Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Perfect Effects

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 123 bijdrage(n) van Perfect Effects (Pagina: 4 van 7)

Topic: rookmachine (10-9-2007 13:53:00)
Heb je daar zelf ervaring mee, of staat dat gewoon op de website?
Topic: rookmachine (10-9-2007 12:04:00)

Sick2 schreef:

De rookmachine komt van musicstore.
Een rookmachine van de musicstore, ik dacht dat die winkel alleen maar cd's, dvd's en dergelijke verkocht laugh :D.

Sick2 schreef:

Is de lightmaxx Hazer HZ150 Mini 450W Dunst misschien een goede aankoop?
Misschien wel als je een hazer wil, maar niet als je op zoek bent naar een rookmachine.
Een hazer is namelijk niet hetzelfde als een rookmachine.

Een rookmachine produceert een echt zichtbare rookwolk, terwijl een hazer eigenlijk niet hoort op te vallen in een ruimte maar wel met behulp van het uitstoten van 'haze' de lichteffecten versterkt en meer 'zichtbaar' maakt. Bij een hazer zal je dus ook nooit een grote rookuitstoot krijgen als een normale rookmachine.
Topic: Hoe ver gaan jullie met promotie? (9-9-2007 14:55:00)
Of de één heeft een fatsoenlijke website en de ander niet. Als ik een knullige website van een drive-in show zie heb ik het 'kruisje' zo gevonden.
Topic: Wat is mooier een Stroboscoop als blinder effect of gewoon een blinder (5-9-2007 22:25:00)

Victor Junior schreef:

Ganzz schreef:

Ik heb 2 velleman 750w strobes, ook met blind maar na een seconde neemt het licht al af. en van de beveiliging van 3 sec volgens de handleiding heb ik nog bar weinig gemerkt...

Hier kun je een filmpje zien, dat ik afgelopen zomer het gemaakt toen ik ze net had aangeschaft samen met een rookmachine

filmpje is groot!!
Vreemd, ik kan veel langer dan een seconde blinden zonder dat de output afneemt. Ow zit er een beveiliging in laugh :D ? Nee ook nog niks van gemerkt...
Die ervaring heb ik ook met de Velleman strobes. Sterker nog, ik durf zelfs te beweren dat de Velleman strobes langer blinden dan dat een Atomic (met beveiliging dan wel) doet.
Ik heb deze strobo's naast elkaar vergeleken (wel dan de 1500w versie van de Velleman strobes) en zie dat inderdaad na 3 à 4 seconden de output van de Atomic flink af begint te nemen en dat de Velleman strobo nog met volle output aan het blinden is.

Ik gebruik verder regelmatig de blindoptie op de Velleman strobes en daarmee kan ik ongeveer tot 8 à 9 seconden blinden zonder dat de output afneemt. Na 8 tot 9 seconden gaat wel de buis 'uit', maar die kan daarna gelijk weer worden aangezet en weer met volle intensiteit flitsen.

Voordat er mensen gaan beginnen dat dat niet goed is voor de flitsbuis en de strobo zelf; ja, dat weet ik, maar het gaat al 2 jaar goed op deze manier zonder dat er een nieuwe buis aan te pas is gekomen.

Ik moet wel zeggen dat ik nu, na dan dus ongeveer 2 jaar, begin te merken dat de output van de flitsbuis iets minder begint te worden en dat de lamp een geelachtige gloed over zich heen aan het krijgen is.

Maargoed dat is natuurlijk ook heel logisch gezien het een strobo van ongeveer 100 euro (?) is / blijft. En gezien de omstandigheden waarin ik de strobo op alle manieren tot het uiterste heb laten gaan.
Topic: Wat is mooier een Stroboscoop als blinder effect of gewoon een blinder (3-9-2007 17:02:00)
Dat lijkt mij voor iedereen persoonlijk.

