Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van HS

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 167 bijdrage(n) van HS (Pagina: 2 van 9)

Topic: Newhank MP103 USB (8-12-2017 23:40:00)
Al sinds enkele jaartjes heb ik een Newhank mp103 usb (MK1 )in bezit. Maar in die tijd maar weinig gebruikt. Ik lees her en der lovende woorden over dit machientje, maar ik erger me kapot aan het lezen van de mp3 ID-tags. Scrollend door de nummers, begint de alphanumerike regel eerst leeg, en komt de titel tergend langzaam, letter voor letter, vanaf rechts het beeld ingescrolled. Zoeken naar een nummer is zo een rotklus. Bij spelers van JB en numark zie je direct de titel, is scrolsnelheid nog instelbaar ook, en kun je lekker snel browsen door (door klanten aangeleverde) USB sticks.

Bekent fenomeen voor iemand? Ik dat misschien is dit te verhelpen met bv een update? Iemand tips. Is dit apparaat uberhaubt te updaten?
Topic: Safety cable Karabijnhaak (25-5-2017 10:26:00)
Toch weer leuk om wat meer achtergrondinfo te lezen over zoiets ogenschijnlijk simpels als een safety-cable.

Even voor de context, ik ben een -op dit forum zeldzaam wordende- hobbybob drive-in dj, die zo'n 9 fixtures in een truss hangt die niet boven publiek komt. Nu zegt het misschien meer over mij dat ik geen 9 schroefjes aan wil draaien, maar in opbouwtijd is alles meegenomen..

Heb op new-line ooit eens een zooi goedkope AmericanDJ-kabeltjes gekocht. Door slijtage/corrosie draaien de draaihaakjes ook niet zo soepel meer, en bedacht ik me, ipv ontroesten ed, waarom geen simpele karabijnhaakjes halen (de WLL is trouwens 80kg, zag ik nu)..
Dit soort showtec-kabels hebben ook karabijnhaken(overigens staat er niks over max. gewichten/trekkrachten).

En of een bedrijf als Highlite of de Action een haak verkopen met opdruk WLL=80kg, dezelfde regelgeving telt toch? Of is dit toch te simplistisch gedacht?

Bijbehorende vraag: Als ik de safety meerdere malen om truss/fixture lus tot ze nog net niks 'dragen', om de kracht bij een vallende fixture zo min mogelijk te maken, is dat verstandig?
Topic: Safety cable Karabijnhaak (17-5-2017 22:48:00)
Ik draai me eigen suf aan al die schroefdraad-haken op mijn safety's.
Nu zag ik bij de action een setje karabijnhaken liggen met een wll van 50kg.

Wat zijn de etiquettes van veiligheidskabels? 5:1 of 10:1? persé een schoefverbinding aan de haak, per definitie geen Actionspul, etc.
Roept u maar...
Topic: Geluidstafel aansturen via tablet (was geluidstech aanspreken)? (21-10-2016 23:06:00)

Soundpower schreef:

...Zonder kritisch over te komen oid...
Dat is volgens mij de hele angel in dit verhaal. Hoe iets opgevat wordt, daar hebben we gewoon geen invloed op. Laat dat alsjeblief geen excuus zijn om deze wereld niet een beetje beter te maken. En dit is toch eigenlijk gewoon een spiegel voorhouden, want die geluidsmannen, dat zijn wij zelf dus gewoon. De een vast wat beter dan de ander. Geef dus gewoon wél feedback. Als we dat allemaal doen, misschien verandert dat de 'cultuur' enigszins.

En dan krijg je maar een sneer, of platgetrapte pik terug. Zelfs dan is de kans groot dat hij er toch wat mee doet, overdenkend dan wel handelend. Ga maar na bij jezelf. En in het beste geval heb je een goed gesprekje, een beter geluid een leuke avond, dankbare knoppenman, enz..

Zelf ben ik ook zo'n geluidsman zonder 1000+ plus uren aan knoppen-ervaring en opleidingen, die op een live-event echt nog wel eens de plank flink mis zou kunnen slaan, en dankbaar zou zijn met advies van een ouwe rot in 't vak (of bezoeker, die gewoon hoort dat de gitaren zacht staan). En wellicht reageer ik daar in 'the heat of the moment' niet zo heel vrolijk op. Want ja, ik, wij zijn ook maar mensen.

