Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Berthus

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 56 bijdrage(n) van Berthus (Pagina: 1 van 3)

Topic: Nummers met hun eigen dans(je) (28-6-2006 23:08:00)
Deze kan natuurlijk ook niet missen:
Los del rio - Macarena
Ook nog:
Las ketchup - ketchupsong
Topic: Wat doen met je ouders? (24-6-2004 22:50:00)
Je kunt ook zeggen dat je anders doorspaart voor een brommer, daarmee gooi je echt geld weg, zeg gewoon dat dj gear waarde vaster is bla bla bla... Maar gooi het op een gevoelig onderwerp, zoals bijv een brommer of roken ofzo wink ;)
Topic: examenstress (17-6-2004 23:32:00)
JAAAA, ik ben gelukkig ook geslaagd voor mijn VWO! laugh :D
Topic: Ervaringen met merk Zeck (29-5-2004 18:53:00)
Ik heb een versterker van dit merk:
www.members.lycos.nl/waldrakkers/Apparatuur/DSC00032.JPG
Werkt erg goed, hij heeft niet veel vermogen, maar hij doet wat hij moet doen, nog nooit problemen mee gehad. Het is iig een duits merk:
www.zeck-audio.de/zeck.html Ik heb weleesn een profi drive-inn met zeck speakers gehoord, gingen best hard en klonken lekker. Het is niet echt een budget merk, past niet echt in het lijstje DAP etc...
Topic: TMF Awards 2003 (11-4-2004 13:34:00)
Heb ff de aftiteling gekeken: Geluid idd van ampco / licht van flashlight / rigging niet onthouden.
Topic: TMF Awards 2003 (11-4-2004 00:11:00)
Ik heb net ff de herhaling gekeken, maar ik vind die "scan"al helemaal verschrikkelijk. Gewoon een envelop pakken, dat ziet er niet zo nep uit. Sita was trouwens ook niet live, ze probeerde goed te playbacken, maar de saxofonist verpestte alles. Hij blies zijn solo niet door, maar de band wel. Ach ja kleinigheidje hou je toch.
Maar ik vind da wel raar van die artiesten live spelen is het vetste wat eris, jezelf door zoon ruimte horen galmen. Bovendien vind ik het aan beetje een afgang voor de artiesten. Zo van, ik kan eigenlijk niet zingen dus doe ik het maar van een bandje, tenminste zo komt het over.
Topic: TMF Awards 2003 (10-4-2004 22:40:00)
...Nou ja je kunt in principe ook je bandjes zo maken dat je gewoon playbackt maar wekl het een en ander er tussendoor zegt. Maar Marco zal idd wel live gezongen hebben. Ik vind het wel goed dat het niet aangesloten lijkt want dan weet je ook gelijk wie de echte artiesten zijn... Bovendien kun je het vaak wel horen wie live zingt, want als het geluid "mooi" klinkt kun je er bijna vanuit gaan dat het playback is. Frans Bauer zong live. maar die heb ik weleens beter horen zingen en de sugababes ook, live is vaak toch slechter. Zeker op zo'n festival, waar elke artiest maar een nummertje zingt. Het geluid moet steeds weer aangepast worden e.d. dat maak je met een soudcheck je niet goed, de "finetuning" zit er niet in.
Topic: TMF Awards 2003 (10-4-2004 20:35:00)
Ja of Hilary die zelf zogenaamd zingt, maar ook de "telefoon achtige" tussen stemmetjes doet, technicus die ff snel effectje omschwiched? Ik erger me vooral aan Sylvie Meis die de artiesten heel opvallend dwingt een dank woordje te zeggen. Ook vind ik het poduim wat minder, maar het valt me op dat om het jaar een mooi poduim is dan weer wat minder dan weer mooi dan weer minder etc... Dus we wachten volgend jaar maar weer af...
Topic: "in 't rood draaien" (1-3-2004 22:06:00)
Ik draai meestal met cd's, vaak toch wel groot verschil qua volume tussen twee verschillende cd's.
Voordat ik een nieuwe plaat inmix zet ik met behulp van de PFL + VU-meters het signaal op 0dB. zodat de 2 platen "even hard" zouden moeten staan, de signaal faders gooi ik dan wel helmaal open, alles blijft dan netjes in het groen, of mijn geval geel.
Maar het is een kwestie van smaak welke manier je kiest. Ik denk wel dat deze manier een stuk veiliger is, omdat het ingangs signaal nu zo teruggeregeld is dat het niet boven de 0dB uitkomt waardoor er in de rest van de mixer geen te hard signaal voorkomt.
Topic: Hoe en Waar zijn jullie geinfecteerd? (13-12-2003 00:12:00)
Toen ik een jaar of zes was speelde ik altijd met de pick-up van mijn vader, waar ik (natuurlijk) niet aan mocht komen, ook speelden we weleens discootje (lampen aan en uit). Op de basisschool hadden we wel 3 disco's allemaal met hifi spullen en de echte "grote" hadden ook lichtorgeltjes wink ;) . Toen er bij ons in het dorp een feest was stond er een grote drive-inn (wel professioneel). Ik en een vriendje de heletijd gapen bij de rookmachine (helemaal geweldig). We mochten zelfs op het knopje drukken, en aan het eind van de avond vertelden we trots dat wij ook een disco hadden. Toen mochten we achter de disco op de knopjes drukken!!! We waren helemaal verkocht.
Toen duurde het ff maar toen ik 13 was kocht ik mijn eerste mengpaneel (soundlab DSM5) kopen. En sinds dien is het alleen maar doorgegaan. 2 jaar geleden stond ik nog te kwijlen bij een drive-inn die trots aan mij hun Apollo + dynacord S900 lieten zien, ik dacht daar kan ik alleen maar van dromen, maar nu op mijn 18e verjaardag, heb ik ze allebei!happy :)

