Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Perfect Effects

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 123 bijdrage(n) van Perfect Effects (Pagina: 3 van 7)

Topic: stroboscoop hq-power (19-12-2007 19:36:00)

deejay84 schreef:

Get-Right schreef:

Deze stroboscoop kost nieuw rond de 100 euro. Compleet met lamp en al dus.
voor 100euro heb ik zew nog niet zien liggen shocked 8O .
wel voor 140euro
Dan kan het komen omdat we er veel tegelijk gekocht hebben dat we korting hebben gekregen.
Topic: stroboscoop hq-power (19-12-2007 00:47:00)
Deze stroboscoop kost nieuw rond de 100 euro. Compleet met lamp en al dus. Dan is het een beetje onlogisch om voor zo'n stroboscoop als reserve buis een buis aan te raden om te kopen die DUURDER is dan een nieuwe complete stroboscoop MET lamp!

Het is ook onzin om een strobobuis die goedkoper is af te kraken alleen al om het feit dat er geen 'GE' op staat of om het feit dat de lamp 'maar' 23 euro kost.
Topic: stroboscoop hq-power (18-12-2007 20:01:00)

deejay84 schreef:

[knip schreef:

niet dat de lamp elke keer kapot knalt.

[knip schreef:

en kun je met de strobo aangesloten op de scanmaster1 op de muziek laten reageren.
Ik kan je verzekeren. De lamp knalt niet elke keer kapot. Wat zou je hebben aan een strobo die je niet op vol vermogen kan zetten zonder dat de lamp kapot knalt?

Ik misbruik / gebruik deze strobo's al bijna twee jaar (elk weekend sowieso elke zaterdag), en ik heb nog nooit een strobobuis hoeven te vervangen.

En als antwoord op je vraag of de strobo op geluid kan reageren met een scanmaster 1. In een woord: 'ja'.

De strobo heeft een ingebouwd 'microfoontje' zodat de strobo dus op geluid 'flitst'. Dit effect kan je bereiken door het kanaal 'intensiteit' compleet open te zetten. En als ik me niet vergis is dat wanneer je de strobo onder faders wegzet de eerste fader.
Het heeft er dus helemaal niks mee te maken of je scanmaster het 'aankan', maar of de strobo in feite zelf het 'aankan'.
Topic: fogjet (18-12-2007 09:53:00)

Martijn schreef:

terwijl je dat van een apparaat van 900 euro wel hoort te zijn.
Precies, dat leek mij ook. Maar dat viel mij vies tegen, want ik heb regelmatig ook daar druppels uit zien komen.

Is er iemand die toevallig deze fogheadjes open heeft gehad en weet of er enigszins iets ingebouwd zit van zo'n door Martijn aangehaalde temperatuurregeling?
Topic: fogjet (18-12-2007 00:17:00)
Ik denk dat RNA niet snap wat precies een fogjet is. Een fogjet spuit een rookpluim recht naar boven. Wanneer je dus een fogjet omkeert spuit hij dus een rookpluim recht naar beneden.

Er kan af en toe wat vloeistof uit de fogjet komen. Dat komt er dan echter niet hard uit gespoten, maar zal misschien waarneembaar zijn tot ongeveer 5 cm. boven de rookdoos zelf. Wanneer je het apparaat dan op zijn kop hangt komt en er komt een vloeistofdruppel uit, dan valt deze dus wel recht naar beneden.

Verder over de fog-movingheads waar je het over hebt. Daar heb ik ook ervaring mee, en met name de Bullfogs. Geen super ervaringen. Een bedrijf waarvoor ik vaak freelance hebben deze twee staan. Daar hebben ze vrijwel nooit compleet correct gewerkt. En zijn ze vaak terug geweest naar de dealer om nagekeken te worden. Kapotte vloeistofleidingen, slechte pan en tilt movement op vele controllers, en ga zo maar door.

Wanneer ze wel enkele goede momenten hadden gebruikten we ze als vervanging voor fogjets of om te richten op een grote ventilator. En af en toe om verschillende posities vol te blazen met rook. Maar dan nooit en te nimmer dicht in de buurt van mensen of boven de hoofden.
Want eveneens komen hier ook vloeistofdruppels uit. Een stuk meer dan bij de aangehaalde HQ-power fogjets overigens.