Persoonlijk ben ik voor een blinder als blindereffect. Dit omdat het een iets 'geel'-achtiger licht geeft dan een stroboscoop. Het geeft een iets warmer effect dan wanneer je een stroboscoop met blindmode gebruikt.

De blindermode van een stroboscoop gebruik ik alleen op momenten wanneer ik er ook echt andere effecten bij heb; denk aan fogjets of co2jets om een soort pyro-effect na te bootsen / te creëren.

Een gewone stage / par blinder gebruik ik gewoon op de juiste momenten wanneer de discjockey een break maakt als effect.

Tip: heb je een break gemist of ben je net te laat? Gebruik dan géén effect alsnog, dit staat heel onprofessioneel en mensen zien dat juist wel.
Topic: Hoe ver gaan jullie met promotie? (26-8-2007 17:41:00)

Bassie Rassie schreef:

Ik heb ook wel een klein tipje:
€54,- per week voor op de bus joun naam. laugh :D

Heb je in ieder geval wel dat veel mensen het zien.
Adverteer jij zo zelf? laugh :D
Topic: hq power verticale rookmachines (19-7-2007 10:46:00)
De importeur raadt inderdaad de showtec light vloeistof aan. Bij een collegabedrijf hadden ze ook de showtec fogjets met lightvloeistof en die gaven lang niet zo'n effect als wat Martijn heeft op zijn foto. Bij het effect met lightvloeistof moet je denken aan een rookmachine die niet veel hoger spuit dan 2 à 2,5 meter met hele dunne rook (meer richting het hazer effect). Daarom vraagt Dré zich af wat voor vloeistof er gebruikt is in de fogjets van Martijn.

In de hq-power fogjets (die ik zelf ook heb) doe ik gewone vloeistof in waarmee een ik soortgelijk (iets groter en hoger) effect krijg als Martijn laat zien op zijn foto.

Edit: De link die je aanhaalt is inderdaad wel interessant, misschien een keertje leuk om een paar fogjets naast elkaar te testen met verschillende types vloeistof erin.
Topic: Uniek in NL, Jumping Water! (incl. Foto's!) (26-4-2007 23:01:00)
Het plafond is daar op wat spatters na droog gebleven. Maar de mensen... laugh :D

Maar inderdaad het zaaltje is niet het meeste ideale zaaltje wat je je kunt voorstellen; vrij laag plafond dus beperkte mogelijkheden met trussen enz. en ook maar beperkte hoogte met het water.

Maar altijd wel heel gezellig als we daar zijn voor een showtje. We zijn er al wat vaker geweest met andere shows.
Topic: Uniek in NL, Jumping Water! (incl. Foto's!) (26-4-2007 13:40:00)
De druk is inderdaad niet schadelijk voor het publiek en kan per straal apart geregeld worden, van pisstraaltje tot 6 meter hoge sterke straal.

Verlichting zit nog niet ingebouwd in de blokken, maar dit was wel het plan. Wat voor soort verlichting eronder ging komen was Willem volgens mij nog niet helemaal over uit.

Al met al een leuk project maar vermoeiend om aan te werken. Maar als je uiteindelijk het resultaat ervan ziet weet je waar je al die moeite voor hebt gedaan en hebt ingestoken. laugh :D
Topic: Het bouwen van een case (22-4-2007 14:55:00)
@ Patrick: ik denk dat pietje meer bedoelt vanwaar de keuze voor 2 kisten ipv 1 kist waar 2 scans inpassen.
Topic: Andere webshop gebruikt letterlijk tekst new-line! (1-3-2007 16:57:00)

dj krissie schreef:

Zo van: we hebben even tijdelijk je tekst gejat.

Oooh tijdelijk... oké, dan is het goed.

je hebt gelijk. maar toch vind ik het zeker niet gepast.
Mijn stukje was sarcastisch bedoelt vandaar ook de ashamed :$ en shut up :X
Topic: Andere webshop gebruikt letterlijk tekst new-line! (1-3-2007 16:44:00)
Zo van: we hebben even tijdelijk je tekst gejat.