P.S. van de andere drive-inns is het niet veel meer geworden, Ik ben eigenlijk als enigste over...
Topic: Slechtste ervaring (20-11-2003 16:30:00)
2 weken terug was ik aan het werk (als ober) in een zaal hier in de buurt. Er was een feest van een transp[ort bedrijf in de buurt. Deze hadden de "Golden Oldies Radio Show" ingehuurd (op alles flightcases stond; P.A.S.). Ik kom binnen, waren ze alles aan het testen geluid licht alles gaat goed.
Toen alle mensen binnen waren werd er een toespraak gehouden, ineens POEF al het licht uit. De aardlek was eruit, collega van me alles weer goed gezet, afijn niets aan de hand.
Even daarna, danseressen komen op hele aankondiging, POEF weer alles eraf.
En dat nog 3x zo.. Terwijl ze niet veel bij hadden, 20 parren en een rookdoos, en een geluidsset. Maar over het poduim liepen een hele meuk kabels met overal rare verloopjes. Ze maakten wel gebruik van de krachtstroom aansluiting, maar er hebebn daar al heel wat grote shows gestaan met een hoop apparaytuur, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt... Om dan toch maar zo min mogelijk stroom te gebruiken, moesten bij ONS alle koelcellen uit, de afwamachine, de ventilator, kortom een hoop elende..

Een andere keer: In de zaal hangt een spiegel bol, met van die kleuren wielen erop. Maar er hingen ook slingers aan het dak. Net als normaal zet ik die bol en de wielen aan. Blijken de slingers te zijn vast gemaakt aan de kleuren wielen, met gevolg dat er 1 kleurenwiel naar beneden komt, gelukkig geen gewonden.