De andere (en imho veel lelijkere) kant van het verhaal is de continue stroom van azijnpissers op sociale media/fora. Alsof we daar de kwaliteit op podia mee verbeteren..
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (22-7-2016 22:02:00)

Tom schreef:

De locatie is altijd de gene met het laatste woord over het volume. Je moet begrijpen: deze staat er morgen nog, en moet ook weer verder met zijn omwonenden en zichzelf.
Oh, ik begrijp wel, en heb daar ook prima respect voor over het algemeen. Het ging me meer om de houding van meneer. Ik hou graag van samenwerking enzo. Maar als ik de verhalen in dit topic lees tref ik het met o.h.a. bovengemiddeld beleefde klanten (en uitbaters)

Die 85 dB grens lijkt mij trouwens wel erg zacht. Een zooitje kletsende mensen komt daar toch al snel bovenuit? Ik vind het belangrijk om de gehoorgangen van mijn luisteraars te respecteren, maar ik zoek een goede balans tussen plezier en verantwoordelijkheid. Toch ook maar es zo'n metertje aanschaffen. Ben wel es benieuwd naar m'n eigen herrie.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (18-7-2016 20:00:00)
Wat? Top40-muziek op de achtergrond? sneaky :V

Ik heb de laatste tijd enkele keren hier in de buurt een huwelijksfeest gedraaid op een niet nader te benoemen locatie, waar ik steevast een boze eigenaar aan m'n booth heb. De eerste keer woedend 'eigenwijs jochie'. (Hij was in de veronderstelling dat hij zijn vrouw al had langs gestuurd voor een eerste waarschuwing). Hoewel ik een prima weerwoord kan hebben, schrik ik me wel even rot, en dan sta je niet meer zo leuk achter de DJ-booth.
"Het is mijn tent, en ik wil dat mensen gewoon met elkaar kunnen praten", was zijn standpunt achteraf. Niet eens een 'tja, regels van de gemeente ofzo. Manmanman.. dan had je gewoon een tearoom moeten beginnen, denk ik. Ik let overigens altijd goed op m'n volume, en heb een bloedhekel aan standje oorlog.
En dan dreigen met, "en anders kom jij er hier gewoon niet meer in, beantwoord ik met een glimlachende 'OK'. Tja, ik doe dit nog steeds voor de lol, en denk dat mijn gesprek met bruidsparen die te horen krijg dat ik daar niet meer mag (en wil) draaien meer negatieve reclame voor hem oplevert dan voor mij.
Topic: Warm licht uit een koud-witte led. Welk filter (23-6-2016 11:54:00)
Stel, ik prop een simpele koud-witte led in een par of iets in die strekking. Zou ik de kleur enigszins 'warm' kunnen maken met kleurfilters. En zo ja, welke filter(s)?
Topic: Vliegen van Dap Clubmate II topjes (23-6-2016 11:49:00)
Ik zie er denk ik maar van af dan. Zo'n frame (laten) maken is me te veel werk/kosten. Op statieven plaatsen is net zo simpel. Het gaat mij puur om het esthetische aspect. Hoe minder tripods en beugels, hoe beter. Dat, en dat het makkelijk/goedkoop te fabriceren is.

Nog één hobbybob poging dan. Zo'n frame is veilig omdat het de speaker van onderen ondersteund, correct? Als ik nu een draadeind (of2) van bovenaf door de speaker leidt en in de speakerflens onderaan vastmaak, bereik ik dan niet dezelfde mate van veiligheid?
Topic: Vliegen van Dap Clubmate II topjes (21-6-2016 20:50:00)
Ik draai wel eens met een kleine drive-in show (4mtr truss op 2 ST132), en het leek me mooi om de twee Dap Clubmate 15 topjes, (8/1”) te vliegen. De speakertjes zijn (maar) rond de 8 kilo, maar er zit geen vliegbevestiging van welke soort dan ook op.

Nou wil ik proberen dat zelf aan te brengen door bovenop 1, of ev. 2 gaten te boren, van binnen te voorzien van een extra lat en inslagmoer, en bovenop een of 2 half couplers te monteren. Via handvat op de speaker monteer ik dan nog een safety. De speaker is opgebouwd uit MDF, maar gezien het gewicht lijkt me dit geen bezwaar maar ik dacht, toch eens even polsen bij de pro’s. Veilig genoeg?

Ohja, voor de duidelijkheid, er wordt dus niet boven publiek gevlogen.
Topic: kabels labelen (11-3-2016 00:28:00)
Ik ben zo'n veredelde quasi hobbyist, en zie er gen heil in om m'n kabel-park volledig zelf-made te maken. Van alle kabels de plug er af en erop lijkt me ergens ook niet goed. Ik soldeer niet graag een plug voor de tweede keer. De meeste van mijn kabels herken ik aan een stuk fel-oranje tape erop. En dat spul blijft tot nu toe goed zitten. Maar ik zou graag bij de langere XLR kabels de lengte erbij op hebben staan, zonder dat het een kleurencircus wordt. Maar misschien kom ik daar toch niet onderuit...
Topic: kabels labelen (7-3-2016 13:08:00)
Klein kickje..