Oooh tijdelijk... oké, dan is het goed. laugh :D

ashamed :$ shut up :X
Topic: licht op carnavalswagen (lichtstoet) (18-1-2007 14:10:00)
Een multimeter ertussen zetten en je weet het.

Lijkt mij niet dat er een universeel wattage voor een 100 meter lichtslang bestaat.
Topic: Hoe sluit ik mijn boxjes aan? (24-10-2006 00:01:00)

René Eppink schreef:

@Get-Right:
Had de vraagsteller bedoeld dat hij naar de computer wilde dan had je inderdaad een jack Male moeten hebben ja. Red_arrow had het echter bij het goede eind, er wordt namelijk duidelijk gezegd dat er een groene en een zwarte kabel aan de sub zitten.
Hij geeft niet aan of de kabels aan zijn sub vast zitten, of dat ze los zijn en hij ze door kan lussen op zijn geluidskaart. Een maat van mij heeft ook een dergelijk setje met daar achterop zijn subwoofer 2 mini jack aansluitingen met dezelfde kleurcode als de vraagsteller heeft (dus geen vaste kabels). Hij heeft dus om dat setje op zijn geluidskaart aan te sluiten 2 mini jack kabels van jack male naar jack male.

Edit: en in dat geval klopt dan dus weer mijn verhaal. Maar het is inderdaad blijven gissen naar hoe de situatie is, want als inderdaad blijkt dat aan zijn sub de kabels vast zitten dan is het verhaal van Red Arrow wel van de goede orde en dan is mijn verhaal verkeerd om.
Topic: Hoe sluit ik mijn boxjes aan? (23-10-2006 23:54:00)

Dj Dio schreef:

heb je geen ingang (blauw) dan heb je dus een wat geodkopere geluidskaart in je pcs
En als je dan gewoon vergulden aansluitingen hebt? sneaky :V

Op mijn geluidskaart zitten ook geen 'blauwe' ingangen, en toch kostte dat ding 150 euro. shut up :X

Waarmee ik dus bedoel te zeggen is dat jouw theorie over blauwe ingangen op geluidskaarten niet helemaal klopt.
Topic: Hoe sluit ik mijn boxjes aan? (23-10-2006 23:49:00)

Red_arrow schreef:

[knip] ... naar jack klein female en dan werkt het.
Naar jack MALE ipv van female.

Red_arrow schreef:

Dan moet je er ook nog een splittertje van 1 jack male naar 2 jack female tussenstoppen.
Ook weer verkeerd om uitgelegd. Hij heeft dan volgens jou een splittertje van 1 jack FEMALE naar 2 jack MALE nodig.

Want zijn subwoofer bevat natuurlijk (mini)jack FEMALE connectoren, ik heb nog nooit een subwoofer gezien met daar achterop 2 uitstekende (mini) jack male aansluitingen.

Maargoed, ik heb een iets andere manier hoe ik het zou aansluiten op de set, wat waarschijnlijk ook voor in de toekomst handiger is wanneer hij met effecten en met links en rechts gaat spelen.

>>

Welke kabeltjes je dus nodig hebt om je dj set direct (zonder omwegen) aan te sluiten op geluidsset zijn de volgende:

www.new-line.nl/v/6008

2 keer tulp (vanaf de master uitgang van je mixer) naar 2 keer jack.

Er vanuit gaande dat je subwoofer mini jack heeft heb je ook nog twee van deze verloopjes voor op je jack pluggen van het vorige kabeltje nodig.

www.new-line.nl/v/13369

Je stopt dan 1 in de rear en de andere in de front. Als je je boxen dan op de manier plaatst dat je rechts bijvoorbeeld alle front boxjes zet, en links de boxen die je op de rear hebt zitten, dan heb je ook echt een verschil tussen links en rechts (als je dat bijvoorbeeld nodig hebt voor effecten of iets in die richting).