Bij mijn drive-inn;
- De normale foutjes: Verkeerde cd uitzetten, voorbeluisteren op master, op het snoer van de HD25 gaan staan, stop eruit etc...
- maandje terug een feeste van vrienden van ons gehad; Dus ik en mijn vriend opbouwen, Alles was mooi optijd klaar: Dus ik denk mooi kank nog even met mijn nieuwe Apollo pielen, dus ik draai aan de balance knop; rechts geen hoog: Ik denk SHIIIT, nou ja de HF driver deed het niet dus maar snel de top kast losgeschroeft: was er van het filter een condensator los geschoten. Dus hem met tape vastgeplakt, maar dat liet natuurlijk weer gelijk los. Solderen deed ik maar niet, want er zat nog garantie op: Dus de heleavond met maar 1 HF driver gedraaid, maar gelukkig was het maar een klein keldertje dus er was voldoende geluid. Wat wel lastoig was was dat de gasten al binnen kwamen toen die hele speaker daar nog opengeschroefd lag, maja er was begrip voor de situatie. Ik baalde wel, toch is het een gezellig feest geworden en dat is het belangrijkst. De speaker is nu weer netjes gerepareerd. wink ;)
Topic: Bekende DJ (6-11-2003 16:15:00)
www.partynet.nl/
Even bij google ingetypt "artiesten boeken" en zo allemaal artiesten bureau's,
Met €6000 heb je zeker geen Tiesto, sowieso zullen bekende Dj's moeilijk worden om te krijgen, maar doe je best! wink ;)
Topic: Welke schade kan een aggregaat aanrichten. (5-11-2003 22:12:00)
Met de carnaval grebruiken wij ook altijd aggregaten,.
Meestal 1 voor het geluid en de rest voor licht rook etc. Dit is tot nu toe (afkloppen) ook altijd goed gegaan. Ook van andere wagens heb ik nooit gehoord dat een geluidsinstallatie naar de knoppen is gegaan door de aggregaat. Als de geluidsinstallatie kapot gaat met carnaval is dat meestal door onkundig gebruik, het moet natuurlijk altijd harder laugh :D

Je kunt het heel snel horen wanneer een aggregaat het moeilijk krijgt. Ook moet je ervoor zorgen dat je de stekker van je apparatuur (een voor een), aansluit als de aggregaat al een tijd je loopt. Zo voorkom je dat, een piekspanning bij het aantrekken van de aggregaat, je apparatuur naar de knoppen helpt.
Ook een lampje op de aggregaat ansluiten is handig, zo zie je percies wanneer de aggregaat het moeilijk heeft, dat is dus wanneer de lamp niet mooi constant brand. (Met een goede geluidsintallatie hoor je de aggregaat niet).
Controleer ook of de benzine kraan openstaan. Als dit niet het geval is draait hij eerst 2 minuten lekker door maar begint daarna te sputteren, wat natuurlijk slecht is voor je app.
Ik heb afgelopen carnaval gezien, dat een paar jongens bij de aggregaat van een groep de benzine kraan dichtzetten (als grap angry ). Er gebeurde toen echter niets, daar haden deze jongens geluk mee, want ik heb een groepje mensen toch heel boos zien worden wink ;) .
Het kan natuurlijk altijd fout gaan, maar zolang je er goed mee omgaat, wordt de kans op kapotte app. wel kleiner.
Topic: Samenwerken (25-10-2003 12:14:00)
Mijn collega geeft niet zoveel om drive-in als ik. Hij heeft dan wel een meubel en lichtenrek gemaakt, maar verder investeren wil hij eigenlijk niet... toch jammer sad :(.
Hij moet het licht verzorgen, dus qua verlichting zal het bij ons wel nooit iets worden.
Ik blijf ondertussen maar kopen.. wink ;)
Topic: Mijn drive-in show restyle (24-10-2003 22:25:00)
??Ik was er niet bij toen hij werd gemaakt.
Mijn collega had het meubel en ik het geluid en toen zijn we maar samen gegaan zegmaar. Ik had liever ook een andere naam gehad maar dit ging dus niet meer.happy :)
Maar ik dacht dat het muliplex was, en toen gewoon zwart geverfd.
Topic: Mijn drive-in show restyle (24-10-2003 22:09:00)

Max schreef:

oef, wharfedale's, opel astra ... lijkt wel op mij laugh :D
Bijna die Astra hoort bij mijn collega laugh :D , (Ik ben de linkse op foto wink ;) )
Mijn collega is erg handig en heeft het meubel / lichtenrek ook gemaakt.
ik ben alleen van het geluid.

