasta, dan wel hun speakers graag op standje 11 zetten.

Ik probeer het volume altijd binnen de perken te houden, maar ik geef toe dat als klanten of feesters vragen of ie 'ietsje' harder mag ik vaker toegeef dan dat ik ze netjes uitleg dat het niet gezond is voor de oortjes en dat je er ook voor kunt kiezen om een feestje te bouwen, als je zintuigen niet vollopen met het maximale aan prikkels.. Wat dat betreft val ik zelf soms ook onder de oorzaak van een mogelijke regulering..

Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die -in alle eerlijkheid- kan zeggen dat 't bij hem zelf ook zo nu en dan wel wat zachter zou kunnen.

Het gaat om een stukje mentaliteit van ons Neerlanders. We zijn er collectief van overtuigd dat wel pas alles uit de avond hebben gehaald als onze oren, longen en lever meer dan één dag nodig hebben om te herstellen. Net zo'n fenomeen is roken in café's. Men is van overtuigd dat rookloze cafe's feitelijk minder gezellig zijn.. Dat zit toch echt tussen de oren hoor.
Topic: Stroomschokjes (18-2-2014 22:44:00)
Ik kick maar even een bestaand topic, blijven we lekker overzichtelijk.

Want dat laatste wat Andre beschrijft had ik schijnbaar dit weekend ook.
Mn taperack aangesloten op een simpele hifi-versterker en toen ik één der plugen en een metalen stellingkast beide beet had, kreeg ik me een beste tik. Even meten: 115V..

Mn rackje was inderdaad aangesloten zonder randaarde.
Maar kan ik verder concluderen dat er dus niks mis is met mijn apparatuur? En dat het schijnbaar normaal kan zijn dat er stroom weglekt met een dergelijke spanning?
Topic: geluid/licht humor (12-2-2014 23:56:00)
Eigenlijk meer essentiële info voor de muzikant. Voor ons om uit te delen dan maar?

9 Things Every Musician Needs To Know About The Sound Guy
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (4-2-2014 13:58:00)
Mol je een plug op je paneel, dan kan je nog altijd ompluggen naar je processor, andersom wordt lastiger. Ik vind een aansluitpaneel in zulke kistjes altijd een pre, om de aansluitingen op je apparatuur te ontzien.

Met een blind/ventilatieplaatje op de onderste 2HE verkom je ook nog dat nitwits even intern de boel ompluggen.
Topic: DJ set bekabelen (28-1-2014 20:50:00)

YourLiVe schreef:

Gewoon een fatsoenlijk meubel gebruiken
Op festivals en grote producties zie je vaak die podiumdelen staan, zal vast om 't gemak van plaatsen of multi-inzetbaarheid zijn.

Of je wilt kiezen voor een nette kist, (ook in en Prodjuser kisjes, CDJ14/2000 passen achter elke CDJ/DJM wel een stekkerblok) maar bij zo'n alles-in-een lever je dus in aan bereikbaarheid van de aansluitingen en snel swappen van laptops, controller e.d.

Gaat het je vooral om de properheid vanaf publiek gezien of ook om het overzicht voor jezelf te bewaren? Want volgens mij is de warboel gewoon niet te voorkomen, vooral bij meerdere DJ's en die podiumdelen van een meter in lengte. Dan kun je een simpele 10cm hoge houten strip aan de voorkant plaatsen.

Even zoeken... dit soort oplossingen lijken mij heel netjes. Alles in één kistje met aansluitpaneel. (met dank aan DJREsound)
Topic: Basis lichtset (21-1-2014 23:59:00)
Tja, altijd een discussie, alles-in-een apparaatjes of niet. toch zou ik in dit geval wel kiezen voor een compact light/KLS achtig type.
Ik vind ze gewoon wat makkelijker inzetbaar (ook zonder controller, programmaatjes afdraaien voor 4 parren) en veel netter. Ik heb zelf ook balkjes met 4 dipswitch-Led56's, maar dat blijft een rommeltje met kabels, en ook instellen is geen niet handig.
Dan neem ik de relatief verminderde bedrijfszekerheid op de koop toe. Dan heb je in dat geval nog 2 aircones die staan te schitteren happy :)
Topic: Kwaliteitverschil DMX signaal van controllers (9-1-2014 21:08:00)
Ik zou geen idee hebben welke jij bedoelt, maar ik heb hier dus toevallig de Stairville DMX master II staan. Goedkoop verkregen, vond het handig om een extra sturing te hebben. Maar ik heb de indruk dat mijn scanners anders reageren op de controller dan op mijn GLP Scan operator. Vandaar de vraag ook.

Ik liet me door wikipedia vertellen dat de 8bits boodschapjes (vandaar de waardes 0-255) 512 keer voorbij komen, maar hoe vaak die cyclus per seconde herhaald wordt, en waar Tom dus aan refereert met Response-time, heb ik nog nooit voorbij zien komen bij de specificaties van controller. Lijkt me wel toch wel een interessant detail, of zou maakt dat in de praktijk niet zo veel uit?
Topic: Kwaliteitverschil DMX signaal van controllers (9-1-2014 17:46:00)
Ik zat me het volgende af te vragen.
De kwaliteit (en prijs) van de verschillende DMX-controllers lijkt mij op het eerste gezicht te liggen in mogelijkheden en de afwerking van de apparaten.

Maar zit er in de verschillende controllers ook verschil in de nauwkeurigheid van het uitgespuugde DMX-signaal?
Als ik bijvoorbeeld Op een showtec scanmaster en zero88 jester, beide op kanaal 233 waarde 155-200 uit stuur met een fade time van 6,33 seconden, zijn de digitale codes dan identiek en zie ik dezelfde veranderingen aan mijn lichteffect?
Topic: defecte scanner (9-1-2014 17:25:00)
En diezelfde unimeter dan gebruiken om de contacten achter de stroomplug te meten, want ook ik heb dat al eens meegemaakt bij euro-connectoren. Denk wel even dat de spanning voor de trafo geen 24V is wink ;) Ik had laatst een scanner (Ook een velleman, maar ander type) waarbij een draadeind van de trafo had losgelaten van de print..
Is de lamp geschakeld via een relais? Ook die kan naar de hemel zijn.

Is dit een DJ-robo/TS-7 kloon. Misschien kennen medeforummers de typische kwaaltjes?