Net al velen hierboven label ik mijn eigengemaakte kabels met een labelwriter en krimpkous, maar met prefab kabels gaat dat dus niet.. Heeft iemand tips of suggesties hoe ik deze het beste kan labelen?
Of bestaat er krimpkous die zo veel krimpt dat hij om een XLRplug heen kan en toch bij verhitting genoeg om de kabel klemt?
Topic: Denon DJ MCX8000 (23-1-2016 00:17:00)
Ik vind het toch wel een leuk apparaatje. Als drive-in dj heb ik niet zoveel met merkhypes, en of ‘ie goed in het marktsegment past enzo. Die gespiegelde knoppen went een mens wel aan.

Ik vind het daarentegen wel interessant dat het een speler is die stand alone kan werken. Ik vind die laptopschermen die zo boven de booth uitsteken geen gezicht, daarbij is een laptop voor drive-in doeleinden imo ook vrij zinloos. Mixen kan ik met play, cue en pitch, verzoekjes zoeken met een goede library. Zo’n apparaat kan ik ook inzetten bij kleine klusjes waarbij een keyboardstatief en afrok volstaat. Als je er dan ook nog een usbkeyboard voor de verzoekjes aan kan hangen..
Topic: Soundcraft UI16 of Behringer Xair18 digitale mixer (28-12-2015 16:27:00)
Zou het ook mogelijk zijn om met een midi-controller aan je laptop faders e.d. aan te sturen?
Topic: Knetteren, knallen en pangen (16-11-2015 23:59:00)
Vanavond de processor uit z'n rack gehaald... Geen dikke flatcables zoals de DCX-en die hebben..
De flatcable die er in zit doorgemeten en alle 14 punten maken netjes contact.
Vanavond de LSM een uurtje laten draaien, en nu niks meer van de klachten. Kan zoiets een softwarematig probleempje zijn?

https://www.yougo-dj.nl/newline/AALSM480.jpg
Topic: Knetteren, knallen en pangen (16-11-2015 15:40:00)
In mijn zoektocht naar een storing in mijn speakerprocessor...

Waar moet ik het defect zoeken, als een uitgang zo af en toe een pistoolschot laat afgaan (PANG! -> VU-meter in 't rood), of loopt te 'knetteren'. Is daar een eenduidig antwoord op te geven of kan het aan van alles liggen?

(En voordat de vragen komen, het is een American Audio LSM 480. En detail bij deze storing, is dat het display contrast verloor en moeilijk leesbaar werd)
Topic: Draadloze Frequenties in de toekomst (1-10-2015 23:19:00)

PvG schreef:

Ik heb nog een mooie 4-kanaals set AKG DMS70 in 2.4 GHz band te koop wink ;)
Weet niet of er hier ergens al een draadje over liep, maar ik vind de 2,4Ghz band ook maar niks. Als we het dan toch over drukte hebben, dan loopt het daar storm volgens mij. En erg onbetrouwbaar. Nu rustig, kan morgen weer ondoenlijk zijn. En ik heb geen zin om allerlei voorzorgsmaatregelen te gaan nemen, zoals het uitschakelen van WIFI-routers, als dat al kan op locatie.
Topic: Draadloze Frequenties in de toekomst (29-9-2015 21:09:00)
Afgelopen tijd heb ik meerdere keren storing gehoord (van dat lijkende op "gerfrutsel-met-plastic-zakjes" storing) op m'n sennheiser freeports (budgetdingetjes) tussen 863-865 Mhz. Kan dit de invloed van 4G zijn, en kan ik er dus niks aan doen, of is dat technisch gezien niet logisch? Deed laatst mn telefoon uit, en weg storing. Maar enig causaal verband tussen de twee heb ik nog niet kunnen aantonen..
Topic: Car audio vs. PA audio (13-4-2015 22:33:00)
En qua toepassing past het beter in het humortopic thuis razz :p

Rammel de rammel..
Nog meer rammel
Uhh... tja

Kortom, net zo onzinnig als al die audiofiele toepassingen..
Topic: Klittenband/Velcro (8-4-2015 23:13:00)
Ik ben hier al bij de stoffenwinkel geweest, maar die hebben gewoon te kleine lusjes/haakjes, en zijn dus niet stevig genoeg. Op internet genoeg te vinden, maar allemaal no-name spul waarvan ik de kwaliteit maar moet afwachten.

Ik zie dat 3M inderdaad verschillende soorten klittenband heeft. De klassieke haak-lus verbinding, maar ook een met 'paddestoeltjes'
Het zal zeker sterk zijn, maar ook lekker aan de prijs.

https://www.van-asperen.nl/userdata/artikelen/SJ3540_4.jpg
Topic: Suggestie webshop en forum (8-4-2015 23:06:00)
Bij de zoekfunctie in het forum krijg je topics als resultaat, maar niet waar de betreffende zoekterm in die topic staan. Ik gebruik dan meestal google om te zoeken in het forum, maar ik dacht, toch eens melden.