Ik ben trouwens ook benieuwd wat de eerlijke reactie van een eventuele fabrikant van dergelijke fogheadjes zou zijn op het feit dat hun rookheadjes ook gloeiendhete vloeistofdruppels spuiten. En of er uberhaupt op dat punt of in dat opzicht over nagedacht is.
Topic: stroboscoop hq-power (17-12-2007 18:26:00)
Heus wel. Als je even goed had gezocht dan had je er al wat topics over kunnen vinden.

Maargoed even in het kort mijn bevindingen:

Blinden kan met deze stroboscoop ongeveer 8 seconden op vol vermogen. (De blinder kan niet worden gedimt)

Verder heb ik dit apparaat weleens getest op zo'n Showtec verdeling met ampèrage-metertjes. Volgens dat apparaat trok deze strobo in blind-mode ongeveer 11A met een piek af en toe naar 12A. Een volledig vrije 16A groep zou er dus niet uit mogen gaan.

Probeer wel zo min mogelijk extra apparatuur bij deze strobo op de groep te gooien.
Topic: fogjet (17-12-2007 12:38:00)
Ik heb geen ervaring met deze fogjets op deze manier gebruiken, maar ik zou het niet aanraden.

Ik heb zelf dezelfde fogjets en heb wanneer ik deze gebruik naderhand altijd vloeistof spetters op en nabij de uitlaat.
Daar is natuurlijk niks mis mee wanneer je het apparaat gebruikt op de manier zoals het hoort... sneaky :V

Ik heb weleens de fogjets onder een hoek gezet (zodat ze schuin naar boven spuiten) maar merkte toen dat ze daar al meer moeite mee hadden. (Uiterraard hadden we ook in deze positie de vloeistofkan uit de fogjet gehaald en vlak ernaast gezet).

Ik zou zeggen trek je conclusies. Het effect mag dan wel heel gaaf zijn op de 'we-hangen-het-ding-op-zijn-kop'-manier, maar is wel gevaarlijk / risicovol. En misschien niet eens zo heel gebruiksvriendelijk voor je fogjet.
Topic: Post hier je logo! (13-10-2007 11:58:00)
Wat is het nut dan van dit 'gejatte' logo posten? shut up :X
Topic: Jands Event 408 "probleem" (5-10-2007 11:27:00)
Klopt, na lang met alle instellingen gekloot te hebben, ben ik erachter waar het aan lag. Ver verstopt ergens in een menu'tje stond de optie om wanneer je een chase maakt alleen de actieve of geselecteerde fixtures mee te pakken. Hierbij stond 'actieve' aan, en dit moest 'geselecteerde' zijn. De tafel werkt nu weer prima naar behoren, gelukkig!

Mensen bedankt voor jullie al dan niet nutteloze bijdrages in dit topic laugh :D
Topic: Jands Event 408 "probleem" (2-10-2007 19:57:00)
Ik had in mijn beste Engels al een mailtje gedaan een tijdje geleden, maar daar had ik nog geen reactie op gekregen. Dus ik dacht ik probeer het hier.
Topic: Post hier je logo! (2-10-2007 16:46:00)
Ziet er al netjes uit.

Wat je eronder moet zetten ligt eraan waar je website over zal gaan. Als het alleen gaat over jou als party dj zijnde dan zou ik het gewoon houden bij je naam. Verhuur je echter ook apparatuur en een complete drive-in via die site dan zou ik zeggen neem van WvB Productions.

Btw de domeinen: www.partydj.nl en www.party-dj.nl bestaan al of zijn al geregistreerd.
Topic: Jands Event 408 "probleem" (2-10-2007 12:03:00)

big bang schreef:

Nooit geweten dat ie daar te vinden is. En dan te bedenken dat de importeur zo moeilijk doet over het versturen van service manuals laugh :D (in tegenstelling tot de fabrikant ;-)
In ieder geval bedankt voor je reactie. Heb jij weer wat geleerd...
Nu hopen dat ik ook nog wat leer met betrekking tot mijn "probleem". laugh :D
Topic: Jands Event 408 "probleem" (2-10-2007 11:42:00)
Is die service manual ook van de Jands website nu te downloaden of bedoel je gewoon de user manual? Alsin deze technische manual: Klik of heb jij stapel papiertjes die ik graag gehad zou hebben en waar waarschijnlijk in staat hoe mijn "probleem" opgelost kan worden? laugh :D
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (2-10-2007 11:38:00)
Met 16 parren een strobo en een rookmachine moet je als lichttechnicus ook een mooie show neer kunnen zetten.