Als je dat niet op die manier wilt aansluiten is dat vast ook mogelijk, maar daar kan ik even op dit moment niet op komen.
Topic: 2e editie Discobeurs (22-10-2006 23:17:00)
Wij hadden ook bijna niks verkocht. Is er uberhaupt iemand die wel veel of fatsoenlijk verkocht heeft?
Topic: 2e editie Discobeurs (22-10-2006 22:22:00)

pietje schreef:

Ben alweer tijdje terug.

Geslaagd met: 2x cdj100 en een SM3 met kistje erbij voor lage prijs happy :)
Mooi om te horen dat je tevreden bent met de scanmaster.

Btw, opzich was de beurs wel redelijk. Klein, maar toch wel leuk van opzet. Enige minpuntjes waren dat er allerlei drive-in shows geluidssetjes aan hadden staan, wat resulteerde in een hoop herrie bij elkaar. Vooral toen er iemand besloot maar eens wat reclame te gaan roepen over zijn installatie.
De natuurlijk wat magere opkomst qua standhouders en bezoekers.

Toch ben ik wel geslaagd, kistjes gekocht van Martijn, wat eigen spullen verkocht en heb wat nieuwe contacten gelegd.

Wat ik denk dat er 'mis' mee was? De opzet is goed, alleen is misschien het concept 'discobeurs' niet precies de juiste verwoording / belichaming van hetgeen wat echt 'nodig' is.
Vaak vragen mensen om een 2de PA markt (alsin een goedkoper alternatief, voor standhouders en gewoon een tweede hands licht en geluid beurs) om daarop in te spelen is ook de discobeurs ontstaan, dat weet ik, maar de discobeurs richt zich (naar mijn mening) op wat verkeerde aspecten.
De PA markt richt zich echt juist op de koop en verkoop van tweede hands licht en geluidmaterialen.
Bij de discobeurs zag ik dit jaar juist vele drive-in shows die zich 'presenteerden'. No offence voor degenen die zichzelf daar presenteerden, maar ik zie zelf het nut er niet van in. Je laat gewoon zien aan je concurrenten wat je hebt. (Bij sommige resulteerde dit ook in stoerdoenerij). Ik kan ook geen reden bedenken waarom ik mezelf wel zou presenteren op zo'n beurs. Als ik een vervangende drive-in show nodig heb, dan ga ik zelf kijken naar de kwaliteiten tijdens een echte drive-in show, en niet naar een presentatie van een drive-in show op een beurs.

Ik had graag op de beurs bijna alleen maar tweede hands aanbiedingen willen zien staan, met af en toe een merknaam met de presentatie van een nieuw product ertussen.
Plus dat er een soort van controle zou zijn over het afspelen van geluid over de diverse setjes, zodat het niet een hele wirwar van geluidsbrei wordt.
Dat zou mijn ideale discobeurs zijn.

Is er hier toevallig iemand die met zijn drive-in show op de beurs stond en die mij wel kan uitleggen waarom dit voor hem nut heeft gehad (met voorbeelden danwel graag)?
Topic: 2e editie Discobeurs (17-10-2006 18:11:00)
Mooi, je bent de kistjes niet vergeten. Dan hoef ik er ook geen mailtje voor te sturen.
Topic: 2e editie Discobeurs (4-10-2006 14:17:00)
Ik ben dit jaar, net zoals vorig jaar ook weer aanwezig op de discobeurs. Te weten bij de standnummers: 18, 19 en 20. Ik verkoop dit jaar occasions van het bedrijf waarvoor ik werk, maar ook wat van mijn eigen spulletjes (die hier ook in het Tweede Hands gedeelte zijn te vinden).

Verder hoop ik twee mooie kistjes van Martijn te kunnen ontvangen! laugh :D

En natuurlijk gezellig wat contacten te leggen en te netwerken enz. enz.

Ik zie jullie wel allemaal op de beurs!