Mr. Edie schreef:

Mag ik misschien wat foto's zien van de opbouw of van de achterkant hiervan?
Helaas heb ik hier geen foto van. Ik beschik (nog) niet over een digitale camera.
Deze foto's hebben we van de organisator toegestuurd gekregen.
Om toch wat meer duidelijkheid tegeven heb ik geprobeert
om een tekeningetje te maken.
Ik ben alleen nog niet zo goed in Paint Shop wink ;)

members.lycos.nl/waldrakkers/PL/meubel.jpg

Wat verduidelijking:
In het echt zitten er op het meubel ook nog lichtbakken waardoor door de gaatjes "powerlight" schijnt. Dit is voor het meubel niet van belang dus heb ik het maar weggelaten.
Rondom het hele meubel zit een tafelblad-steunbalk.
In het midden zit ook nog een balk als extra steun voor het tafelblad, omdat deze anders doorhangt. Deze zit in het midden, al is dat op de (zijkant) tekening niet te zien.
Het tafelblad moet je zien als een zwarte plaat uit 2 delen die ook ingeklapt kan worden, maar dit is vrij simpel te maken natuurlijk.
De bevestiging van de balken en tafelblad aan het meubel gebeurt door spijkers. Op het meubel zitten namelijk kleine balkjes, waar de grote balken invallen. door gaten in de kleine en grote balken wordt een spijker gestoken, zo zitten de balken goed vast.
Spijkers is niet erg proffesioneel, maar er komt toch niemand bij, en het werkt sneller als bouten en moeren.
Al met al is dit een zeer stevig meubel, wij bouwen hem in 15 min op. In 30 min staat alles behalve het lichtrek.

Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt,
Groeten Bart
Topic: Mijn drive-in show restyle (24-10-2003 15:29:00)
Wij maken ook gebruik van een inklap meubel. Deze neemt niet veel ruimte in; Past net in een Opel Astra laugh :D .
Ons meubel klapt niet van boven naar beneden in (zoals edie's plan), maar van links naar rechts. Dit geeft meer stevigheid. Eerst klap je de 2 voorpanelen uit, dan de zijpanelen. Aan de binnenkant zitten balken geschroefd. Hierop leggen we een tafelblad. Het geheel wordt ondersteund met een paar stevige balken. Ingeklapt is er weinig loze ruimte en het meubel is voldoende groot voor onze apparatuur.

members.lycos.nl/waldrakkers/PL/pl.htm
p.s. ik ben bezig met een andere server wink ;)

Groetjes Bart
Topic: Apparatuur Eftelingshow (6-10-2003 21:17:00)
Misschien in de wachtrij.. wink ;)
De laser is ook alleen in de wachtrij, heb je wat te kijken als je staat te wachten! En dan zie je vaak kinderen op de nek!!
Topic: Boze buren (26-8-2003 22:37:00)
Zondag moesten we een beachparty draaien...
Komen we daar aan (op een boerderij) wij gaan opbouwen. Het feest was buiten in de paarden bak. Staat de buurman onder de douche en een herrie!!!.. Wij stonden 50 meter van zijn huis af, alles zat er potdicht en de muziek was gewoon goed mee te zingen. Dus de buurman komt naar buiten zegt hij zo: fijne spullen hebben jullie bij, Ja ik heb laatst ook een nieuw setje gekocht voor in de huiskamer. Kom maar eens kijken. Hij zo: Kijk dit zijn mijn nieuwe huiskamer speakers: 2x LANEY tops 2x LANEY subs gewoon in de huiskamer van 3 x 4meter. laugh :D laugh :D laugh :D
Heb je wel een buurman die van harde muziek houdt, maar of dat in dit geval leuk is?!... Onze klant zo: Ja da doet ie wel vaker.. Gelukkig woont ie achteraf in een boerderij, hier zou ik liever nie naast wonen!!
Topic: BREIN pakt Kazaa gebruikers aan! (15-8-2003 11:28:00)

Gupy schreef:

Wat maakt het nu uit wat Frans verdiend met zijn live optredens.....
Wat artiesten verdienen met hun live optredens of merchandise of weet ik veel wat, staat helemaal los van het feit of CD's gekopieerd mogen worden.
Ik bedoelde hiermee, dat het vaak overdreven wordt dat door het kopiëren muzikanten gaan stoppen met het maken van muziek! Onzin dus, ze verdienen genoeg aan de muziek buiten de cd's om, om muziek te blijven maken!