Maar ik denk inderdaad dat het tijd is voor een onderhoudsbeurtje. ff alles controleren en daar waar nodig ook extra dingen met safety's vastzetten. Dat er een filterraam naar beneden komt is niet heel erg netjes.

Btw uit nieuwsgierigheid welke dixo is dit?
Topic: Jands Event 408 "probleem" (1-10-2007 23:26:00)
Bij een bedrijf waar ik voor werk hebben ze een Event 408 staan. Een al wat verouderde, maar toch zeer fijne tafel.

Nu is hier laatst tijdens een evenement bier overheen gegaan en moest ik het hele apparaat fatsoenlijk schoon maken. Tijdens die schoonmaak heb ik voor de zekerheid de tafel ook maar een reset gegeven en de laatste softwareversie erop gezet.

Dit is allemaal zonder complicaties verlopen, maar tijdens het licht schuiven voor een bandje kwam ik erachter dat de tafel niet helemaal precies dezelfde instellingen had als die ik ervoor altijd gebruikte.

Het gaat hier specifiek om het volgende:
Ik had een chase gemaakt en wees die toe aan een fader. Ik zet de chase aan dmv van op de flashtoets onder te fader te drukken. Daarna wilde ik live, dus tijdens de show, de kleuren van de headjes veranderen. Ik wilde de eerste 3 headjes bijvoorbeeld wit maken en de 3 daaropvolgende headjes bijvoorbeeld rood. Wanneer ik de eerste 3 headjes selecteer en deze de kleur wit toewijs reageert alles perfect. Maar! Wanneer ik dan de eerste 3 headjes deselecteer en de andere 3 daaropvolgende headjes selecteer vervallen de eerste 3 headjes terug in de chase die ik eerder met de flashtoets had ingestart.

Normaal gezien (met de instellingen die er eerder in zaten) zouden de headjes dan gewoon op de toegewezen kleur moeten blijven staan.

Nu is dus mijn vraag: waar zit dat precies in de software? Wat voor instelling moet ik wijzigen?
Ik heb de complete handleiding doorgespit (voor de zoveelste keer) en kan er niks duidelijks of concreets over vinden.

Ik hoop dat jullie hier mij op weg kunnen helpen.

Alvast bedankt voor je reactie.
Topic: belasting (24-9-2007 17:38:00)
Haha,

Ik had het al op mijn kalender staan, 2 september had ik al het formuliertje opgestuurd.
Topic: Movinghead Futurelight PHS-250 of Movitec SL-250 (12-9-2007 23:31:00)
De oude movitecs van Famous?
Topic: Hoe ver gaan jullie met promotie? (11-9-2007 11:18:00)
Oooh, dan is het niet zo speciaal, maar ik dacht omdat hij 'ja écht' zei dat het iets speciaals was. Wij krijgen ook regelmatig klussen binnen onder het mom van: 'we hadden jullie wagens ergens zien rijden'.
Topic: Hoe ver gaan jullie met promotie? (10-9-2007 22:15:00)

djp schreef:

bij mij is het ongeveer 50/50 site en mond op mond/visitekaartjes.
en zelfs enkele via de reclame op de bus ja écht.
Adverteer jij dan met een advertentie op de bus of in de bus of hoe moet ik dat zien?
Heb je eventueel een foto van hoe dat er precies uitziet?
Topic: rookmachine (10-9-2007 16:27:00)
Het was misschien handiger geweest om dat vantevoren ook in je beginpost te vermelden.

Als je denkt dat er extra vloeistof of een andere vloeistof bij is gedaan, denk er dan maar niet aan dat je het apparaat nog retour kunt zenden en dat je een nieuwe krijgt.

Op de meeste machines vervalt de garantie als jij er verkeerde of, anders dan aangegeven in de handleiding, vloeistof in hebt gebruikt. Mits de fabrikant dit natuurlijk kan aantonen.

Oftewel inderdaad de schade proberen te verhalen en een nieuwe andere rookmachine kopen.